- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Már megbocsáss, de az észérveket pont Te nem látod be.
Te jöttél azzal, hogy majd a nagy telefonokba (5"+) lesz majd hely bőven az akksiknak. Példának pedig a Note-ot hoztad. Erre hoztam én egy ellenpéldát a MAXX-al, ami sokkal kisebb, mégis nagyobb az akkumulátora. De hozhatok még párat, ha ez nem lenne elég.
A "fogyasztói társadalmat" most hagyjuk, mert az egy külön történet. A legtöbb emberrel a saját sz**** is meg lehet etetni, ha szépen be van csomagolva.A gyártók helyében valószínűleg én sem csinálnám másképp. A szép nagy kijelző -- és a sok ppi -- jobban eladható, mint a minőségi DAC, a profibb zajszűrés, esetleg jobb üzemidő.
Az egyre több mag is jól hangzik. Nem mondom én azt, hogy utóbbinak nincs értelme, csak volnának előrébb való dolgok. Viszont -- ahogy fentebb írtam -- most a ppi-vel és a sok maggal lehet nagyot gurítani. -
<Adamsky>
nagyúr
"... az 5 colos kijelzők alatt elférnek majd a 3-4000mAh-es akkumulátorok ..."
Talán, de mutass nekem pár 3000+ -os telefont. A másik trend a ppi hajhászás mellett, hogy legyen vékony a készülék, mint a borotva. Szóval ne legyenek illúzióid...
"Elég megnézni a Note-ot mennyi kihasználatlan hely van az akku körül."
Ja, és veszel az ABC-be tubusos akksit, és szabad helyre benyomod? Ugyan már!
Nézd meg inkább a RAZR MAXX-ot. 3300-as akksi van benne. És a Note-ban? 2500. Az előbbi 4,3"-as, míg pont 1"-al nagyobb. Akkor miről is beszélünk?? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem lesznek szőrösek a betűk ... "
Te mit választanál?
a) "szőrös" betűk
b) csodálatosan homogén, magas ppi-s, tök sötét kijelző (mert épp a nap végén csontra lemerült a telefonod)Nagyon sokan leírták már, hogy alapvetően nem az a baj, hogy növelik a ppi-t, hanem az, hogy volna ennél sokkal fontosabb fejleszteni való egy telefonba.
Asszem az index-en olvastam ezt: "a ppi az új megapixel" -- ez mindent elmond.
-
HuMarc
veterán
Akkor rosszul tudtam (a ppi-t, mert valamelyik Windows-os program írta ki azt a 106 ppi-t.)
de ezek a szempontok a gyártókat a legkevésbé sem érdeklik, amíg megveszik a cuccukat.
Pont ez a gond. És amíg egy ugyanilyen bugyuta fogyasztói társadalomban élünk, addig egy jó reklámmal el lehet majd adni egy marék lócitromot is
-
HuMarc
veterán
Nekem is elég a qHD 4"-on. És mindenki másnak is elég lenne, hiszen ennél sokkal nagyobb felbontást már az emberi szem nem képes érzékelni. Nekünk van egy asztali monitorunk, 19", 1280*1024-es felbontás és az 106 ppi. Az én laptopom pedig 1366*768 és 15", szóval biztosan több, mint 106 ppi.
nem tudjátok megállítani a fejlődést
Na nekem pont ez a bajom. Ez már nem fejlődés. Ugyanis:
1) Oké, nagyobb lesz a felbontás, csak ez nem látható. Tehát a fejlesztés egyszerűen felesleges
2) A több pixel meghajtása nagyobb GPU-t és ezáltal nagyobb SoC-ot igényel és ez (a nagyobb pixelsűrűséghez szükséges technológia mellett) még drágábbá teszi a konfigurációt.
3) Az erősebb SoC nagyobb akkut igényelne, de mivel most már az Anorexia Pro a trendi és ebbe nem fér nagyobb akku, csökken az üzemidő.
4) Ez a felhasználás szempontjából mellékes, de ettől függetlenül nem elhanyagolható tényező: Mindezt legyártják, valaki két-három évig használja, aztán megy a roncstelepre. Már maga a két év használat sem éppen környezetbarát dolog, de az, hogy utána újrahasznosíthatatlan szemétként a roncstelepre kerül, az tényleg borzasztó. Még ha újra is lehetne hasznosítani, senki sem foglalkozik ilyen munkával (azon túl, hogy kikaparják belőle az aranyat)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest