- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
Azért egy CRT megjelenítő más mint egy AMOLED kijelző, de a "beégés" erősen használatfüggő.
Egy kis tananyag:
Az AMOLED kijelzőkben a szubpixelek maguk bocsátanak ki fényt, nincs tehát háttérvilágítás, mint az LCD kijelzők esetében. Ez azzal jár, hogy a fekete felületek egyáltalán nem fogyasztanak energiát, csupán a kivilágított pixeleknek kell akkutöltöttség.A piros, kék és zöld szubpixelek eltérő szerves anyagokból készülnek, karakterisztikáik sok tekintetben különbözőek.
Eleinte azonos fényesség és használat mellett a kék egységek élettartama a legalacsonyabb, fényességükből gyorsabban vesztenek, mint a piros és zöld elemek a PenTile technológiánál.
A Super AMOLED fejlesztése elhozta a fejlesztést, mely piros-zöld illetve piros-kék párok alkotnak egy-egy logikai pixelt, így kímélve a szubpixeleket.
Az elrendezés előnye, hogy azonos névleges felbontás mellett a kék szubpixelek mérete jóval nagyobb lehet, ami sokat javít a képelemek várható élettartamán. A helyzetet tovább javítja, hogy a zöld szubpixelekre az emberi szem sokkal érzékenyebb, mint a piros vagy kék színre, így azok mérete számottevően csökkenthető, a kék elemek mérete pedig ezek rovására is tovább növelhető.
A PenTile típusokkal számos gond volt pár hónap, év elteltével, mivel köznyelven „beégtek”, ami azt jelenti, hogy a kijelző veszített a pixelsűrűségéből, tehát kiégnek a „pixelek”.
A PenTile AMOLED kijelzők nehezebben olvashatóak erős napfényben, mint az LCD-kijelzők. A Super AMOLED ezt a problémát a képernyőrétegek közötti rések csökkentésével igyekszik kiküszöbölni. A PenTile AMOLED kijelzőkben használt szerves anyagok idővel lebomlanak, azonban léteznek már olyan technológiák (Super AMOLED), amelyek ellensúlyozzák a bomlási folyamatot.
Számos tévhit kering még a mai napig is, miszerint:
Az AMOLED az AMOLED technológia, nincsen különbség.
Van, mivel kétféle típus létezik, a PenTile és a Super. A Super egy újabb generáció/fejlesztés, mely számos dologban veri a régebbi típusú PenTile megoldást.
Fél – Egy éven belül beég:
Ez a PenTile féle technológiára igaz, viszont használattól és „kitételtől” függ, hogy a kijelző meddig bírja. A beégés pedig nem azt jelenti, hogy nem kapcsol be soha többé a kijelző és „rajta marad az utoljára megjelenített kép, pixel szín”, hanem veszít a sűrűségéből, ami azt jelenti, hogy nem lesz olyan szép, ahhoz képest, amikor vásároltuk a telefont és először használtuk.
-
vzoltan87
tag
Hátha így füleshez sikerül hozzáigazítani, és neked is elfogadható minőségű lesz majd a hangzás. Mindenesetre nem egy keverőpult, az tuti. Mint telefon tényleg nagyon szuper.
És ha toljuk fel valamelyik kis "gilisztát, akkor azért veszi lejjebb a hangerőt, hogy a végeredmény ne torzítson. Ez ilyen hülyeség elleni védelem. Mondjuk ez néhány házibulin is jól jönne
Ez a beégés miatti szürkülés szerintem is hülyeség. Valami más miatt szürkül, de hogy miért!? Ne legyen olyan egyhangú. Engem nem zavar, csak érdekel, hogy mi az oka.
-
vzoltan87
tag
-
Gusztáv
addikt
Lehet azért, mert Magyarországon a mobiltelefonos fizetés pillanatyilag csak speckó Telekomos sim kártya + OTP számlaszámhoz rendelhető speciális virtuális kártya + NFC-s Androidos telefonnal működik. A Péztárca arra lenne jó, hogy kedvezménykártyákat és jegyeket tárolj benne, ha fejlesztenének hozzá alkalmazást. Sajnos most alig van pár használható, mondjuk repjegyekre épp van univerzális, meg pár légitársaság által kiadott is. De kaptam én már így vásári belépőt is.
-
vzoltan87
tag
Hmm. Nálam szép fokozatos az ébresztés, és nem babráltam rajta semmit. Viszont hangszínszabályzó van a telefon menüjében, ha érdekel. Elfogadhatóan működik. Ha be van dugva a füles, akkor ahhoz igazít, ha ki van húzva, akkor a hangszóróhoz, és váltogatja automatikusan.
Ha már felfedezted, akkor nem szóltam.
-
törölt tag
Számok keverése alatt azt érted, hogy még shuffle/véletlenszerű lejátszás sincs?
A crossfadingen már meg sem lepődöm.Nagyon szemezek/szemeztem ezzel a telefonnal, mert most 52.000Ft-ért hozzám vágnák az ED-ben, de egyszerűen annyi alap hiányossága van a WP-nek, hogy hatalmas kompromisszumokat kéne kötnöm.
-
-
Gusztáv
addikt
Pecsét nélkül semmit nem ér a garanciajegy. Nálunk is volt olyan, hogy vettünk Edigital-tól 50 db fényképezőgépet. Nyilván nem voltak kitöltve a garanciajegyek, csak be voltak szórva a dobozba. Amikor gond volt az egyikkel, felhívtam őket, mondták vigyem be a gépet + garanciajegyet + számlát és az alapján kitöltik.
@Croft-21: a Facebook már nincs integrálva a rendszerbe, csak külső alkalmazásként működik
-
Anubis_9
addikt
-
Jimmy8
senior tag
Vettem már edigibe olyan műszaki cikket, amihez nem kaptam garanciajegyet, mert elmondasuk szerint elfogyott. Ráirták a számlára, hogy g.jegy nem.került kiadásra, majd két hèten belül bemehettem érte. Ezt csak azért írom, mert nem tudtam, hogy ennek a telefonnak a dobozába van a g.jegy, ugyanis ez egy sima nyomdai papír, minden egyedi azonosító a vásárláskor kerül rá utólag (meg a gyári számot tartalmazó matrica is a doboz külső oldaláról), így a kitöltetlen jegyeket külön is kaphatnák a készülékek mellé.
Más: lenni kellene fóliának a kijelzőn? Mert nem igazán láttam rajta... -
zodes
aktív tag
Na megcsináltam. Igaz nem a Microsoft oldáról informálódtam, mert onnan nem lehet
Jelentem mindent visszaállított kb 2 órába telt. Nem csoda letöltötte az összes appot, még azt is amit már töröltem. Majd frissítette őket. Minden a helyén van! Über f@sza ez a teló és a rendszer! -
-
-
zombinyul
addikt
PowerAmpot utoljára kb 5 éve, a Vodafone 845-osomon használtam
Mindenen a gyarival zenéltem. Amin probaltam a zenehallgatast: Xperia X8, X10 Minik variáció, GT540-es LG, Huawei P6, Galaxy Mini, Galaxy Note, Xperia P, Xperia L, Xperia M, OT-995. Egyik sem tudott gyári lejatszoval hasonlo minoseget se domboritani mint a 735. 735-oson is a gyarit hasznalom, mert nekem tökéletes. Eszembe se jutott maaik zenelejatszot keresni, ezen beállítottam a hangszinszabalyzot, es annyi
-
foxymaci
senior tag
Jajj Sony meg a Cordon szerviz de jó is volt hogy megszabadultam tőlük
Amikor leírták nekem papírra hogy ne használjam a play áruházat mert tele van kártékony programokkalmeg nem voltak hajlandók kicserélni a pixelhibás kijelzőt mert nem találták a pixelhibákat és lefényképeztem a kijelzőt bekarikáztam a pixelhibákat még akkor is veszekedés árán.......
-
-
-
törölt tag
830 anyaghasználatban és kamerában jobb csak, meg pár zenés extra van benne (Dolby hangszín).
Szerintem erre teljesen jó a 735, ha Függetlenül veszed és nem fontos az LTE meg a vezeték mentes töltés akkor érdemes ránézni a 730-ra, olcsóbb de az előbbieket leszámítva ugyanez a telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest