- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
Akkor rosszul tudtam (a ppi-t, mert valamelyik Windows-os program írta ki azt a 106 ppi-t.)
de ezek a szempontok a gyártókat a legkevésbé sem érdeklik, amíg megveszik a cuccukat.
Pont ez a gond. És amíg egy ugyanilyen bugyuta fogyasztói társadalomban élünk, addig egy jó reklámmal el lehet majd adni egy marék lócitromot is
-
HuMarc
veterán
Nekem is elég a qHD 4"-on. És mindenki másnak is elég lenne, hiszen ennél sokkal nagyobb felbontást már az emberi szem nem képes érzékelni. Nekünk van egy asztali monitorunk, 19", 1280*1024-es felbontás és az 106 ppi. Az én laptopom pedig 1366*768 és 15", szóval biztosan több, mint 106 ppi.
nem tudjátok megállítani a fejlődést
Na nekem pont ez a bajom. Ez már nem fejlődés. Ugyanis:
1) Oké, nagyobb lesz a felbontás, csak ez nem látható. Tehát a fejlesztés egyszerűen felesleges
2) A több pixel meghajtása nagyobb GPU-t és ezáltal nagyobb SoC-ot igényel és ez (a nagyobb pixelsűrűséghez szükséges technológia mellett) még drágábbá teszi a konfigurációt.
3) Az erősebb SoC nagyobb akkut igényelne, de mivel most már az Anorexia Pro a trendi és ebbe nem fér nagyobb akku, csökken az üzemidő.
4) Ez a felhasználás szempontjából mellékes, de ettől függetlenül nem elhanyagolható tényező: Mindezt legyártják, valaki két-három évig használja, aztán megy a roncstelepre. Már maga a két év használat sem éppen környezetbarát dolog, de az, hogy utána újrahasznosíthatatlan szemétként a roncstelepre kerül, az tényleg borzasztó. Még ha újra is lehetne hasznosítani, senki sem foglalkozik ilyen munkával (azon túl, hogy kikaparják belőle az aranyat) -
HuMarc
veterán
Az első képet lekicsinyítettem úgy, hogy a 3 mm tényleg 3 mm legyen és tudod, mit láttam? A legpixelesebb olvasható volt, mert vastagabbak voltak a vonalai, de a legnagyobb felbontásúnak a vékony vonalai egyszerűen nem látszottak. Akkor most mi a jó?
A második képet csak úgy tudtam felnagyítani, hogy a 3 mm-es jelzés 5 mm hosszú volt és így az első két karakter a nagyobb felbontású képen szebb, az összes többinél pedig az alsó kép. A latin karaktereknél meg nem látszott különbség
Ennyi.
-
HuMarc
veterán
Ez jó hír!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest