- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aurig@
őstag
válasz mirci18 #4099 üzenetére
Lehet, hogy alternatíva az Android, viszont gari vesztés nélkül nem tudod kigyomlálni a gyári, előre telepített alkalmazásokat, úgy mint WP esetén.
Mikor megvettem a 830-at, alapból legalább 15 olyan alkalmazást töröltem, ami engem nem érdekel (Facebook Twitter, Skype és egyéb társaik.)
Ha nem használom, minek legyen a telón. Sajnos ezt Android esetén lehetetlen megoldani. -
mirci18
addikt
válasz Petester #4097 üzenetére
Igen tudom a rendszert frissítik de közben tudtommal az apokkal nem foglalkoznak.
Arról nem is beszélve hogy a szóban forgó cikkben amiből az eredeti gondolat van az is benne volt hogy az appgyártókat is lebeszélte a windows phone-ról.Én sem szerettem az androidot de tény hogy az 5-ös 6-os rendszer már sokkal barátságosabb használhatóbb lett náluk.
Arról nem is beszélve hogy a komolyabb modellekbe már be van építve az ami nálunk évek óta van tehát nekem már lassan alternatíva az android.Engem az appok újratöltögetése nem zavart de az már zavaróbb hogy nem egy olyan app van amit nem tudok használni mert évek óta vagy nincs a rendszerre vagy ha volt is nem fejlesztik.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz viewdetails #4096 üzenetére
A kamera minőségen el lehet vitatkozni, a 950 szaturáltabb képeket csinál, az S7 kevésbé, ízlés kérdése.
Maradjunk abban hogy tesztek alapján megverte az s7 és a g5-is a 950-et ami elszomorító főleg úgy hogy a 950 20 megapixeles a másik két rivális csak 12 és 16 megapixeles.
Bár azokban nyilván azért jobb a kép mivel dupla kamera van ezzel több fényt elérve tökéletesebb.MS nem a mobilos üzletággal hagy fel egy évre, a szoftverfejlesztés folyamatos (W10 Preview topik), inkább azt szeretnék, hogy a többi gyártó dobja be magát végre (lásd HP Elite x3, Acer Liquid) ezért nem terveznek idén különösebben készüléket kiadni. Hogy ez a stratégia hova vezet, kiderül, mindenesetre az Androidot sem csak Nexuson látod, szóval ez is egy irány lehet, ellentétben az Apple-el.
Amikor egy Microsoftos ember azt kommentálja hogy ebben az évben nem foglalkozunk az mobil üzletággal akkor ez számomra azt jelenti hogy nem fektetek be a cégbe pénzt telefon formájában.
Az android ma a legelterjedtebb rendszer ezért megteheti hogy nem csak a saját telefonjain halad.
Az apple meg olyan részesedéssel rendelkezik hogy nincs szüksége eladni más telefongyártónak a rendszerét.Régebben is volt más gyártónál wp-s telefon és ebbe agyártók mindíg belebuktak eladások szempontjából.
1 százalékos részesedésnél én nyomnám a rendszert.Én kivánom hogy a wp-s rendszer újra éljen mert régen nagy sláger volt de tudatosan vagy a microsoft saját ballépései miatt a telefonos rendszer gyakorlatilag halott.
Egy ideig még elnéztem a hibákat a cégnek de mikor már az androidra apple-re jobbak lettek a saját appok az szégyen volt.
A rendszer is most már jóval máshogyan néz ki.
Kiadnak egy új rendszert úgy hogy abban a pillanatban még mikor kiadták használhatatlan volt.
S ez még csak a jéghegy csúcsa.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Petester
senior tag
válasz mirci18 #4095 üzenetére
"De mikor maga a Microsoft kijelenti hogy egy évig nem foglalkozik a telefonos résszel érdemben nincs miről beszélni."
Attól, hogy új hardver nem jön, a telefonos részleg fejlesztése nem áll le. Nyáron jön egy nagyobb frissítés, amire azt mondják, hogy ezzel kellett volna indítani a W10-et. Én ezt még megvárom, mivel droidra nincs ingerenciám váltani, iPhone-ért meg nem adok annyit, amit kérnek érte.
Amúgy engem csak egy valami bosszant (ami eléri az ingerküszöböm), az az állandó újratöltése mind a FB alkalmazásnak, mind az edge alatt. De egyiket sem használom annyit, hogy emiatt földhöz vágjam. Engem még mindig jobban kiszolgál a PC.(ó\_!_/ó)
-
viewdetails
addikt
válasz mirci18 #4095 üzenetére
A kamera minőségen el lehet vitatkozni, a 950 szaturáltabb képeket csinál, az S7 kevésbé, ízlés kérdése.
MS nem a mobilos üzletággal hagy fel egy évre, a szoftverfejlesztés folyamatos (W10 Preview topik), inkább azt szeretnék, hogy a többi gyártó dobja be magát végre (lásd HP Elite x3, Acer Liquid) ezért nem terveznek idén különösebben készüléket kiadni. Hogy ez a stratégia hova vezet, kiderül, mindenesetre az Androidot sem csak Nexuson látod, szóval ez is egy irány lehet, ellentétben az Apple-el.Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O
-
mirci18
addikt
Sajnos igen.
Én évekig használtam megelégedéssel a wp platformot de belefáradtam az utolsó egy évben az igérgetésekbe és hazugságokba.
És mint írtam már a wp-s funkciókat már átvette az android.
Arról nem is beszélve hogy most az új lumia 950-ben is hiába van 20 megapixeles kamera ha egy g5 vagy s7 simán kenterbe veri.
Egyszerűen látni a kamerán is hogy nem az a kiemelkedő Lumia minőség.Ki lehet tartani a platform mellett lehet mantrázni hogy jó ez magunk lehet hogy elhisszük.
De mikor maga a Microsoft kijelenti hogy egy évig nem foglalkozik a telefonos résszel érdemben nincs miről beszélni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
viewdetails
addikt
Van valaki RS1-en? Napi használatra javasolt?
Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O
-
mirci18
addikt
Én ugyanígy vagyok vele.
Pont ezt mondom mindenkinek.
Sajnos amik eddig Lumia exkluzívok voltak jó kamera glance screen gps minden eleme megtalálható androidon a nagy modellekben.Ráadásul magyarázkodhatsz sokáig hogy elég ennyi app de mikor egy olyan alapvető dolgot nem tudsz igénybe venni mint a tv most vagy a wififon mert nincs appod hozzá de egyébként ingyen használhatnád akkor az nem normális.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MrCsiT
addikt
válasz consono #4087 üzenetére
Ismerősömnél WP10 alatt (upgrade advisor-os, nem insider) hol jól szólal meg a csengőhang, hol meg Trash Metálban tolja a cucc, fel is vettük videóra: kiváló alapja lehet majd egy garis cserének, szerintem - de lehet, hogy egy HR segítene rajta..
..ezzel együtt, hiába prémium érzés egy 830 szerintem - sőt, szerintem még mindig a jelenleg kapható leg-vállalhatóbb Lumia: nem műanyag, egyben van, szép kis teló - a szoftverrel, annak bizonytalanságaival, a 172. "áá, ezt még elnézem neki" esettel, nálam is betelt a pohár, és ment a piacra (kb. új állapotúként, korábban fóliás kijelzővel, 1 év garral adtam el 40-ért) és van helyette most egy Note 4- em (anno Note 2-t váltottam 830-ra) amin
- úgy futnak a programok, ahogy a tervező kitalálta, nem gátja a működésnek az op.rendszer;
- külön tudom a hívás, jelzés stb. hangját szabályozni;
- tudom az app-okat tiltani (persze, van, amit nem), hogy el se induljanak - meglepő, de ez sem volt Lumián;
- jobban fut az Office csomag, mint WP-n (grat. , MS..)és összességében, az eszköz jobban kiszolgálja az igényeimet, mint amennyire a WP képes volt.
2 GB ramnál már nem akar lagolni a droid, főleg az 5-ös nem, és a 6.0-s jelenlegi legújabbat is megkapja a közeljövőben a Note 4;..ismerősnek korábban Apple iPhone 4-e volt, most az új, Apple iPhone SE-t nézegeti, és rövidesen váltja is majd vele a 830-at..
Így nehéz lesz ügyfeleket megtartania az MS-nek: amióta - kb .1 éve - vettem a 830-at, folyamatosan szűkült a mozgástér az eszközzel, kezdve az elvett, és szerintem iszonyat jópofa Családi Szoba különlegességgel, folytatva a nem stabil, bizonytalan WP10-el..
Nektek sok erőt és kitartást kívánok a platformhoz, de én azt gondolom, én MOST akarok a pénzemért felhasználói élményt és megbízható működést, és nem majd "talán", "egyszer"...
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Neurotoxin
őstag
válasz Wheelbarrow #4086 üzenetére
Nekem ezt ébresztésnél is csinálja, de először arra gondoltam, hogy az üvegasztallal "gerjed" össze...
Akku: hordok magammal mindig powerbankot, de azt vettem észre, hogy nálam mintha jobb lenne az akkuidő 8.1-hez képest.
Új Térképek app: visszavonom minden eddigi rajongásomat érte, észrevettem, hogy ha nem megfelelő a mobilnet sávszélessége, egyszerűen nem hajlandó betervezni az utat-igaz az autós módban az esetek nagy százalékában igen, viszont a transithoz hasonló feature egyszerűen kereséskor ezt írja: "sajnáljuk, nincs elérhető találat". Ha megszüntetik a HERE appok támogatását, tényleg megsiratom és marad a Waze..
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
consono
nagyúr
válasz Wheelbarrow #4086 üzenetére
Nekem is torzít a csengő, de ez már korábban is előfordult egy egy releasenél :/
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Burki
aktív tag
válasz Wheelbarrow #4084 üzenetére
Sajnos az akku használaton nem javított. Sőt,mintha még jobban merülne... Vagy ez után is érdemes lenne egy HR-t csinálni?
Hogyha rövidesen nem javítanak rajta jelentős mértékben,akkor nekem is megy vissza a 8.1. Nem bír ki egy teljes,napot. Eddig 40%korul volt legrosszabb esetben is,mire hazaértem,most viszont ha a vonaton netetek,vagy vibert használok,akkor alig bírja ki hazáig. Figyelembe véve a MAV késéseit, jobb szeretem ha van tartalék a telefonban. (Vagy marad a power bank...)
[ Szerkesztve ]
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Wheelbarrow
aktív tag
Új rendszerfrissítés. 218.
-
mirci18
addikt
Köszönöm a válaszokat. Nekem is egy időben újraindulgatott a telefon. Sim kártya megmozgatasa megoldotta a hibát.
-
japy
őstag
válasz Wheelbarrow #4078 üzenetére
Minek felesleges program mikor a 8.1-nek van sajátja. Adatátvitel a neve!
SMS+Névjegyek sd kártyára mentése és visszaállítása.[ Szerkesztve ]
-
C0ny71
csendes tag
Hi!
Pedig javul a rendszer. Folyamatosan érkeznek a frissítések. Az akkuidő jelentősen javult (még nem olyan jó mint 8.1-nél, de lényegesen jobb). A sebesség ugyanolyan (némely esetben jobb) mint a 8.1-nél. Érdemes Win10-es appokra cserélni a régieket (ezek sokkal jobban futnak ezen a rendszeren).
Sajnos a képernyővillanások még megvannak. De legalább látható a fejlődés.
A 8.1 még mindig kiforrottabb, de én már nem állok vissza, mert már ez is használható és tetszenek az új feature-k, illetve az egész átgondoltabbnak tűnik.Üdv!
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz consono #4066 üzenetére
A spontán újraindulás általában memóriakártya (esetleg SIM ha körbe lett vágva és nem gyári nanoSIM) hiba. Van a családban egy Lumia 640 és az csinált ilyet. Először a kártya formázása a telefonban megoldotta a gondot egy időre de aztán megint újra indulgatott ezért egy új kártya került bele és azóta semmi gond vele. Egyébként azon is gond nélkül fut a Win10 és az sem merül jobban mint előtte.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz mirci18 #4070 üzenetére
Két három órát rá kell szánni a frissítésre a beállításokra és akkor semmi gond vele. Nekem is rendesen működik a Win10.
Egyébként az SMS-k sem vesznek el ha 8.1-n a "Contacts + message backup" programot telepíted a telefonra és a memkarira csinálsz egy mentést, Win10 frissítés alatt kiveszed és addig nem formázod amíg vissza nem állítod. Én mondjuk pc-re kimásoltam a kártyáról a program mappáit és frissítés után visszamásolva is működött a visszaállítás Win10-n is működik a program. Telepítve az 'Extrák" menüben lesz és gond nélkül visszaállítja az SMS-t.
Az elején gyorsabban merült mert egész nap nyomkodtam Mióta megszoktam már nem merül jobban mint a 8.1. A kamera most kapott frissítést és lett HDR mód. Egyébként sok frissítés jött már a telefonra.[ Szerkesztve ]
-
japy
őstag
válasz mirci18 #4076 üzenetére
Megbánod! Én is feltettem meg le is szedtem.
Ennek fényében![ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Köszönöm a válaszokat elgondolkozom rajta hogy feltegyem az új rendszert.
-
viewdetails
addikt
válasz mirci18 #4073 üzenetére
Elég régóta insidereztem, szóval 8.1 rég volt már rajta, de az biztos, hogy a .164 insideren és "véglegesen" is éjszaka, repülőmódba 5% körül merül, 8.1 ilyet biztosan nem csinált. Kamera szerintem jobb lett.
Összességében mérföldekkel szimpatikusabb és használhatóbb szerintem a 10-es.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz mirci18 #4073 üzenetére
Ugyan nem engem kérdeztél, de nálam a fotók látványosan nem változtak, mondjuk nem én vagyok a nagy fényképész a családban.
Valami ilyenre lehet számítani. Bár ez még novemberben volt.Az aksi idő viszont rosszabb lett, de ez meg szerintem a Garmin okosóra folyamatos BT kapcsolata, meg a sz*r, akarom mondani optimizálatlan alkalmazása miatt van. Ha nyitva marad fél nap alatt leszívja az akkumulátort.
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
mirci18
addikt
válasz viewdetails #4071 üzenetére
Na és az utolsó nagy kérdés.
Üzemidő és a kamera hogyan változott 8.1 óta.
Mert erre a kettőre még mindíg panaszkodnak az emberek.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
consono
nagyúr
válasz viewdetails #4071 üzenetére
Akkor én meg kontrázok, mert én viszont 8.1-ről insidereztem, még valamikor szeptemberben és nem csináltam HR-t Azóta is arra mentek fel az újabb és újabb verziók, de a Groove meg az Időjárás üres ikonját leszámítva nincs bajom, ennyiért meg nem akarok HR-t csinálni... Mázli, no. Illetve én biztos vagyok benne, hogy valami 3rd party progi okoz gondot a többségnél, amit én nem használok (pl. Viber, WhatsApp).
-
viewdetails
addikt
válasz mirci18 #4070 üzenetére
SMS-ekben nem tárolok semmit, beállításokra nem sajnálom az időt, csempéket kb. ugyanabban az elrendezésben használom 8.0 óta. 25-30 appot meg le tudok tölteni az áruházi előzményekből, aztán ahogy használom őket, mindig be-be állítom.
-
mirci18
addikt
válasz viewdetails #4069 üzenetére
Azért 40 egy nehány programnál berendezve a csempéket nem hiszem hogy szivesen tenném.
De akkor így a beállításaidat sms-eid sem tudtad megmenteni nem?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz viewdetails #4067 üzenetére
Akkor újratelepítettél HR után mindent a telefonodra?
-
viewdetails
addikt
Vagy nálad van gond. Korábban leírtam már, mit csináltam, semmi varázslat, frissítés végén HR és nincs backupból visszaállítás. Van a munkám miatt a környezetemben két tucatnyi 930, 640, 950, sőt még 620 is, mind képes reboot meg instabilitás néllkül futtatni - az ismert @ és egyéb bugokkal - a 10-est.
-
consono
nagyúr
Itt a 830-as topicban nem nagyon volt szó spontán rebootokról... Persze simán lehet, hogy mi ketten nem használunk valami progit, amit mindenki más igen, akinek baja van, és ami az instabilitást okozza...
-
japy
őstag
válasz viewdetails #4064 üzenetére
Hát nem tudom de ti akkor életművészek vagytok mert mindenki szenved vele csak ti ketten nem!
-
consono
nagyúr
Nálam betonstabil a 10 is, 8 hónap alatt talán ha kétszer indult újra a telefon, pedig a nagyobb részt W10 volt rajta... Megpróbálhatsz egy 8.1-re viszamenetelt és nulláról frissítést .164-re, hátha.
-
Sinu
senior tag
Csak nálam indul újra napi 2-3x a telefon? .164 build van rajta, eddig is az volt de a probléma "csak" 2 hete van. Volt HR biztonsági mentés nélkül, kétszer is, de semmi haszna nem volt... Kezdek szomorú és csalódott lenni
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Az Edge-ben van rá valami mód, hogy...
1. Lejátsza a Youtube videókat a háttérben?
2. Akkor is az m.youtube.com-ot nyissa meg, ha az asztali oldalak letöltése van beállítva? Más oldalaknak hajlandó a mobil verzióját megjeleníteni, ha annak az URL-jét írom be.Üdv, pengwin
-
C0ny71
csendes tag
Nekem az is elég lenne, ha a natív alkalmazások és néhány népszerű (spotify, youtube, soundcloud, stb.) app stabilan gyorsan működne buta BUG-ok nélkül. Ezekkel teljesen meg lennék elégedve. Nem akarok egymillió felesleges alkalmazást használni. Nagy szívfájdalmam, hogy rendszerszintű upnp/dlna nincs megoldva. Azt nagyon megdobná a rendszer élvezeti értékét. Ha még általános külső eszközök (mint pl. okosóra) támogatva lenne (nem csak a band1/2) akkor nem lenne egy szavam se.
-
Burki
aktív tag
válasz Petester #4050 üzenetére
Én őszintén szólva a cím elolvasása után nem is mentem tovább. Szerintem nagyon ciki,hogy a HVG TECH rovatában megjelenhet egy ilyen cím. Mintha valami taknyos tizenéves szlenghuszár mesélné el a hétvégéjét. Innentől kezdve nálam hitelét is vesztette a dolog.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Petester
senior tag
válasz mirci18 #4000 üzenetére
Azért érdekes a cikk. Érdemes helyén kezelni a dolgokat. A HVG meg nem erről híres... Olvassátok el a hivatkozott cikk utolsó bekezdését is! Teljesen mást képet fest, mint a HVG cikke...
Attól, hogy idén nem adnak ki új telefonokat, nem azt jelenti, hogy lehúzzák a rolót. A W10 telefonos rendszerre a frissítések jönnek, valamint jövőre jönnek a Surface telefonok is. Jönnek az UWP alkalmazások is.
Windowsos telefonokat meg nem csak a Microsoft gyárt. Ott van pl. a HP vagy az Acer, csak a nagyobb gyártók közül és Xiaomi telefonokra is vannak W10 romok.(ó\_!_/ó)
-
-
Burki
aktív tag
Nekem eredeti Nokia vezeték nélküli töltőm van hozzá, és kattogó hangot ad ki töltés közben. Nem kell gagyinak lennie. Hacsak nem a Nokia is gagyit csinált.
-
mirci18
addikt
Tudomásom szerint a QI töltő hangot ad ki töltés közben.
Elvileg nem vészes de éjszaka hallható.Én egyébként naponta 1-2-szer töltöm az akksit.
De észre is lehet rajta venni.
Hogy valamennyit rövidült az üzemideje.
Bár még mindíg nem rossz.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz lalyoska #4042 üzenetére
Miért lenne baj egyenlőre sokan szívnak vele.
Jelenleg stabilabb a 8.1.
Nem mellesleg a kamera is jobb mivel szoftveresen még tudtommal nem érték el azt a szintet amit 8.1-el.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
lalyoska
tag
Az nagy baj ha nem állok át a 830-amon Win10re? Engem a legkevésbé zavar, hogy "csak" 8.1-es és megfelelően gyors is!
-
syner
tag
WP 10 frissítés után pár héttel mostmár rettenetesen zavar, hogy az Edge iszonyatosan lassú oldalak betöltésénél és tabok váltása során mindig újratölti az oldalakat. Hiába van 100 megás netem, és LTE hálózatom, mind a kettővel katasztrofálisan hulladék. A 8.1 IE százszor gyorsabb volt.
Nálatok milyen?
Esetleg valaki nem tud valami trükköt, beállítást, amivel javítható a teljesítménye? -
törölt tag
Ebay-ről rendelt már valaki a telefonhoz hátlapot?
Mennyivel rosszabbak mint az itthon kaphatók?
Csak mert fele annyi lenne szállítással mint itthon. -
mirci18
addikt
Igen mert olvastam már tesztet egy ilyen töltőről ahol vizsgálták mekkora hatásfoka van hogyha van bizonyos távolság a telefon és a töltő közt.
Mivel nekem a telefonom tokban van plussz drágább egy qi töltő a simához képest plussz több áramot eszik hangosabb és még problémás ha nem rakod rá jól a telefont nekem nem éri meg.
De legnagyobb bajom az az hogy ha nincs rajta a töltőn nem tölt magyarul nem ad szabadságot mint egy kábel.[ Szerkesztve ]
-
thami
tag
Érdekességképpen. Kipróbáltuk. Egyes tokokkal működik a vezeték nélküli töltés tehát nem feltétlenül kell venni eredeti Nokia töltős tokot, hogy ez a lehetőség megmaradjon.
-
mntn
tag
Üdv!
Én is boldog tulajdonosa lettem egy 830-as telefonnak és kérdezném, hogy a NILLKIN SUPER FROSTED tokkal van valakinek tapasztalata?
-
mirci18
addikt
Akkor te szerencsés vagy.
Nekem fóliás a telefon mert a zsembemben karcolódott.
ráadásul széltében berepedt még tavaly májusban a digitizer azóta is ott éktelenkedik a csík rajta a legtöbbször észrevétlenül.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Nekem sikerült már párszor leejteni, de hál' Istennek tegnap végre megjött az ebay-ről ~700 JMF-ért rendelt hybrid armor, ebben sokkal stabilabb a fogása, nem mellesleg szerintem baromi jól néz ki benne.
Nagyon szép telefon, de nehéz, és én már nem tudom stabilan megfogni, használni egy kézzel, szerintem nagyon megéri egy tokot venni rá, aztán ha nem tetszik akkor még mindig nem kötelező használni.
Ebay-en, Aliexpress-en vannak tokok már 2-3$-ért is, az enyém ilyen, csak fekete-fehér.Üdv, pengwin
-
Burki
aktív tag
Nekem feketében van. Eddig egyszer sikerült elejteni, viszont akkor elég nagyot zuhant, és pont a bal felső sarkára érkezett. Fogtam is a fejem,hogy vihetem szervízbe, de hála istennek semmi baja, egy apró lepattogzott festéket leszámítva. Jól bírja. A zsebben hordást szinte meg sem érzi. Nálam legalábbis. A kijelző is meglepően jól bírja, talán ha két hajszál karc van rajta eddig.
A vezeték nélküli töltővel próbálkoztam én is (ajándékba kaptam a telefonhoz), de nekem nagyon melegedett tőle a telefon, úgyhogy inkább hanyagolom. Ráadásul lassú is.
A hétvégén csináltam én is egy HR-t, és nem töltöttem vissza a mentést,hanem frissen telepítettem az appokat vissza, szemezgetve belőlük, ami nem annyira fontos azt vissza sem tettem. Látványosan javult az akku idő. Mondjuk még mindig nem olyan, mint 8.1 alatt volt, de most már elfogadható kategória.
-
mirci18
addikt
válasz lalyoska #4014 üzenetére
Köszönöm szépen.
Lumia camera-val fotózok.
Mikor hogy van kedvem van hogy automatán fotózok.
De gyakran manuálisan használom. Főleg fókuszt es fehéregyensulyt vagyis azt állítom be hogy milyen idő van. Ugyanis láthatóan jobb a kép szinei és élessége hogyha felhős időben felhősre van állítva.Ha fotoztam utána pedig progikkal szerkesztema telefonon a képeket.
-
t3tv3s
tag
Legjobb tudomásom szerint a szürke is kezelve van ergo kopik, mint a fekete. A szürke színhez közelebb áll a fémes keret színe, ezért látszik kevésbé ha kopott. 2015. februári a készülékem azóta egyedül a bal sarkán van egy apró pont. Sajnos lekoccolták nekem. A keret többi része olyan állapotban van, mint átvételkor ( gyorsan lekopogom).
-
lalyoska
tag
Megjött a 830-asom...
42ért postával kaptam egy vadiúj készüléket (0 perces, kiállítási darab, de visszanéztem 1 percet se beszéltek róla, csak fel lett bontva, ennyi) garanciával!
Nagyon jó elsőre, habár a benti sötétben egyenlőre kalap xar képet készít...
Ahhoz képest, hogy a bolti átlagára sufnigsm-nél is 65000[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
válasz lalyoska #4011 üzenetére
Menet közben kábellel kell tölteni, ha pl van egy powerbank-od. Ott semmi értelme a qi-nak, plusz mivel rosszabb a hatásfoka, így lassabban tölt, és az energia nagyobb részét alakítja hővé, ami egy konektornál tök mindegy, de egy powerbank-nál nem.
Szerintem jó választás volt a 830, a 640XL marha nagy. Kamerában sokat számít az OIS, plusz a 830 a 3 mikrofon miatt jobb minőségű videót vesz fel. Nekem van mindkettő, használtam is, de ha választani kéne, akkor 830.[ Szerkesztve ]
Laci
-
consono
nagyúr
Sajnos igaz, nekem zsebben hordva elkezdett két sarka is kopni. Nem feltűnő, csúnyának sem mondanám még, de ha akarom, látom Ja, mindez 8 hónap alatt történt.
-
thami
tag
Sziasztok! Valóban igaz az a mondás, hogy érdemesebb a fekete helyett a szürke kereteset választani mert a fekete kopásra hajlamos, a szürke viszont megtartja eredeti színét? Talán még beruházok egyre köszönet!
-
consono
nagyúr
válasz Pttypang #4016 üzenetére
Sajnos a kompakt gépek semmivel nem jobbak érzékelő méretben sem... Ráadásul szerintem van egy nagy előnye a telefonnak a fényképezővel szemben: mindig nálad van. Hiába csinál jobb képet a dedikált fényképezőgép, ha plusz egy vacak, amit a táskádba kell tenned, és inkább otthon hagyod...
-
t3tv3s
tag
1. Csak akkor vegyél ilyen hátlapot ha színesre szeretnél beruházni( mindegyikben van qi töltési lehetőség alapból). Buszon, vonaton kell powerbank és egy wireless charging pad. Másik megoldás ha van konnektor a járművön akkor kb. 1 méteres kábel+ a pad. Elég körülményes. Ezt a funkciót otthon lehet kihasználni. Egyébként Amerikából olcsóbban megkapod a színes hátlapot, mint ahonnét linkeltél.
2. Erre megkaptad a választ.
3. [link]
4. Ha most használsz jobb fajta kompakt gépet akkor nem váltja ki. Nem szabad összehasonlítani a kettőt akkor nem csalódik az ember.
5. IMEI számban benne van minden adat amit a készülékről tudni kell. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy az IMEI számon belül az SN szám karakterei között melyik szám mit jelent( tippem az lenne). Gyártó függő. Biztosan belelehet olvasni mélyebben a témában de különösebben nem érdekelt. -
mirci18
addikt
1:Igen. Bele van építve a hátlapba.
2eállítások-Névjegy-Telefon alaphelyzetbe állítása.
3:Számomra egyszintű.
Itt vannak a képeim ezzekkel tudsz dönteni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
lalyoska
tag
Ja és a legfontosabb: valahogyan meg lehet nézni, hogy mikor adták ki a telefont? (gyártás időpontja )
Köszi! -
lalyoska
tag
Sziasztok! 1-2 kérdést szeretnék feltenni, nem volt még Lumiám, nagyon köszönöm, aki segít, holnap jön meg a 830-asom
1. A 830 is alkalmas a vezeték nélküli töltésre...Konkrétan hogy lehet megoldani, hogy pl. buszon, vonaton tölteni tudjam? Ha pl. veszek egy ilyen hátlapot:
http://www.egsm.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=23607&aid=2mi kell még hozzá?
2. Milyen menüpontba kell belépnem, hogy a teljes kezdő gyári állapotot visszállítsam?
3. Hol tudom megnézni, milyen weboldalon, IMEI szám alapján a garanciát?
4. Egy kompakt gépet kivált a 830 kamerája nappali fotózásnál? A 10,7 Mp nem kevés? Tudom, hogy nem egy Lumia 1020-as, de pl. egy 30-40 ezres kompakt géppel egyszintű-e?Köszi!!
[ Szerkesztve ]
-
t3tv3s
tag
válasz lalyoska #4002 üzenetére
Nem bánkodnék ez miatt, mert fekete-zöld vagy narancs nagyon jól mutat. Talán jobban, mint szürkés kerettel. Persze ez ízlés kérdése.
Ha jól tudom pureview technológia egyik alappillére az ois. 640 XL-ben nincs. Többek között, ezért se kapott pureview jelzést. Viszont Carl Zeiss optikás tehát minőségre nincs panasz. Kamera szenzora nagyobb a 640 XL-nek, ezért lehet részletgazdagabb a vele készült makrófotók.
2 készülék kameráinak fő tulajdonságai:
640 XL: 13 MP, f/2.0, 28mm, 1/3-as szenzorral.
830: 10 MP, f/2.2, 26mm, 1/3.4-es szenzorral, OIS.
-
consono
nagyúr
válasz lalyoska #4004 üzenetére
Nekem a 640 kijelzője nem jött be, mármint az üveg, tapadt rajta az ujjam,a 830-on meg siklik Persze ez lehet, hogy csak az én kezem, a kollégám teljes megelégedéssel használja a 640-et.
-
mirci18
addikt
-
lalyoska
tag
válasz mirci18 #4003 üzenetére
Kicsit megijesztettél, mert a kettő között végül a 830 mellett döntöttem és már meg is rendeltem, kedden ér ide. 640 annyira gagyi műanyag kategória nekem...Meg valahogy ár/érték arányban is sokkal jobban jön ki a 830. (120 ezer volt a nyitó ára). Most ugyanannyiért kapom meg mint a 640 XL-t, ami 70ről indult.
Köszi az infókat! -
mirci18
addikt
válasz lalyoska #4002 üzenetére
Azért a több megapixel általában jobb de ennél konkrétan nem mert a 830-ba jobb technológiát építettek be.
Én eddig is ezért vettem Lumia telefont a purewiew technológia miatt.Hátlapot cserélheted egyébként igen.
-
lalyoska
tag
1 hónap garancia. Nézegettem a tesztfotókat, nem láttam én sem különbségeket. A 640 XL-ben ráadásul nincs PureView technológia, nem is 6 lencsés, jól tudom?? A pixxelek száma meg nem mérce (10,7 vs. 13 MP)
Azt sajnálom csak, hogy nem ezüstkeret lesz az oldalán a fém, mert csak feketében van, az meg tejes fekete Igaz hátlapot elvileg bármikor rakhatok rá sárgát, zöldet. -
t3tv3s
tag
válasz lalyoska #3993 üzenetére
640 xlben valóban jobb a kamera de ez makrófotóknál érezhető. Tehát nincs nagy difi, mint 830-930 között. Akkuban a 2200mah ellenére a 830 sem gyenge(piaci átlaghoz képest \ nyilván nem vagyok elégedett , mert 10-12órát várnék kijelző időnek amit jelenleg senki sem produkál😊). Nekem pl. 1:40perc netezéssel 19%-t, 2 órás tubecastozással (HD,FULLHD minőségben) 40%-t esett a gép. Könnyen kiszámolható, hogy ez kb. 4-5 óra kijelző időt jelent és akkor marad még 15-20% töltő keresés időre. 830-as jó kis kütyü a fémes keret sokat dob megjelenésén. Ha dual sim, fullhd-s front face kamera vagy nagy kijelző nem létszükséglet akkor 830 jobb választás.
45ezerért ajándék ha kiválló állapotban van és minden működik rajta. Garancia van rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Delta Force (2024)
- DIGI kábel TV
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Path of Exile 2
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest