- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Na de itt most nem a K8-ról van szó hanem a K10.5-ről.
A K8-ban található C'n'Q 1.0 már 7 éves technológia. Amikor azt megcsinálták akkor a C2D még csak papíron létezett. A K10.5-ben már a 3.0-s C'n'Q van.
"Nehéz lenne ezt kimérni mert legtöbb benchmark folyamatosan terheli a procit igy az végig maximumon jár, de biztos vagyok benne, ha valaki irna erre egy tesztet akkor világosan lehetne látni a különbséget."
Olyan progival ki lehet mérni ami nem 100%-on terheli a procit.
-
Oliverda
titán
Pedig észrevehetetlen az órajelváltás. Nem mérhető és normális BIOS és OS mellett nem is érezhető ebből semmi.
A memóriaelérés pedig biztos nem lassabb mint akármelyik Core 2 esetében.
"egy teszt/bench futtatása közben elvileg folyamatosan terhelődik a proci szal nem kéne, hogy a CnQ vagy az EIST ugráltassa az órajelet."
Na akkor majd indíts el valamit ami 1-2 szálat használ és közben figyeld valamivel a magok órajeleit. Lehet hogy meg fogsz lepődni.
ADAM1337:
Milyen procinál? Sima Phenom-nál?
-
Oliverda
titán
Na de ha gyakorlatilag nem lassabb a cucc bekapcsolod C'n'Q mellett akkor ez most hogy?
Nem pont az Asus-ra gondoltam de hasonlóról még nem is nagyon hallottam eddig.
"az hogy sokmindenki vett még nem jelenti azt, hogy szükségük is van rá. egyébként a fórumos emberek nem mérvadóak, egy sima júzer nem fogja megvenni, "
Persze, nyilván nem jelenti azt. A sima júzer is megveszi ha éppen van rá pénze, szán annyit gépre és elérhető számára.
-
Oliverda
titán
Nem ugrik fel semmivel lassabban 800-ról max órajelre mint a max órajel alatti lépcsőről a max-ra. Ezt a mérések is bizonyítják. Amúgy pontosan le van írva a BKDG-ben hogy mennyi idő szükséges a procinak az órajelváltáshoz. A C3-nál még tovább is faragtak ebből valamennyit ha jól emlékszem.
"plusz sztem az SB lassabb randomban."
Van erről valami számszerűsített mérésed?
Mondjuk szerintem meg könnyen lehet hogy alaplap specifikus (is) a dolog.
"szerk: i7-870 ~14000-et kap. ezért írtam, hogy a phenom x6 munkaállomásba jó lesz."
Olyan lesz az árázása hogy akár az is bőven megveheti magának aki otthonra a sima asztali gépébe akar procit. Még mielőtt azt mondod hogy felesleges nézz körbe hogy hány ember vett itt már 4 magos procit. Meg olyat ami HT mellett 8 szálat képes kezelni.
lsc:
A csíkos dolog a különböző chipset specifikus meghajtók miatt tart más ideig. Driver-enként lehet eltérő vagy akkor is már ha AHCI helyett mondjuk sima IDE módot használsz.
-
Oliverda
titán
"hogy érezhetően lassabb néha mint az intel déli hídja és a cnq is lassabb mint az eist (lassabban kapcsol fel). én ezt már elég régen észrevettem de nem foglalkoztam vele."
Nem tudom hogy mit vettél észre de nem fogsz tapasztalni teljesítménybeli különbséget ha ki és be kapcsolgatod a C'n'Q-t. Ezt is tesztelték már az emlegetett oldalon de akár kipróbálhatod te is.
" a déli hidas dolgot anand nemrég kimérte úgyhogy nem tévedtem."
Én azért kíváncsi lennék hogy ezeket mennyire lehet érezni általános használat közben.
Persze a placebo az létezik, ez bizonyított tény.
dízelracer:
15500 pontot ad a CB R10 az 1055-re. Ugyan a Cinebench csak egy renderelős teszt a sok közül de majd nézz utána hogy mennyit kap mondjuk egy i7 920 vagy 870.
-
Oliverda
titán
válasz
kelzsoca #332 üzenetére
Én nem védtem semmit csak itt páran égtelen ökörségeket hordanak össze amit lehet hogy még valaki el is hisz ha nem szólok.
Amúgy lehet hogy meg fogsz lepődni de ha növeled egy processzor órajelét akkor több utasítást lesz képes végrehajtani egységnyi idő alatt, nő a számítási teljesítménye ergo "erősebb" lesz.
mod: túl késő
-
Oliverda
titán
válasz
dízelracer #330 üzenetére
Az AMD jelenlegi csúcsprocesszora 12 magos és 2,3GHz-en üzemel. Opteron 6176-nak hívják. A herélt i5-öt úgy eszi meg reggelire mint a huzat. Igaz nem is egy kategória a két cucc.
Bő egy hét múlva pedig már kapható lesz olyan középkategóriás AMD is ami szintén csúnyán elveri. Ráadásul nem is lesz drágább maga a proci, az alaplap pedig mint már itt sokan leírták több ezerrel is olcsóbb lehet mint a bővíthetetlen 1156-os zsákutca foglalattal szerelt lapok.
Akinek van egy kis esze az nem szalad ezek után megvenni az i5-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- VoLTE/VoWiFi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest