Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jockas
senior tag
válasz
Assdak #12596 üzenetére
Valószínűleg a 1st generációból nagyobb eséllyel fogtál ki valamilyen problémásat, mint 2nd generációból. De hiába javítottak pár területen a gyártás során (1st generációnál azért ne felejtsük el, hogy az első darabok hamar elfogytak és gyorsan fel kellett futtatni a gyártást, ami gondolom a minőségben is meglátszott), azért mindig lesz pár hibás készülék.
Egy kicsit OFF: Tegnap egy ismerős mesélt egy 2 napos 520-asról, hogy random kikapcsol...pl. töltés közben is kikapcsolt. Vagy anno volt a családban 2db Nokia N70...mindkettő egyszerre lett véve és mindkettő megadta magát egy idő után. Az enyémben aztán volt teljes panelcsere, de aztán az is megadta magát...az N70-nél nem volt lényeg, hogy mikori gyártás volt.
Régebben meg a 3310-esek első szériái voltak rosszak. Mindig volt és mindig lesz kisebb-nagyobb probléma 1-1 készülék esetében.
-
Lall
veterán
válasz
Assdak #12596 üzenetére
"adott sorokhoz tartozó quality processek nem voltak egyformák."
Szerintem is, itt vagy a minőségbiztosítás szigorítása körül lehet a kutya elásva. Egy biztos, első generációs készülékre sokkal több panasz volt - még ha voltak jók is köztük - mint a későbbiekben kiadottakra. Te is vissza vitted, cseréltetted pl.
-
Assdak
őstag
válasz
rgeorge #12592 üzenetére
Az enyém szintén "első generációs" és semmi ilyen baja nincs.
Ezért is mondom, hogy itt nem valószínű, hogy arról lenne szó, hogy gyártási technológián változtattak, hanem inkább arról lehet szó, hogy adott sorokhoz tartozó quality processek nem voltak egyformák.
Ház nyekergés egyértelműen az összeszerelés minőségétől, illetve a beépített alkatrészek minőségétől függhet. Nem hiszem, hogy alapanyagot váltottak volna, vagy a fröccsöntő szerszámokat munkálták volna át.
A kijelző vibrálás szintén quality probléma, ami szintén bármikor előfordulhat.
Forrósodás, merülés, térerő eldobás, szerintem inkább szoftveres gond lehet.
Ezért mondom, hogy itt igazából a problémák nagy része nem attól függ, hogy 1st gen vagy 2nd.
Itt a forumon is látszik, hogy van akinek a 1st gen készülék is tökéletes, és van aki most vette és gondjai vannak vele. -
Lall
veterán
válasz
Assdak #12590 üzenetére
Attól még, hogy Te ezt akksi lötyögést urban legend-nek tartod, létező probléma.
Pl. Akksi lötyögés, ház nyekergés, kijelző vibrálás, random forrósodást, merülést, térerő eldobálást. Mégha, ezek közül van olyan is, ami szoftveres nyűg. Volt mit dolgozni rajta. Nekem az előző és ez a telefonom nem összehasonlítható. Mintha nem egy cég csinálta volna. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy növeltek a minőségbiztosítási normákon és a szarokat nagyobb %-ban kiszűrték.[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
Sziasztok,
fél órája lettem boldog tulajdonosa egy új fehér 920-nak
(remélem este, bekapcsolás után is az leszek).
Most nekifekszem ennek a tizenezer komment átolvasásának. Ha kérdésem lesz vagy szükségem lesz a tanácsotoknak akkor hozzátok fogok fordulni.[ Szerkesztve ]
-
Assdak
őstag
válasz
mediumgecso #12568 üzenetére
Elvileg egyedül a kamera porosodás lett technológiailag javítva. Tehát ezen kívül semmi különbség nincs, egy első szériás, és egy nem első szériás telefon között.
-
Lall
veterán
Jól szóltál bádogfej. Sikeresen eljutott oda a Nokia a Jabil kezecskéjét fogva, hogy nem szívesen vesz az ember gyári garanciás telefont. Egy régóta működő, megbízható gsm bolt könnyebben benyel egy garos hibát.
btw, most olvasom a HTC 8X topikban, hogy nem cserélték a rossz hangszórót a telefonban, mert karcos volt a kijelző. Őrület, mi megy itt. Ezért tart ott a Samsung, ahol.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz
mediumgecso #12571 üzenetére
Nem mintha a Nokia garancia garancia lenne bármire.
-
Trevize1987
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #12577 üzenetére
Nekem csak a szokásos logók vannak, semmilyen szolgáltató nincs.
Az ujgsm-nél ez a második telefonom, 1 évig L800-as volt és az is
fasza volt, működött és tényleg kártyafüggetlen volt akárcsak az L920.Garanciáról sajnos nem tudok nyilatkozni, nem volt semmi baja, így nem
tudom, ha esetleg lett volna, mennyire lettek volna segítőkészek.Ami viszont biztos, hogy azzal trükköznek, hogy más országból rendelgetik.
Pölö az L800-asom brazilnak nézett ki a doboz alapján, ez az L920 meg
olasznak. De mondom, eddig semmi probléma. Remélem nem is lesz. -
kcsa
veterán
válasz
gyurkikrisz #12577 üzenetére
de miért vennéd ott amikor a gyári garanciás nem drágább?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Trevize1987 #12576 üzenetére
ujgsm oldalán ez van : "Az 1+1 év
HU garanciával vásárolt termék javítását
szakszerviz végzi. "Egyébként milyen a telefon? Bootnál nincs valami mobilszolgàltatós lógó? Apám is valami GSMben vette a telóját, állítolag kártyafüggetlen, de a bootnál azért ott virìt egy voda-s logó
Énis az ujgsm-nél tervezem megvenni a 920-ast, arra gondoltam hogyha elsö évben ugyis a szakszerviz végzi a javítást, akkor majd lehet hogy rendszeresen nem lesz telefonom, de legalább majd kifogok egy jót
-
Trevize1987
aktív tag
válasz
mediumgecso #12575 üzenetére
Én is a gyári gari híve vagyok, de azt hittem ez az
Bár imei alapján nekem ezt írta (köszönöm Woland!)
Garancia állapota
Sorozatszám (IMEI): xxx
Garancia: Garanciaidőszakon belül (ebben az országban)(Nem írja h mennyi
)
[ Szerkesztve ]
-
mediumgecso
őstag
válasz
Trevize1987 #12572 üzenetére
"amúgy a 2 év NOKIA garanciát hogyan ellenőrzöd " A Nokia oldalán tudod leellenőrizni...
Én nem mondtam hogy nem jó az újgsm (hiszen nem is ismerem őket, de soha nem vettem még bolti garis telót és nem is fogok), elhiszem neked hogy okésak, de én a gyári garancia híve vagyok....Szerk.: A lényeg hogy jó a teló, remélem így is marad
Használd megelégedettséggel
Hamarosan csatlakozok én is, már csak 2 hét[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz
-
Wa2x_
veterán
válasz
IMEI alapján tudod ellenőrizni.
-
Trevize1987
aktív tag
válasz
mediumgecso #12571 üzenetére
szóval semmi szériaszám azonosítás meg ilyesmi? mert ezek olyan problémák amik később jönnek majd elő gondolom. bár kijelző nem vibrál és a ház sem ropog. amúgy a 2 év NOKIA garanciát hogyan ellenőrzöd (mert az, hogy mit írnak oda az majdnem lényegtelen, Magyarországon nincs fogyasztóvédelem)? ujgsmnél második telefonom amúgy, eddig megbízhatóak.
-
mediumgecso
őstag
válasz
Trevize1987 #12569 üzenetére
Én nem vettem volna meg ennyiért a helyedben.....te 76-ért vetted 1+1 év bolti garral én pedig 74-ért veszem 2 év gyári NOKIA garral....
Első szériások hibái:
- porosodó első kamera
- vibráló kijelző
- recsegő ház
- stb. -
spider80
őstag
válasz
Trevize1987 #12569 üzenetére
1+1 év bolti garanciával.
-
Trevize1987
aktív tag
válasz
mediumgecso #12568 üzenetére
Pont most vettem egyet, nem innen, de hasonló áron. (újgsm: 76e Ft)
Mi a gond az első szériával és honnan tudom megállapítani h az van
nekem? -
mediumgecso
őstag
Lumia 920 White 2 év Nokia garanciás
Elég baráti áron van már......innen tervezem venni....csak nehogy első szériás legyen....[ Szerkesztve ]
-
D4ni
őstag
Úgy lesz, még mindig nem lehet tudni képes-e az internet explorer jelszavakat/felhasználóneveket tárolni? Jó kis telefon ez, de a Nokiának meg kéne tanulnia rendesen összelegózni a telefont. 2 napos volt a cucc mikor elszállt a dupla ledem, 2 hetes volt mikor elszállt a bal füles csati, kb 1 hete recseg ropog a simtálca környékén a ház, kb pár napja vettem észre,hogy a többi 920-ashoz képest furán rezeg. Enyhén zavaró ez az egész problémaegyüttes :/ Leejtve koppintva nem volt.
-
D4ni
őstag
Nekem már van, kb 1 hónapos, de a létező összes hiba kijött rajta, és valahogy nem tudok jó képeket lőni vele. Valahogy zajos lesz.. pedig az összes nokia kamera appot kipróbáltam. Nem nagyon füllik már a fogam erre a telóra sajna :/
-
Assdak
őstag
válasz
SpeedHUNGARY #12552 üzenetére
Akkor előfordulhat, hogy feltörték az accot, és már át van állítva a mail cím.
-
Assdak
őstag
válasz
SpeedHUNGARY #12550 üzenetére
6tag el sajnos vannak problémák. Ha a jelszó emlékeztető késik.
Nálam a hashtagek nem működnek. Tiltó listás lett az acc 6tag használat miatt. 2 opcióm van, vagy várok a hivatalos kliensre, vagy regelek új accot. -
Wa2x_
veterán
válasz
SpeedHUNGARY #12548 üzenetére
Passz nekem még nem volt ilyen gondom.
Pár ma delőtti ködös kép a 920-szal: [link]
-
SpeedHUNGARY
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem azokhoz, akik 6tag-et használnak, hogy találkoztak-e már az alábbi üzenettel:
"To secure your account, we have reset your password. Please tap Forgot Password below, and follow the instructions to access your account." ??
Mi alapján törölhették a jelszavam? Kb. 1 órája még simán beléptem a programba gond nélkül. Érdekes...
-
adambox
tag
Sziasztok! Ilyen telefon vásárlásán gondolkodom. Androidról váltok... viszont az érdekelne, hogy frissíthető lesz-e 8.1re? Nem szeretnék úgy járni, mint a régebbi Nokiak amiket nem lehetett Windows Phone 8ra frissíteni.
-
Lall
veterán
válasz
donceleger8 #12540 üzenetére
Phriz.be nevű alkalmazás tudja.
-
donceleger8
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet rábírni az email klienst arra, hogy a csatolt képeket teljes méretben küldje el? Csinálok egy képet ami mondjuk 3 mb, majd ezt csatolom az emailben és elküldöm, de csak 500 kb méret megy át. Próbáltam nézni hol lehet ezt állítani, de nem találtam ilyesmit. Ha valaki tudja a megoldást azt megköszönném.
Üdv -
-
iOce
tag
válasz
gyurkikrisz #12527 üzenetére
Nekem lötyögött az akksi, de egy youtube video alapján szétszedtem és kiékeltem gumidarabokkal. Szerintem minden telefon melegszik, ha meghajtod a procit.
Wa2x_: gratula a képekhez, kihoztad a telóból a legjobbat!
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
Pár szerkesztett 920 kép: [link]
-
jockas
senior tag
válasz
ricsip #12528 üzenetére
Az elmélet tökéletesen hihető mondjuk egy android vagy iOS esetében...hiszen ott a legnagyobb probléma nem a térnyerés. Viszont azt nem tudom elhinni, hogy egy olyan piacon (ez esetben a WP piaca) ilyet vetne be a MS...én ugyan nem voltam benne a WP7-es világban, de tuti hogy nagyon meggondolnám mit veszek legközelebb, ha kiderülne, hogy a nem rég még csúcstelefonnak számító 920-as nem kapná meg a WP8.1-et vagy belassulna tőle. Ha a MS komolyan gondolja az okostelefon piacot, akkor szerintem nem teheti még meg ezt azokkal szemben, akik a WP mellett döntenek, mert nagyon könnyen fordítva sülhet el és nem növekedni fog a részesedésük, hanem csökkenni...
-
Jégkokó
veterán
válasz
gyurkikrisz #12527 üzenetére
A melegedés dolog az sztem tipikus, de én még a többivel nem találkoztam az elmúlt 4 hónap alatt.
-
ricsip
addikt
válasz
jockas #12483 üzenetére
Tartsál konteós-nak, de pont az IT iparban lehet tökéletesen játszani a termék életciklussal és az időzítésekkel. Csinálsz 1 fasza gyors látványos rendszert, amit adott vassal el tudsz adni. Megy jó sebességgel, megvettek a birkák belőle sok millió vackot, marhák lennének költeni az újabb, jobb, csicsább, helyettesíts-be-ide-valamit változatra. Sebaj, a kapitalista fajtádnak megvan régóta rá a receptje. Hozol ki évente 2-3 szoftver updatet, ami bár "frissít" rajta valemennyit, elkezdi tőle laggolni, fagyogatni stb. Majd leállsz az updatekkel a régire, csak az újjal foglalkozol. Otthagyod a szar mélyén a birkákat, úgyis vesznek majd újat, mert azoknak mindig új kell. Agyba programozottan, naponta reklámok százai által hipnotizálva.
Feltűnően röcögésmentes volt a WP8 (a csúcsmodelleken mindenképp), szóval sajnos nem fog meglepni a papírforma beigazolódása a WP8.1 megjelenésével. A 8.1 szimplán nem hozhat annyi újat, nem lehet benne annyi kód-ballaszt, hogy belassítsa a mostani 920/820 hardvert. Csakis mesterségesen lehet elrontani. A redmondi bérkódereken kívül meg senki nem fogja tudni kiszivárogtatni, hol kerül bele itt-ott néhány lassító ciklus.
[ Szerkesztve ]
-
gyurkikrisz
őstag
Hello!
Egy másik WP topickban már feltettem a kérdést, ott ide irányítottak, így hát itt is leírom a kérdésemet: Olvastam sok beszámolót a zinterneten arról hogy sok a hibás 920as, porosodik a kamera, melegszik, lötyög az aksi, stb. Ezekböl mennyi igaz, és sok ilyen modell van-e, vagy csak azért vannak nagy számban jelen ilyen emberek az interneten mert akinek tökéletesen megy, az nem irja le? -
MAGUS7
tag
Nekem tegnap jött vissza a szervízből a 920-am,00808F9,9409839,0205165,9502688,6300013,6300013,6300013,630020 ezek vannak rajta aszervízpapiron,hol lehetne megnézni ezeknek a jelentését ?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
SpeedHUNGARY #12523 üzenetére
Eddig tünetmentes.
Bár az csak később szokott jelentkezni. Azért nem kiábálok el semmit. De most pöpec. Ha nem így lenne el sem hoztam volna.
[ Szerkesztve ]
-
Assdak
őstag
Nem tudom, melyik agyhalott Nokiás találta ki, hogy a HERE appok csempéje accent colour-rol ilyen fix baszom kék legyen, de remélem munkából hazamenet seggbetossza egy rénszarvas.
Alapból az MS helyébe fix kikötéssé tenném, hogy minden csempe default témához illeszkedjen, aztán a user ha akarja majd állítgatja. -
Gyufaaa
veterán
IGEEEEN! Visszajött a telóm. A leírás alapján csak a burkolat maradt a régi. Mindent cseréltek. Még akksi-t is. Most már megint tipp-topp a kicsike.
A vibrálásra majd azért kíváncsi leszek, de remélem letudva az is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finnek első Windows Phone 8-as készüléke király is lehetne, de a nagy igyekezetben túl nehézre sikerült az eszköz.
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen autót vegyek?
- Politikai mémek
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parfüm topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)