- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
Oliverda #375 üzenetére
Van különbség az EIST/CNQ bekapcsolt és kikapcsolt állapota között. Nekem K8-as és C2D-s notimnál egyaránt feltűnt (nem teljesitménybajnok egyik sem, lehet azért érződött olyan nagyon).
Átlag használat mellett érezhetően jobb lett a válaszideje a gépnek ha kikapcsoltam ezeket a funkciókat. Notinál van hasznuk akkuról használva, de asztalinál már eszembe se jutna bekapcsolni őket (igy is hűvös és nem eszik sokat, de gyorsabb).Nehéz lenne ezt kimérni mert legtöbb benchmark folyamatosan terheli a procit igy az végig maximumon jár, de biztos vagyok benne, ha valaki irna erre egy tesztet akkor világosan lehetne látni a különbséget. Gondolok itt egy olyan tesztre ami csak időközönként terhelné a procit, mondjuk kissebb, néhány tiz vagy száz millisecundum alatt elvégezhető apróbb feladatokat tartalmazna ezek között rövid szünetekkel.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #362 üzenetére
"Na de ha gyakorlatilag nem lassabb a cucc bekapcsolod C'n'Q mellett akkor ez most hogy?
"
én csak a programok elindításáról beszélek, nem egy teszt/benchmark végeredményéről.
a program elindítása előtt 800 mhz-en megy az AMD proci, amikor rákattintasz az ikonra, akkor megterhelődik a proci és felugrik az órajel, és erre mondom, hogy sztem lassabb, mint az EIST. érzésre egy picit lassabban kezdődik el a program betöltése. de mint írtam ez könnyen lehet, hogy csak a déli híd miatt van, mert végülis a betöltés az betöltés. vagy a memóriaelérés a lassabb, a program lassabban kezd el betöltődni a memóriába.egy teszt/bench futtatása közben elvileg folyamatosan terhelődik a proci szal nem kéne, hogy a CnQ vagy az EIST ugráltassa az órajelet.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #359 üzenetére
"Nem ugrik fel semmivel lassabban 800-ról max órajelre mint a max órajel alatti lépcsőről a max-ra. "
most nem AMD vs. AMD-ről van szó, hanem AMD vs. Intelről. én arról beszéltem, hogy _sztem_ az EIST gyorsabb, mint a CnQ.
"Van erről valami számszerűsített mérésed?"
nincs. az egészet úgy kezdtem, hogy _sztem_, és hogy _érzésre_.
"Mondjuk szerintem meg könnyen lehet hogy alaplap specifikus (is) a dolog."
tudom, az Asusra gondolsz.
csakhogy ezt az összes alaplappal tapasztaltam, tökmind1, hogy MSI, Gigabyte vagy Asus, és az is, hogy milyen chipset.
btw engem nem fogtok meggyőzni az ellenkezőjéről, mert tudom, hogy mit tapasztaltam. ettől még nem lesz rosszabb az AMD platform.
"Olyan lesz az árázása hogy akár az is bőven megveheti magának aki otthonra a sima asztali gépébe akar procit. Még mielőtt azt mondod hogy felesleges nézz körbe hogy hány ember vett itt már 4 magos procit. Meg olyat ami HT mellett 8 szálat képes kezelni."
az hogy sokmindenki vett még nem jelenti azt, hogy szükségük is van rá. egyébként a fórumos emberek nem mérvadóak, egy sima júzer nem fogja megvenni, max 3 év múlva amikor a Tescós gépeket is ilyenekkel fogják szerelni.
ha megjön ez a hatmagos akkor majd a HDD-tesztekre "kifejlesztett" Vmware-es tesztet ki fogom rajtuk próbálni, ez végeredményben háttértár teszt, szal ha az egyik déli híd randomban lassabb mint a másik akkor ki fog derülni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #355 üzenetére
"Nem tudom hogy mit vettél észre de nem fogsz tapasztalni teljesítménybeli különbséget ha ki és be kapcsolgatod a C'n'Q-t."
én arra gondolok, hogy lassan ugrik fel 800 mhz-ről a max órajelre (vagy vmi más kapcsol lassabban fel, akár a NB).
plusz sztem az SB lassabb randomban.a kettő együttes hatása, hogy lassabban indul a win, lassabban nyílik meg egy ablak, lassabban indulnak el a programok. már hozzászoktam az intelhez ezért minden ilyen kis különbséget észreveszek.
például AMD-n ha duplakattintok a CB11.5 ikonjára az asztalon akkor érezhetően lassabban kezd el betöltődni, a duplakatt után mintha egy picit még gondolkodna. persze ezt képtelenség kimérni.
1ébként a tesztben 890GX van én meg a 750-es déli hídról beszélek ami régebbi kiadás.
anélkül vettem ezeket észre hogy gondoltam volna rá, hogy kerestem volna a "hibát". ez nem placebo, mert mindig ez van amikor AMD platformon tesztelek vmit.
szerk: i7-870 ~14000-et kap. ezért írtam, hogy a phenom x6 munkaállomásba jó lesz.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Oliverda #335 üzenetére
Amúgy lehet hogy meg fogsz lepődni de ha növeled egy processzor órajelét akkor több utasítást lesz képes végrehajtani egységnyi idő alatt, nő a számítási teljesítménye ergo "erősebb" lesz.
Ajánlom még figyelmedbe a táblázatot, és érdemes megnézni hogy a csúcs phenom proci mit hozott össze úgy általában tuning hatására: [link]
-
Lacc88
senior tag
válasz
Oliverda #331 üzenetére
Megnézem , hogy az i7-920hoz hol lesz ez a proci , ami azt jelenti , hogy ez az i7 már kint van több mint 2 éves , 4 magos és 8 szálon tud melózni , de ettől függetlenül kíváncsi vagyok rá , mert érdekel , hogy mit megy .
dízelracer : alapórajelen van csak "leggyengébb" Extremen kívűl ugyan az szinte m1ik ...
i7-920 v 930-at érdemes venni , és feltolni mondjuk 3.6-ra ... alapórajelen észrevettem a változást a windows betöltésekor ... a PH 2 955 -höz képest , és az ment alapon 3.2-ön ...
Mi lesz , ha veszek rá 1 hűtőt , és veretem neki a 3.6-3.8-at -
kelzsoca
félisten
válasz
Oliverda #335 üzenetére
Nem lepődöm meg, ezzel tisztában vagyok, de itt a legtöbben a processzort csak a játékok miatt tuningolják, és egy ilyen laza kis tuning miatt jó ha pár FPS-t nyernek, tehát nem igazán éri meg, főként úgy hogy a tuning hatására mint tudod megnő a fogyasztás és a hőtermelés is.
-
Joshi
titán
válasz
Oliverda #331 üzenetére
"Az AMD jelenlegi csúcsprocesszora 12 magos és 2,3GHz-en üzemel. Opteron 6176-nak hívják. A herélt i5-öt úgy eszi meg reggelire mint a huzat. Igaz nem is egy kategória a két cucc."
Én csak csendben mulatok itt magamban a sok magasröptű "okosságon".
Azért ez a hozzászólás is magasröptűre sikeredett nem?
-
dízelracer
őstag
válasz
Oliverda #331 üzenetére
Asztali gépekről folyik a "vita" ne keverj ide mást. Lehet itt ár/érték aránnyal meg elavulással dobálózni de azon a tényen ez semmit sem változtat, hogy a jelenleg elérhető legerősebb ASZTALI !!! AMD csúnyán kikap leggyengébb Core i7 től. Ez nem az én elvakult álláspontom hanem az igazság. Ami néha fáj.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Oliverda #329 üzenetére
Akkor megnyugtatlak értek hozzá, nekem ilyeneket ne ajánlgass.
A lényeg hogy véded a saját processzorod, ami természetesen nem gond.
De láthatod hogy jóval magasabb órajele ellenére sem képes legyűrni egy középkategóriás Intel processzort, ezen az sem sokat változtat hogy az illető 4GHz-en járatja vagy sem.
A 6 magos AMD-k valóban jónak ígérkeznek, és itt lenne az ideje hogy kicsit megszorongassák már az Intelt, hogy egészséges árverseny alakuljon ki!
-
dízelracer
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged