Hirdetés
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
De hisz már összeért az asztali és a mobil OS. Sőt.
Az új UWP appokból pont ugyanaz fut desktop-on, mint mobilon. Más kérdés, hogy ahogy látom, sajnos ez az UWP se lett egy sikertörténet, így mostanra kb. tényleg senki nem fejleszt Windowsra.
Ugyanakkor a fejlesztő keresztplatformos rendszere MS-nek 2017-ben mindenkit tönkrever, azaz ettől kezdve nulla értelme lesz nem keresztplatform fejleszteni, így aztán Android és IOS mellé egyre könnyebben fognak tudni kijönni UWP-re is az appok. -
Az Os-t es hozza kapcsolodo appokat fejlesztgeti az ms ,igaz nehe kukazna olyan funkciot ami jol jonne ha maradna (hivasvarakoztatas jelzese) a third appokkal vannak inkabb gondok pl az altalad emlitett wazze miota a gugli meg vette azota nem volt frissitve kb 2-3 eve (hogy szopassa az ms taborat) , s csendesen a fejlesztok is koccannak lefele ha mar Nadella bejelentette ,hogy keszuleket nem adnak ki es hogy a mobil szegmes bukos lett... (toroltek az appok felet az aruhazbol) korhatar jelzes hianya miatt. Nincs a kukaba dobva , csak amolyan beta tesztelok vagyunk addig mig ossze fesulik a mobilt a desktop rendszerel ,continium , x86 emulalasa risc-en ... egy evig szamithatunk Os frissitesekre, aztan a jovo majd kiderul ...
-
metalstorm
aktív tag
Nem tudom honnan veszed hogy nem fejlesztik... Szerintem egyre jobb és stabilabb, de persze ez csak személyes vélemény! És van frissités is, ami sokszor tényleg javít is...
Persze vannak app hibák dögivel, de az nem a rendszer sara.. Facebook messenger egy rakás xar... de értesítések miatt muszály. Facebook - mind a kétfajta xar, de ott a "Slimsocial for Facebook" helyette az áruházból... és a Viber rendszeresen kap frissitést. Mondjuk én nem vagyok egy app mániás... inkább telefonként használom a telefont!
A beépitett térképek navi miért nem elég? Waze nekem is fent, de eddig nem is használtam....
-
-
-
Spet
addikt
Majdnem koppra ugyanakkora két készülék, nem kell aggódnod (nekem is 730-ra való fóliát raktak fel 735-re annó Vodafonnál)
-
törölt tag
offban írom mert ez már üzleti kérdés 735-től messze. User szempontból éppenséggel előny az Apple a bevételének 60-70%-át az iphone hozza, így nem cseszhetik el a fejős tehenet. Világos ütemterv hardver-szoftver téren, ki van számolva a gyártás-eladás, (nem véletlenül Jobs a logisztikai felelős Cookot nevezte meg örökösnek) szolgáltatóknál átvitték az akaratukat, a fejlesztők elkötelezettek. MS-nél kapkodás, szarakodás, egyet előre, kettőt hátra, most jobbra vagy balra az irány, újrakezdés, várakozás, vezetők jönnek-mennek, szolgáltatók beintenek, fejlesztők menekülnek, csalódott user tábor stb.
Az MS nincs rákényszerülve, mert üzletileg kicsi szelet a WP, az MS szolgáltatások a többi platformon is ott vannak. Utolsó soroddal egyetértek, flagship WP-t nincs sok értelme venni ha valaki nem fan, ott az alma és a droid a jó választás. -
domojko
senior tag
Igen ezt tudom hogy így van. Sajnos. A Microsoft jobb appot csinált youtube ra mint az eredeti, a Google le is tiltotta. Node akkor legalább nem azon kellene pörögnie a microsoftnak gőzerővel hogy egy patent os-t kiadjon, ami nem mellesleg modern a konkurenciát is figyelembe véve? Kicsit nyitni a dolgokon, az app gyártóknak kedvet csinálni, kicsit segíteni nekik is. És nem csak marketingel etetni a népet. Egy éve igérgetik a 10-et. Fél év csúszással adnak ki egy Erősen béta os-t. Ne csodálkozzanak ha elpártolnak az userek, és elfut mellettük a világ. Vagyunk egy páran akik szeretjük, kedveljük ezt a platformot. De mégis meddig várjunk arra hogy jó legyen?
De hogy jot is mondjak, pl a Bkk futár nekem sokkal jobban tetszik wp-on mint androidon. -
janes1976
őstag
Advisorral, itt olvastam a fórumban, mondom megpróbálom. Eredetileg úgy voltam vele, hogy ha nem tetszik, megy vissza a 8.1, így is történt.
Őszinte leszek, most játszom el a gondolattal, hogy mi lenne, ha vennék egy Iphone 5se-t, de sztem nem fogok, mert a 8.1 az atom, mindenben kiszolgál, sőt.
domojko: én emagnál vettem ugyanígy (azóta ott nem is árulják már), el se hittem, még 3k se volt.
-
zsoltyyy
senior tag
Talán az, hogy ha megvettem 70ért, akkor kicsit többet várok ennél "a windows phone önmagában alapfunkciókra jó".
De különbözőek vagyunk, sok embernek bőven elég, de amúgy maga a wp8.1 nagyon jó rendszer, ezt továbbra is tartom, csak a konkurencia közben kicsit elhúzott.
shteer: mire váltottál?
pár napja 9gag helyett ezeket olvasom vissza, szóval ja, elégé
-
NGA
addikt
-
domojko
senior tag
Pontosan megfogalmaztad, a tesztelés a tesztelők feladata kellene h legyen és nem a fogyasztóké. Ártól márkátol Függetlenül, nem azért veszek meg valamit mert tesztelni szeretném, hanem hogy használjam hibamentesen. Igen, 735-öm van. Nehezen akarom elhinni hogy az iphone-t csak a brand miatt veszik. Valamiért csak megveszik még a csóró emberek is. Biztosan vannak akik azt gondolják h ettől menőbbek. Mondjuk én mindig is pont leszartam a trendet és a brandet is. Én beérem az olcsóbb noname-el is ha teszi a dolgát amiért megvettem. Nekem megfelel a Suzuki is, nem vágyom bugattira.
Ugy gondolom h a Microsoft a jelen piaci helyzetében nem teheti meg hogy marketingel tartsa életben a mobil piacát. A csekély részesedését jól működő készülékekkel illetve os-el kellene bebiztosítania, illetve növelie, és nem hitegetéssel. Nagyon sajnálnám ha a wp-n is a bada vagy a meego sorsára jutna. Szerintem egy szerethető rendszer, csak nem fektetnek bele elég energiát a fejlesztésébe. Ha fel akarnának zárkózni akkor több energiát és pénzt kellene belefektetni. Igy nem lesz belőle semmi.
Ha pedig igaz a hír h a 650 az utolsó lumia, és csak prémium kategóriával foglalkozik tovább a Microsoft akkor ásó kap jó nagy gödör. -
domojko
senior tag
Ez igaz, van határvonal a kettő között. De gondolom abban egyetértünk, hogy az ember nem azért vesz egy készüléket hogy tesztelgessen és érzelem mentesen objektíven tudjon információt közölni arról. Aláírom hogy az ember hajlamos felnagyítani dolgokat. De ez természetes. Ha megveszek valamit, szeretném hiba-problémamentesen használni. Megértem azt is hogy unalmas mindig ugyanazt olvasni h ez nem jo az nem jo ilyen szar olyan szar. Sajnos (ahogy írtad is- rohanó világban élünk) a mai termékek nem problémamentesek. Az ember megvesz valamit esetlegesen nem kevés pénzért és számára bosszantó jelenségeket produkál, ezután már nem biztos hogy érzelem mentesen fog nyilatkozni az adott termékről. A másik dolog amit mondasz, hogy rajtunk tesztelik az adott rendszert. Ok, elhiszem. De ha belőled indulunk ki, és mindenki így csinálná, és fél évig nem rakja fel mert tele van hibával. Ki fogja tesztelni? Ki mondja el a negatív tapasztalatokat?
this is life: Én ezt nem értem hogyan van. Van akinek működik van akinek nem. Nekem a legfőbb problémám a 10-el az volt hogy 1-2 nap után eltünt mindenfajta üzenet értesítése. Sem hangal sem rezgéssel nem jelzett sms, viber, whatsapp, email-t. Nálad viszont ilyen hiba nincs. Jelez rendesen. Nem tudom nálam mi kavarhat be.
-
-
shteer
titán
Valamivel?
Szvsz nem állja meg a helyét amit írtál. Párom a 4S-ét főverzióra frissítette amint kijött az iOS9.
4,5 éves telefon. Érezhetően lassabb mint anno a kiadásakor, de hibamentesen működik.
Ismeretségi körömben sem panaszkodott senki hibákra.
Saját tapasztalatom még kevés. -
zsoltyyy
senior tag
7es-ről nem tudok nyilatkozni, de az 5, 6 teljesen zökkenőmentes volt.
Már nem tudom melyik volt, ahol behozták a fentről lehúzható navigációs sávot(talán 6), de ott volt egy kicsi lagg néha.Arról nem is beszélve, hogy a lumia950 fél éves készülék... Azóta béta szoftver van rajta.
-
domojko
senior tag
Olvass vissza kicsit jobban. Nem egyedi amiket leírtam. A némulás, a hangszóró recsegés, sőt még a hálózat eldobás probléma is sokaknál előfordult. Viszont az ébresztő eddig engem egyszer sem hagyott cserben.
Gépeimen mindegyiken win10 van. Amire én használom tökéletesen megfelel. Nincs annyi problémám vele mint a wp-al -
domojko
senior tag
Igen, ebben igazad van. A kijelzők már csak ilyenek. Valaki példának hozta fel a 6310 i-t. Nos nekem is volt olyan készülékem. Imádtam azt a telefont. Szép színes kijelző stb. Kb fél év múlva családon belül lett egy ugyanilyen teló. Az enyém mellé lett rakva, és hát kicsit lekonyult a fülem. Az újhoz képest teljesen sárga volt a kijelzője. Pedig addig észre sem vettem, nem figyeltem erre. Ugyanez van az amoleddel is. Sokak tudják h beég egy idő után, de szerintem mégtöbben akik nem is hallottak erről csak itt a fórumon először. Szoval aki nem ezt figyeli az észre sem veszi. Akinek ez kizáró ok az vegyen tft-s vagy ips készüléket. Persze mindegyiknek van hátránya.
Az elhagyom a wp-t téma meg teljesen szubjektív. Mint minden platformon vannak elégedettek és elégedetlenek. Én csak a magam nevében tudok beszélni. Először is le kell szögeznem h bármi negatívat mondok, ennek ellenére én nagyon szeretem ezt a telefont. Tetszik a formája, a mérete, a kijelzője stb. Számomra teljesen ideális. Maga a wp rendszer is tetszik. Szeretem használni. De a sok apró hibák hányosságok egyre bosszantóbbak. A némulások, a hangszóró recsegés az őrületbe kerget. A here-t letöröltem majd újratelepítettem. Most hellyel közzel működik de közel sem úgy ahogy eddig. Nekem eddig mobilnet nélkül is egy pillanat alatt pozicionált és stabilan tartotta a jelet. Most olyanokat csinál h fix sebességgel megyek ennek ellenére 30-60 közötti tartományba ugrál. Ebből én azt szűröm le h nem stabil a jel. Nem kommunikál rendesen a műholdakkal. Wp10 alatt is működött rendesen. Nagyon tetszik a wp10. Nekem csak 2 bajom volt vele. Pár hét után az üzenetek fizikai értesítés hiánya, a másik a kijelző megbolondulása, ez főként edge használat közben. Sajnos az amiért megvettem ezt a készüléket,- történetesen a stabilitás, - az nem állja meg a helyét. Régebben használtam egy lumia 610-et. Nálam az stabil volt. A 735 már nem. Mai nap próbaként felraktam a mindig tv alkalmazást. Elindítottam rajta egy onlin tv-t, amit a telefon egy ujraindulással hálált meg. Itt van mellette egy szaros Galaxy Ace3. 3 órája megy folyamatosan a mindig tv. Szóval nem tudom mit mondjak. Tavaly májusban vettem meg ezt a készüléket. Már a kezdetektől szarakodott. Volt h naponta 3-4x újraindult. Akár telefonálás közben is. Ilyenkor a térerő ikon nulla áthúzva. Tehát teljesen eldobta a hálózatot. Cseréltettem sim kártyát, vettem bele új sd-t. Hiba megmaradt. Beadtam szervizbe. Csináltak rajta egy szoftverfrissítést. Azóta ez a gond elmúlt. Ezzel kapcsolatban az az érdekes h itthon én is frissítettem, sőt még a független szoftvert is felraktam de ez nem segített rajta. Szóval próbálok toleráns lenni, de a sok szopástól előbb utóbb megfekszi az ember gyomrát a fehérje.
-
domojko
senior tag
Szerintem meg a topik nem azért van h az adott készüléket agyba főbe ajnározzuk, még ha nem is fedi a valóságot. Ellenben a topik pontosan azért van hogy a pozitív és negatív tapasztalatokat is megosszuk egymással. Szerintem senki nem állított valótlant mikor valami hibáról hiányosságról számolt be. Szerinted hova kellene írni a tapasztalatokat ha nem ide? A kijelző beégés valós dolog. Persze akik nem tudják h mi ez teljesen kétségbe esnek. De akkor is hozzátartozik ehhez a készülékhez így helye van a fórumon. A win 10 béta hivatalosan telepíthető erre a készülékre. Azt megint csak ebben a topikban kell szerintem megbeszélni h a 735-ön hogyan viselkedik. Mi működik mi nem. Nem kedhetek el az iphone 5s topikjában panaszkodni h mi nem működik wp10 alatt a 735-ön. Szóval nem értem mi a gond. Ha valakit irritálnak a negatív tapasztalatok problémák csak annyi a teendő h tovább kell görgetni. Az ára a készüléknek szerintem teljesen független. Te vettél 29-ért 50-ért. Én vettem 55-ért. Van aki 70-ért. Aki drágábban vette annak nagyobb elvárásai lehetnek? Vagy ők már jogosan reklamálnak? Attól a 735 paraméterei nem változnak. Van amit tud van amit nem. De ezeket szerintem a saját topikjában kell leírni. Ha most jön valaki átolvassa a topikot és csak ajnározva lenne a készülék, azt hinné h ez egy csodatelefon. Pedig nem az. Vannak hibái és vannak előnyei.
-
domojko
senior tag
Facebook-ot egyáltalán nem használok, nem is vagyok regisztrálva. Engem az ilyen jellegű közösségi oldalak hidegen hagynak. Facebook-ot törölni szoktam azonnal az első bekapcsolás után. Történetesen két messengert használok, viber és whatsapp. A here drive eddig nekem is jól működött, most szarakodik ahogy visszamentem 8.1-re. Én elég sűrűn használom. Van úgy h naponta több járművet vezetek, és ezeknek nincs hitelesítve a km órájuk. A here-vel szoktam sacc/kb belőni a sebességet. De most ez is szopat. Ha egyszer valaha elkészül a 10 és működni is fog, sokkal jobb lesz mint a 8. Nekem már is hiányzik a 10 -es. A 8-as sokkal fapadosabb. Az edge, de maga a rendszer is olyan kijelző vibrálásokat tud eredményezni h csak lesek h ez most meg mi. Egyébiránt nekem minden másban jobb volt mint a 8-as.
ios-om még nem volt így erről nem tudok nyilatkozni, természetesen elhiszem amit mondasz. Droid viszont annál több. Ott legalább tudom mire számítsak.
Az h hibás e a készülékem azt nem tudom. De akkor nagyon sokaknak itt a fórumon is hibás. Ugyanis nem 1-2 ember írt hasonló tüneteket.kezman: De hisz az sd-re nincs is semmi telepítve. Minden alkalmazás a telefon memorián van. Még a térképet is szándékosan a telefonra mentettem.
Mint mondtam nekem tetszik a telefon is és a redszer is tetszene ha működne rendesen. Nagy megelégedéssel használnám.
Azon kívül nem hinném h a telefon némulást sd kártya okozza. Reboot után pedig megjavul. Nekem is 8 gb- os sd van benne. Tavaly májusban vacsi újonnan lett belerakva. -
domojko
senior tag
Munkára-telefonálásra ott volt a 3210-es. Na annak az volt az erőssége. Ennek meg okostelefon a neve, szerintem nem kellene h egy 20 évvel ezelőtti tudásban kimerüljön az erőssége. A 4.x felett járok és pont lesz@rom a csillivilli dolgokat. Az alkalmazások tudása funkcionalitása az már inkább. De ne gondold h agyon appozgatom a telefonokat. Mutassa az időt a névnapokat, legyen rajta navi, zene videó lejátszó, böngésző fájlkezelő, messenger. Asszem nagyjából Ennyi. Szerintem ezek nem olyan nagy igények vagy elvárások egy okostelefontól. Jah, és hogy működjenek. 10-ről most álltam vissza 8.1-re. Még 10-en csináltam egy hr-t. Utána ment vissza a 8.1. Ezen szintén egy hr és csak ez után kezdtem belakni. Jah sd kártya közben ki lett véve, teljes törlés. Ezek után ujra kell indítgatnom mert nem kapok sem hang sem rezgő jelzést üzenetről ha le van zárva a kijelző. A here drive fél óra múlva is azt a helyet mutatja ahol bekapcsoltam a programot. Szoval Szerinted mit csináltam rosszul. Miért nagy elvárás ha azt szeretném h ezek normálisan működjenek? Már minden programot inkább a telefonra telepítek és nem az sd -re h ne az legyen a gond. Bőven maradt hely még 2.8 gb. Szóval tényleg no comment.
-
razzorr
őstag
Én 720-ról akartam 735-re váltani, de sokkal többet nem adott volna a 640-hez képest,amit pofátlanul majdnem kétszer annyiba adtak volna a flottámban a vodkafonnál.
De jól döntöttem,hogy a 640-et vettem. Nekem szebb és szemnyugtatóbb az ips,jobb hogy kicsit nagyobb is és nem olyan sarkos a kialakítása.
Talán egyszer visszatérek a 7xx szériához -
Vegha
senior tag
Most az 520-as példáddal éppen saját magadnak mondtál ellent : ) Meg annak, hogy ezek a számozások sem kőbe vésett törvények.
Én azt látom, hogy az 550-nel nagyot akarnak harapni (a piacból): belépő kategória=alacsony ár. Ezért az 550 egy hordozóréteg lesz mindössze, hogy az emberekkel megismertessék a W10-et, aminek már amúgyis nagyobb a füstje, mint a lángja. Én ezért azt várom, hogy egy vállalható budget telefont dobnak ki. Ha ótvar lesz, azzal nem fognak több (low budget) vevőt szerezni. Persze ez csak az én elméletem. Ha nem fogja elérni a 735 szintjét számomra, akkor inkább a 735-öt veszem, csak több mint 1 éves telefonért nem szívesen adok már ki ennyit. Bár szerintem még januárban is kapható lesz. -
Vegha
senior tag
Mi a baj az 550-nel ? Én az 550 és 735 között dilemmázok, de biztosan megvárom és megnézem az 550-et élőben vásálás előtt. 735-öt bőven lehet majd még találni eBayen jövőre is újan.
mike1334: úgy látom többé-kevésbé közösek a preferenciánk. Én a 750-re biztosan nem várok, mert az a 735-nél is nagyobb lesz (5").
-
mike1334
veterán
Ezért is kérdeztem a 3 hónapot
Ha megjelenik ennyi időn belül, akkor onnan még 1-2-3 hónap és kishazánkban is megjelenik szolgáltatóknál, aztán még egy pár hónap és bekerül szép áron a flottába..addigra a win 10 is felcombosodik, lesznek tapasztalatok, és kiderül, hogy egyáltalán érdemes e wp-re váltani.
-
-
cs.david94
tag
egyszerűen akksi kímélése céljából. A ház le van fedve 2 routerrel, mindenhol jó a lefedettség.
Amikor elmegyek itthonról, úgy is bekapcsolom a mobilnetet, a wifit meg ki, mert úgy se fogok wifin netezni, miért merüljön a telefon? Nyilván nem nagy dolog ezt kézzel megcsinálni, mert vagy 15 másodperc, de akkor is, ha lúd, hát legyen kövér. -
Narakh
senior tag
Annyiért ajándék. Nekem hatvan pénzért sikerült elhozni az állványforma töltővel (amit valószínűleg majd jól elsózok).
-
Narakh
senior tag
Azért olcsó, mert kifutó telefon, szórják ki mindenhol, ahol még maradt. Egy-két hónapon belül jön az utódja. Én lassan egy hónapja szembesültem vele, hogy Vodánál teljesen kifogyott, pedig ott akartam venni ("szerencse", hogy megszívattak, és mindenképp rákényszerültem a kártyafüggetlenre).
Glance több másik, AMOLED paneles Lumián van, elvileg a mozgása miatt egyébként sem égne be. Itt leírják, a 735 kijelzője miért nem képes a mutatványra.
-
Narakh
senior tag
Én elsősorban a kijelző és a külalak miatt döntöttem a 735 mellett. Kisebb, jobb érzés kézbe venni, sokkal minőségibbnek hat. Az AMOLED panel pedig gyönyörű. Glance Screen sajnos nincs, ellenben W10-től lesz helyette értesítő LED (egyelőre inaktív). Az 5 megapixeles előlapi kamera, amivel még többet tud, de az nálam nem volt szempont.
A vezeték nélküli töltés használható, bár komoly gyakorlati hasznát én nem láttam, leginkább csak jópofa. Ez inkább majd akkor lesz menő dolog, ha vendéglátóhelyekre meg külterekre is elkezdenek majd Qi töltőket telepíteni, ami itthon mondjuk, kérdéses, megvalósul-e komolyabb volumenűen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Windows 11
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia