- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
válasz
zorzy4 #33213 üzenetére
Természetes. :-)
Én vmikor a 6630-amnál vettem észre egy-egy hard reset után,hogy néha-néha akadozik,előtte,amíg a gyári/reset-eletlen vokt rajta nem volt gond.
Pedig ugyanazokat telepítettem szinte mindig.Taylor: ha véletlenül vmikor nagyon ráérnél és meg is csinálnád a v10-ed,én nagyon szivesen odaadnám a telefonom. (Bármi történne vele,semmi gond,én adtam oda,így a kár az enyém lenne)
Természetesen több hónapra is tudnám"nélkülözni". Nekem is megérkezett tegnap az utód..
Persze nem azt kérjük,hogy a jövőhéten,még a v9 is friss,majd ha ráérsz.
Vmint a wifi adóteljesítményen ha tudnál csökkenteni,nagyon megköszönném. ;-) -
válasz
zorzy4 #32992 üzenetére
Igen, erről már itt is volt szó. Lilult szervíz után.
De ezen nem csodálkozom. Pont itthon történt meg az egyik belvárosi Rolex boltba, hogy hamis órát adtak el gyári áron. Kiderült. Becsukták a boltot. Tulajcsere, majd nyitás...
Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája - hazárdírozó lovagoknak.
-
janek69
senior tag
válasz
zorzy4 #32990 üzenetére
No nekem meg ez a szakmám ezért utána néztem már ezerszer ezer helyen. A panasonicnál,sonynál,hogy csak a nagyobbakat említsem. A li-ion akksit már töltve kapod,ezen felül a li-ion csepptöltése tilos!!! Általában 0.5-1C-vel töltik és a gyakorlatban 3óra a teljes feltöltődési ideje. A mobilokban nem szokták az utolsó fázist megcsinálni,így kb. 1,5-2óra alatt a töltő befejezi a töltést és ugyan hagyhatod fent 16órát,csak abból 14-en keresztül az égvilágon semmit nem csinál,mert teljesen lekapcsolja az akksit a töltőáramkörről.A li-on töltőknek nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelniük. Utoljára a Ni-MH volt,amit formázni kellett.
Itt van egy kis infó,de ha gondolod előkeresem a panasonictól letöltött pdf-et is. -
Jégkokó
veterán
válasz
zorzy4 #32962 üzenetére
Csak az a baj vele, hogy pl bizonyos weboldalak nem jelennek meg normálisan az n8 alatt se, igy valószínű a 808 alatt se lenne tökéletes, meg a kijelzője nagyobb annyival továbbá alapjaiban az op rendszer ugyan az mindkét telefonba.Először én is azt akartam venbni, de jobban belegondolva nem lenne akkora ugrás a jelenlegihez képes, amiért megérje arra cserélnem.
-
T. I.
senior tag
válasz
zorzy4 #32954 üzenetére
Köszönöm a véleményeket, buzdítást, visszatartást.
Engem a legjobban az éjfekete standby képernyő zavar a lumiáknál. Már úgy megszoktam a qooSavert-t, hogy nehezen nélkülözném. Ilyen pofonegyszerű app vajon van WP8-ra? (tudom, más topicban érdeklődjek)
Semmi bajom nincs a symbiannal, de hát az a képernyőméret... előbb utóbb mégis belátom, hogy kicsi, hiába jó a ppi érték (ez utóbbi egyébként majdnem megegyezik a 820-asnál).
A hdmi portról csak annyit, hogy 2,5 év alatt pontosan 2x használtam. Azzal, hogy a videolejátszó egy kalap f...sss (HD filmek behalnak belepörgetésnél, leállításnál; fHD filmek nem játszhatók le), nincs sok értelme.
A xenon vakut sem tudom, mennyire használom ki, gyenge fényben viszonylag keveset fotózok (amúgy se sokat), rásegíteni pedig a ledes csóva is elégséges lehet.
[[Azt viszont tényleg nem értem, hogy ha már raktak a 820-ba mSD bővíthetőséget, miért kellett eldugni a hátlap és az akku alá. Ha tudjátok, hogy kinek kell ezt megköszönni, akkor küldök neki egy orbitális virtuális pofont.]] -
válasz
zorzy4 #32670 üzenetére
Nem tudom te hová teszed, de én közvetlenül az antennára. Teljesen tiszta a vétel. Autóban persze a helyzet más, mert az antenna a kasznin kívül van hátul - a vétel ezzel a csekély jellel kétséges.
Az FM transzi "egyszerű mint a faék" - és kiválóan működik.
És persze én sem vagyok kiváncsi a sok felesleges pofázásra.
-
KurtCobain
őstag
válasz
zorzy4 #32606 üzenetére
Volt egy pár symbian-es telóm. Sok azt hittem, hogy sokkal jobb, mint az android és csak nokiám lesz.. aztán vettem egy android-os telót és rájöttem, hogy 1000x jobb az android, gyakorlatilag semmi előnyt nem tudok felhozni a symbian mellett.
És igen, az MTK SoC előtt hatalmas jövő áll.ThL W100-at rendeltem, az 4 magos MTK procis.
-
Elims
veterán
válasz
zorzy4 #32600 üzenetére
Én azt gondolom,hogy jó n8 egy Taylor v9-cel verhetetlen.
Persze mondom ezt úgy,hogy még csak nem is fogtam 808-at.. Nekem formára mindenképp n8.De ha ilyen a win telefon,azt semmiképp.Alap,hogy kikapcsolt állapotban ébresszen. Az nem telefon,amelyik nem tudja... Vmint még a nagy amatőr hiba,töltés közben híváskor rezeg a telefon?? 'hát milyen dummy gagyi telefon az??
De nem off-olok tovább,ha te azt mondod,808 én vakon elhiszem! :-)
Szerk.:
Szab: rengeteg app található rá! -
T. I.
senior tag
válasz
zorzy4 #32072 üzenetére
Kikapcsolt állapotban azért is jobb az akksinak, mert gyorsabban töltődik a teló, és ugyebár litiumos akksiknál az a kulcs, hogy minél rövidebb ideig legyen bedugva, tehát rövidebb ideig melegedjen (ergo nem szabad lemeríteni). A túlhevülés csökkenti ugyanis az élettartamot. Én mostanában a szoba leghidegebb pontján, háttal lefele, a párkányra helyezve töltök.
-
MC Pite
veterán
-
Kobak77
aktív tag
válasz
zorzy4 #28580 üzenetére
Ezt elég sokan várjuk, de szerintem hiába.
A röhej, hogy anno az E51-E52 korában a Fring-en keresztül működött, amíg a Fring képes volt Skype fiókra is bejelentkezni. Szóval szándékos és ebből következően technikai ok nélküli a tiltás. Ebből gondolom, hogy nem is lesz. Mert nem akarják, hogy legyen.
Szerk.: Most nézem, hogy N8-ra és E52-re még van fring, de 808-ra azt írja, hogy nem kompatibilis. Mi lehet a 808-ban, ami más, mint az N8? Természetesen a kamerán kívül
.
-
attisx
addikt
-
válasz
zorzy4 #28264 üzenetére
Mert egy akku cseréhez nem kell miért készítettem volna? !!!!! Még a mem karit sem vettem ki csak a simet, hogy tudjanak hova üzit írni ha kész. A szoftverezés meg semmit nem ér én itthon ugyan úgy meg tudom csinálni és pontosan tudom, hogy nem kell, el is ugattam, hogy itthon baszhatom a telót ez miatt!
Előtte hívtam őket ledumáltuk, kap új akkut kifújt pikk pakk megvan! A memkariról annyit h lassú! A belső E-ből 100X gyorsabban dolgozik.
Kész lett, csak 2x húztam újra mert a belle refresh törése már mint a simáé.Az akku amúgy jó lett, nem olyan sebességgel merül mint korábban.
-
janek69
senior tag
válasz
zorzy4 #28158 üzenetére
Az nem vita tárgya,hogy kell-e formázni,mert nem kell és nem is tudod. A töltő elektronika lekapcsol amint feltöltődött és tovább semmilyen körülmények közt nem tölt. A Li-ion akkumulátorok egyik fő szabálya,hogy TILOS csepptölteni őket. Ellenben ha egyszer töltőre dugod,akkor ajánlott fullra feltölteni. Ezért nem szoktam az USB kábelt soha használni,mert azt ugye csak az adatátvitel idejére dugná fel az ember. Inkább minden adatátvitelt wifi-n csinálok.
-
válasz
zorzy4 #26557 üzenetére
Kösz! Ez egy igazán Nokiás megoldás volt!
Tegnap kezembe vehettem a xperia est. Nagy mint egy lapát, fura is egy kicsit, mert az N8 egy az egyben elveszett a kijelzőn.
De az volt a legfurább, hogy android ide-oda. Ez bizony egy nagy rakás izé, akarom mondani ingyenes próba applikáció tárolóhely.
Nekem kusza. -
stewe780
őstag
válasz
zorzy4 #26322 üzenetére
A belső gps van csak engedélyezve, az a-gps nincs. Az a-gps lehúz 2-3kb adatforgalommal némi adatot a holdak utolsó pozíciójáról. Ehhez képest kalkulálva néhány másodperc alatt megtalálja a holdak jelenlegi helyzetét. Olyan, mint amikor már volt pozíció, és ki/be kapcsolod a mapsot, akkor is gyorsan meghatározza a pozíciót, csak akkor nem a netről nézi az utolsó ismert állapotot, hanem a saját utolsó ismerete annyira friss, hogy azt használja fel az újbóli helymeghatározáshoz.
Amennyiben nincs az a-gps bekapcsolva, nem tud az internetről semmilyen infót leszedni, és mindenféle előzetes infó nélkül, csak a saját gps-ére tud támaszkodni. Úgy áll neki a műholdak keresésének, hogy szépen lassan végigpásztáz minden lehetőséget, na ez aztán nem egy gyors folyamat, akár 20 perc is lehet. -
stewe780
őstag
válasz
zorzy4 #26311 üzenetére
Annak kell 20 percet várni, akinek nincs a-gps-re engedélyezve, és régebben volt értékelhető pozíció meghatározva.
Más:
Vevőt keres a Qt-ra a NokiaÚgy tűnik nagyon komolyra veszik a saját szoftverektől történő megválást. Az jutott eszembe, hogy az N8-unk kap még valaha hivatalos frissítést? A 2016-ig szóló támogatás az mit jelent, a portást meghagyják az szoftverfejlesztésnél?
-
ilgatto
tag
válasz
zorzy4 #26297 üzenetére
Amikor először nem működött, akkor még csak újra sem indítottam előtte, sőt, előző nap használtam is. Aztán hosszas próbálkozás után végül újratelepítettem a Belle-t és a programokat, ekkor simán a Maps nem talált volna jelet, viszont a GPS Info Qt használatával végül mégiscsak. De az volt az egyetlen, azóta megint semmi.
Többször is próbáltam újraindítás után is, ami furcsa, hogy még a mobilhálózat segítségével sem találja.
Éjszakára nem szoktam kikapcsolni, az újratelepítés után többször is kimentem vele nyílt területre és 15-20 percet vártam, hogy találjon valamit, de semmi.
Egyedül Wifi-vel talált, mondjuk az nem volt épp pontos.bringasisti:
Ezt nem teljesen értem:
"Azt hogy a telo on-ba van és off-ba működik az nekem is gyakran előfordul."A képhez való GPS koordináta rögzítést még nem próbáltam, ez lesz a következő.
Ami még furcsa, hogy a helymeghatározási eszközöknél Maps és GPS Info működése közben néha úgy is ki lehet venni a pipát a beépített GPS mellől, hogy nem reklamál.
Amikor használja valami éppen a beépített GPS-t, és ki akarom kapcsolni, akkor jelez, hogy biztos, hogy ki akarom-e kapcsolni a használatban levő eszközt.
De amikor nem reklamál, akkor gondolom nem is használja semmi, pedig az említett programok akkor is mennek. -
válasz
zorzy4 #26270 üzenetére
Nem volt semmi a hangnemben, a hozzászólásod FUD volt és kész.
Ha nem tetszik, hogy nem egyszerre kezdődnek, akkor írd azt, ne cinizálj az "innovatív rendszerrel", meg hogy ilyen alap funkciókat ne tudna.
(Korábbi harcokban ezt valaki sokkal hangosabban nyomatta, már nem emlékszem ki, de azért próbáltam egy kis hangsúlyt tenni, hátha maradandóbb lesz.).
-
válasz
zorzy4 #26267 üzenetére
Egy periódust (rövid-hosszú-rövid-hosszú) tényleg rezeg, mielőtt elkezdené a csengőhangot, utána meg megy egymás mellett a kettő zavartalanul. Azért ez marhára nem ugyanaz, mintha nem tudná
(De persze FUD-olni teljesen jó, csak így tovább.
Talán valaki komolyan is veszi.) -
Ufff
senior tag
válasz
zorzy4 #26029 üzenetére
Szerintem nem lesz, mostanában tuti nem. Aztán hogy a 808 PW mit hoz a Symbian számára, azt előre nem tudja senki megmondani.
Naptárbejegyzés ismétlődése alatt mit értesz? Mert azt, hogy ismétlődő legyen maga a bejegyzés (naponta, hetente, kéthetente, stb.), azt be tudod állítani. Ha csak a jelzést szeretnéd ismétlődőre, az alapból nem megy, de elképzelhető, hogy van rá vmi külső progi (mint pl. a Remind Me - hívás és SMS emlékeztető). -
user01
aktív tag
válasz
zorzy4 #25998 üzenetére
A negatívumokat már többen leírták korábban: pl. videolejátszó, kamera (allítólag), eredeti óra-dátum-profil widget, scroll bar, akku jelzés, stb...
De nem szeretnék erről vitát folytatni, nekem úgy jó, ahogy most van. Egyedül csak az eredeti, Anna előtti ikonok hiányoznak a kék funkciógombokkal. -
ZÁEL
tag
válasz
zorzy4 #25992 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni. Szeretnék új telefont venni, de nem tudok dönteni. Most egy SonyEricsson Vivaz boldog tulajdonosa vagyok már kb 2 éve
De szeretném lecserélni a telómat.
2db telót néztem ki. Az egyik a Nokia N8 a másik az X7. Érdeklődnék, hogy melyik jobb? Melyiket érdemesebb inkább megvenni? Nem, nem akarok Androidot, mielőtt még elkezdené valaki.
Az X7-ben az tetszik nekem nagyon, hogy az ingyenes navigáció már tud tömegközlekedésre is keresni és ajánlani. De vajon ez a funkció meg van a régebbi N8-ban is? Vagy ott csak a régi Nokia térkép van, ami nem tud ilyet? Nokia N8 tulajok légyszi segítsetek ebben.
Nagyon köszi mindenkinek! -
MC Pite
veterán
válasz
zorzy4 #18427 üzenetére
Nokia N8 vs. Samsung Pixon12 vs. Sony HX5v shootout: Blind test
3mpixelen kétszeres minőségromlás nélküli zoom a fényképeknél, videónál 3×os. -
CS_D
senior tag
válasz
zorzy4 #15731 üzenetére
Már megjelent a Belle (Nokia 701, 700, 603), és nem támogatja...
De, ami késik, nem múlik.
Az Opera hamar kihozta a Belle kompatiblis verziókat, de ott is volt idő, amikor nem volt működőképes.
Én a legjobban a Nokia Panorama programra várok. Nagyon szeretem ezt a programot, de sajnos Belle alatt nem indul el.
-
kacsa7
őstag
válasz
zorzy4 #15023 üzenetére
Valóban kicsit élesen fogalmaztam, aminek nagyrészt az volt az oka, hogy éreztem némi "okoskodást", kárörvendést a kérdésedben.
Néhány kisebb hiba a béta státusznak köszönhető, de ezek közül gyakorlatilag nincs olyan, ami a mindennapi használatot gátolná, ellehetetlenítené. Ezekkel együtt is összességében egy fényévekkel gyorsabb, szebb, felhasználóbarátabb felületet kapunk. Egyébként a felvetődő problémák nagyobbik része arra vezethető vissza, h. nem olvasnak körültekintően a kedves fórumtársak.
A telefonnal kapcsolatos problémák 95%-át meg tudtam oldani önerőből, némi utána járással, utána olvasással, kezdve a mindenféle egyszerűbb problémáktól a flashelésig. Nem tartom magam zseninek, mégis némi időráfordítással elsőre sikerült tökéletesen flashelnem és a felmerülő problémákat megoldanom. Ehhez képest az itt levők 2/3-a arra képtelen h. egy belle-t felrakjon. Jönnek a jaaaj mi lesz a garanciával és a jaaj miért nem bírom felrakni típusú hozzászólások.
Isten ments hogy itt pálcát törjek egyesek feje felett, vagy ítélkezzek, de számomra ez mégis nonszensz.Ezzel kapcsolatban nem kérnék semmilyen biztos én vagyok a fasza gyerek és hasonló szintű hozzászólásokat, mivel lehetőségeimhez mérten próbáltam eddig is és ezután is segíteni a felmerülő kérdésekben.
-
kacsa7
őstag
válasz
zorzy4 #14927 üzenetére
Én kérek elnézést h. a legelső kiszivárgott belle is stabilabb, gyorsabb volt mint a fos pr1.2 és az anna, most meg a delight 3.3-al és téma effektekkel kb. olyan mint 1 durvább android és mindezt élvezem minden gond nélkül. Valóban én vagyok az idióta h. felrakok holmi kókány verziókat és nem várok jövő nyárig amíg kiadják a teljes belle-t, nem szenvedek 1 ilyen kaliberű telóval, mint ha egy 486-os lenne windows 3.0-val. Kb. hasonló a helyzet oprendszerek között.
pr 1.2=windows 95
anna=win xp
belle=win 7 -
válasz
zorzy4 #14933 üzenetére
Ez nem azért van, mert itt hákolt Belle-t raknak fel az emberek, hanem mert egyszerűen a Belle-lel nem minden kompatibilis. Lásd a 6.0-ás Opera Mini-t, nem ment az a 701-en se
Végül az Opera kellett hogy frissítsen.
MC Pite: Egyáltalán nem értek egyet, a célközönség azonos.
-
gretzky77
veterán
válasz
zorzy4 #14933 üzenetére
azért ez nem olyan mint az android féle romok szerintem,ott anno nem talàltam olyan fözött romot aminek ne lett volna valami hibàja szàmomra! Ivo777 féle romot hasznàlok hònapok òta az N8-on és nekem tökéletesen megfelel! Ami nekem kell az hibàtlanul fut,én ezért hasznàlok ilyet ami egyàltalàn nem kòkànyolt! Szerintem!
-
válasz
zorzy4 #14500 üzenetére
Itt van, mondjuk nem tudom meddig, mivel az egyetemmel megszűnt a jogviszonyom. Szerintem nem fogják mostanában törölni.
A program egyébként eléggé hák quality
De a feladatát elvégzi. Qt Examples mappába kerül, basicdrawing néven (ez volt a Qt demó amit szétfűrészeltem).
-
Ronny3
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest