Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Ulefone Armor X31 Pro - vízálló, de elsüllyed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
cybm
csendes tag
ennyit ir csak hogy nincs kompatibilis eszkoz csatlakoztatva, de ezt csinalja a sajat gyari vezetekes fulesevel is :|
Neztem, hatha van valami normalis lejatszo aminek legalabb sajat EQ-ja van, de ilyet sem talaltam (talan csak a FLAC-es lejatszo, de az meg nem ismerte az mp3-akat), szoval eleg kiabrandito, hogy neha ilyenekbe utkozik az ember... :\ -
ddudas
tag
Úgy néz ki ma harmadik alkalommal adtam le a szervizbe a telom. Sajnos az újraindulgatások semmit nem javultak, arra sikerült rájönnöm, hogy a BT okozta. Ha bekapcsolva hagyom a BT-t és nincs csatlakozva eszközhöz akkor orrba-szájba újraindult. Kikapcsolva amikor nem használom pedig egy újraindulás sem volt...
Minden esetre vicc ez, hogy harmadjára adom le, ráadásul a múltkori burkolatcsere után a bekapcsológomb és hangerő gombok nyomáspontja is rossz lett :-(
Minden esetre írtam egy panaszt is az MS-nek, mert egyre inkább az a gyanúm, hogy sosem lesz olyan a telefon, mint mielőtt leadtam szervizbe, nem mellesleg nem annyira egyszerű nyitvatartási időben hetente eljutnom a szervizbe. Van bárkinek tapasztalata az online panaszleadós megoldással?
-
-
ArsenalF
aktív tag
Köszi a gyors leckét, ha jól sejtem te még nem hallottál ND filterekről. (tovább fejlesztett unicumos üveg)
A kérdésem igazából arra irányult hogy van-e itt valaki aki használja, és van-e tapasztalata vele, esetleg olyannal aminek állítható a fényelnyelő képessége, illetve hogy hogyan tudta rögzíteni a camera griphez.
-
varga.balazs
aktív tag
igen, kár, hogy az én ausztrál 1020-asom még nem kapta meg
de azért az már ott is pozitív, hogy ott is elkezdték frissíteni a modelleket...
úgy tűnik, a rendszer is valami módosított, mert idáig 8.10.14219.341-esek mentek1020 meg 8.10.14226.359-t kapott.
én amúgy még mindig nem értem ennek a régiókra osztásnak a lényegét. vagy vannak akkora különbségek egy magyar független és egy ausztrál független telefon firmware-jében?
[ Szerkesztve ]
-
-
Zsoltika11
tag
Szerintem nem is ebből a modellből van profitjuk. Inkább a "néptelefonokból" Amik nem 160ezres készülékek, hanem elérhetőbb árúak, az alsó, és középkategóriában. Amikből fogy is rendesen. A rétegtelefonoknak nem is a profit termelés a fő célja, hanem egy bizonyos rétegnek kínálni valami egyedibbet. Mert ha valakinek egyedibb kell, és egy márkának nincs olyan, akkor megveszi más gyártótól, és esetleg még más platformra is kell váltania. Én pont a 1020 miatt maradtam a WP-nél. Előtte egy 710-esem volt, aztán szegény megérett a cserére és nagyon gondolkodtam egy droidon, de aztán jött a 1020 amiben volt valami egyedi. A kamerájára azt mondtam hogy nekem ez kell, de a 7.8 óta nagyot fejlődött maga a platform is, így sikerült döntenem. És így ugye maradtam a márkánál, és maradtam a platformon. És majd esetleg vásárolok is az áruházból.. A 1020-ból is fogyott, és jó ajánlat volt, hiszen kb. olyan árban jött ki, mint más gyártók csúcsmodelljei. De ebben van valami ami nincs egyikben sem.
És igen, 3 hónapot kellett volna várni. És ott figyelne ebben is az a 4 magos cucc, és várnánk a Lumia Camera 5-öt a HDR-el és mindennel. De az is lehet hogy nem adhatták ki később, mert ígyis el voltak már csúszva vele.
Na majd az utód. Csúcshardverrel, W10-zel, és tovább örökítve ezt a kamerát. Ez egy nagyon jó lépés lenne tőlük. A 1020 tulajok zöme biztos erre cserélné le. És a sok, külföldi fórumokon is tonnaszámra háborgó és elégedetlen tulajok is megkapnák az utóddal a megelégedésük tárgyát képező telefont. -
hito
nagyúr
Még mindig a fotós zászlóshajó és ennek ellenére nem kap meg még egy nyavajás HDR-t sem? Hát, ez az én olvasatomban kimeríti a parasztság fogalmát
Mert ok, hogy 4k nem lesz, de HDR se, az már mocskosság szerintem.
De nincs baj, annyira nem zavar, inkább az elv, meg a hozzáállás ami dühítő. Jó ez 4k és HDR nélkül is
-
SOAD19
addikt
A mobil fotós topikban páran kicsit más a vélekedés, a G3, S4 (zoom)-ot, Kzoom-ot, a Note-okat, ill az iphone-okat egy szinten emlegetik, vagy még jobbnak is vélik a 1020-nál. Mindegy, végülis nekem elég az, hogy az egyik legjobb fotós telefonom van, amivel korrekt képek készíthetőek.
-
Osiris
őstag
Nekem is ugyanez és folyamatosan. Szerintem ez kb. 3 hete van. Lumia 925-ön is meg ezen a 1020-on is... Biztos, hogy ez valami frissítéssel jött és lehet, hogy egy HR megoldaná, de inkább oldja meg a gyártó egy újabb frissítéssel.
Amúgy meg én már eljutottam arra szintre, hogy egy darabig nem veszek wp-t többet. Amellett, hogy hiányoznak alkalmazások, meg lassabban jelennek meg és rosszabbak mint az androidos és ios-es megfelelőik, nekem már nem fér bele, hogy még hibás is legyen az os... -
Osiris
őstag
Én többektől hallom ezt és egyikünk telefonján sem járt soha semmilyen developer cucc. A jelenség pedig minden programmal előfordul mikor épp olyanja van a telefonnak. Ez a három eset nagyjából egyenlő arányban jelentkezik:
1- nem történik semmi ha egy csempére nyomok
2- elindul a program, de csak a kezdőképernyőig jut és ott áll, majd kilép vissza a kezdő képernyőre
3- elindul és fut rendesen, nem omlik össze.
Nem nagyon szeretnék HR-t, mert a nagy (cyan) frissítés óta már volt (miután kb 24óránként egyszer újraindult) , akkor az alapoktól újratelepítettem mindent.
[ Szerkesztve ]
-
chosa921
tag
Nem tudok róla, őszintén azt sem tudom az milyen. Én azt hittem hogy ez az nfc-s wireless töltő úgy műxik hogy rárakom ( előtte persze bedugom ) csatlakozik nfc-n keresztül és kész, már tölt is. ( youtube-os videón így ment a srácnak ) . Nálam annyi a különbség hogyha állitva rárakom akkor nem is tudnak pározni, egyedül úgy találja meg hogyha a telefont fektetve a talpára rakom de akkor sem tölt csak észleli.
*Szerk
[ Szerkesztve ]
-
touchscreen
tag
Köszi a válaszokat, bár sajnálattal hallom, hogy a hangszóró problémára fülhallgató a megoldás
Nem nagyon használok kiegészítőket.Más
Temérdek tesztvideót nézegettem a neten és két dolgot vettem észre.
Az egyik a stabilizátor "problémája" ha az okozza, a másik a túlszaturáltság.A legtöbb videón azt láttam, hogy hullámzik a kép bizonyos mozgásoknál, úgy, mint amikor a YouTube szofveres stabilizálása kijavítja a remegő videókat. Ez az OIS vagy valami más? Ha az, akkor kilehet kapcsolni, hogy ne stabilizáljon egyfolytában?
Szaturáltság ellen valami gyógyszer?
Létezik vagy együtt kell vele élni, esetleg javítottak-e már rajta szoftveresen?
-
touchscreen
tag
Szia ddudas!
Írtad, hogy nem cserélnéd le egy 930-asra a telcsidet, ezek szerint jobbnak tartod képminőségi szempontból?
Volna pár kérdésem, mert látom bele ástad magad a technikai dolgokba.Ugyan már kaptam válaszokat, de zárásként még lenne pár.
- Beégés. Ugye, amoled betegség, de azt nem tudom, hogy maradandó-e?
Azaz, ha esetlegesen megjelenik az IE címsávja egy idő után a képernyőn, akkor is, ha a főmenüben vagyok, akkor az idővel elmúlik-e? A csempék ikonjai nem égtek még bele a kijelződbe?- A másik a beszédhangszóró. Írtátok páran, hogy ez tényleg fennáll, mármint, hogy halk telefonálás közben a másik fél hangja, ez mindenkinél így van?
- "Nem gondolod, hogy kivált egy kompakt kamerát." Ezt csak a mentési időre vetítve érted vagy van más tapasztalatod is ezzel kapcsolatban? (zoomon kívül)
Köszi előre is a válaszokat!
-
no1r
őstag
nos, ha ettől nem érzed magad jobban, áldásom rá. a lényegen tényleg nem változtat, hogy HW vagy SW de ettől még a lehetőség adott.
arra volt már példa, hogy egy csapat fejlesztőt ráállítottak a korábbi modellekbe való implementálására néhány új feture-nek (pl Nokia Camera), itt is megtörténhet. persze lehet, hogy nem fog. -
Radeon_5
aktív tag
Rendben ertem en, de amikor majd megveszed azt, addigra lesz ujabb 840 meg 940, azok meg szuperebbek lesznek valamivel es ez igy megy a vegtelensegig (nem veletlenul). Egyszercsak donteni kell es megvenni valamelyiket, vagy persze csereled evente a telefonodat.
A Miracast-ra es Sensorcore-re pedig raguglizva megnyugodtan, semmi szuksegem rajukPersze kinek mi kell.
-
no1r
őstag
Miracastot "elvileg" a 1020 hardvere is tudja. valahol olvastam, már meg nem mondom hol. Azokkal a droidos készülékekkel hasonlították össze, amikben ugyanez a soc van, és azok támogatják a Miracastot.
az már más kérdés, hogy vajon szoftveresen frissítéssel megkapja e majd a 1020 és társai (ahogyan az új kamerafunkcióknál is ez a kérdés). -
stewe780
őstag
Köszi
Igen, leellenőriztem, van xbox accountom, valami player928374.... tököm tudja milyen szám...
Nincsen bankkártyás fizetési lehetőségem, pont ezért gondoltam, hogy kipróbálom, hogy vennék ilyen feltöltőkártyát, ettől biztonságosabb úgysincs. Majd még lehet megkérdezem a wp fórumon, hátha valaki próbálta már. -
stewe780
őstag
Ez engem nagyon érdekelne. Szóval veszek mondjuk egy ilyet: XBOX Live feltöltőkártya
Akkor nem kell xbox játékgéppel, xbox accounttal, stb-vel rendelkeznem ahhoz, hogy ezt a telefonon felhasználhassam? Simán egy live.com-os account elég hozzá, amit a wp-vel amúgy is kellett csinálnom? Hol aktiválom? A pénztárcában a Microsoft ajándékkártya felvételénél?[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Pár hónappal ezelőtt még nekem is Master Cardom volt, csak váltottam FHB-re, és itt Maestro kártyát kaptam. Augustusban az utazás előtt 1-2 nappal akartam szobát foglalni egy helyen, ahol már korábban megszálltam, és ekkor szembesültem a dologgal, hogy ezzel a kártyával nem fog menni.
-
SOAD19
addikt
Hmm, lehet igazad van. Nekem Maestro kártyám van. Augusztusban egy hotelnél is, ezek a hitelkártyák voltak felsorolva, és akkor nem tudtam szobát foglalni, nem fogadta el a kártyám. Most nem emlékszek, hogy app-ot próbáltam venni, és nem sikerült, vagy meg se próbáltam a múltkori esetre gondolva. Na, lehet majd megpróbálkozom megvenni a Moli playert pl..
-
Tomy Yayo
senior tag
Nem placebo, tényleg gyorsabb lett, mérés nélkül is érezhetően. Meg is lepődtem először, aztán eszembe jutott, hogy frissítés volt. Viszont nem tudom, mi befolyásolja ezen kívül, nekem PfD-m van, Cyanom nincs, legfrissebb Nokia Camera van, fekete T-s a teló, képek minősége nem változott, csak gyorsabban készülnek.
-
sszemtelen
őstag
Kommenteddel szívemből szóltál.
Ezek az apró fícsörök a kutyát nem érdeklik. A living images is arra jó hogy "nééézd ez tud ilyet is".
Viszont utód nélkül beszüntetni a gyártást, öreg hiba..Úgy még megérteném, hogyha most sunyiból lelepleznének egy utódot, és akkor "érthető" piaci lépés hogy az elődöt elrontsuk, így rávezetve a vásárlóközönséget a cserére. Na de minden nélkül.. ehh.. kiériőket'?!
[ Szerkesztve ]
-
sszemtelen
őstag
Én válaszolok.
Anno ugye a dng képes Pro Cam után fokozatosan romlott a képek minősége.
A mostani Nokia Camera-hoz oda van írva hogy:
"A Nokia Camera a legjobban a Lumia Cyan szoftverfrissítéssel rendelkező telefonokon működik, a Lumia Amber vagy újabb frissítéssel azonban csak csökkent funkcionalitással." (forrás.)Na, ebből ugye annak kellene jönnie hogy talán Cyan után jobbat összeegyezik a kameránkkal, és talán szebb képet is lőhet.
Innen gondoltam/gondoltunk (talán mondhatom a többesszámot) hogy valamelyest javul majd a minőség.
[ Szerkesztve ]
-
varga.balazs
aktív tag
Igen, rendeltem egy átlátszó TPU tokot is, ami ilyen, meg hát tulajdonképpen zsebemben is mindig egyedül van, nem rakok mellé semmit. akkor lehet, hogyha nagyon idegesíteni fog, leszedem. most durván 2 hétig volt fólia nélkül, és idáig nem volt semmi. köszi a válaszokat
-
sszemtelen
őstag
Az a baj hogy ebben az esetben max azt lehet csinálni, hogy a gyári Kamerát állítod be "előveszem és gyorsan fényképezek" módra (tehát ezt nyissa meg a gomb), a Pro Cam / Nokia Cam meg megmarad "ráérek és beállítok mindent" appnak. Tudom-tudom, hogy nem így kellene működnie
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Láncfűrész topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Horgász topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...