- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
jockas
senior tag
Valami jön CV HU 920-ra. Elvileg ennek a Denimnek kell lennie.
-
jockas
senior tag
válasz
Khan13 #21265 üzenetére
Az XL lehet, de a sima 640 a kisebb kijelzővel lehet olcsóbban. De árat én tényleg nem néztem...esetleg lejjebb viszi a 735-öt, ami így beeshet már abba az árba, ami neki megfelelne. A 735 viszont már hosszú távon is jó készülék (csak nem PV a kamerája, ennyi).
Akinek a 920 tudása szimpatikus, az lehet nem egy 535-öst szeretne megvenni hosszú távra (persze a pénz eléggé meghatározó szempont). 735 alatt hosszú távra én biztos nem tudok ajánlani semmit sem! Nem is ismerem az alsó kategóriák jobb készülékeit. Rémlik valami 532, aminek talán 1GB RAM-ja van (de mintha még ez sem lenne kint a piacon), meg láttam egy 636-ost is, de én nem ismerem ezeket fejből.
-
-
jockas
senior tag
Ezek a készülékek (nem csak a 920) már elég bonyolult eszközök. Nem könnyű egy ránézésre megállapítani 1-1 készülékről, hogy vajon van-e rejtett hibája. Mivel pont a kevés pénz miatt szeretnél használtat, ezért érzékenyebben fog érinteni, ha hibásat fogsz ki... Mindenképpen olyan készüléket vegyél csak meg, amire van még garancia (pár hónap mindenképpen, hogy ha van valami hibája, akkor lehessen gariztatni) és nem függő (részletre vett készülékeknél párszor már előfordult, hogy a tulaj eladta, majd nem fizette tovább a részletet...a telefon meg tiltva lett)!
-
jockas
senior tag
Mivel jelenleg lényegesen erősebb hardver csak a 930,1520 és Iconban van, ezért ne várd, hogy amíg támogatva van, addig bármilyen problémája lesz!
Jelenleg (figyelembe véve a korát, mondjuk ha használtan veszel egyet vagy régóta van már meg) az egyetlen ellensége az amortizáció...
Az akkut lehet benne cserélni, de vagy házilag vagy szervizben szétszedéssel (a unibody ház miatt). A Here szolgáltatások (navigáció) pedig független a készülék korától!
Szóval ja...amíg el nem rohad a készülék, össze nem töröd!
[ Szerkesztve ]
-
-
jockas
senior tag
válasz
aszti75 #21167 üzenetére
Nekem CV HU (magyar független) 920-asom van és nincs még frissítés. Ezért arra tippelnék, hogy a tied nem magyar CV készülék. CV készülék esetében szerintem nem számít semmit sem, hogy éppen milyen kártya van benne (egyébként én is Telenoros vagyok).
A telepítéshez legalább 1,5GB-ot írnak a MS oldalán, ezért szerintem legalább 1GB-ot leránt a netről. Ha nem korlátlan a mobilneted, akkor várd meg, amíg wifi közelbe kerülsz (nem is tudom, hogy egyébként mobilnetről engedi-e a frissítést).
-
jockas
senior tag
válasz
Воланд #21160 üzenetére
Szóval 920 esetében változik a FW...ez új. Nem úgy volt, hogy 830 alatt egyik készülék esetében sem változik?
Eddig a Telenor és a CV készülékekre ugyanakkor (emlékeim szerint) jött ki a frissítés, ezért az a sejtésem, hogy nem kell olyan sokat várniuk a CV készülék tulajoknak sem.
-
jockas
senior tag
válasz
Ágógreen #21116 üzenetére
Semmi.
Ha a FB app nem tudja, akkor talán böngészőből.
Mobilnet kapcsolók csak bevisznek a beállításokba (várd meg a Denimet, elvileg ott már ki lehet rakni az AC-be), csak éppen azt nem tudom minek ez...
Írd be a szót ékezetek nélkül és a javaslatokban ott lesz az ékezetes. Vagy hosszan nyomásra előjönnek az ékezetes betűk.
Gmail-re passz...nem használom. De egyébként mire gondolsz? Ha beállítod mindkettőt, akkor letölti a leveleket mindkettőről. Azt nem tudom, hogy képes-e egyszerre két fiókba menteni a névjegyeket.
#21117 Crytec210! Felejtsd el.
Emlékszem én arra, hogy vásárlás előtt mindennek utána nézett (fólia, tok, stb.), csak annak nem, hogy mire számíthat az OS-től, aztán meg csodálkozott...
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz
Statikus #21092 üzenetére
Ahogy woland is írta, maga a Denim pontosan nulla újat hoz a 920-nak. Ha nem léptél be a PfD-be, akkor megkapja az Update 1-et minden újdonságával és ennyi. Ha PfD-vel felraktad már az Update 1-et, akkor pontosan annyi új lesz, hogy nem Cyan-t fog kiírni, hanem Denim-et.
-
jockas
senior tag
válasz
Statikus #21008 üzenetére
Azért hiányoznak, mert a WP előtti Nokia telefonokra Symbian volt felrakva, amit konkrétan a Nokia fejlesztetett. A WP fejlesztésébe beleszólásuk nem volt, csak saját alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal kiegészíthették. Ezek meg ha jól sejtem elég komoly rendszerszinten való implementálást igényelnek és a MS meg nem foglalkozott ezekkel (az okát nem értem...inkább ezt vették volna át más rendszerekből és nem a háttérképeket).
A Cortana azért több egy egyszerű hangvezérlésnél. Csak éppen az emberek többsége kétlem, hogy többre használná, mint hogy időnként énekeljen valamit vagy mondjon 1 viccet...
Egyes funkcióihoz kellenek helyalapú dolgok, amiket Bingen keresztül kap meg...Bing és Magyarország meg még nincs olyan jó viszonyban egymással, mint a Google és MO vagy Bing és US.A Naptárcsempe az elég gáz szerintem is...ezért volt az első alkalmazások között a Chronos Calendar, amit megvettem. Olyan valaki találhatta azt ki náluk, aki még életében nem használt telefonon naptárt...
-
jockas
senior tag
válasz
ricsip #21009 üzenetére
Amennyire én tudom, a 8-asban driver szinten csak a videodriver modellt változtatták meg, ahhoz kellett új drivert írni, minden más esetben működik a 7-es driver is (pl. a Tunerem Win7 x64-es drivere probléma nélkül felmegy 8-ra, pedig közben nem jött ki új driver).
A Win10 esetében nem láttam még olyan változást, ami a driverek újraírását igényli.Az is elég sajnálatos, hogy Surface-t nem lehet kapni nálunk. A 1 bekezdéses bullshit között azért ott van az az 1 pár szavas értelmes válasz is, hogy valamikor meg fog jelenni (már ha akkor még létezni fog a Surface). De van egy tippem, hogy a MS Band sem lesz még egy ideig kapható az országunkban...eléggé US only a gondolkodásuk.
Engem sem a reklám szövegek felolvasása érdekel, csak az a tény, hogy dolgoznak-e rajta...az azért talán nem kamu, hogy dolgoznak rajta. Én biztos, hogy nem fogok US területi beállításra áttérni csak azért, hogy legyen Cortana. Vagyis nekem nincs Cortana, nincs Quiet Hours és ezáltal nem is fogom dicsérni a Cortanat... Vagyis ilyen szempontból nincs semmi extra a WP-ban (Quiet Hours extraként említeni sem semmi...
Egy egyszerű profilozást nem lehet megoldani US területen kívül a digitális r... nélkül, az azért nem kicsit égő).
Pár év és utolérik az évekkel ezelőtt is elavultnak csúfolt Symbiant... (ehhez majd gratuláljak nekik vagy inkább sírjak?)
-
jockas
senior tag
válasz
ricsip #21006 üzenetére
Ez alapján:
"A magyar piac kicsi, a magyar nyelv pedig gyönyörű, de nagyon bonyolult, ezért az olyan új funkciók, mint a Cortana beszédfelismerő, itthon nem az elsők között indulnak el. Egyelőre annyi konkrétumot tudok elárulni, hogy van esély arra, hogy a start a jövőben a többi európai országgal egyszerre történjen. De nemcsak ezen munkálkodunk, hanem például azon is, hogy a Bing kereső jobban ki tudja szolgálni a magyar felhasználókat."Forrás: [link]
-
jockas
senior tag
válasz
simonjoe #21003 üzenetére
Mert ez a Cortana része. Cortana meg azért nincs, mert még nem készült el a magyar Cortana. Majd ha lesz magyar Cortana, akkor ez is elérhető lesz magyar területi beállítások mellett.
Az már más kérdés, hogy ilyen funkciókhoz miért kell Cortana (leszámítva persze a helyfüggő dolgokat). -
jockas
senior tag
válasz
simonjoe #20964 üzenetére
Extrák+infó bug... Ha nem vagy PfD-s, akkor nincs fent még neked az Update 1, vagyis ha nincs élőmappa, akkor nincs Denim. Ilyen egyszerű a Denim tesztelése.
Mivel a FW verziója nem változik 920-nál (sem), így valószínűleg ez kavar be az Extrák+infónak.
Hivatalos Denim tudtommal még nem jött ki.
-
jockas
senior tag
válasz
gyurkikrisz #20826 üzenetére
Csak annyi, hogy kisüti a szemem, amikor este pl. olvasok. A képernyő fényerejét le tudom venni, de a gombok világítását nem. Álló helyzetben még úgy ahogy el lehet takarni a telefon alját, de elég kényelmetlen...
Alapból nem jó az, hogy a képernyő fényerejének a beállítását nem veszi át a gombok fényereje. -
jockas
senior tag
válasz
Khan13 #20631 üzenetére
Én is mindenképpen számítok új kínálatra (kellenek a Nokia név nélküli Lumiák és az x30-as széria sem lett túl nagy szám...és akkor még finoman fejeztem ki magam
).
A 1020 utódját (ha jól tudom az lett volna a McLaren) nem adják ki (legalábbis amit a Nokia utódnak szánt)...talán a MS kitalál egy másik utódot. Már ha ők is szándékoznak ilyen speciális Lumiát tartani a kínálatban...
-
jockas
senior tag
válasz
dredd17 #20625 üzenetére
Ha jövőre és hosszabb távra tervezel készüléket venni, akkor egyiket sem.
1020: Már most megvontak pár újdonságot
830: 920 utódként nem jöhet számításba, szerintem (kicsit jobb kamera)Jelenleg a 930 lehetne a legjobb választás, ha nem probléma, hogy AMOLED és/vagy nincs benne Glance. Jövőre jön a Windows 10, amihez jönnek új készülékek (már ha lehet hinni a jelenlegi "pletykáknak", illetve jövőre kellene már hozni valami újat). Idén a 930-ra szavaznék, ha a fent említett dolgok nem problémásak neked. Egyébként meg ne a jelenlegi készülékkínálatból keress utódot!
Egy 1020 utód már eléggé szükséges lesz a MS-nak, ha továbbra is szeretnének ilyen speciális készüléket a kínálatukba.
-
-
jockas
senior tag
Vagyis szerinted csak a 1520 és az x30-as készülékek...az meg a MS-nak lenne necces. De még az is elég necces lenne, ha csak az 1GB RAM-os készülékek kapnák meg...
Ahogy mindig is hangoztatva van...mostanság az 520-as Lumia miatt lett felkapott a WP. Megpróbálhatják az x30-as készülékek eladásait elég magasra tornázni, de az alsó kategóriát leszámítva nem számítanék rekord eladásokra látva eddig milyen felemásra sikerültek a felső kategóriás készülékek.
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz
ricsip #20110 üzenetére
Valami kell, ami az új készülékek felé igyekszik billenteni a mérleget!
Ugyanakkor addig nem sok panaszunk lehet, amíg kapunk FW-t az OS update-ekhez, még ha nem is sok plusz dolgot kapunk!
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a frissítési politika a WP9-nél... (vajon valamilyen módon meg merik lépni, amit a WP7->WP8 váltásnál)
-
jockas
senior tag
válasz
Azazael #20104 üzenetére
Már sokszor volt téma. Fogyasztás alapján a 3G használja a legtöbbet, aztán az LTE, a legkevesebb fogyasztással pedig a 2G rendelkezik. A folyamatos váltogatás két mód között is nagyon meríti az akkut. Útközben, amikor nem lényeges az internet sebesség vagy pocsék a lefedettség mehet 2G-n és akkor kevesebbet fogyaszt.
-
jockas
senior tag
válasz
tomboy0013 #19970 üzenetére
Nem úgy volt, hogy van adásvételi és akarsz is vele kezdeni valamit?
-
jockas
senior tag
válasz
gyurkikrisz #19954 üzenetére
Majdnem 20 órája vettem le a töltőről és 73%-on van (nyilván közben nem neteztem, de van pár e-mail szinkron, Viber, Whatsapp, Skype, FB app, időjárás + 1-2 Live tile-os app). Úgy tűnik hasonló a fogyasztása (de lehet, hogy jobb is), mint WP8 alatt. De ahogy nézem az biztos, hogy egyenletesebb.
-
jockas
senior tag
válasz
Statikus #19873 üzenetére
A PfD még mindig a fejlesztőknek szól (MS-nak mint az OS fejlesztőnek miért kellene kiadnia bármilyen eszköz specifikus FW-t a PfD esetében?) és nem a használóknak... Te vállaltad, akkor rinya off.
Ha nem tetszik a PfD okozta hátrányok az előnyei mellett, akkor rakd vissza a sima WP8-at vagy egyből a 8.1-et és lesz Cyan-od PfD nélkül.
-
jockas
senior tag
válasz
werttzui #19837 üzenetére
FB integráció valóban megszűnt a 8.1-től kezdve, helyette ott a FB és a Messenger app. Jelenleg Mappa app van Nokia esetében, GDR1-től lesz rendszerszintű mappázás.
Swype elvileg majd lesz magyarul. A Cortana valószínűleg soha nem fog tudni magyarul, örülhetünk ha egyszer elérhető lesz magyar területi beállításokkal. A csendes órákat meg tényleg kiszedhetnék a Cortana-ból...
Miben új a Cyan? Van értesítési központ...nem ez volt mindenkinek az álma? -
jockas
senior tag
válasz
gyurkikrisz #19788 üzenetére
1. Nem mindenki rakta fel a PfD-t (lehet ez meglepő az itt lévők többségének, de van ilyen)
2. A Cyan konkrétan egy FW-el több, mint a PfD-s 8.1 (a felmerülő hibák többsége remélhetőleg ezzel megoldódik...mint pl. a merülési effekt) -
jockas
senior tag
CV 920...jön valami!
-
jockas
senior tag
A WP7->WP8 váltás és a piaci helyzet miatt elbaltázott lépés lenne...sajnos a MS képes ilyen lépésekre, így biztosat még nem lehet tudni. Processzor szempontból még az szólhat a 920 ellen, hogy elég sokat fogyaszt ez a régebbi technológia...vagyis ha egy 4 magos teljesítményben ugyanezt hozza, de kevesebb fogyasztással, akkor megérheti megvenni azt. De csupán azért nem venni 920-ast (ha még hozzá lehet jutni megbízható darabhoz), mert az már régi... Ezt droidnál még megérteném, de WP esetében nem...
-
jockas
senior tag
A Telenor és CV készülékek nagyon letesztelt verziót fognak kapni...
-
jockas
senior tag
válasz
Napfénysüti #19663 üzenetére
Ami akkor lényeges, ha aktívan használod (márpedig a kijelző használja legjobban az akkut)...de akkor mindkét telefon hamar lemeríti az akkut.
-
jockas
senior tag
válasz
Napfénysüti #19658 üzenetére
Mivel a 820-ban kisebb akku van, mint a 920-ban, így elég egyértelműen igen. Legalábbis készenlétben biztos. Ha használod, akkor a kijelző elég hamar leszívja az akkut függetlenül attól, hogy mennyire erőforrás igényes az adott alkalmazás.
(#19660) SirRasor!
GDR: Egy adott főverziónak valamelyik frissítése.
Nem lehet mókolni. A 920 kevés használattal is jó ha 2 napot kibír. 1 napot
Garancia: Ha használtan veszed, akkor talán nem árt, ha van rajta még garancia, hogy ha előjön valami széria hiba vagy bármilyen hardveres hiba, amit a megvételkor nem láttál, akkor be tudd adni javítani. Garancia nélkül lutri...
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz
SirRasor #19637 üzenetére
920-nak jobb a fényképezője, mint a 820-nak és jobb benne az akku is. Készenléti időben a 920 jobb, mint a 820. Ha aktívan használod, akkor mindkét telefon hamar lemerül.
Újonnan már nem valószínű, hogy bármelyiket is be tudod szerezni. 1 feltöltéssel a legtovább talán a 720 bírja, de annak meg a kamerája rosszabb, mint ami a 820-ban van és csak 512MB RAM van benne.Én a 920-ra szavaznék...persze ha be tudod még szerezni valahonnan úgy, hogy hibátlan. Garancia nélkül egyiket sem ajánlanám.
-
jockas
senior tag
-
jockas
senior tag
válasz
Воланд #19546 üzenetére
Mert mindenki az update-el van elfoglalva. Ugyan én is várom már, de kibírtam eddig is nélküle (nem raktam fel PfD verziót)...ha nem olvasgatnám, hogy milyen dolgok lesznek egyes update-ekben, akkor nem is várnám az update-et. Ez az átka annak, hogy mindent tudni lehet előre...
-
jockas
senior tag
válasz
gyurkikrisz #19331 üzenetére
Nem valószínű, hogy megtudsz győzni egy olyan embert aki kb. csak szidni jár vissza a WP-t és akinek a 920 lutri telefon...
-
jockas
senior tag
válasz
Eltomi #19320 üzenetére
Ez így van PC-n is...mégis képes egy átlag felhasználó is 3 perc alatt vírust rakni a gépre úgy, hogy víruskereső is van a gépen.
Nyilván aki odafigyel, az nem kap vírust....(#19322) legiaap! Ez így van itthon 2 droiddal is és a tulajok mondják, hogy sz@r, laggol és nem én!
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz
Tomeee1989 #19183 üzenetére
Csak így, függetlenül mindentől, csak a két készüléket nézve...nem kérdés, hogy a 920-at (a két telefon nem egy kategória).
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
-
jockas
senior tag
válasz
Assdak #17588 üzenetére
Mert te google bérenc vagy!
Akik eddig a google magyar névnap naptárját használták, azok közül a többségnek (rajtad vagy 1-2 emberen kívül) eltűntek a névnapok.
Passz, hogy mitől függ ez...lehet neked sem lenne, ha törölnéd és újra fel akarnád venni. A lényeg, hogy akinek nem jön be a google féle, az inkább csináljon egy ICS-ből saját névnap naptárt. -
jockas
senior tag
Láttam volt probléma a névnapokkal. Kb. 1 hónapja tűnt el a google magyar névnapos naptárja (a jelek alapján azóta sem lett ez javítva). Aztán találtam ezt: [link]
1. ICS letölt: [link] (a fenti cikkben is megtalálható ez a link)
2. Outlook weben Új naptár létrehoz
3. ICS-t importálni
4. Élvezni a névnapokat google mentesenSzerencsére időnként a google maga is megöli azokat a szolgáltatásokat, amiket a felhasználók használnak...
Ráadásul úgy, hogy külön naptárat hozol létre, megtudod adni, hogy akarod-e látni a telefonon (vagy egy adott naptárban). Nálam a gyári naptárnál van beállítva a születésnapok és a névnapok, a Chronosnak minden más (ami inkább fontos).
-
jockas
senior tag
válasz
Ágógreen #17002 üzenetére
Én "csak" annyira vagyok "okos gyerek", hogy megvételkor tudtam mire számíthatok, miközben te ide jöttél sírni, hogy mennyi bajod van a rendszerrel (ennyire néztél utána)...erről röviden ennyit.
A személyeskedésed szintjére nem süllyedek le...ez is csak rólad állít ki szegénységi bizonyítványt. -
jockas
senior tag
válasz
Ágógreen #16984 üzenetére
Nem csak lehet, de hát ez van.
Én sosem úgy választottam műszaki cikket (kütyüt), hogy az csak szép legyen. De nem is ezen van a hangsúly, hiszen az nagyon szubjektív, hogy melyik kinézet kinek szép vagy nem az. Inkább azon, hogy kiválasztottad a 920-ast, a hozzá tartozó fóliát (az meg a másik történet...feküdtem a röhögéstől, amikor olvastam a fórumot a fólia kiválasztásról
) és csak megvétel után ismerted meg, hogy egyáltalán milyen rendszert futtat ez a telefon (persze azon kívül, hogy tudtad azt, hogy csempés...de ezen kívül semmi mást).
Visszatérve a gondolkodásmódhoz...egy műszaki cikkel szemben a nők szoktak így gondolkodni.
Legyen fehér, piros, csillámos mitudoménmégmilyen és szép forma meg minden. Az meg, hogy mi van a borítás alatt, (nagyon) nem érdekli őket vagy csak felszínesen.
A cuppot meg tartogasd Boonen-nek!
-
jockas
senior tag
válasz
Moonwolf #16615 üzenetére
Ha 5 órán keresztül folyamatosan nyomkodod vagy megy a navi, akkor nem biztos vagy nem a válasz. Erről én pontos adatot nem tudok mondani...eddig még nem volt ilyen felhasználási szokásom ezzel a telefonnal.
Természetesen csak a megjelenítésre vonatkozik az egy esemény. Arra nincs korlát, hogy mennyit veszel fel..de a csempén csak egyet fog megjeleníteni a gyári naptár (mindig csak a következő eseményt).
-
jockas
senior tag
válasz
Moonwolf #16609 üzenetére
Ezekre szerintem tökéletes lesz.
A napi használat meg szokás kérdése... kocsiban navi közben legyen töltőn, különben nem fogja túl sokáig bírni.
Zárolási képernyőre lehet hátteret rakni. De a csempék mögé minek is? Ennek van értelme?
Van gyári naptár. Viszont az csak egy esemény jelenít meg...erre vannak a fizetős naptár appok (pl. Chronos Calendar). Ezen kívül ugyanúgy jól működik a gyári is.
-
jockas
senior tag
válasz
Moonwolf #16602 üzenetére
Szia!
Ha csak játszol a telefonon (állítólag...én nem tudom, mert nem /nagyon/ játszok). Ha nem tudod elfogadni, hogy 1-2 dolog máshogy megy, mint a roboton. Vagy ha egyszerűen nem nézel vásárlás előtt utána annak, hogy mi hogy is működik ezen a rendszeren...akkor nem.
Már jó pár hónapja használom és nincs gondom vele. Persze ismerem az okostelefonok használati útmutatóját: éjszaka rakd fel töltésre és ne kapcsold ki éjszakára a telefont, mert akkor nem ébreszt.
Pedig Symbianról jövök...
Nincs háttér, nem lehet módosítani a csempék színét, nem nagyon lehet hackelgetni...cserébe sok minden fizetős a store-ban, ami máshol nem...persze cserébe nincsenek reklámok. Mindennek van jó és rossz oldala is...aki negatív oldalról közelíti meg azt, hogy ez máshogy működik, mint a droid, annak nem éri meg egy WP.Stabil, megbízható, gyors. A 920-as fényképezője este/nem szabadban jobb, mint a többi telefon (csak házon belül van kihívója). Egyébként meg olyan, mint egy mobil kamera...de mit vár el az ember egy mobilkamerától?
Egyes korlátozások bosszantóak, mások meg hasznosak...ki hogy éli meg az egyes korlátozásokat.
Olvass utána, ha nagyon érdekel...persze ha nagyon fontos valami, amit eddig megszoktál, hogy WP-nál hogy van. Jót mulattam ma, miután elolvastam az elmúlt pár nap eseményeit...
Aki WP-t szeretne, annak lehet nem azzal kellene először foglalkoznia, hogy a képernyő vajon meddig lesz karcmentes, hanem hogy egyáltalán neki találták-e ki ezt a rendszert... (persze ez sem minden esetben igaz...egy női ismerősöm buta telefonról tért át WP-ra és csak használja és semmi gondja vele)
(#16606) Blyan! De az nem telefon...
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz
tomboy0013 #16542 üzenetére
DC-16 -osom van. Mivel kb. akkora akku van benne, mint a telefonban, így a matek adja, hogy 1x.
A hivatalos leírás (vagy mi...a lényeg, hogy a Nokia szerint) alapján 3 hónapig tartja meg a töltést. A tapasztalatom az, hogy kb. 4 hónap után is még tudott tölteni...
Sokan panaszkodnak a gyenge akkura, de semmivel sem gyengébb az akkuja, mint egy átlagos okostelefonnak. Még nem volt szükségem erre DC-16 -osra, mert nem bírta ki estig az én használati szokásommal...persze nem ezen élem az életem.Aztán volt még valakinek olyan kérdése is, hogy ha össze van dugva ezzel a töltővel a telefon és úgy van töltve, akkor hogy megy a töltés...a leírásából is kiderül, de leírom: először a töltőt tölti fel, aztán a telefont.
-
jockas
senior tag
válasz
polonic #14906 üzenetére
Nem kell bezárni és megoldva a dráma. Nem értem mit kell ezen folyamatosan pörögni. Akik eddig Vissza gombot nyomkodtak, azok ezután is azt fogják vagy az X-et. Akik meg a Windows gombot nyomták csak, azok is csak azt fogják ezután is. Vagy az zavar, hogy egy ro...dt X-ért nem írták át az egész WP8-at, hogy ne úgy működjön, ahogy eddig?
-
jockas
senior tag
válasz
franc0 #14834 üzenetére
Pénzügyi természetű dolgok mindig közbe tudnak szólni. De egy party/tartalék telefon sem árt, ha van!
Nem sokkal a 920-asom megvétele előtt javíttattam meg az N85-ömömet...el nem adnám. Igaz, hogy többe volt a javítás, mint amennyiért el lehetne adni...így kizárt, hogy eladjam, főleg úgy, hogy még arra is van így egy ideig garancia.
(#14835) mediumgecso! Nekem aug. vége óta van meg a 920-asom és szintén nagyon megvagyok vele elégedve. Időnként az zavaró csak, hogy nem lehet egy kézzel kezelni...ezért nem tud érdekelni egy olyan "telefon" sem, aminek 4,5 felett van a mérete.
-
jockas
senior tag
válasz
mediumgecso #14821 üzenetére
Pedig így van.
Amíg van rajta garancia, addig miért adná el bárki is (leszámítva azokat, akik kifogtak egy rosszat...de már nem egy ilyen ember írta, hogy hiányzik neki és vesz/vett egy újabb 920-at
)?
-
jockas
senior tag
Voltak itt is már tapasztalatok arra, hogy Ambernél a HR nem mindig volt sikeres...ezt elvileg megoldották a Blacknél vagy nem lehet tudni?
-
jockas
senior tag
Telenoros vagyok, de a készülék független. Amber volt rajta este, éjszaka ráment a Black (sima trükközés nélküli OTA-n keresztül). Ha a készüléked Telenoros, talán már akkor is felmegy rá (a Telenor ugyanúgy Coming Soon-on van, mint a független). Gondolom a T-seknek kell még várniuk...
-
jockas
senior tag
válasz
leximester #14740 üzenetére
Így is van. Amber volt nálam, magyar független és fél1kor már tudta telepíteni. Azóta Black-em van nekem is.
-
jockas
senior tag
válasz
XFishboneHUN #14731 üzenetére
Egy másik linken azt olvastam, hogy lehet azért, mert még nem minden országban és szolgáltatónál érhető el a GDR3 és ezért nem tud települni a Black, de azt állítják, hogy a Black telepítővel minden rendben. Egyébként nálam sem települ Amber mellett.
-
jockas
senior tag
válasz
Bogyó bá' #14577 üzenetére
[FLAME ON]...és ugyanezért az árért anno kaptunk profilokat!
[FLAME OFF] Tényleg felesleges összehasonlítani. Pár éve a Symbian S60 olyanokat tudott, amiket a WP8 még most sem, viszont jóval lassabb volt a rendszer az adott körülmények közt. Nekem tetszik az egész WP8 platform. Ez más rendszer... Még az androiddal sem lehet összehasonlítani, ami szintén mostani rendszer. 1-2 "alap" dolog még mindig "hiányzik" a rendszerből, de vagy jönni fog majd valamikor vagy így kell megszokni ezt a rendszert. A lényeg az, hogy ez más rendszer, mint egy "buta" mobil és pont ezért nem lehet összehasonlítani.
-
jockas
senior tag
Közvetlen összehasonlítást nem tudok én csinálni és közvetlen összehasonlítást csak a fenti linken láttam...azok alapján meg nem egyértelmű nekem az, hogy a 1520 jobb lenne gyenge fényviszonyok mellett (főleg nem azt, hogy nem egy kategória). Minőségben nem is mondtam egy szóval sem, hogy azonosak. Az a 20Mpx tesz róla.
Ugyanakkor ezen nem akarok én vitatkozni...felesleges. Ezért is írom OFF-ba. Vegyétek szubjektív, saját véleménynek...
-
jockas
senior tag
válasz
Ágógreen #14529 üzenetére
2016 januárig ([link]) lesz frissítési támogatás a WP8-as készülékekhez, papíron legalábbis. Ezért szerintem WP9-ig meg fog kapni mindent, aztán majd kiderül, hogy ez a gyakorlatban mit is fog jelenteni. De WP9-ig szerintem igyekszik a MS is elkerülni egy újabb WP7->WP8 váltási felháborodást...növekedniük kell és jelenleg nem tehetik még meg, hogy WP esetében úgy viselkedjenek, mint az asztali Windowsnál.
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz
Ágógreen #14526 üzenetére
Amiket eddig találtam, azok alapján a 920 tűnik jobbnak gyenge fényviszonyok mellett (de valamiért nincsenek ilyen összehasonlítások a fenti linket leszámítva...kezdem érteni, miért). De értem én, hogy telefonként a 920 semmiben sem jobb, mint a 1520...mivel a 1520 phablet.
Ilyen védőfóliáról eddig nem hallottam.
Alapból nincs FLAC támogatás. De mintha lenne már olyan lejátszó, ami megbirkózik vele. Ennek a Store-os témában nézz körül. Ezt találtam, ami állítólag támogatja a flacot: [link]
A WP8.1 miatt kétlem, hogy felértékelődne a 920...
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
Nappal vagy rendes fényviszonyok mellett, igen, a 1520 képei szebbek. De este, kevés fényviszony mellett semmit sem ér a nagyobb felbontás (nagyobb megapixelszám), ha a lencse miatt nem "látja", amit le akarsz vele fényképezni.
Én már egy ideje tudom, hogy tényleg kamera mobil!Nem egy 1020, de a mobilok közt így is előkelő helyen van. Kevés fényviszony mellett meg csak házon belül van versenytársa.
A 1020 kell annak, aki ennél is jobb kamerás mobilt szeretne...(#14523) Lalll! Meg a nagyobb méret miatt, meg a jobb hardver, meg az új és nem kifutó darab, mint a 920. De a szubjektív véleményem az, hogy 920 vs 1520 esetében a kamera biztos nem éri meg azt a plusz árat (abban az árban akkor már inkább 1020).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finnek első Windows Phone 8-as készüléke király is lehetne, de a nagy igyekezetben túl nehézre sikerült az eszköz.