Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz petike2014 #398 üzenetére
A hibás autofocus kiküszöbölhető manuális állítással? Mert akkor No problem részemről. A Mi10T Pro 108 Mpx kamerája egy érdekes dolog a kamera hátulján, de ugye mobil fotózásnál sokat tud javítani/rontani a képminőségen a kamera szoftvere. Sajnos egy jó optikát is el lehet vele rontani, de ugye az optika sem mindegy, mert vacak alapanyagból vacak optika lesz, aztán lehet javítgatni a szoftverrel, de a végletekig nem fog menni.
-
rigoberto
őstag
válasz petike2014 #398 üzenetére
A Mi10t pro gyengébb kamerával rendelkezne mint a OP8t??
Ezt azért nehéz elhinni! -
petike2014
aktív tag
Szia, személyes tapasztalat, szerintem jó a hang és hívás minőség is (térerő gondom se volt), a kamera egyértelműen jobb mint a 10T Pro-ban, ott nagyon elmosottak az élek, olajfestmény szerű képet csinál még jó fények mellett is még a sima 10T is jobb nála (az én felhasználási körülményeim között, próbáltam mindkettőt). Egyedül a fenti dolog áll fent többünknél (kevés fényben/szürkületben nincs fókusz). Csak ajánlani tudom minden téren a telefon de még ezen javítani kell.
[ Szerkesztve ]
-
soko70
aktív tag
Sziasztok, ma kapom meg a készüléket ha minden igaz. A kérdésem, hogy milyen a hang minősége telefonáláskor? Illetve nézegettem nem túl releváns kamera összehasonlításokat, abban nekem jobbnak tűnt mint mi 10t pro, az lehet?
-
magicbox
senior tag
válasz petike2014 #395 üzenetére
Kamerarendszer ugyanaz. Azért is mutattam, hogy a 7T is "hozza" ezt a hibát. Ha ilyen a a 8T akkor azzal vhogy együtt tudok majd élni. Nekem a teljesítmény és az OS fontosabb mint a kamera így egyértelmű a 8T. Holnap megjön... Kíváncsi leszek 🙂
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
petike2014
aktív tag
válasz magicbox #391 üzenetére
Én nagyon szerettem (volna) a 8T-t de mindennap hasonló körülmények között fotózom, műhelyben, lemezekbe préselt / beütött számokat, csak és kizárólag vaku nélkül dolgozunk, és évek óta nem is használtam vakut csak lámpa funkcióra sehol máshol sem. Egy konkrét excelben összeírtam,hogy 1-1,5 éven belül (max annyit lesz meg) a telefon, milyen előnye, hátránya van egymáshoz a két telefonnak és egy átlag 10-12% "veszteség" van FE oldalon teljesítményben, viszont egy jó 20%-os kamera és 15% ár előny is itt van az oldalán. Mindkettő van/volt, tapasztalatból mondom.
@394 ha AUTO opción, vaku nélkül ilyen képet csinált volna, nem is lennék itt és nagyon boldog lennék. -> Nálam is meleg fehér fény volt LED-es az asztalon amikor lőttem a fotókat. Most nézem,hogy ez egy 7T, itt 8T ről van szó! Meg azt,hogy 5km-re vagy tőlem
[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
Tessék, egy teljesen sötét konyha, de az előszobából beszivárgó fény hátulról ledes, nem annyira sárgás, egyből talált fókuszt. Szóval el lehet ezzel szórakozni, hogy csináljunk minnél rosszabb fényviszonyok mellett képet.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
magicbox
senior tag
A tied jóval erősebb, közelebbi, kékes fehér fény. Persze, hogy jó lett Keress egy halvány szórt sárgás fényt, egyből ott lesz a "hiba"
#392 Lehetséges...
[ Szerkesztve ]
-
mukisrác
aktív tag
válasz magicbox #391 üzenetére
Tuti szoftveres bug lesz, mert ha fotó módban homályos a kép, átváltom portré módba, ott kiélesedik, majd vissza fotó módra, és tádám, ott is éles a kép
[3 fotó mód ]
[2.portre mód]
[1 fotó mód][ Szerkesztve ]
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
magicbox
senior tag
Szerintem nagyon fontos a fény mennyisége. Én is szórakoztam a fénnyel, hogy honnantól dobja el. Tehát, ha lehet kicsit erősebb vagy másik lámpa volt akkor már jó. Szóval lehet reprodukálni a hibát, de fent tartom, hogy valós használatnál nem számít. Egy éve használom a telefont, soha nem vettem volna észre, mert a vaku automatán volt. Tehát csak most a teszt miatt kapcsoltam ki a vakut. Feltehetnék egy vagon gyönyörű képet is, de ugye most ezt a szituációt akartam modellezni. A Samsung nálam kizárt, lehet jobb a kamera, de gyakorlatilag minden más meg nem, de nem akarok hitvitát kezdeni ez miatt...
-
Fercsáj
csendes tag
Ez sajnos kuka. P20-ról jönnék át, de várok még mi lesz ebből. Kipróbáltam p20-al, és éles minden fotó gyenge fénynél is.
"Fiam, mindegy mennyire értesz valamihez, legalább egymillióan sokkal jobban értenek hozzá"~Homer Simpson
-
petike2014
aktív tag
válasz magicbox #386 üzenetére
Helló! 2016 óta minden telefonom megvan (évente 2-t szoktam venni/cserélni), nem nagyon adtam el max azt amit nagyon leharcoltam vagy rossz lett az akksija, így egy ~ 8 telefonos tesztkörből/képből csak és kizárólag a 8T dobta el a fókuszt és abszolút nem vízóra leolvasó vagyok, de nekem egy gyéren megvilágított beltéri fénynél , hogy ne találjon fókuszt bármennyire is legyen jó a telefon egyéb része, elfogadhatatlan. Szerintem az a készülék rossz! Most lakom be az FE-t, szó nélkül visszavették a 8T-t, és hát a fotók, össze se hasonlíthatóak, annyival jobbak...
[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
Sziasztok! Ezen a héten már én is boldog tulaj leszek. Jelenleg 7T-m van. A fentebb leírt kamera "gondhoz" szólnék hozzá. Teszteltem... Hát az költői túlzás, hogy a 7T nem veszíti el a fókuszt kevés fénynél ilyen helyzetben. Ugyanaz a jelenség... De szerintem, ha nem vízóraleolvasó vki, akkor ki fotóz így? Vakuval hibátlan.
-
mukisrác
aktív tag
válasz Bambusznád #384 üzenetére
beállítások/biztonsági és zárolási képernyő/képernyő zárolása/fogaskerék/értesítések a lezárási képernyőn
itt próbáld meg, hogy összes értesítés megjelenítése
egyelőre más ötletem nincs[ Szerkesztve ]
-
Bambusznád
tag
Sziasztok! Tegnap én is tag lettem, egy Huawei Mate 20 Pro-ról jöttem.
Valaki tudna segíteni nekem, hogy miképp lehet beállítani, hogy az értesítések lezárt képernyőn is megjelenjenek?
Amit beállítottam: Alkalmazások és értesítések -> értesítések -> értesítések zárt képernyőn -> beszélgetések és értesítések, alapé...
Ettől csak a viber ébreszti fel a képernyőt, az sms, email nem. Pedig pont ezekre lenne szükségem. -
petike2014
aktív tag
válasz rigoberto #380 üzenetére
Sikerült a közelembe találni még egy példányt, most próbáltam ki, minden ugyan úgy működik mint az enyémen (tehát az is rossz!). Nagyon sajnálom ezt a készüléket és nyomon fogom követni az itteni eseményeket aki megtartja, de nekem sajnos ez így nem felel meg, nem tudom a munkámban (se) használni. Holnap lecserélem egy FE-re. Kitartás mindenkinek. Sziasztok!
[ Szerkesztve ]
-
Lanash
senior tag
válasz SamiCsillag #381 üzenetére
Samsung Galaxy S20 FE
-
rigoberto
őstag
válasz petike2014 #378 üzenetére
Írta fentebb a kolega, hogy neki éles a kép.
Szóval nincs kizárva, hogy az optika hibás.
Ki kell cseréltetni egy másikra.
Ha az is xar lesz, akkor vedd meg az FE-t. -
YJke
tag
Akkor most ez szoftverhiba vagy vannak hibás kamerák
-
petike2014
aktív tag
@Linkin 1994 Sajnos max 30 napom van a cserére, amúgy meg akkor ezt el is kéne adni stb..., szerintem most kell döntést hozni, csak ugye nem véletlen vettem ezt az FE helyett egy hete ha az is 865 verzió lenne biztos,hogy azt veszem...
GCAM-al is ugyan ez a helyzet, megpróbáltam több verziót is. Én örülnék neki a legjobban ha nem kellene megváljak tőle.
Szóval továbbra se tudom mire vélni a dolgot és döntést hozni.
-
Prowler
senior tag
válasz petike2014 #375 üzenetére
Én a helyedben felraknám a Gcamot és megnézném úgy a fotós képességeket. Szerintem annyival nem lesz jobb a gyári FE kamera sem hogy megérje váltani. OP gyári kamera appot meg kikapcsolod amíg nem jön rá egy értelmes frissítés.
Veremivadék Undorkutya
-
Linkin1994
senior tag
válasz petike2014 #375 üzenetére
várd meg a 9-es szériát ott elég erős kamera upgrade lesz.
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
petike2014
aktív tag
Sziasztok! A véleményetekre volnék kíváncsi, maradjak ennél a készüléknél és várjuk a "csodát" SW oldalon vagy pedig ameddig van lehetőségem cserélni FE -re, addig tegyem meg? (10%-al olcsóbb, kb ennyivel is lassabb, viszont legalább ennyivel jobb is a kamerája, a többi sallang nekem nem fontos) Köszönöm előre is
-
Prowler
senior tag
Lehet hülyeség, de a makró kapcsoló nem maradt bekapcsolva nálatok a kamera appban? Akkor csinál ilyen homályos képeket távolra.
Veremivadék Undorkutya
-
YJke
tag
Nagyon remélem ez csak a szoftver hibája és az android 11 miatt van, mintha nem sikerült volna nekik ezt most jól összehozni. A 7T-re is késni fog...
Azért 3 kamera hiba durva lenne csak ezen a fórumon[ Szerkesztve ]
-
YJke
tag
válasz petike2014 #366 üzenetére
Esetleg majd a többiek is megnézik hátha náluk is ez van és akkor szoftver hiba....
-
YJke
tag
válasz petike2014 #364 üzenetére
Mellé tettem a 7T-t ugyan olyan fénynél a két teló egymás mellett és a 7T tűéles marad.
-
petike2014
aktív tag
válasz ghiottone #362 üzenetére
Töröltem, néha úgy tűnik mintha jól működne, de nem. Mindig csak "fény" kérdése,hogy lesz e fókusz. Ahogy több megvilágítást kap akár direktbe akár háttérbe, megközelítőleg mindig jó lesz.
@YJke : Nekem ez a fény ami van nem is olyan kevés, vagyis nálam nem ez a kevés fény fogalma + én munka körülmények között rendszeres használom / használnám vaku nélkül hasonló fényben (vagy még gyengébben)...
[ Szerkesztve ]
-
YJke
tag
válasz petike2014 #361 üzenetére
Szia!
Teszteltem, nálam is ezt csinálja. Ha a fény jó akkor éles amint minimál fény van már életlen lesz. -
ghiottone
nagyúr
válasz petike2014 #361 üzenetére
Ez a fókusz hiba lehet szoftveres is. Töröld az alkalmazás adatait majd nézd meg utána hogy van-e változás.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
petike2014
aktív tag
válasz ghiottone #359 üzenetére
EMAG @30nap , de személyes volt, -> ügyfélszolgálat szerint így is érvényes. Nagyon gondolkozom,hogy FE lesz belőle (minden hátrányával együttvéve). [link] [link] Itt még két kép, jól látszik,hogy éles a háttér... Mindig ilyen képet csinál ha nincs "sok" fény. A távolabbi kép 15-20 cm körüli, a közelebbi 8.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz petike2014 #358 üzenetére
14 napon belül vagy? Én visszaviném ha online rendelés volt. Ennek nem ilyen eredményt kell produkálnia.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
petike2014
aktív tag
válasz rigoberto #357 üzenetére
Igen, ezt én is tudom, de, hogy nem lehet használni, azt konkrétan sehol nem említették, csak azt,hogy nem top3 csak top 10 a kamera..., de még mindig nagyon jó és versenyképes. Ilyen a kép a szobába, asztali lámpa fénye mellett kb 10-12cm-ről ( a háttér ha nem a kivágott képet csatolnám teljesen éles lenne és amennyire lehet, részletgazdag..., csak példa) : [link]
[ Szerkesztve ]
-
rigoberto
őstag
válasz petike2014 #351 üzenetére
A OP kamera szoftverben sose volt izmos.
Viszont gyakran frissíti azt, amivel javulnak majd.
De szerintem a legtöbben a GCam-ot használják emiatt. -
Zolii44
tag
Hali.
Valaki tudna adni egy pontos linket a oneplus oldalon belül, ahol regisztrálni tudom a telefont az imei szám alapján?
A másik dolog a warp charget hogy tudom kikapcsolni hogy ne 65W-tal töltsön?[ Szerkesztve ]
-
petike2014
aktív tag
Sziasztok! Tegnap beléptem én is a tulajdonosi körbe. Ma beüzemeltem és óriásit csalódtam a kamerákban. Néztem teszteket, videókat, fórumot,mindent így nagyjából tudtam mire számíthatok és,hogy megéri az S20FE-vel szemben a felárat. A kamera szürkületben vagy annál sötétebb helyeken, szó szerint használtathatatlan. Egyszerűen nem talál fókuszt, se érintésre se automatán. A háttér általában éles a fókuszálni kívánt dolog teljesen életlen. Vaku nélkül egy kevésbé megvilágított beltéri helyen nem lehet vele fényképet készíteni,semmilyen távolságból. Másnál nem fordult elő ilyen gond? A probléma fix, bármikor reprodukálható. Ötlet, vélemény (SW gond ami frissítéssel orvosolható)? Köszönöm !
-
Fercsáj
csendes tag
-
törölt tag
Most már inkább a HarmonyOS-re koncentrálnak. Az idei és a tavalyi mobilokra még jön az emui 11, utánna már csak Harmony lesz. Ha nem lenne ez a herce hurca biztos a P20-at is frissítenék még. (Tudom téged ez nem vigasztal) Én p30-ról váltottam 8T-re és egy picit sem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Fercsáj
csendes tag
Még nem volt Oneplus-om, de nagyon úgy áll, hogy váltani fogok. P20-ról szeretnék 8T-re,biztos nagy élmény lesz. A p20-nál meg egy vicc, hogy 2 évig sem tartott a támogatás,inkább bő másfél év volt. Komolyan mondom, vicc.
[ Szerkesztve ]
"Fiam, mindegy mennyire értesz valamihez, legalább egymillióan sokkal jobban értenek hozzá"~Homer Simpson
-
Tomtotom
senior tag
Sziasztok! Az első benyomásaim a telóról Mate 20 pro után: piszok gyors a rendszer, viszont még szokni kell a OnePlus rendszerét. A hang sokkal jobb, mint a Huawei-en volt. A kamera engem nem mozgatott soha, így arról nem tudok nyilatkozni. Az akksi jobban merül, de a töltés meg sokkal gyorsabb. A zöld szín nem jön be annyira, cserébe a gyári Sandstone tok visz mindent. Nagyon minőségi tok, jó kézbe venni vele a telót. Az ujjlenyomat olvasó egy álom. Nagyon hiányzik az értesítési led, közben meg az előlapi kameránál, ha használom, vagy az arcfelismeréskor ott van a led(ezt nem is értem, ha van benne, akkor mért nem lehet bekapcsolni). Röviden ennyi, de tesztelem tovább. A Huawei után tényleg jó alternatívának tűnik ez a teló, az akksi meg szerintem be fog állni, mert eddig csak egyszer töltöttem
Samsung Galaxy Watch, OnePlus 8t
-
Pbalazs91
csendes tag
Sziaszrok! Használja bárki aodNofy appot?
hogy lehet beállítani, hogy ne menjen tovább az értesítés feloldott képernyőné, vagy már megtekintett üzenetnél? -
krics
tag
Én mate 10 pro-t váltottam 8T-re, ahhoz képest szerintem gyorsan merül, akkor is, ha csak 60 hz-re állítom a kijelzőt. Este mán keresgélnem kell a töltőt, mondjuk piszok hamar feltölti.
-
Kapros54
friss újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Vettem én is egy 8T-t előtte egy samsung volt. A galériában nekem elég gyakran nulláról kezdi keresni a képeket. Tehát mondjuk lőttem egy screenshoot- ot megkeresném és látom akkor deríti fel a képeket így (nálam van 2700) és várnom kell pár sec-et mire betölti. Ez kicsit zavaró számomra, hogy elég gyakran várok rá, az előzőben ott volt mindig azonnal megjelenítette vagy nekem van valami kikapcsolva? Vagy nem értem a dolgot. Másnál is ilyen? -
Tomtotom
senior tag
Még csak átmásoltam a dolgaim, de sajnos tüzetesebben nem volt időm megnézni, mert el kellett indulnom dolgozni. A kijelző nagyon szép, a teló piszok gyors, az már tuti. Kíváncsi leszek én is, de szerintem nem fogom megbánni . Belakom rendesen, és leírom a tapasztalataimat (az ujjlenyomat olvasó ezerszer jobb, mint a Mate 20pro-ban)
[ Szerkesztve ]
-
Tomtotom
senior tag
Sziasztok! Holnapra nekem is megjön a teló, illetve egy Sandstone tokot is egyből berendeltem hozzá. Kíváncsi leszek a Mate 20 pro után
-
RingLord
újonc
Olvastam itt az edigitalt, hogy szidjatok.. Na nekem is volt sztorim sajna.. Egy ujracsomagolt serpenyo volt az alany, bolti atvetel siettem csak a 1 helyen bontottam ki es megneztem serpenyo belso feluletet, legnagyobb hibam volt (de ha 8 orara haza spuri akkor spuri van). Itthon kibontottam es “ovalra volt baszva”. Telefonon szoltam, masnap vissza a boltba es penz vissza. Nem rajuk voltam idegesek ezert kicsit elkezdtem temazni veluk errol es mondtak, hogy nem tudjak mi van a raktarba de gaz van erzik. A visszakuldot vagy ujracsomagolt termekek 90% selejtek, es mar az uj termekekkel is csuszik be hiba es nekik eg a pofajuk mas miatt. Szoval rendes ceg megbizhato csak a HR rossz embereket szedett ossze a logisztikaba. Bolti atvetel es NE SIESSETEK!!
-
RingLord
újonc
Elolvastam mindent kommentet Latom, hogy osszeirtad a 2 eves garis helyeket GJ! Az a problemam, hogy i7 128gb-rol v-ltok es nem tudom itt is eleg lesz-e.. Amugy talaltam egy video tesztet 10e ponttal jobb (ez elenyeszo) Szerintem alzarol bedurom gyorsan! Olcsobb, 2 ev gari, hazai, mi kell meg?
-
RingLord
újonc
Srácok sorry de nekem válságba került az életem.. Nagyba vizsgaidőszakba tönkre ment a telefonom és rendelnék másikat. Eredeti terv szerint kihuztam volna a következő genereció-ig de sajnos nem jött össze. Van valami komolyabb különbség a 12/256 és 8/128 közt? Mert teszteteket eredményeket csak a 8/128-ról látok... Szívesen megvenném spanyol raktárból aliról a 12/256-ot mert ott a 8/128 árán kapnám meg. (Ha van más link mint amiket itt kiraktak és akár rendes európai plug akkor ne tartsd vissza.) Vagy inkább offoljam a témát és rendeljem be itthonról?
-
kekkola
senior tag
Sziasztok!
Az új frissítést felraktam és a kijelző szín üzemmód megbolondult :))
Élénkre van állítva és ha pl egy weblapon kijelölök valamit utána természetes üzemmódra vált... Ha megszüntetem a kijelölést, akkor visszavált élénkreO+8T
-
addikt
-
törölt tag
-
mukisrác
aktív tag
válasz alexander12 #307 üzenetére
enyém fullra ugyanez
lehet, hogy ikrek?
[ Szerkesztve ]