- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
Ha ilyen márkákat keresel, mint samsung, lg, htc, akkor igen, nem találsz "normális" telókat..Az "ismeretlen vackok"-ból lehet hogy többet adnak el kint mint egy "ismertből" magyarországon vagy egész európában.. Vannak megbízható, elismert márkák amikből érdemes válogatni, segítségként tanulmányozd át esetleg ezt a hsz-t. Itt a főbb kérdésekre választ talál az ember..
-
tutis
őstag
Valamit te nagyon félreolvastál akkor...Ráadásul kevered még a fogalmakat is. A szűk látókörnek meg a lekezelő stílusnak köze nincs egymáshoz. Amúgy senkivel sem beszéltem lekezelően..Sőt, inkább megoldást írtam azon embereknek akik csak fanyalognak hogy miért is nem kapható a világ minden terméke itt magyarországon, persze piaci ár alatt, hisz mi magyarok vagyunk, nekünk minden alanyi jogon jár..
Van rengeteg alternatíva, persze akik erről nem hallottak azt hiszik úgy van rendjén ahogy Ők gondolják. Nem azt mondom hogy az én javaslatom a helyes, de én legalább rámutattam a lehetőségre. Lehet vásárolni külföldről is, nem csak itthonról, hidd el a külföldi bolt nem az ördögtől való..Aki ilyen készüléket szeretne, két dolgot tehet, vagy vár a magyarországi megjelenésig ami sosem lesz, vagy meghallgatja az olyanok tanácsát mint én, külföldről berendeli értelmes áron és élvezi az új telóját évekig. Szívesen ajánlok bárkinek pár topikot ahol a külföldi telefonokkal, rendelésekkel foglalkoznak, ha az én stílusom lekezelő, lehet másé nem lesz az, és több embernek csak jobban hisz az ember mint egynek.. B-variációként vesz valami itthon is vásárolható mobilt magyarországi áron, de akkor meg nem értem az itt sajnálkozást hogy, miért is nem lehet itt kapni jó mobilt potom pénzért..
-
tutis
őstag
Én most mondtam le az egyiktől a rendelésem, mert egy másik készülék megjelenésére várok. Simán visszaküldték a pénzt, nem volt semmi probléma..Rengetegen rendelnek ezekből a boltokból, ezek megbízhatóak. Van rengeteg ilyen profilú webshop, ezeket azért ajánlottam mert a jobbak közé tartoznak.
A kétkártyás mobiloknál itt gyűjtik a tapasztalatokat..A táblázatból is kiderül hogy aki a lassú postázást választja, az szinte mindig megússza a vámot és az áfát.agabe:
Még szerencse hogy különböző állásponton vagyunk, de kicsit nekem fura hogy neked az a fontos hogyha véletlenül elromlik a telód (ami jó esetben nem fog - nekem még életemben nem volt telóm szervízben, pedig kb 60 telefonom volt eddig), akkor kapsz egy cseretelefont, és ezért "duplaáron" veszel mobilt.. Szerintem bármit veszünk, az egyik legfontosabb szempont az ár.. Ja és szeretném hozzátenni, hogy rengeteg külföldön vásárolható mobilnak is van szervizhálózata, én pl most egy ZTE V970-et rendeltem (de lemondtam) (2 mag, dual sim, 4,3-as QHD kijelző, mindent 40ezer ft-ért) a ZTE-t meg szerintem nem kell bemutatni, a világ 4.-ik legnagyobb mobilgyártója, megfelelő supporttal. Ráadásul nekem itthon több mobilom van, ha az egyik elromlik, addig használom a másikat..Sőt, ha azt nézzük akkor ha biztosra akarsz menni a supporttal és a cseretelefonnal, venni kell két mobilt külföldről, olyan áron megvan mint itthon 1db telefon. Amikor az egyik elromlik, előveszed a másikat. Így még a szervizre se kell várni hogy odaadják a cserekészüléket...
De senkit se akarok se rábeszélni, se lebeszélni dolgokra, csak nem mindenki úgy kezdi hogy előkap mondjuk 120ezret a zsebéből, és vesz egy telót. Van aki csak 50-60 ezret tud előkapni telóra. Ezért nem kap prémium kategóriás telót itthon. Mi tud tenni? Vesz itthon egy hardverileg már elavultnak számító telót. Vagy kicsit gondolkodik és berendel külföldről egy csúcsmobilt.. -
tutis
őstag
1. Nem említettem ebay-es vásárlást, ha azt hiszed hogy külföldi vásárlás = ebay akkor tévedsz.
2. Vám és áfa után is sokkal olcsóbb a készülék mint itthoni áron lenne
3. Vámot+ áfát rengeteg módon ki lehet kerülni. Jellemzően két lehetőséged van. Ha DHL-el küldeted, akkor alacsony értéket kell ráírni a dobozra (ezt az eladónak lehet jelezni, sőt, külön kérdezik hogy így küldjék-e.)
Második lehetőség ha singpost vagy chinapost-al küldeted, így 2-4 hét a postázási idő, de valószínüleg nem vámolják le.
4. Support: több lehetőség van. sok bolt akár rootolva, módosított rommal telepítve adja a telót, ha ezt úgy kéred. Szoftveres oldalról ráadásul xda-n elég sok minden beszerezhető, tehát saját magam is meg tudom oldani a szoftveres dolgokat. Hardveres oldalról postázni kell a telót, megjavítják és visszapostázzák. Viszont itt jegyezném meg a saját telefonom topikjában (LG) rengeteg olyan emberrel találkoztam aki leadta a szervizbe a telót és hetek múlva kapta vissza. Ennyi idő alatt külföldről is megjön.. Külföldre 2150 Ft-ért ki tudod küldeni a telót, szerintem ha személyesen elmész a szervizbe, a benzinköltséget is lehet ennyi. Ráadásul sok külföldön is kapható telefonnak itthon is kapható hardverei vannak.
További szoftveres support: LG telefonomra most érkezett meg csak az ICS, külföldön már Jelly Bean-el is árulnak telókat.
Hidd el, nekem nincs szűk látóköröm, vásároltam már itthon is telót sokat, sőt azt sajnálom hogy a külföldi lehetőségekkel nem találkoztam hamarabb. Én látom mindkét oldalt, de sok ember csak az itthoni lehetőségeket ismeri. Ők a szűklátókörűek hidd el, nem én..
Illetve hangsúlyoznám, ne feledd, míg egy s3-as samsungot itthon kb 120ezerért veszel meg, addig külföldről egy hasonló műszaki paraméterekkel rendelkező mobilt jó esetben 65ezer Ft-ért meg lehet venni. Nekem nem kérdés melyik a best buy. -
tutis
őstag
hát nézd, a paypalos fizetésnél akár 45 napon belül is vissza tudod szerezni a pénzed, ennél biztonságosabb dolog aligha van. Egyetlen egy negatívumot tudnék mondani a netes váráslásra, nem tudod megtapizni a telót.
De inkább veszek féláron neten telót mint duplaáron boltba. Sokan nem néznek utána a dolgoknak, kényelemből, lustaságból, hát vegyenek ők itthon boltból telót... -
tutis
őstag
nem értem mit kell várni a magyarországi forgalmazásra, dhl 3 napon belül elviszi mindenhova, a fene se fogja kifizetni a magyarországi emelt árat amikor külföldről olcsóbban is meg tudod venni..A garancia kint is garancia, emiatt se kell aggódni..Én is várok pár készülék megjelenésére (mind négymagos), és máris rendelem meg külföldről..A sok tudatlan meg veszi az S3-at meg az iphone 5-öt horror áron, amikor kintről féláron tud venni hasonló tudású/hardverű telókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest