Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
válasz
Ricardo #31294 üzenetére
Ugy emlékszem h van/volt egy olyan fül a nokia honlapján ahol be lehetett írni a hologramm számát és kidobta h létezik e-->ergo eredeti e az akksi. De most egyszerűen nem találom, lehet már nincs ilyen opció. (vagy eleve rosszul emléxem...)
Mondjuk ez is csak a vásárlás után segített, akkor már sok esetben mind1 volt.. -
Elims
veterán
válasz
Ricardo #31260 üzenetére
De,lemászhat akkor is,de akkor nem olyan "kötötten" rakom le,mint töltövel rádugva.Nem egy magasságban a konnektor és az asztallap.Így töltés közben mindig egy picit asztal szélén van a telefon.
Persze,lenne rá megoldás,hogy ha véletlenül rezgne is -töltés közben- ne rázkodjon le,de szerintem így sokkal kényelmesebb.Rezgő csak zsebben ér vmit,töltés közben fölösleges is lenne.Nekem is több tel.szám van,mint amennyit elbírna a sim.Ha telefont cserélek memóriakártyáról beolvastatom és kész.
Memóriakártya/others/contacts mappában van.
Így a nevek alatti hívásképek,email címek,egy névjegy alatt több tel.szám megmarad.
Ha meg nem teljesen kompatibilis akkor meg van a google-nek egy olyan része,ahova feltöltöttem ezeket a névjegyeket,másik telefonnal meg le tudom onnan tölteni.
Ha jól tudom -nagyon nem biztos- google szinkronizálás a neve. -
válasz
Ricardo #31240 üzenetére
ALáírom a malévos üzemmódot. Na úgy aztán tényleg nem fogyaszt!
No persze a repcsi üzemmód sem rosz. :-P
Így teljesen érthető, hogy kollégáim miért úgy néznek ki, mint mosott fos, hogy éjjel kétszer is felébreszti őket a telefon.
Mondjuk, nem az eszükért tartják őket....Én kiválóan tudok aludni kikapcsolt telefonnal is. Ahogy szoktam.
Annyira nem lehet fontos, hogy felébresszenek. -
mobilefan
aktív tag
válasz
Ricardo #30914 üzenetére
Kinek a pap, kinek a paplan...
Én majd talán egyszer IOS-ra ha lesz benne "használható" bluetooth meg fm transmitter meg stb stb...
Bár szerintem ez soha nem lesz így marad a Nokia,azon belül nem tudom.
Megnézem majd a kínálatot,'tán wíndówz' nem tudom
Nem tudom tényleg,mert én szeretem a symbit.
Nem hókolok mókolok vele, menjen ne akadjon ne kelljen mindig frissíteni stb ....
Kamera,Gps,Zene,Rádió,Fm transmitter meg ritkán netezek 1-2 percet.
Erre nekem tökéletes. -
mobilefan
aktív tag
válasz
Ricardo #30907 üzenetére
Alapból az android nem nyerő nálam.
Sokszor lefagyott-beakadt.
Kamerája kalap k*aki.
Lemerült 1 jó esetben 1,5 nap alatt,és nem volt nyúzva.
Meg persze a barátnőm már 4s-t akart ez is közre játszott: Tudom
Ráadásul használható a kamerája is.
Állítólag lesz majd jobb kamerás mobil a 808-tól.
Szintén Nokia. Arra kiváncsi leszek
Bár ha nem tudok majd várni akkor veszek majd megint 808-at
Maradna a 808 ha nem kéne a pénz másra.
Egyetlen egy dolog jobb az N8-ba az pedig a fókuszálási idő,pikk pakk és ment is....
Na ebben az egyben lassabb a 808. -
attisx
addikt
válasz
Ricardo #30823 üzenetére
Pl. az új status és toolbar-on megjelenő ikonok egy része nem témázható, a téma színvilágától függetlenül fehérek, ami azért zavaró tud lenni, ha elütnek a környezetüktől, ne adj isten beleolvadnak a háttérbe. Illetve a főmenüben a statusbar és a toolbar mellett van egy-egy néhány pixelnyi vastag fekete árnyékolás, amit nem lehet eltüntetni, ez világos hátterekkel kifejezetten ocsmányul mutat:
-
SUPREME7
őstag
válasz
Ricardo #30239 üzenetére
Első androidos kütyünek jó az, bár tényleg gyenge. Így is csak az ismeretségi körömet figyelembe véve, fele azt se tudja mi az a google play, csak emiatt a hype miatt ami végigment itthon, azok is megveszik akik azt se tudják mit lehet belőle kihozni, de van okostelefonjuk, ami okosabb mint ők maguk
(kollégám megvette 75ezerért kp-ra a Galaxy S2-t, és hozta mutogatni, de arra használja mint egy 3ezres alap telefont. Netet meg nem vesz hozzá mer "minek?"
)
-
SUPREME7
őstag
válasz
Ricardo #30236 üzenetére
Hát nem egy csúcsgép az tuti, viszont 17K-ért jutottam hozzá nullpercesen, úgyhogy nem volt rossz vétel, de az tény, hogy buta mint a tök. Nem is vettem volna meg a valódi, ~50K-s áráért. Az a baj, hogy iszonyatosan túlárazzák a telefonokat az android miatt, pedig egy nyílt rendszerről beszélünk. Mondjuk az is tény, hogy az android egy erőforrástemető, úgyhogy iszonyat hardver kell alá, hogy működjön "szmúszul". Na de ennyit az android fikázásról, táblagépen például szeretem nagyon, mert nagyon juzerfrendli felületeket lehet rá kreálni az appoknak, a laptopot már szinte nem is használom.
@janek69
Belle van rajta, lefrissítettem Nokia Suite-on, de már nézelődök valami főzött romot, mert ezektől az előre telepített sz@roktól megőrülök. Erre gondoltam, hogy feltolom próbaképp, okos módosítások vannak benne, de még nem nagyon volt időm körülnézni, ha ajánlotok valami mást, meglesem
-
-
janek69
senior tag
válasz
Ricardo #30121 üzenetére
Koránt sem vagyok annyira elvakult mint gondolod,sőt ez az egész nem csak neked szólt.Sokan váltanak friss készülékre és idejönnek egy régi modellt fikázni amire előtte esküdtek.
Az elvakultságról és hogy mindent használjunk arra amire való csak annyit,hogy most várok egy androidos tabletet,mert szeretem a kütyüzést,csak nem keverem össze a telefonnal. Ja és ez is magánvélemény.
Magyar vagyok én is,de tényleg azt látom,hogy itt mindenki csak pénzt akar,de dolgozni nem,tisztelet annak a kevés kivételnek,akik a hátukon cipelik a sok léhűtőt,de ezt itt fejezzük és fejezem be,mert ez már politika szagú. -
janek69
senior tag
válasz
Ricardo #30116 üzenetére
Igazából nem vagyok elvakult,volt nekem ericssonom és sonyericssonom,HTC-m is semmi bajom nem volt azokkal sem,sőt volt egy rakat kínai telefonom,csak unom már ezt a nyavajgást. Ez a telefon 2 évvel ezelőtt is ilyen volt,sőt kevesebbet tudott.Mi a francnak vette meg az aki most meg itt nyavajog. 1 éve vettem maximálisan meg vagyok vele elégedve,pedig járt a kezemben galaxy s2, galaxy note,de hánytam tőlük. Nekem nem sütő lapát kell,amitől nem lehet dolgozni akkora.Ettől még mind a 2 nagyon jó,de nem nekem,viszont nem megyek fikázni a samsung fórumba. Sőt a HTC-be sem,hogy mekkora egy szar a diamond,pedig az is van nekem.Az a baj,hogy aki építő jellegűt nem tud mondani az általában fikáz és a másikat a földbe akarja döngölni. Ilyenek a magyar emberek 90%-ban. Ez a mentualitás. Beszélhetnénk arról is,hogy ki milyen progikkal teszi jobbá az N8-at,de azt meg mindenki leszarja.
-
perge666
veterán
válasz
Ricardo #30116 üzenetére
"keress rá, hányan szídják a gyári böngészőt"
Még az opera mini vagy opera mobil sem hozza az SGS2 gyári böngészőjének a szintjét!/ezzel most nem isteni akarom a samsungot,csak ezzel tudom összehasonlítani,mert ilyet vettem/
Bírom az ilyet,hogy valakinek van valamije,és annál nincs jobb a világon!
Nekem még mindig meg van,tényleg nagyon jó meg minden,de a sebesség terén nagyon alul maradt a mai telókhoz képest
Lassan eljár felette az idő,de én lehet nem adom el,mert még mindig imádom,hanem jó lessz cseretelefonnak -
rizso
addikt
válasz
Ricardo #21750 üzenetére
Leírtad a lényeget
donceleger8: nincs harag. Viszont hozzá tenném, hogy újra szoktam indítani, karbantartom a kicsikét (az utóbbi 2 év alatt N82, E71, N97 mellett megtanultam, hogy csodákra képes a symbaiannal egy újraindítás
). És amit már írtam, és talán ez a lényeg: S2-höz/Sensationhöz, vagy a szóban forgó Ray-hez képest lassabb (saját tapasztalat), nem úgy összességében maga a készülék. Ez tény.
stewe780: fotós résszel én sem vagyok teljesen elégedett, sokszor hiába adottak a legjobb körülmények, itt-ott maszatos/mosódott, életlen a kép (igen, a lencsevédő üveg tiszta, mielőtt valaki tanácsolná, hogy tisztítsam meg
).
-
Assdak
őstag
válasz
Ricardo #21077 üzenetére
Csengőhang elsőre karcsúnak tűnhet, de nem hiszem, hogy zavaró lenne. Legalábbis, 15mp*nél tovább, úgy sem csörget senki=)
Adatszámlálóra persze remélhetőleg lesz külön app. Hívásnapló van. Azt hogy meg tudja e mondani, kivel mennyit beszéltem, azt még nem néztem. Mondjuk mióta mobilom van, sose néztem =)
-
Assdak
őstag
válasz
Ricardo #21075 üzenetére
Csengőhangot Zune-on keresztül lehet sajátot állítani, adat számlálónak ott a T-s adatszámláló, amit egy kattal le lehet kérni. A testre szabhatóság, az tény, viszont, az alap rendszer is tetszik, ezért ennek még egyelőre nem érzem a hátrányát. Bár lehet ez később változni fog =) Max majd a csempék hátterének változtatásával élem ki a kreativitásom.
-
MC Pite
veterán
válasz
Ricardo #21002 üzenetére
Valamivel ellensúlyozni kell a tepsi méretet és azt a csúnyácska külsőt
Ez a C7 stílus, meg a piros bekapcsoló gombos rész számomra brrr...
3 évre visszamenőleg messze legszebb készülékek sztem az N8/E7, utána a lumiák, X6 (feketében) régebbi N-es telefonok (86,79), és a fasorban sem találok helyet az új szappan alakúaknak -
donceleger8
őstag
válasz
Ricardo #21002 üzenetére
Ez igaz, de az android esetében is többször kérdeztem már, mi a fenének a 2 mag, meg a 4 mag?
Az N8 tudása kimagasló, és mégis elég a 680 MHz-es proci. Meg a 256 RAM is. Más telefont sem használnék másra. A 808 tudja azokat, amiket az N8 is. De az N8 is vígan megcsinálja ezeket a kisebb hw ellenére. Lehet gördülékenyebb, de együtt tudok vele élni, s ami a fő, hogy ez szintén nem ér meg plusz 100 rugót! -
donceleger8
őstag
válasz
Ricardo #20646 üzenetére
az elején ott vagy hogy "egyesek" - ez az egész szövegre értendő.
de lehet nem egyértelmű ezért kibővítem: Tisztelet a kivételnek!
és van ilyen egyébként, egyesekkel jókat lehet vitázni, ez kifejezetten tetszik is, de az ilyen mama szoknyája alá bújok és árulkodós emberkéktől hánynom kell! -
-
ak76
senior tag
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Ricardo #18750 üzenetére
Ezt sajnálattal olvasom..
Én azért nem hagynám veszni az egész Symbian rendszert a helyükben, a belépő vagy még esetleg a közép kategóriában meghagynám.. aztán a WP7 maradhatna a csúcson..
de hát ők tudják.. egy rendszert így kinyírni...Azért sokan szeretik még most is.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Ricardo #18731 üzenetére
Én pont fordítva vagyok vele. E52 után lett egy Galaxy Gio (oké, teljesítményben nem S II szint), illetve asszonynak van N8-a. Fizikailag szeretem a készüléket, mert - bár műanyagból, de - rendesen össze van rakva, kellemes kézbe fogni. Viszont tűkön ülve várom a pillanatot, amikor végre le tudom cserélni az android nevű tákolmányt. Annyit köszönhetek neki, hogy a mobil oprendszerek esetében kicsit árnyalódott bennem a kép a tapasztalatok miatt. Így el kell ismernem a jó tulajdonságait, illetve határozottabban tudom kritizálni a hiányosságokat. A böngészés + alkalomadtán a FB nagyságrendekkel kezelhetőbb, gyorsabb, mint symbianon (pedig böngészésre mindkettőn Opera Minit használok). Mail: lehet ezen sokan meglepődnek, de szerintem a symbianos (anna) kliens jobb. GPS+térkép: android itt labdába se rúg. Telefon funkciók: egyértelműen magasan jobb a symbian.
További érv: symbianon kevesebb az alkalmazás. Valóban. Bár hozzá kell tennem, hogy sörivó, fingó alkalmazást soha nem szedtem le, az egyebek meg kb. az első héten voltak érdekesek, aztán azóta sem. Ugyanakkor az alkalmazás kezelése viszont sokkal jobb az androidnak.
Talán a legfájóbb nekem androidon a telefonos funkciók csapnivaló színvonala (symbian felől nézve), illetve a mail hiányosságai. Ugyanakkor más másra, máshogy használja a telefonját, így a leendő felhasználás mikéntje meghatározza, hogy "előre" lépsz-e az N8-al, vagy sem.
-
Lacces
őstag
válasz
Ricardo #18368 üzenetére
Rosszul fogalmaztam... elnézést
Hangminőségével megvoltam elégedve!
Anyagminőségével már nem voltam megelégedve. (Jó dolog, hogy vékony volt a vezeték, de pont ez volt a veszte is... Már nem tudom hogyan de egy egyszerű manővertől... kész meghúzodhatott, vagy elszakadt benne a vezeték, kész többet már nem szólt) De tényleg nem emlékszem... Sok fülessel volt/van dolgom, azt tudom, hogy a nokia fülese, az elég könnyedén megadta magát, a többiek azt lazán bírták volna, meglepődtem akkor.stewe780 Igen az sem rossz megoldás. De már nem az én stílusom
gretzky77 Azt olvastam, hogy a gyári 3-3,5K-ért, az nem teljesen gyári, hanem utángyártott, és az hangminőségben nem olyan jó. (Vaterán is érdeklődtem, tulaj mondta, meg itt még valaki anno a HardverAprón)
-
Lacces
őstag
válasz
Ricardo #18324 üzenetére
Yeap értelek
Nekem külföldről van a teló, és lejárt az 1 év gari, nem magyar. De azt mondom megérte így is!
Kockáztatni nem akarok vele. Így nem ezen a telón akarom elkezdeni a "tuningolást", meg hát ez életem első okostelója is... Így én óvatos típus is vagyok
Bár mondjuk a füles minőségével nem vagyok megelégedve.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Ricardo #18316 üzenetére
Többek között én is régen szana-szét varrtam a WinMo-s készülékeket az XDA-s ROM-okkal, iPhone/iPad jailbreak is volt, de most valahogy nem akaródzik belekotorni a rendszerbe, pedig - ahogy olvastam - érdemes lenne.
Most kivárom a hivatalos frissítést, aztán ha számottevően gyengébb lesz, mint a Taylor-féle (mert megeshet), akkor majd heggesztek. De addig inkább nem.
Z.
-
donceleger8
őstag
válasz
Ricardo #18316 üzenetére
Köztük pl én is!
Bár én mókoltam a vírusirtós hack-el, de a Taylor féle Belle felrakását már nem mertem bevállalni. Igazából nem is tudom, hogy most az enyém hack-elt telefonnak minősül e, mert ha letörlöm a Rompatchert akkor ugyanúgy nem enged unsigned dolgokat telepíteni. Meg ha frissítem Belle rendszerre, akkor ez alapból törlődni fog, vagy megmarad? -
Kvazár
őstag
-
-
MC Pite
veterán
válasz
Ricardo #14292 üzenetére
Pannont veszem, tudom a beszélgetés időpontját, megvan nekik a felvétel.
Azt mondják még egy eset lehetséges, amikor rendőrségi feljelentés után, lopás miatt rakják feketelistára. Miután bő fél éve nálam a telefon, furcsállnám ha most jelentette volna valaki be - amúgy is mit nyerhetne vele?
'Persze' az eladót nem érem el. -
zorzy4
addikt
válasz
Ricardo #14241 üzenetére
Reménykedek, hogy jó lesz. Van bizodalmam a rendszerben, bár még nem próbáltam. Van egy amatőr számítógépes kollégám, aki sokakkal ellentétben nem szokott marhaságokat beszélni, és idáig mindig bejött amit mondott. Szerinte a nem véletlenül választotta a wint a nokia. Általában ami a microsoft csinált az bejött, még a közben mindenki szidja is.
-
slimshady
senior tag
válasz
Ricardo #13485 üzenetére
Nem. De volt ami visszajáró vendég volt. (N86) De attól függetlenül szerettem azt is, elég jó kis telefon volt. Amúgy meg, ha úgy veszem az N8-am is járt már ott 3x. Először a 3 gombos hard reset után vittem vissza, mert ugye egy pár file olyankor elszáll ami hiányzik az OVI Store-nak, meg még nem is tudom mihez kellenek, akkor másodszor csak fóliát vettem meg tetettem rá (de ugye akkor is a Care-ben voltam vele, nem csak akkor lehet odamenni ha valami baj van
), harmadszor pedig a headset-et vittem be, mert nem szólt az egyik fele, gondolom megtört a kábel, de hát van ilyen, semmi probléma sem volt megrendelték és kövi hétre meg is jött, megemlíteném, hogy gariban cserélték.
-
Sn00PiG
aktív tag
válasz
Ricardo #12143 üzenetére
Hát az UI csodálatos. HS-re szimpla parancsikonok is kirakhatóak, illetve a widgetek mérete is változik.
Az e-mail kliens sokkal gördülékenyebb és gyorsabban szinkronizál.
A témaeffekteket is nagyon eltalálták. Ennek gyakorlati haszna nincs de nagyon eye-candy.
Notification-bar: Android szerű lehúzható kezelőfelület, ahol a wifi, data-connection és bluetooth beállításokat is instant módosíthatjuk.
A főmenübe minden egybe ki lett ömlesztve, de csinálhatunk mappákat. Az ömlesztés abból a szempontból nem rossz, hogy alul lett egy kis keresőikon, elkezded begépelni a nevét az appnak és rögtön szűkít.
Mindenhol slpitscreen a keyboard.
Kevesebb telefonmemórai-hely és RAM marad indulás után, de cserébe a menü minden eleme pikk-pakk megjelenik.Hirtelen ennyi, még én is csak ismerkedem a drágával
-
kchris78
veterán
válasz
Ricardo #11974 üzenetére
valamit elkeféltek, ami csak erre a panelra vonatkozik, de a szinte vele párhuzamosan gyártott 4" panelnál már nem jelentkezik - tudtommal az E7ben ismeretlen a probléma,vagyis valamit nem rántottak helyre... ha valami nagyonnagy gyártástechnológiai gixer lett volna akkor e7en is jelentkezne, tudtommal ennek csak a mérete más...
-
Declare
őstag
válasz
Ricardo #11912 üzenetére
(várni kell 4 hónapot megjelenés után és megvenni feléért
...na jó ez csak piszkálódás
)
Nem azt mondom persze, hogy törődjön bele, én is hasonlóan járnék el mint Te.Ha egyáltalán el lehet érni, hogy kicserélik....Csak szerintem sokan túl nagy elvárásokkal indulnak reklamálni.
Azért én nagyon sajnálom, hogy a Nokia megenged magának ilyeneket, hogy egy nemrég még csúcs készüléknek kikiáltott telefon ennyi buggal rendelkezzen. Szoftver, repedő műanyagok, liluló kijelzők stb. (szerencsére eddig én csak a szoftverben csalódtam, a többiben még nem.)
-
atoth
aktív tag
válasz
Ricardo #11687 üzenetére
Az szinte biztos, hogy több beszállítóval dolgoznak és az egyes gyártási sorozatok között lehetnek/vannak eltérések, jó esetben ez nem látható. Bár, ha javulásról van szó, akkor az ellen nem fog tiltakozni senki.
Egyébként olvastam valahol (sajnos, már nem emlékszem hol), hogy készül egy ráncfelvarrt N8-as Annával és kicsit turbózott belsővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest