- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just486
senior tag
Akkor még 10 megánál sem áll meg
- de pont ezért kérdeztem tőle, hogy ezt kizárjam.
Amúgy én kipróbáltam azt a modot, és nem vált be, mert nálam kifejezetten rontott a képek minőségén, nem hogy javított volna. Dehát már azt is megszokhattuk, hogy nem feltétlenül jutok a tesztjeimben arra az eredményre amire a többiek szoktak -
Sarlon
aktív tag
Ez tényleg jó hír, kérdezni is akartam már..
-
philoxenia
MODERÁTOR
Tegyetek föl módosítatlan képeket, ráadásul a valódi teszt azt jelentené, hogy ugyanott ugyanakkor készült képet tesztek föl még legalább egy másik készülékkel készítve.....
/másik telefon, kompakt gép.../
Egy megjegyzés a témában, az optika valódi fényerejét azért a frontlencse mérete alapvetően meghatározza. Az optika fényereje pedig befolyásolja a képeket erősen.
Az említett Pana több éves konstrukció például, bár kétségtelenül nem a legjobb gép.
Viszont az utolsó forgalmazott ár is messze van az 50k -tól....[link]
A kérdező által említett 50k árban mondjuk ez, hogy Panánál maradjunk.... Azért itt van 8x-os optikai zoom például, vagy 25 mm-es nagylátószög, ami mintha nem lenne az N8-nál....
N8 jellemzők; ZX1 teszt , persze azért megnézném az N8at, az FS 3 ellenében is valódi tesztben.....
Tesztfotók a ZX1-el.... Tesztfotók N8-al.
Mint látható, a saját "képkivágásában" valóban jól teljesít, ha megfelelő fényviszonyok állnak rendelkezésre. De csak abban az egy fix fókuszú módban használható... /a digitális zoomról meg inkább ne is beszéljünk.../ és egyetlen képet sem találtam, ami félhomályban és vaku nélkül készült volna pl. ami gyakori fotós helyzet. pl.
Fényképezőgépként nézve ez egy fixfókuszú, korrekt kis olcsó kompaktnak felel meg kb. .. A vakunak pl. mennyi a hatásos távolsága, milyen vakumódokat ismer, milyen vakukompenzáció lehetséges? Nehezen találok egyelőre ilyen adatokat...[link] -
ferrari1
őstag
Bizony már kiadták S^3-ra is.
Megvettem és kifogástalanul működik. A zenelejátszó vezérlő gombok a fülesen is hibátlanul vezérli. Paypal fizetéssel mindennel együtt 4100 Ft. Nekem megérte.
drzsoo1: Amit letöltöttél az csak próbaverzió. 2 órát megy utána folyamatosan kilép. Regisztráció nélkül tovább használhatatlan.
-
Kvazár
őstag
De már azt sem tudom mit töröltem le, csak azt, hogy rengeteg apps.-t és most, hogy van netem, lehet egyet-kettőt tudtam volna használni. Az OVI-t szoktam nézegetni.
Ami jobban zavar az, hogy a QO-t nem tudom frissíteni.
Most megint sikerült belaknom pár perc alatt, így most nem tolok neki HR-et, majd az 1.1 kipróbálása előtt tolok csak. -
leviske
veterán
"LIKE MAEMO"
Én meg már kezdtem félni, hogy Symbianon ragaszkodik a vezetőség a jelenlegi koncepcióhoz. Szeretettel várom a PR3.0-t.
Vajon normális flash támogatás lesz? Csak mert, ha valaki nem csak youtube-on keresztül hallgat zenét, akkor a HTML5 nem feltétlen kiút.
(#5555) jacis: Ha laptop van a közelben, akkor, -ahogy Misály írta- tudsz WiFi-n keresztül jelet küldeni a telónak. A dolog hátulütője, hogy csak WEP titkosítást lehet ilyenkor használni. Meg szereti a telefon az ilyen hálózatot eldobni, ha nincs használva és akkor lehet a jelszót újra beírni.
-
tibike8
őstag
Nekem ez van és nem akar menni, csak összepárosodnak, de kapcsolódásnál már hibát dob. Másnak viszont ugyanez rb müxik.
Esetleg lehetne mondani, hogy húzzam újra meg hard reset, de nincs kedvem mindent újra beállítani. És mivel senki nem tudta itt se és máshol se megmondani, hogyha egy mentett állapotot visszaállítok, mi fog történni (ugyanaz mint ghostolásnál vagy azért még lesz mit álligatnom) nincs kedvem próbálgatni, így elkönyveltem, hogy nálam ez az egér nem megy. Mással meg nem tudom próbálni. -
Kvazár
őstag
Basszus ékezetek nélkül elég nagy kihívás olvasni a szöveged.
Gondolom neked is merősek ezek a híres ékezet nélküli mondatok:
1 km fokabel.
Szarnyalo Bt.Gondolom azért mert adatátvitel módban kötötte rá, és olyat azok nem tudnak. Viszont ebből kiindulva, akkor a fényképező gépeket is kéne kezelnie, mert azok is pendriveként szoktak megjelenni.
Más:
A rákötött adathordozók esetén elég nagy hátrányossága az, hogy csak Fat-osat kezel. Sem exFat, sem NTFS kezelés sincs. (Utóbbi ráadásul az MS zárt szabványa, tehát nem igazán várható, hogy valaha is kezelje.)
-
Kvazár
őstag
Na most meg, nehogy valaki az N9 méretébe kössön bele! Az N8-ra azt mondják azért gyenge mert pici a kijelzője, az N9 meg azért mert nagy?!
Ne má...
Ez a fűbe-fába belekötök hozzáállás tényleg kezd fárasztani.
Valaki volt már itt aki feszegette azt is, hogy felbontás/méret mennyire számít. És arra a megállapítása jutott, hogy a monitorának kisebb a pixel sűrűsége, mint az N8-nak. És ha a monitora jó neki, akkor az N8-a is jó neki.
Nos, én vele értek egyet. A monitorom pixelsűrűsége 1360,3 pixel/cm˘2 (Samsung 215tw), az N8-é meg 3134,7 pixel/cm˘2. Tehát nyert a telefon! Így hát kérdem én is minek több pixel egy ekkora kijelzőbe?Jacis:
Sim-re is van offline navi progi, csak azt nem tudom N8-on mennek-e, elvégre s60v5-ön mennek. Csak egy párat mondok: Garmin, NDrive, Sygic... -
tjb007
nagyúr
Nem veszik el semmi sem.
A szervizben nem fogják nézegetni, hogy milyen szoftver van rajta.
Legutóbb két hete voltam egy (amúgy céges) T-s 6700c hangszóró problémáját intézni. Az Ovi Suite (és a product code -ja) szerint a legfrissebb szoftver a 7.60. Feltettük rá a 13.10 -et az Ovi Maps miatt. A szervizben egy szót nem szóltak, megcsinálták, garancia is megmaradt.(#5464) sompetike
Átírja ha más product code -hoz tartozó szoftvert teszel rá.
-
Pola-Roid
aktív tag
Mit csinalnak meg, a frissitest, vagy hogy tudjam itthon frissiteni?
Mert a frissitessel sokra nem megyek, nem BP-i vagyok, bemenni es hazajonni alapbol 3-4e benya, ha meg kernek 5e-t, plane jo, es amilyen tempoban jonnek a frissitesek, a 3. utan mar szerintem rosszabbul jarok, mintha eladom es veszek egy fuggetlent
-
MarKoo
addikt
-
Sarlon
aktív tag
És ha én beviszem egy nokia üzletbe (már bevittem volna, csak a pólusban megszűnt a nokia...) és azt mondom nekik, h minden eddig frissítést tegyetek rá, akkor mit csinálnak? Elküldenek az anyámba, vagy megoldják valahogy? Mert hát végülis nokia, hivatalosan vettem, ki van fizetve a telefon is és a hozzá járó szolgáltatások is, stb..
-
Sarlon
aktív tag
Made in China.. És az egész műanyag.. Szóval tuti eredeti..
Viccet félretéve... Made in Finland, N8 ból sztem nincs is olyan, h made by nokia (ami N82 nél állítólag sokat számított, az enyém pont made by nokia volt és nagyon jól össze volt rakva) vagy made in china.
Fekete színű, nem recseg, nem ropog, nem lötyög, NEM HIBÁS A KAMERA, csak jobbra számítottam! Túl sokat vártam, csupán ennyi.
Ezt így nem fogod tudni kiszűrni, sőt! Senki nem fogja tudni, kap vmit és kész. Ha használod egy hétig, max akkor tudod meg, h milyen hibák fordulhatnak elő.
Kijelző: más ezt észre sem venné, nálam szakmai ártalom, h a színeknek olyannak kell lenni, amilyen. Digitális nyomdában dolgoztam anno és marhára kellett figyelni arra, h minden színhelyes legyen. Amúgy az AMOLED ilyen, nézd meg majd egyszer kikapcsolt állapotban erős fénynél. Kékeslilástúró az egész, ez belefér. -
Just486
senior tag
Itt van egy finn gyártmány, "foltos" képernyővel és ha szőrszálhasogató szeretnék lenni, akkor a hangerőgombot is néha kétszer lehet benyomni. A kamerahibás is finn volt.A billentyűzáram nem lötyög. Felül ha megnyomom a műanyag burkolat hátulját, reccsen. Fekete színű, és sehol nem világít át, ahol nem kéne. (nem mintha érdekelne) Asszem ezekről volt szó.
-
Ufff
senior tag
Szerintem azt is szó nélkül nézné végig, ha sajátos stressz tesztnek vetnénk alá az N8 -át.
Kvazár: Nem, szerintem Bogra gondolt.
Nem értem ezt a Wi-Fi on/off kapcsoló problémát. Halálom, ha először be kell kapcsolnom a Wi-Fi -t, ha akarok valamit aztán utána meg kikapcsolni. Windows Mobile -nál is Registry átírással tudtam csak megoldani, hogy úgy működjön, hogy az logikus legyen (ha kell a Wi-Fi, kapcsolja be, majd ha már nem kell, kapcsolja le MAGÁTÓL).
Megjegyzem, soha nem kellett annyi registry átírást végeznem, mint az utóbbi másfél évben. Azóta van winmo-s telefonom is... -
drzsoo1
aktív tag
Én mind az ötezer hozzászólást elolvastam, és ez a fórum az ahol a legtöbb olyan user van aki "hülye" a telefonjához. Mert aki nem tudja kikapcsolni a wifit az csak hülye lehet. Normál esetben egy tisztességes telefonnál ez úgy működik hogy wifi on/off. De nem itt! Komplett pdf doksi készült egy nyomorult wifi kikapcsból, tudod ez az agyrém. Nem véletlen hogy ennyien adták már el az N8-at csak innen a fórum zártkörű kis közösségén belül.
-
Just486
senior tag
-
manchester85
veterán
Az a probléma, hogy az okostelefonok nem (csak) hozzáértőknek készülnek, hanem más átlagemberek számára is, munkára, szórakozásra egyaránt. Tehát egy mobil felhasználóbarát és kényelmes működése teljesen nyilvánvaló elvárás, hozzáértéstől függetlenül hisz kapcsolattartásra, információcserére a nem műszaki irányban érdekelt embereknek is szükségük lehet. Aminek a működése nem nyilvánvaló, kézenfekvő vagy magától értetődő, az a készülék hiányosságának róható fel, ugyanis a júzer nem "kötelezhető" egy eszköz inkonzekvensen működő rigolyáinak kifürkészésére.
Az egész symbian és nokia olyan koncepciót kezd képviselni, mint egy ócska járgány, amit egyedül a megszelídítő gazdi képes kezelni, ez pedig nem tekinthető erénynek, hisz a világot nem az viszi előre, hogy körülményes módszerekkel lássunk el bizonyos feladatokat, ha már annak egyszerűbb módja is van. És a legnagyobb baj, hogy ma már ha egy telefonnál szóba kerül az, hogy "azért nem tudja használni, mert nem ért hozzá", az már nem a user, hanem a készülék hibája.
-
zack
nagyúr
A tesztben azt írták csak a leveleket szinkronizálja. Most akkor ez kamu?
Azért gondolom, hogy így lehet mert az N86-nál is működött az exchange, de szintén csak a leveleket lehetett leszedni, a nevek mentéséhez és szinkronizálásához SyncML kellett. Persze nem nagy érvágás egy N86-nál ami 3 éves. De az N8 egy jelenlegi csúcsmodell, és ennyi kényelmi funkciót elvárna egy igényes júzer.
Persze ha megoldható, akkor nem szóltam, én a tesztből indulam ki. -
Fokuszvaltas, plusz az amcsi verseny bugos - orszagnak ki lehet valasztani Magyarorszagot, de meg kell adni melle egy eszak-amerikai allamot is
Masreszt a Qt tovabbra is egy bugos, hianyos szar, az AVKON se fejlodott semmit, ugyhogy meg egy kicsit varok az onkinzassal. Egyebkent is raer, a "hatalmas" erdeklodes miatt marc. 31-Ig kitoltak a hataridot.
Apropo verseny, vannak a szabalyzatban erdekes momentumok, pl. Csehorszagbol, Franciaorszagbol nem is lehet indulni, mert "terrorrizmust tamogato orszagok"
Vajon mi alapjan azok? Mi azok vagyunk?
-
Sarlon
aktív tag
"Sarlon: "A kijelző tényleg nem egy i4 esé, elég pici."
A kijelzo pontosan ugyanakkora mint az iphone-nak csak a keparany mas..."Erre gondoltam, köszi!
Jacis döntése tényleg hát hogy is mondjam, érdekes, de az Ő döntése. Majd az i4 et is eladja és megvárja az E7 et, vagy majd az N883 at, vagy bármit, amit újonnan kiadnak.
Minden csoda csak 3 napig tart...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest