- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Kéne. A kép is aranyos.
-
Blyan
félisten
A HDR vitához, na abban pont elég szarul teljesít, de alapvetően a képminőség elég jó.
-
Poplacsek
senior tag
Ejjj, erősen gondolkozok, hogy érdemes-e várni a Samu S4-re, vagy HTC M7-re, amikor itt van ez az Oppo. Paramétereiben kb. azt tudja amit azok fognak, a kamerája még lehet jobb is... És hát kiindulva az Oppo Bluray lejátszóinak minőségéből (pl. BDP-105!)...
Ha jól sejtem lehet fehér és alu hátlappal is választani?
Lehet már tudni, hogy mikortól lehet az EU-ban kapni? -
kenwood
veterán
válasz
fornettisuti #134 üzenetére
ipad 4.
megbuktal. -
<Adamsky>
nagyúr
Már megbocsáss, de az észérveket pont Te nem látod be.
Te jöttél azzal, hogy majd a nagy telefonokba (5"+) lesz majd hely bőven az akksiknak. Példának pedig a Note-ot hoztad. Erre hoztam én egy ellenpéldát a MAXX-al, ami sokkal kisebb, mégis nagyobb az akkumulátora. De hozhatok még párat, ha ez nem lenne elég.
A "fogyasztói társadalmat" most hagyjuk, mert az egy külön történet. A legtöbb emberrel a saját sz**** is meg lehet etetni, ha szépen be van csomagolva.A gyártók helyében valószínűleg én sem csinálnám másképp. A szép nagy kijelző -- és a sok ppi -- jobban eladható, mint a minőségi DAC, a profibb zajszűrés, esetleg jobb üzemidő.
Az egyre több mag is jól hangzik. Nem mondom én azt, hogy utóbbinak nincs értelme, csak volnának előrébb való dolgok. Viszont -- ahogy fentebb írtam -- most a ppi-vel és a sok maggal lehet nagyot gurítani. -
neorow1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #129 üzenetére
"... az 5 colos kijelzők alatt elférnek majd a 3-4000mAh-es akkumulátorok ..." Egyébként is választ adtál a saját kérdésedre, a Motorolával.
Ne legyenek illúzióid, hogy nem lehet megoldani, akármennyire is fogyasztói társadalom, az a termék nem életképes amit nem lehet használni, szóval van rá megoldás, de majd ha lesz róla teszt rájössz.
Részemről az eszmecserének vége, egyszerűen nem látod be az észérveket, ezért feleslegesnek tartom a billentyűzet koptatását. További szép napot.
-
Badboys
őstag
Ma beszéltem a rokonaimmal és AUS.ban jan.11. től lehet venni a független 32 GB 569 Aus.dollár. ez 131.000 huf. Csak a gari miatt vannak aggályaim mert 17000 km nem kevés. Elgondolkodtató.
-
<Adamsky>
nagyúr
"... az 5 colos kijelzők alatt elférnek majd a 3-4000mAh-es akkumulátorok ..."
Talán, de mutass nekem pár 3000+ -os telefont. A másik trend a ppi hajhászás mellett, hogy legyen vékony a készülék, mint a borotva. Szóval ne legyenek illúzióid...
"Elég megnézni a Note-ot mennyi kihasználatlan hely van az akku körül."
Ja, és veszel az ABC-be tubusos akksit, és szabad helyre benyomod? Ugyan már!
Nézd meg inkább a RAZR MAXX-ot. 3300-as akksi van benne. És a Note-ban? 2500. Az előbbi 4,3"-as, míg pont 1"-al nagyobb. Akkor miről is beszélünk?? -
neorow1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #125 üzenetére
Én maradok (tegyük fel, mivel nekem nem kell 4"-nál nagyobb kijelző) a magas ppi-nél, mert az 5 colos kijelzők alatt elférnek majd a 3-4000mAh-es akkumulátorok. Attól meg nem kell félni, hogy 4,5" alatt fullHD felbontás legyen, marad hely az akkunak is. Elég megnézni a Note-ot mennyi kihasználatlan hely van az akku körül.
Mellesleg a mai vasak is simán megbirkóznának a FullHD kijelzővel, terjed a Cortex A15. Ugyan nincs rá konkrét információm, de nem hiszem, hogy annyival többet fogyasztana egy FullHD kijelző, hogy ilyen drasztikus üzemidő csökkenés legyen.
"mert épp a nap végén csontra lemerült a telefonod"
Ha szeretnéd lemerítek neked egy MSM7227-el szerelt qVGA felbontású telefont is 4 óra alatt.Az Index meg... inkább hagyjuk
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Unalmas már ez a ludditizmus, ha nem kő a HD-s teló, há ne vegyé, ennyire egyszerű!
Jót röhögök mindig ezeken az embereken, emlékszem még jóbarátom esküdözésére, hogy a drága banántelefonját soha nem fogje lecserélni, mert minek jobb. Egy évig ki is tartott.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem lesznek szőrösek a betűk ... "
Te mit választanál?
a) "szőrös" betűk
b) csodálatosan homogén, magas ppi-s, tök sötét kijelző (mert épp a nap végén csontra lemerült a telefonod)Nagyon sokan leírták már, hogy alapvetően nem az a baj, hogy növelik a ppi-t, hanem az, hogy volna ennél sokkal fontosabb fejleszteni való egy telefonba.
Asszem az index-en olvastam ezt: "a ppi az új megapixel" -- ez mindent elmond.
-
HuMarc
veterán
Akkor rosszul tudtam (a ppi-t, mert valamelyik Windows-os program írta ki azt a 106 ppi-t.)
de ezek a szempontok a gyártókat a legkevésbé sem érdeklik, amíg megveszik a cuccukat.
Pont ez a gond. És amíg egy ugyanilyen bugyuta fogyasztói társadalomban élünk, addig egy jó reklámmal el lehet majd adni egy marék lócitromot is
-
neorow1
aktív tag
86 PPI az asztali monitorod, a laptop meg 104.
Nem vagyunk egyformák, lehet, hogy te nem látod, van aki látja a különbséget. Az se mindegy, hogy nagyítás nélkül tudsz szöveget olvasni, nem lesznek szőrösek a betűk. Neked is igazad van, de ezek a szempontok a gyártókat a legkevésbé sem érdeklik, amíg megveszik a cuccukat.
-
HuMarc
veterán
Nekem is elég a qHD 4"-on. És mindenki másnak is elég lenne, hiszen ennél sokkal nagyobb felbontást már az emberi szem nem képes érzékelni. Nekünk van egy asztali monitorunk, 19", 1280*1024-es felbontás és az 106 ppi. Az én laptopom pedig 1366*768 és 15", szóval biztosan több, mint 106 ppi.
nem tudjátok megállítani a fejlődést
Na nekem pont ez a bajom. Ez már nem fejlődés. Ugyanis:
1) Oké, nagyobb lesz a felbontás, csak ez nem látható. Tehát a fejlesztés egyszerűen felesleges
2) A több pixel meghajtása nagyobb GPU-t és ezáltal nagyobb SoC-ot igényel és ez (a nagyobb pixelsűrűséghez szükséges technológia mellett) még drágábbá teszi a konfigurációt.
3) Az erősebb SoC nagyobb akkut igényelne, de mivel most már az Anorexia Pro a trendi és ebbe nem fér nagyobb akku, csökken az üzemidő.
4) Ez a felhasználás szempontjából mellékes, de ettől függetlenül nem elhanyagolható tényező: Mindezt legyártják, valaki két-három évig használja, aztán megy a roncstelepre. Már maga a két év használat sem éppen környezetbarát dolog, de az, hogy utána újrahasznosíthatatlan szemétként a roncstelepre kerül, az tényleg borzasztó. Még ha újra is lehetne hasznosítani, senki sem foglalkozik ilyen munkával (azon túl, hogy kikaparják belőle az aranyat) -
neorow1
aktív tag
22" FullHD az enyém, az pont 100 PPI elvileg. Nincs elferdítve a valóság, ha belegondolsz van logika benne. Hiába osztjátok az észt, nem tudjátok megállítani a fejlődést, bár nekem tökéletes a qHD 4"-on, mégsem próbálom ráerőltetni a véleményem senkire. Erre is csak azért válaszoltam mert nem hiteles amit leírtál.
-
FireFox1996
őstag
válasz
fornettisuti #109 üzenetére
jah
Imádom, amikor az emberek 10"-s tabletet felemelik és kezdenek fényképezni, videózni
olyankor mindig arra gondolok, hogy "véletlenül" hátulról vagy oldalról neki megyek csak 1 kicsit, hátha kicsúszik a tablet a kezébõl...
-
HuMarc
veterán
Az első képet lekicsinyítettem úgy, hogy a 3 mm tényleg 3 mm legyen és tudod, mit láttam? A legpixelesebb olvasható volt, mert vastagabbak voltak a vonalai, de a legnagyobb felbontásúnak a vékony vonalai egyszerűen nem látszottak. Akkor most mi a jó?
A második képet csak úgy tudtam felnagyítani, hogy a 3 mm-es jelzés 5 mm hosszú volt és így az első két karakter a nagyobb felbontású képen szebb, az összes többinél pedig az alsó kép. A latin karaktereknél meg nem látszott különbség
Ennyi.
-
oO7
őstag
ezzel csak annyi a probléma, hogy az alsó képen jelölt 3mm az az én monitoromon 3cm... 10x-es nagyítás... hozhatsz itt mikroszkópos képeket, hogy "látod látod 100x-os nagyításnál jobban olvasható a 3000dpi-s szöveg" de az emberi szem nem lesz képes a kb 300dpi feletti felbontásokat megkülönböztetni, azaz az ilyen 400-500-600dpi -s kijelzők meghajtására pazarolt erőforrások (energia és számításiteljesítmény) tökéletesen feleslegesen vannak elpazarolva...
bocs... eltévedtem, rossz topic
-
Kasya
nagyúr
válasz
xperiasigi #112 üzenetére
En meg az Iphone 6-re, de mindegyik jocskan odebb van meg...
-
xperiasigi
őstag
Joo telo de kiváncsi leszek az SGS 4-re..
-
Prof01
veterán
válasz
FireFox1996 #108 üzenetére
Nincs ezzel baj. Sok gyártónál megfigyelhető, hogy a kijelző körülötti keretet a kijelző növekedésével csökkentik, így nem is lesznek igazán nagyobbak (az előző évi 4,7-4,8"-hoz képest).
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
bla bla bla
-
fornettisuti
veterán
válasz
Eddig hol éltél, barlangban?
Ez nem ujdonság, lásd pl. note2 +kínai csodák
Tabletben gsm modul sem uj dolog már. -
FireFox1996
őstag
5"-s kijelző telefonba ?
Ennyi erővel már be is építhetik a GSM modult a tabletekbe, nem egyszerűbb lenne ?
-
Kapanyél
őstag
válasz
HUNPablo #106 üzenetére
Fogalmazd már meg nekem légy szíves, hogy ez a gyakorlatban mit is jelent? Mármint azt a kb. 30ppi változást mit vizsgálva vennéd észre? Ugyanakkora felbontás de 0,2" kisebb képernyőn? Vagy egy 800x480-as kijelző mellett egy 960x540-es, de mindkettő 4"-os? Számold már ki nekem, hogy ez pontosan szemléltethető legyen, mert én belegabalyodtam...
Tehát számszerűsítsd.
-
Kapanyél
őstag
válasz
Cyberpunk #103 üzenetére
Ekkora eltérés már tényleg jelentős és szerintem is van értelme. Normál használat (értsd: 50cm-ről) a 800x480 is tökéletes. De közelről, 15-20cm-ről teljes képernyőn weboldalakat olvasni sokkal jobb. Azért a szemnek igen durva a felbontása, még a FullHD-n is látni fogjuk a pixeleket, ha akarjuk.
-
Kasya
nagyúr
Azsiai piacon mikortol erheto el (akar a 16-os modell)? Errol tudni valamit?
-
Cyberpunk
félisten
Egyébként itt most nem ez a lényeg. Ha nem az hogy ennek 440 ppi lesz. azért az meg a 267 elég nagy különbség. Meg ahogy látható nem butaság az, ha van. Akár még belezoomolás nélkül is lehet majd olvasni a szöveget annyira éles lesz. + az egyéb írásjeleknél szintén előnyös. +30-nak tényleg nincs nagy jelentősége.
-
zack
nagyúr
válasz
HUNPablo #101 üzenetére
Én erre így látatlanban azt mondom, baromság hogy te 720p-nél kiszúrsz 30ppi-t. Ezt te sem gondolod komolyan ugye? Már bocs, de ez megmosolyogtató.
Szerintem ha te ezt kiszúrnád, a sasok hozzád mennének tanácsért, mit csinálnak rosszul amikor csak kilométerekről szúrják ki a pockot, üregi nyulat... -
Cyberpunk
félisten
Tudom én hogy nem hardver gond persze. Csak példáztam, hogy ott van még más gond is bőven, mint a ppi.
Pixelből, de rendes helyeken 3 subpixel tesz ki egy pixelt ugyebár. És a pentile elrendezésnél nincs minden pixelnek kék subpixel. Éppen ezért nem valós az a 1280x800-as felbontás ott.
-
Kapanyél
őstag
-
tutis
őstag
Ha ilyen márkákat keresel, mint samsung, lg, htc, akkor igen, nem találsz "normális" telókat..Az "ismeretlen vackok"-ból lehet hogy többet adnak el kint mint egy "ismertből" magyarországon vagy egész európában.. Vannak megbízható, elismert márkák amikből érdemes válogatni, segítségként tanulmányozd át esetleg ezt a hsz-t. Itt a főbb kérdésekre választ talál az ember..
-
<Adamsky>
nagyúr
Jaj, ne kezd mert jönnek majd az FHD trollok (élükön Oroszlánkirállyal), hogy hülyeségeket beszélsz, és ellene vagy a fejlődésnek.
Egyébként nem sem látom értelmét a full-HD (csendben megjegyezném, hogy még a 720p-nek se) kijelzőnek. Én akksi, ill. üzemidő párti vagyok. Ahol le lehet egy kicsit "csípni" a HW-nől, hogy előbbi több legyen, ott én megtenném az biztos ... -
zack
nagyúr
Neked akkor kivételesen egyedi szemed lehet.
Ha azt mondod, hogy S2-nél látod a különbséget, azt mondom okés, mert 480x800 és 226ppi...
De hogy egy 1280x720 felbontású 267ppi-s telefonnál te megállapítod szemre, hogy kevés, egy 640x960 felbontású 326ppi-s iPhone 4-hez képest, ez eléggé megmosolyogtató... -
tutis
őstag
Valamit te nagyon félreolvastál akkor...Ráadásul kevered még a fogalmakat is. A szűk látókörnek meg a lekezelő stílusnak köze nincs egymáshoz. Amúgy senkivel sem beszéltem lekezelően..Sőt, inkább megoldást írtam azon embereknek akik csak fanyalognak hogy miért is nem kapható a világ minden terméke itt magyarországon, persze piaci ár alatt, hisz mi magyarok vagyunk, nekünk minden alanyi jogon jár..
Van rengeteg alternatíva, persze akik erről nem hallottak azt hiszik úgy van rendjén ahogy Ők gondolják. Nem azt mondom hogy az én javaslatom a helyes, de én legalább rámutattam a lehetőségre. Lehet vásárolni külföldről is, nem csak itthonról, hidd el a külföldi bolt nem az ördögtől való..Aki ilyen készüléket szeretne, két dolgot tehet, vagy vár a magyarországi megjelenésig ami sosem lesz, vagy meghallgatja az olyanok tanácsát mint én, külföldről berendeli értelmes áron és élvezi az új telóját évekig. Szívesen ajánlok bárkinek pár topikot ahol a külföldi telefonokkal, rendelésekkel foglalkoznak, ha az én stílusom lekezelő, lehet másé nem lesz az, és több embernek csak jobban hisz az ember mint egynek.. B-variációként vesz valami itthon is vásárolható mobilt magyarországi áron, de akkor meg nem értem az itt sajnálkozást hogy, miért is nem lehet itt kapni jó mobilt potom pénzért..
-
HuMarc
veterán
Ez jó hír!
-
zack
nagyúr
válasz
Cyberpunk #81 üzenetére
A rendszer egy dolog. A grafikus teljesítmény meg egy másik. Azért egy Wild Blood-ot megnéznék WP8 2 magos rendszeren.
Egyre több a 2GB környéki minőségi high end játék, ami a processzort is izzasztja, és a GPU-t is.
Elsősorban ezért kell fejlődnie a gyengébb hardverrel is elboldoguló rendszereknek.Gondolom rövidesen jönnek majd a dupla GPU-s rendszerek is.
-
-
zack
nagyúr
válasz
Cyberpunk #77 üzenetére
Az eddigi gyártástechnológia tükrében azért körvonalazható...Persze az lesz a tuti, ha kézzelfogható lesz, de ez már az a szint, ahova már kevéske a jelenlegi technika.
Ez egyébként megint a kapkodásra vezethető vissza. Ha maradtak volna még 1 évig a 720p-nél lett volna idejük kifejleszteni a "hasznosabb" aksi teljesítményt, és a fogyasztás / melegedés problémát.
Persze ezt még nem tudhatjuk biztosan, mert még nem kézzelfogható, de a jelenlegi chipkészletek adottak, ahogy a procik, GPU-k, és aksik is, amikből azért lehet következtetni.
Kezdjük megugrani azt a szintet (vagy már át is ugrottuk) ahova már aktív hűtés kellene. Biztos meg lehet oldani passzívan is, de oda technológiát kellene fejleszteni...Még kisebb csíkszélesség stb.
Elég csak elindítanod a "high tech" szintű grafikát használó Wild Blood játékot...És itt a kör még nincs bezárulva, hiszen még csak most kezdik bontogatni a "szárnyaikat" a fejlesztők, hogy kihasználják a bivaly procikat és GPU-kat... -
zack
nagyúr
válasz
Cyberpunk #75 üzenetére
Nekik nem. De igen, igazad van, értük élünk. Eleve ott más szbvány van, sok esetben SIM kártya mentes példányokkal. Teljesen különálló piac, egyedi modellekkel. Hogy ezért mivel lesz jobb nekünk az 1080p, számomra még mindig rejtély...
260 ppi környéke a Note 2 és ugye 5,5 col. A kijelző minősége pedig elképesztő. Szőrös betüket én még nem láttam rajta.
De azért biztos lesz előnye is, csak ahogy írták korábban, sanszos, hogy inkább a hátrányok felé fog billenni a mérleg nyelve. -
HeidBalu
csendes tag
Nem igaz hogy semmi értelme nincs a felbontás növelésének. A keleti írásjeleket nem lehet normálisan megjeleníteni egy alacsony ppi-vel rendelkező kijelzőn.
Ezek után remélem kevesebb "semmi értelme" kommentet lehet majd találni, anélkül, hogy egyáltalán bárki látott már fullHD 5" körüli kijelzőt.
-
zack
nagyúr
Még az is lehet, hogy a Note2-öt előbb fogom cserélni mint ahogy terveztem...
Bár egyik újdonságba sem fogok "fejest ugrani".
Már eleve most is megkötésekkel, és kompromisszumokkal használható a csúcskategória.
Pl. a 4 mag jóvoltából nem igazán használhatóak töltés közben játékra, annyira forrósodnak.
Ahogy jönnek az egyre erősebb cuccok 5 colos méretben, annál több lesz a hőtermelődésből adódó kompromisszum. S2-nél is volt szélsőséges hőmérséklet játékok alatt, de +2 maggal hatványozva jelentkezik.
A display felső harmada a proci tájékán olyan forró volt töltés közben, hogy kellemetlen volt megérinteni.
Gond nincs ezzel, de töltés közben játszani biztos nem fogok ezek után. És a Note 2-ben még csak nem is jelenlegi legerősebb Adreno 320 dohog.
Tudtam, hogy a hőprobléma előbb utóbb fel fogja ütni a fejét, ennek a kicsúcsosodása 2013-ban lesz. 1080p kijelző, 4 magos 2Ghz környéki proci, csúcs GPU... Minden adott lesz egy strucc tojás megsütéséhez, ízléstől függően. Rántottának, tükörtojásnak...Ki hogy szereti.
Rövidesen jönnek majd a hőálló kesztyűk is okostelefonokhoz...Ez lesz a következő nagy dobás. Nem a +200Mhz és az erősebb GPU... -
Dosi
tag
1001. Nos az iOS-en futtatott programok igen kevesebbet zabálnak, mert van egy adott hardver, ami évente picit változik és jön ki az újabb verziószámú firmware...jah és a legfontosabb: végletekig optimalizált.
a WP-s telefonoknak pedig meg lett szabva h mi a minimum amin elfut...és nem sok gyártó merte bevállalni (még)
1301. Az a droid, ami ma már a telefonok igencsak nagy számát birtokolja, pedig olyan mint a windows: bármilyen hardverrel elfut és erre is tervezték, persze van egy két eszközre jobban optimalizálva, talán ezért a nagy energiafogyasztás.
1541. Ugyan így a almás könyvek, ha a osx-el fut netezés wifin kersztül, akksiról, nos többet bír mint a windowsosok...az más kérdés hogy sütésre is alkalmasak lennének egy kis teflon bevonattal..bár akkor már a Tefal gyártaná.
1686. 720p-s kijelzők azzal az 1800 mahval/2-4mag/4-5,5", 1 nap ha használod(kivétel mindig van)...valsz a fullhd csilli-villi 1080p-s kjelző a 2500 mah akksival valsz ugyan annyi időd fog bírni...és droidok.
1703. HDR? fotostoppal? bárki tud(ha akar), de más ha a kezedben van rögtön hozzá az eszköz. szerintem ha fótózol egyet egy csúcskategóriás telóval, akkor nem fogod az utcán előkapni rögtön a gépedet és össze-vissza editelgetni a képet, majd feltölteni valahova... egy katt vagy tapizás kész a kép, ha tetszik megy föl netre...
1711. a külföldről rendelés... kínából én csak a dealx-en keresztül, ami számomra megbízható és nem is vámolják, tabletek esetén sem... de ha utána nézel h az adott oldal jó vagy sem, ez a tuti és akkor kisebb az esélye h pofára esünk( ez a módszer nálam eddig mindig bevált!), és azért az ebay-en is van h olcsó ipad 4 aztán csak monkróm tetrisz... -
Hadeska22
aktív tag
Pedig amúgy van különbség.. jó példa a Gameloft , na nem mintha annyira sokat játszanék
.. de szép is lenne ha lenne ilyenekre időm
.. de pl. vettem egy gameloft játékot
playről.. Marketból.., és samsung appstore-ból is u.azt . ( megjegyzem össz-vissz azért mert a kettő 100 forintomba került
..) értsd Dungeon Hunter 2 ( 1. Dungeon Hunter 2-marketről ) és 2. Az Samsung appstore-ból (Dungeon Hunter 2 HD for galaxy S II ) direkt leteszteltem hogy melyik bírja tovább és hogy van e különbség.. hát van.. mert amíg a marketes zabálta az akksit addig az appstore-os jóval tovább bírta ami speciel pont az s2 re lett írva, és ezt egy csomó alkalmazással kipróbáltuk ismerősömmel és nála is számottevően nagy különbség volt.. ergó ha valami pont az adott divájszra van írva akkor jóval jobb lesz mind az élmény mind az energiafogyasztása..de igen az is közre játszik amit te írsz, tudom... és ezért is nem szeretem ilyen téren a droidot.. mondjuk fejlesztői szemmel viszont a droid az egyik legjobb , spec nekünk meg ez az elsődleges szempont
.. am felőlem lehetne az i-eszközöknek kivetíthető zebrájuk..akkor se kellene
egyszerűen hiába jobbak az alkalmazások minősége és mennyisége.. ha a rendszer annyira olyan érzést ad hogy ,,only for dummies " ez az érzés kerülgetett a windows 8..és aztán windows phone 8 nál is.. butítsuk butítsuk... de meddig...
-
Cyberpunk
félisten
Helyes jöjjön csak.
-
tutis
őstag
Én most mondtam le az egyiktől a rendelésem, mert egy másik készülék megjelenésére várok. Simán visszaküldték a pénzt, nem volt semmi probléma..Rengetegen rendelnek ezekből a boltokból, ezek megbízhatóak. Van rengeteg ilyen profilú webshop, ezeket azért ajánlottam mert a jobbak közé tartoznak.
A kétkártyás mobiloknál itt gyűjtik a tapasztalatokat..A táblázatból is kiderül hogy aki a lassú postázást választja, az szinte mindig megússza a vámot és az áfát.agabe:
Még szerencse hogy különböző állásponton vagyunk, de kicsit nekem fura hogy neked az a fontos hogyha véletlenül elromlik a telód (ami jó esetben nem fog - nekem még életemben nem volt telóm szervízben, pedig kb 60 telefonom volt eddig), akkor kapsz egy cseretelefont, és ezért "duplaáron" veszel mobilt.. Szerintem bármit veszünk, az egyik legfontosabb szempont az ár.. Ja és szeretném hozzátenni, hogy rengeteg külföldön vásárolható mobilnak is van szervizhálózata, én pl most egy ZTE V970-et rendeltem (de lemondtam) (2 mag, dual sim, 4,3-as QHD kijelző, mindent 40ezer ft-ért) a ZTE-t meg szerintem nem kell bemutatni, a világ 4.-ik legnagyobb mobilgyártója, megfelelő supporttal. Ráadásul nekem itthon több mobilom van, ha az egyik elromlik, addig használom a másikat..Sőt, ha azt nézzük akkor ha biztosra akarsz menni a supporttal és a cseretelefonnal, venni kell két mobilt külföldről, olyan áron megvan mint itthon 1db telefon. Amikor az egyik elromlik, előveszed a másikat. Így még a szervizre se kell várni hogy odaadják a cserekészüléket...
De senkit se akarok se rábeszélni, se lebeszélni dolgokra, csak nem mindenki úgy kezdi hogy előkap mondjuk 120ezret a zsebéből, és vesz egy telót. Van aki csak 50-60 ezret tud előkapni telóra. Ezért nem kap prémium kategóriás telót itthon. Mi tud tenni? Vesz itthon egy hardverileg már elavultnak számító telót. Vagy kicsit gondolkodik és berendel külföldről egy csúcsmobilt.. -
HUNPablo
tag
Én is igy teszek , jövő őszig várok addig szépen elnyomják majd az árakat
! 2013 szeptemberében tervezem , így kalkuláltam de erről senkinek se beszélj .
Szerintem is ezek az emberek mondják szar érzés lehet nekik majd hogy amiért pár hónapja kidobtak 150-et(+-ot is lehet) pár hónap múlva már csak felső-közép kategória lesz .
Én biztos vagyok benne hogy van értelme ennek a 400+ ppi-nek csak lehet nem ez lenne az elsődleges dolog ,itt sokan úgy mondják mint ha teljesen értelmetlen lenne . Nagyon szimpatikus készülék ez az Oppo főleg milyen karcsú házba tették bele a méretes kijelzőt .
-
batai15
félisten
menyi lesz az ára az opponak?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Nem is értem miért a sok HD-ellenes duma, jobbat kínál az Oppo a csúcstelóknál olcsóbban, valszeg azoknak böki a csőrét a legjobban, akik nemrégiben fizettek ki egy vagyont egy rosszabb csúcskészülékért.
Én mindenesetre türelmesen kivárom 2013 második felét, amikor az 5" fullHD teljesen átlagosnak fog számítani és a cégek árversenyt fognak tartani - na akkor $350-és a "jó öreg" Oppo vagy egy fullHD-s Nexus kitűnő vétel lesz.
-
Hadeska22
aktív tag
Nem feltétlenül a droid az droid lesz.. ez nem azon múlik.. a iPhone-okra könnyű alkalmazást írni mivel egy adott hardver van...amire kell.. a droidon minden program majdnem mindenen fut.. ami szép és jó.. de pont ezért lesz töredezett az egész... mert pl. tegyük fel hogy mérges madarazni támad kedved letöltöd a droidos telódra..és játszol vele.. tegyük fel hogy elég hamar le is merül... és hőbörögsz mert mi az hogy ennyire kevés ideig bírja a telefonod a mérges madarazást.. pedig az csak egy vacak madaras játék... ez azért van mert a mérges madarat is ahogy a többit is, minden telefonra csinálják meg nem egy adott készülékre.. hogy na te most engri bördz for htc onex leszel te meg engri bördz for motorola milestone3...hanem az egymagos csodáktól kezdve a 4 magos csodákig mindenen elfut.. csak az a nem mindegy hogy ugyanannyira kihasználja a hardvert (maxon) (1 mag-->4 mag) pedig csak egy fránya game
.. pl. hiába teljesen akadásmentes az s2m 4.1.2-je és kezeli sokkalta jobban az energiát mint eddig bármi más... vagy a razr-m.. ha egyszerűen nem egyénileg csinálják az appokat.. de igen a droid ilyen is marad.. de úgy érzem el tudok tekinteni azért ettől a ténytől
-
agabe
addikt
Nekem ket fajta support megfelelo:
Amit itthon a samsung ad a premium kategorias telefonokra, es amit apple ad vilagszerte. (Ennek ellenere most lg-m van androidbol... mert google ot valasztotta a nexus4-hez es azt pl. en sem tudtam volna itthon beszerezni) Ha rossz (termeszetesen csak hardveres problemarol beszelunk a szoftverest barki megoldja akinek a legcsekelyebb erdeklodese is van a keszulek irant, es engem pl nem is erdekelnek azok a telok amiken nem jelly bean van jelenleg gyarilag is, es nem 2giga a ram...de ez egyeni szocproblem), akkor nekem az a megfelelo, ha azonnal (max 1-2 napon belul) megjavitjak/kicserelik. Most erre nexus4 eseteben nincs remeny, de pont emiatt van masik telom is aminel van rendes support. Egyszer probalj meg akar csak 1 hetig olyan csere telefonnal ami esetleg meg regebbi vagasu, es emelett ne hazsnalj tabletet sem...egyszeruen hozza vagyunk szokva sokan mar ahhoz, hogy barmilyen informaciohoz barmikor hozzaferunk legyen az email, kozossegi oldal, skype (es tarsai), web..stb. Ehhez nem eleg ha van egyetlen jo telefon amit esetleg hetekig nem tudok hasznalni, igy szamomra erdektelen mennyivel olcsobb, csak akkor veszek ilyet ha valamiert nem tudok ellenallni (mint nexus4 eseten). Mindenkinek mas a preferencia sorrendje, es nem minden a penz. Gsm boltbol sem veszek soha telefon (nagy esellyel azt sem lehet rendesen gariztatni) hiaba olcsobb, es a felaron megveheto telefon heljayett (ha nincs penz mondjuk a teljes aron megveheto ujra) inkabb ajanlom mindenkinek a 2/3-ad aron megveheto hibatlan gyari garis par honapos hasznalt keszulekeket.
Nem offolok tovabb, csak sok olyat irsz ami szerinted jo,szerintem meg nem ami nem baj, de akinek nincs konkret allaspontja az ne csak egyfele velemenyt olvasson.#57) HUNPablo:
Meg lehet szokni konnyen a jobb felbontast, de 300-320 ppi felett mar sokkal kevesebb kulonbseget erzekelesz mint egy 220ppi-s keszulekhez viszonyitva egy 320ppi-set. -
Kasya
nagyúr
Ha jol ertem, ITT mar megveheto, vagy ez meg mindig csak elorendeles? Mashol azt olvastam, hogy csak januarban jelenik meg...
-
falijja
őstag
Komoly nagyon de mire ideér nem lesz olcsóbb mint a nagyok....és kivesz akkor ilyent egy htc vagy egy sony mellet...?
-
bododani
senior tag
+1
Ez 100% így van, egyetértek. A FullHD kijelzőnek annyi az értelme, mint a retinás MacBook Pro-nak. Semmi. Egyszerűen nincs olyan alkalmazás, ami ki tudná használni ezt a gigantikus felbontást. Most gondolok bele, hogy a TV-ken van FullHD felbontás, aminek 100x nagyobb a kijelzője, mint egy telefonnak, és még azon is szép képet ad. Akkor minek egy telefonba egy ekkora felbontás?
Csak az akksit eszi meg.
-
Peat;)
veterán
Külseje szép, Cowon J3-tól kölcsönözték a formavilágot.
Egyébként a kijelző fejlődése a legnagyobb dolog most a telefonokban. Nincsenek programok amiknél ezeket a képességeket ki lehetne használni, funkcionalitásban nem tudnak lényegesen többet nyújtani a gyártók mint egy egy éves csúcsmodellnél, így marad a szép specifikációs lista meg az "új verziós oprendszert nem bírja el az előző csúcsmodell 16 processzora ezért ne várjátok" hozzáállásnak köszönhető keresletgenerálás. Kicsit erőltetett hype lett ez az okostelefon dolog szerintem.
-
blade zte
őstag
A windowsnál megvagy 1gb rammal, és egy 1.6ghz-s kétmagos procival? Annyira szerintem se, pedig androidnál is szinte mindent meg lehet csinálni, amit ott.
Tudod hogy hívják az ilyet? FEJLÖDÉS.
(Szerintem addig nincs gond a világgal, míg látod, hogy megy elöre)Aztánmeg azt is kérdezem, hogy azok a fajta pénzspóroló cégek, mint az apple, a samsung, vagy a HTC vajon miért fejlödnek? A verseny miatt? Nem hiszem, a Nokia, a motorola, és a sony is eddig egy generációval hátrébb voltak, és most is megvannak, úgy ahogy.
A Samsung videót játszik le kis ablakban, akár akkor is, ha közben nézel egy másikat, vagy csinálsz, amit akarsz. Megjelentek az AR programok, és a propgramnak élöben, az internetet is belevonva kell az élö képen objektumokat felismernie. Egyszerre több 10 program futtatása alatt is simán kell futnia. A weboldalakat mindenestül el kell vinnie. Miracasttal a tv-re vetítés. -
Bone123
HÁZIGAZDA
Nem az egy program a lényeg, hanem a sok együtt és a JB rendszer, a grafikus felület fullHD-n, a háttérben futó widgetek és szolgáltatások, amelyek alapétvágya mellett nem mindegy, hogy 300MB szabad memória marad, vagy 1300.
Az extra gigát persze lakva ismeri meg az ember - amikor hozzászoksz, hogy a kedvenc 10-12 appod futtatása 0-1,5mp-et igényel, mert a memóriából ugranak elő, akkor egy jól megpakolt Galaxy S3 2-5mp-es appmegnyitása kínkeservnek fog tűnni. A 2GB geek használathoz alap.
-
guni
tag
Most komolyan kerdezem, jatekokon kivul milyen olyan alkalmazas letezik, amihez nem eleg ket mag es egy gb ram?
-
blade zte
őstag
Ááá kínából a pandawillröl még mindig olcsóbb lesz a rárakott 50 dolcsival. Úgy halottam nincs áfa, se vám
-
HUNPablo
tag
A legjobb gépezet a piacon (amiről én tudok) , nagyon elfogadnék egy ilyet .
-
Bone123
HÁZIGAZDA
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Sennalacy #30 üzenetére
Nem néz ki rosszul. Azért az Oppo masszívabbnak tűnik (és kicsit a "törhetetlen" Lumia 920-ra hajaz, kell egyszerűen a "vastagság" strapabíró telefonhoz, nem mintha 1mm extra látványosan vastagabb volna).
Tetszike a Z5 külön gombsora (azaz nem a képrnyőből "lop", igaz az akksi kisebb, és ha jók olvasom, nem a legújabb Sony kamera van benne, ami az Oppo fő erőssége talán. SD kari megy bele?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Teljes méretű mintafotók. A képek élessége és dinamikatartománya impresszív. A színes zaj picivel magasabb a legjobbakénál (iPhone 5, Lumia 920), de részletekben és HDR-ben simán fölöttük van.
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_29.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_30.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_31.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_32.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_33.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_34.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_35.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_36.jpg
http://chinatablets.info/wp-content/uploads/2012/12/Find5_37.jpgA 29-es mesterséges fényhez képest nagyon jól megállja a helyét, a 32-es pedig a nagy dinamikatartományt demonstrálja, átlagtelefonon vagy az ég lenne tökfehér, vagy az aluljáró tökfekete.
-
tutis
őstag
1. Nem említettem ebay-es vásárlást, ha azt hiszed hogy külföldi vásárlás = ebay akkor tévedsz.
2. Vám és áfa után is sokkal olcsóbb a készülék mint itthoni áron lenne
3. Vámot+ áfát rengeteg módon ki lehet kerülni. Jellemzően két lehetőséged van. Ha DHL-el küldeted, akkor alacsony értéket kell ráírni a dobozra (ezt az eladónak lehet jelezni, sőt, külön kérdezik hogy így küldjék-e.)
Második lehetőség ha singpost vagy chinapost-al küldeted, így 2-4 hét a postázási idő, de valószínüleg nem vámolják le.
4. Support: több lehetőség van. sok bolt akár rootolva, módosított rommal telepítve adja a telót, ha ezt úgy kéred. Szoftveres oldalról ráadásul xda-n elég sok minden beszerezhető, tehát saját magam is meg tudom oldani a szoftveres dolgokat. Hardveres oldalról postázni kell a telót, megjavítják és visszapostázzák. Viszont itt jegyezném meg a saját telefonom topikjában (LG) rengeteg olyan emberrel találkoztam aki leadta a szervizbe a telót és hetek múlva kapta vissza. Ennyi idő alatt külföldről is megjön.. Külföldre 2150 Ft-ért ki tudod küldeni a telót, szerintem ha személyesen elmész a szervizbe, a benzinköltséget is lehet ennyi. Ráadásul sok külföldön is kapható telefonnak itthon is kapható hardverei vannak.
További szoftveres support: LG telefonomra most érkezett meg csak az ICS, külföldön már Jelly Bean-el is árulnak telókat.
Hidd el, nekem nincs szűk látóköröm, vásároltam már itthon is telót sokat, sőt azt sajnálom hogy a külföldi lehetőségekkel nem találkoztam hamarabb. Én látom mindkét oldalt, de sok ember csak az itthoni lehetőségeket ismeri. Ők a szűklátókörűek hidd el, nem én..
Illetve hangsúlyoznám, ne feledd, míg egy s3-as samsungot itthon kb 120ezerért veszel meg, addig külföldről egy hasonló műszaki paraméterekkel rendelkező mobilt jó esetben 65ezer Ft-ért meg lehet venni. Nekem nem kérdés melyik a best buy. -
callmeakos
veterán
Örvendetes
-
agabe
addikt
Azt kifelejted, hogy ha ezt megveszed ebay-en felaron, akkor 50% eselyed lesz ra, hogy vamot+az egeszre meg afat dobjon a vamhivatal, ha meg eu-s orszagbol veszed, akkor felejtsd el a felarat
Ezen kivul garancia ugyintezes is hosszadalmas (ellentetben a "tudatlanok" altal vasarolt samsung, es iphone telokkal). Nem csupan az egyszeri bekerulesi erteket, hanem a supportot is erdemes lenne bekalkulalni ami folott atsiklottal, de persze ha neked nem fontos ok, csak szuklatokoruen iteled meg masok vasarlasi szokasait.A telefon eleg jonak tunik, de felek, hogy epp csak eleg lesz a hardver....ugyanez van az 1280x768-as felbontasu nexus4-ben is, es ott boven vannak tartalekok, de full hd kijelzonel inkabb mar a hataron lesz (az osszes tobbi gyarto telojaban is) a soc. Nem lenne szabad A15 alatti procikkal kijonni mar ekkora felbontashoz (abbol meg eleg lenne ketmagos is), de ahogy az idei csucs telokban a ram mennyiseget szurtak el, a jovo eviekben majd a proci lesz hataron. Ugy tunik ki kell varni 2014-et, hogy full hd-hez melto hardver legyen a kijelzo mogott. (Hasznalhato lesz, es akar meg gyors is, de lesznek alkalmazasok, jatekok amelyek tulsagosan sokat fognak kovetelni a negy darab s4 magtol). Persze nem veletlen ez, de kicsit bosszanto.
-
tutis
őstag
hát nézd, a paypalos fizetésnél akár 45 napon belül is vissza tudod szerezni a pénzed, ennél biztonságosabb dolog aligha van. Egyetlen egy negatívumot tudnék mondani a netes váráslásra, nem tudod megtapizni a telót.
De inkább veszek féláron neten telót mint duplaáron boltba. Sokan nem néznek utána a dolgoknak, kényelemből, lustaságból, hát vegyenek ők itthon boltból telót... -
wozzy
tag
Egy Oppo ennyiért nem kell...
-
nuke7
veterán
melyik volt az a telefon amin egy nagyon átírt droid futott... valami nokia talán..? vagy maemo-s volt..?
-
bododani
senior tag
válasz
Hadeska22 #15 üzenetére
Igen-igen. Pl. az S3 is nagyon gyors és szinte minden vágyat kielégít, és annak is a kijelzője nagyon szép. Azért nem értem, hogy, minek ide FullHD? Az S3 kijelzőfelbontásán sem látni a pixeleket. Csak az akkut meríti. Ennek is ugyan olyan értelme van mint az orbitális felbontásnak a Retinás Macbook Pro-n. Semmi.
Szerintem.
-
Hadeska22
aktív tag
most vettem a s2mhöz új akksit, mert a régi beázott
.. így elketyeg 1 napig pedig rendesen nyúzom (2000mah),na most ugye ez 4 magos ( felőlem lehet LP.. meg stb.. de aki ért hozzá azt tudja hogy ez bullshit )..és igen a kijelző is...stb...sajnos nekem is ez fordult meg legelőször a fejemben amikor erre a készülékre gondoltam...
Ez amolyan első próbálkozásnak lehet tökéletes is.. de nem tudom ki hogy van vele.. ( oké..megrendelem e-bayről..ha arról van szó és már is nem kerül ennyibe..) de én sokallom ezt az árat ezért a cuccért.. főleg h s3-ast olcsóbban kapok, note2, meg nem kerül annyival többe ... és azoknak legalább van neve is.. I mean.. túl sokba kerül ahhoz képest hogy telekommunikációs körökbe egy noname cuccról van szó
..
-
sebime45
tag
Sima LCD lesz benne?
IP57 -tel vinnék mint a cukrot. -
hdanit610
aktív tag
Ez így leírva elég brutálnak hangzik! Mozgatja ám rendesen a fantáziám!
Na de hogyhogy nincs benne LTE?
-
Edvig
tag
Igazad van csak tudod sokan inkább megveszik itthon mert biztonságosabbnak hiszik h csak besétálnak az üzletbe kifizetik, megkapják a terméket és kész.. Nem bíznak meg abban h átutalják a pénzüket egy ismeretlennek és utána meg majd vmikor kihozzák (vagy nem). Tehát ezért inkább kifizetnek többet. De én is veled értek eggyet
-
moleculez
veterán
Droidbol csak ez johetne...
-
neorow1
aktív tag
Ezekkel az árakkal maguk alá vágnak, mert mire ideér, addigra minden nagyobb gyártónak lesz ennyiért ilyen modellje és ők sem adhatják drágábban szvsz. Elég ha a Sony 5"-os modelljét megnézzük.
-
Hadeska22
aktív tag
Az első dolog ami ilyenkor mindig eszembe jut ennél a készüléknél hogy kell, úgy is szeretném az S2-m leváltani.. habár tökéletes mindenre majdnem ( hivatalos 4.1.2), még is érezni azt h kezd kevés lenni 1-2 alkalmazásnál.. ami gondolom (hasonló kaliberű applikációk száma) csak nőni fog... és ez a telefon éppen ideális lenne erre.. mert tényleg csodaszép kijelzője lehet, ami mondjuk nem tudom mennyire kell a hétköznapok során..(1080p..fck yeah), és az is becsülendő hogy 2500 mah os akksit belepakoltak egy ilyen kis kompakt kütyübe.. de az az érzésem hogy ez a fullhd kijelző kb úgy fogja zabálni az energiát hogy fél napot se fog kibírni... lehet inkább megvárom hogy végre le is menjen a note 2 ára.. nehezen tudok elszakadni a Samoledtől
..
-
bododani
senior tag
Szerintem nagyon Xperia Arc beütése van. Jól néz ki nagyon.
-
wertigo1984
őstag
Európa is kap a 32 GB-os verzióból? Nagyon szép telefon bivalyerős belsővel.
(#4) tutis
-
tutis
őstag
nem értem mit kell várni a magyarországi forgalmazásra, dhl 3 napon belül elviszi mindenhova, a fene se fogja kifizetni a magyarországi emelt árat amikor külföldről olcsóbban is meg tudod venni..A garancia kint is garancia, emiatt se kell aggódni..Én is várok pár készülék megjelenésére (mind négymagos), és máris rendelem meg külföldről..A sok tudatlan meg veszi az S3-at meg az iphone 5-öt horror áron, amikor kintről féláron tud venni hasonló tudású/hardverű telókat.
-
Kapanyél
őstag
Lószart fogják idehozni... Magyarországon nem lesz érdemes beruházni erre, ha esetleg be is lehet valahonnan a távoli Európából szerezni egyet.
-
Saccco
nagyúr
Hülyék lennének egy ekkora piacot kihagyni.
-
Rozzo
tag
"jövő év elejétől az Egyesült Államok és Kanda mellett"
Egy észrevétel
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gitáros topic
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic