Nokia Lumia 830 - új illat az ablakban

Hirdetés

Bevezető

Amikor a berlini IFA kapcsán a két új Lumia modell bejelentésének helyszínt adó konferenciateremben körülnéztem sehol sem láttam Nokia feliratot. Lumia és Microsoft logó viszont annál több volt. Aztán amikor a színpadra lépett a sajtótájékoztatót vezető tag és már az elején azzal nyitott, hogy hát változott pár dolog, ahogyan az amerikai szoftveróriás átvette a patinás finn céget, de az élet megy tovább, csak most már más van írva a névjegyére, akkor valószínűleg nem csak én gondoltam azt, hogy örüljön, hogy van névjegye. Mert a Microsoft bizony bezárt néhány üzemet (köztük a komáromit), megvált néhány embertől annak érdekében, hogy ráncba szedje a kiadásokat.

Nokia Lumia 830 bemutató - Berlin

Ezen a ponton még mindenki arra számított, hogy olyan újdonságokat ránt elő a Nokia, khm, a Microsoft a kalapból, ami versenyképes lesz a szintén az IFA-n bemutatott, Android köré épülő nagyágyúkkal. A Note 4 és a Sony Xperia Z3 mellett a Huawei is odatette magát a Mate 7-tel, tehát voltak elvárások. És ezek azok is maradtak, mert bár nagy lendülettel felrakták a Lumia 830 néhány paraméterét egy slide-ra a Galaxy S5 mellé, kiemelve, hogy ez a masina mennyivel olcsóbb, a hallgatóság láthatóan tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a két termék mennyire más ligában focizik hardveresen és extra funkciók kapcsán is. És igen, arról csendesen hallgattak, hogy az előcitált konkurens modell vízálló, a kijelzője nagyobb felbontású, van benne ujjlenyomat-érzékelő, 16 megapixeles kamera, meg úgy eleve durvább vas, ráadásul kiegészítők hada kapható hozzá.

Nokia Lumia 830
[+]

Mert oké, nem kell a WP8 alá erőmű, egy szép, fémes keret sokat dob a minőségérzeten, egy kamerát nem a megapixelek száma minősít, de azért a Lumia 830 inkább a középkategória felső szegmensével pacsizhat le. És ha így tekintünk rá, akkor nem is fogunk csalódni, pont az lenne a fontos a kommunikáció során, hogy ne a Galaxy S5-tel, az LG G3-mal és az Xperia Z3-mal vessük össze, mert akkor bizony a Lumia 830 csúnyán alulmarad. Ha ellenben azt mondjuk, hogy egy megbízható, sok apró extrával felturbózott, gördülékenyen működő, minőségi módon összerakott okostelefon megalkotása volt a cél, akkor az elvárások találkoznak majd a termék tudásával és a vásárló elégedett lesz. Mert bár a WP8 köré épülő telefonok viszonylag kevéssé izgalmasak akkor, ha már használtunk ilyen gépet, de az elvitathatatlan, hogy a kezelésük egyszerű, van bennük néhány remek funkció és bizonyos dolgokban szuperül helytállnak, és a felhasználók egy részének ennél több nem is kell.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

  A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

 • Nem lesz több Nokia okostelefon

  A Microsoft a vártnál sokkal korábban válik meg a finn vállalat márkanevétől a Windows Phone platform köré épülő Lumia sorozatán.

 • Kelendő az új Lumia sorozat

  A Microsoft Nokiától felvásárolt mobiltelefonos részegysége három hónap alatt 9,3 millió Windows Phone okostelefont értékesített.

 • Érkezhet az androidos Nokia csúcstelefon

  Bár a Nokia márkanév a microsoftos felvásárlás után kikophat a Lumia terméksorozat elől, a finn gyártó állítólag nem tervezi elhagyni az okostelefon piacot, sőt.

Előzmények

Hirdetés