Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
touchscreen #8409 üzenetére
Akkor passzolom!
-
SOAD19
addikt
válasz
touchscreen #8406 üzenetére
Szerintem, Te a soft resetről gondolsz, nem?! Én a Hard reset alatt a telefon alaphelyzetbe állításására gondolok (valamelyik menüpontban így van megnevezve). Ekkor az az állapot áll elő, amivel a gyárból kijött. Bár régebben, én is úgy olvastam, hogy hard reset után maradt 10-esen a rendszer.
-
SOAD19
addikt
válasz
touchscreen #8399 üzenetére
Egyszer csináltam eddig hard resetet, de akkor a 8-asra állt vissza....
-
SOAD19
addikt
Szia!
Nálam is előjött már párszor, ez a helyzet, hogy 1-2 óra alatt lemerült teljesen melegedés kiséretében, miközben egy app se volt megnyitva a telefonon. Most kicsit újra jobb lett a helyzet, talán egy napot kibír, ha nem nem sokat nyomkodom. Voltam megkérdezni a helyi Nokia care-ben, hogy mennyi lenne egy akksi csere munkadíjjal együtt, és ha jól rémlik 13k-t mondtak. De azt mondták, hogy lehet szoftveres bug, és lehet nem javítana a helyzeten egy aksi csere. Hard resetet meg nem akarok csinálni, mert akkor, ha jól olvastam nem nagyon lehet újra felrakni a 10-est.
-
SOAD19
addikt
válasz
laccy88 #8388 üzenetére
Szia!
Egy hónappal ezelőtt nekem is kellett volna, de nem találtam, és most sincs meg.
Az aksim továbbra se százas. A nokia careben, azt mondták, hogy 13k lenne a csere. Igaz, előbb egy hard resetet javasoltak, de ha így tennék, akkor a 10-est már nem tudnám visszarakni. Úgyhogy hagyom a dolgot inkább. Használom még egy jó ideig, aztán lehet váltok androidra. Annyira nem követem a wp-vel kapcsolatos híreket, de olvastam hogy a Lenovo is visszavonulót fújt. Továbbra se vagyok túl optimista a rendszerrel kapcsoltak kapcsolatban. -
SOAD19
addikt
A melegedés ismét dolog, mikor netezik, navigál, vagy fotózik az ember. De, mikor elméletileg nem fiút semmilyen app se, akkor érdekes, hogy kissé melegszik a telefon. Anno az androidokról olvastam, hogy beragad egy-egy app, és zabálja az akkumulátort, mintha nálam is valami hasonló lenne.
-
SOAD19
addikt
válasz
laccy88 #8363 üzenetére
Nálam is elő-elő fordul, hogy időnként irreálisan merül a telefon, mint most is jó pár napja. Reggel elindulok melóba, és hazafelé jövet már 10-20%-on van, vagy akár le is merül.
Próbáltam lemeríteni teljesen, és újra maxra feltölteni, de eddig nincs javulás. Hátha megint helyrejön magától. Lehet inkább valamelyik app lehet a ludas?! Mondjuk azt is észrevettem, hogy nincs megnyitva egyetlen app se, a vissza gomb megnyomására, csak a kezdőlap elérhető, és mégis meleg a telefon hátulja.
Még legalább egy évig el kell lennem, ezzel a telefonnal, utána majd kiderül merre tovább. A jelenlegi helyzet alapján lehet ki ki fogom próbálni az androidot. -
SOAD19
addikt
válasz
metalstorm #8313 üzenetére
Természetesen nem 32 GB a tényleges tárhely. 29,1 GB a tényleges, ebből még lejön w10 esetén "Rendszerfájlok és fenntartott fájlok" címszó alatt 3,5 GB. Azaz, ha minden igaz, akkor 25,6 GB marad az adatainkra. Az egyik videómból kiszámoltam, hogy kb. 140 MB egy percnyi videó. Így kb. 180 perc videó fér el a telefonon, persze ez akkor él, ha semmi más nincs a telefonon, csak a rendszer, meg az appok.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
Francia91 #8172 üzenetére
Lehet visszarakom a win 7-et, mintha a 10-es óta nem akarná felismerni a gép. Azt hittem, hogy a usb aljzatom miatt nem ismerte fel (nem tudtam teljesen bedugni a usb csatit, ill. lötyögött is, ha be volt dugva)
Viszont szervizben cserélték a telefon hátulját, így már újra normálisan bedugható az usb dugó, de így se ismeri fel a gép. Úgyhogy valószínűleg az oprendszerrel lehet a gond. -
SOAD19
addikt
Szerviz után se akarja felismerni a gépem a telefont. Nálatok fennáll ez a probléma, vagy az asztali oprendszeremmel van valami? Azt írja ki, hogy nincs illesztőprogram, és letölteni se tudja. Most akarnám feltölteni a nem kevés képemet a telefonra, de az easy transferrel is csak egyesével lehet.
Most próbáltam winrarként, de nem nagyon látnám, hogy töltené fel.
-
SOAD19
addikt
Megerősítve! Tegnap este próbáltam visszaállítani a telefont biztonásgi másolatból, de mindig hibát dobott, hogy elég hosszadalmas lesz a művelet, biztos, hogy folytatni akarom, ezt pár perces szünetekkel eljátszotta, de csak nem ment feljebb a %. Így úgy döntöttem, hogyx akkor újra belakom. Felment a 107-es, amiről azt hittem, hogy a 164-es. Most akartam a 164-est felrakni az Insiderrel, de nem nagyon akaródzott neki. Viszont a telefonfrissítés alatt elkezdte feltelepíteni ezt a 218-ast, még folyamatban van.
-
SOAD19
addikt
válasz
Francia91 #8160 üzenetére
Na, ebben lehet igazad van. Én mondjuk az előveszem, lövök típus vagyok. Igaz én csak élmény mekörökítésre, családi fotók, és ehhez hasonló megörökítésére használom a kameráját. Nincs fényképezőgépem, így gondoltam 2in1.
Most megyek a telefonért a szervizben, kíváncsi vagyok, sikerült-e helyrehozniuk. Pont egy hét alatt el is készültek, kellemes meglepetés, ez a gyors szervizelés.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
Francia91 #8114 üzenetére
Takarékos üzemmód/Akkumulátor használat alatt éred el.
Időközben nálam W10M-nél mintha már jelezne a telefon mail érkezésekor, ill. a téma színt se állította vissza a gyárira kb. 1 napja.
Na, ahogy látom több úton is elérhető az adott rész.
Egy buta kérdés, de ugye, ha HR-et csinálok, akkor visszaáll a telefon 8.1-re? Lehet gyorsan be kellene adnom szervizbe, és gondolom először HR-ettel kezdenek... Bár lehet megcsinálom én majd visszarakom a W10M-et, és majd mondom nekik, hogy az már megvolt, ne fáradjanak vele. Jó lenne, ha megmaradna, ez a 10-es rendszer, szerviz után is.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Két kisebb hibát mondjuk találtam eddig: A fényerő állításánál, nincs összehangban a tényleges fényerő a hozzájuk rendelt elnevezéssel. A kicsi talán közeped, de inkább az erő érték.
A másik: A böngészőben a jobb alsó sarokban található 3 pöttyre kattintva alul kicsit hülyén jeleníti meg, írja ki a kedvencek, előzmények... szavakat. Pedig lenne elég hely, hogy kiírja normálisan. Ezekkel együtt tudok élni. -
SOAD19
addikt
Tegnap én is felraktam a 164-est, sebességgel nekem sincs problémám, nincs az hogy nagyon döcögős lenne. Persze idővel lehet előkerül néhány bug, probléma. Bár nálam a 8.1-esnél is párszor volt, hogy lefagyott a telefon, hangyafoci kijelző mellett.
Egyelőre tetszik, ez a w10, az edge is mintha jobb, gyorsabb lenne. Érdemes kipróbálni, sokat bukni nem lehet vele, hisz gondolom visszarakható a 8.1 is, ha nem tetszik. És nálam se volt HR.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Lehet megpróbálom feltenni a w10-et, ha egyáltalán engedi még. A slow, vagy a fast verziót válasszam?
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
korcsillio #7878 üzenetére
Hidd el, megértem... Nagyon sürgős a csere, én lehet várnék a helyedben fél- egy évet, míg jelentősen le nem esik a mostani csúcs Lumiak ára. Vagy hátha kiadnak majd valami felső középkategóriás telefont, ami kamerában is jó. Persze, ha olcsón hozzá tudsz jutni 1020-ashoz, akkor nem szóltam, újonnan nem tudom lehet-e még venni.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
korcsillio #7876 üzenetére
Talán jó alternatívák lehetnek az új csúcsmodellek képalkotás minőség terén, a "képek, videók mobillal topik" alapján, csak hát az áruk...
[link] (bár lehet láttad már, illetve kérdéses, hogy egy mezei user által is hasonló jó minőségű kép készül-e majd)[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
korcsillio #7874 üzenetére
Hali!
Szerintem, vagyis úgy olvastam, hogy azért a 1020 kicsit jobb képeket készít. Viszont a 930, csak jóval fiatalabb modell... Nem mintha annyira elavult lenne a 1020, én tökéletesen elvagyok vele, kivéve, hogy az aksija, vagy a töltője rosszalkodik mostanában.
-
-
SOAD19
addikt
Hali!
Mostanra, úgy tűnik általánossá vált, hogy 4-5 óra alatt tudom csak feltölteni a telefonomat. Töltés közben hideg a telefon hátulja, míg régebben forró volt töltés közben.
Vajon a töltő a ludas, vagy az aksi kezd kimúlni? Bő egy éves a telefon. Lehet nem tett jót, hogy sokszor kikapcsolásig merült, bár régebben úgy olvastam, hogy a túlzott lemerítés ellen be szoktak építeni egy elektronikát. -
SOAD19
addikt
válasz
BobTail #7780 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de nem árt vajon a telefonnak, hogy a kamera részt is takarja, ez a tok? Gondolok itt arra, hogy hűtés szempontjából nem jobb, ha szabadon van? Eléggé tud melegedni a telefon, főleg ezen a részen.
Amúgy tényleg minőséginek tűnik a tok.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Régebben csináltam egy tesztet, hogy kiderüljön, hogy mennyire meríti a bekapcsolt kijelző az aksit. Folyamatos bekapcsolt kijelző mellett 2 óra alatt 13%-ot esett a tölöttség (100%-ról), ez alapján bőven 10 óra felett bírja. Viszont, lehet csalóka a dolog, mert ha jól vettem észre ha 100%-ot mutat, akkor egy jó darabig nem esik a töltöttség értéke, de miután 100 alá esik, utána gyorsabban fogynak a %-ok.
-
SOAD19
addikt
válasz
zeeland66 #7631 üzenetére
Aksija, ha keveset piszkálod a telefont, akkor kb. két napot bír ki. Én viszonylag sokat netezek vele wifin keresztül, kb. 3-4 óra netezést bír ki. Szerintem az elmondható, hogy üzemidő tekintetében nem domborít túlságosan. Mondjuk sok alternatíva nem hiszem, hogy lenne, ha a 930-ast már nagynak tartod, egyre inkább az a trend, hogy 5" és afeletti telefonokat adnak ki, már alsó közép kategóriában is.
Amúgy én szeretem a telefont, inkább magával a rendszerrel van pár hiányérzetem, de hátha a 10-essel javul majd a helyzet. -
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7449 üzenetére
Az előző hozzászólót annyival egészíteném ki, hogy ha egy kisebb vésztöltőt veszel, akkor akár akkor is használhatod fotózásra, mikor össze vannak kötve. Nálam ez így néz ki: [link] (nyugalom, csak webkamerás kép
)
Arra a kérdésedre, hogy hányszor lehet feltölteni a vésztöltővel a telefont, az attól függ, hogy mekkora vésztöltőt veszel. Amit írtál Nokia vésztöltő egyszer tudja feltölteni teljesen, mivel 2200mAh-s, és a telefon 2000 mAh környéki. Én inkább egy 4000-5000-es verziót vennék. "A milyen külső akkumulátort..." topikban azt írták nekem, hogy ha gyorsabb töltésre vágyok, akkor 2,1 mAh-s kimeneti töltésű darabokat keressek. (vannak 0,5-ösek, 1,5-ösek is például)
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7441 üzenetére
Én az edigitalban vettem, de rengeteg helyen árulhatnak, keress rá.
Itt van a vészaksikkal foglalkozó topik, esetleg kérdezz rá, mi az ajánlott. Én a sajátomat 1k-ért vettem (1500 mAh), sürgősen kellett, így nem néztem nagyon utána.
Vésztöltő, vészakkumulátor, külső akkumulátor néven látom most, ezeket a kütyüket.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7437 üzenetére
Értem, de erre tökéletes egy vészaksi is (vagyis csak ez a megoldás), ahogy privátban is írtam.
A vezeték nélküli töltés otthonra való, mivel be kell dugni a konnektorba.
Bár, érdemesebb, ettől azért nagyobb (van 10000 mAh is akár) kapacitásút nézni. Nekem is ilyen van, és ha jól rémlik 1500 mAh-s, így nem tudja feltölteni a telefont (2000 mAh), cserébe kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7435 üzenetére
Tudtommal kell egy hátlap is a telefonra:Itt írják is, hogy hátlappal tudja csak: [link]
Ilyen hátlap kellene Neked: [link]
Ne kapkodd el a döntést, szerintem. Biztos megér ennyit a dolog? Nem sokkal kényelmetlenebb rádugni a töltőre. Nekem a töltő mindig be van dugva (így nem kell a töltőt is mindig ki-be dugdosni), és csak rádugom a telefont, ha kell. A vezeték nélküli töltéssel annyit spórolsz meg, hogy nem kell az usb dugót a telefonba nyomnod, jó, persze esztétikusabb is. Nekem nem érte meg, főleg, hogy a hátlapot én biztos nem hagytam volna rajta, így meg azt kellett volna le-fel pattintani.
Ja kérdezted, hogy hogy működik. Amit linkeltél, azt bedugod a konnektorba, és magát a töltő egységet elhelyezed mondjuk az asztalra. Megveszed a telefonra a linkelt hátlapot, felpattintod, majd ráhelyezed a telefont a töltőegységre.De itt egy videó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
sszemtelen #7410 üzenetére
Én júliusban vettem 120k-ért fehérben és függetlenül gyári garanciával az expansystól. Alig találtam már akkor is gyári garist. Csak a nagyobb üzletláncoknál, webshopoknál volt gyári garanciával 150-160k-ért. De, csak rátaláltam az említett webshopra.
(#7414) kmóricka
Mi nem tetszik a képidben, hátha tudnak itt az okosabbak valami tanáccsal szolgálni. Kép készítése előtt töröld le a lencsét, hátha ez a bibi.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7393 üzenetére
Anno itt volt a legolcsóbb (5-6k), fehér színben, de már kifogytak, ami nem csoda.
A képminőséget egyáltalán nem befolyásolja, csak a használatával kényelmesebb, kézre állóbb a telefon használata a kialakítása miatt ([link]), valamint van benne egy plusz aksi, amelynek a kapacitása stílszerűen 1020 mAh.
Szerintem 8.0-val fogod megkapni, de wifin hamar rátelepül a 8.1.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
gyulavezir #7361 üzenetére
Én mind a wifijével, mind a GPS-szel elégedett vagyok. A gps még itt a panel lakásban is beazonosítja a pontos helyet. Pl. ismerős S5-öse nem tudta beazonosítani a pozicíót (panel lakás), a 1020-asomnak meg pillanatok alatt sikerült.
-
SOAD19
addikt
Mostanában elég melegedős a telefonom wifizés közben, nálatok, mi a helyzet ilyen téren?
Köszi!
-
SOAD19
addikt
Nem igazán, de legalább off-ba, vagy spoiler mögé bújtattad volna.
A fórum kezdőoldalán legalul a Logout-közösségi oldalak/Lokál résznél van a nagyobb városoknak adok-veszek topikja, ott szabad, és kell hirdetni, szakmai topikban tilos.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
Cingáriusz #7210 üzenetére
Szerintem nem túlzottan, de cáfoljatok meg.
-
SOAD19
addikt
Hali!
A Denim nekünk milyen plusz dolgokat hozott. Pár napja már fent van a telefonon, de még nem volt időm megnézni. Most meg fáradt vagyok 500 km vezetés után. A mappázást tudom, ezen kívül mi mást kaptunk?
Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
varga.balazs #7183 üzenetére
Azt, hol tudom megnézni, hogy az enyém magyar-e? Az expansys-tól rendeltem, és ezért lehet, hogy angol?!
-
SOAD19
addikt
Ma eljátszottam a gondolattal, hogy tegnap olvastam, ezt a hsz.-ed. Kicsit fárasztó már állandóan ki-/be dugdosni a hálózati töltőt. Viszont az a qi töltés ellen szól Számomra, hogy egy qi hátlapot is venni kellene, illetve ha jól rémlik, a qi töltéssel jóval hosszabb a töltés ideje. Szerintem én maradok a normál töltés mellett, ami bő 1 órás.
-
SOAD19
addikt
válasz
Tomy Yayo #7091 üzenetére
Van benne valami, amit írsz, hogy bizonyos dolgok miatt nem életképes a 1020-as vonal. Bár nekem kifejezetten tetszik a dudora, ettől legalább egyedibb, kicsit kitűnik a tömegből. De én is osztom a véleményed, hogy a MS helyében én is a 930 utódjába örökítenék tovább kamera ügyileg mindent, amit csak lehet (pl. xenon vakut), ami nem megy a dizájn/súly rovására. Gondolom idővel a 1020-as kamera modul mérete még tovább csökkenthető lesz, hogy beleférjen egy normál, vékony telefonba is, bár ez lehet nem mostanában lesz, már így is nagy dolog volt a 1020-nál a kameramodulnál, hogy akkora amekkora.
Mondjuk gondolkodhatnának úgy is a MS-nél, hogy folytatják a 1020-as, csúcskamerás modelljük fejlesztését. Időről-időre kiadni újabb modelleket (még ha nem is termel profitot), ezzel demonstrálva, hogy kamera terén mire képesek, ami marketing szempontjából is hozhat a konyhára. A Samsung is ad ki ilyen mobilokat, mint például a K-zoom, S4-zoom.
Nekem ráér még, kb. 2 év múlva lesz esedékes az új telefon vétele, legalábbis eddig kb. 3 évente cseréltem telefont, aztán majd kiderül, hogy nem csábulok-e el. Bár szerintem a továbbiakban is elegendő lesz számomra, ez a telefon is, főleg, ha kicsit csiszolgatnak a rendszeren. Talán, egy aksiban nagyságrenddel jobb telefon elcsábíthatna a jövőben, ezzel kapcsolatban van a legnagyobb hiányérzetem a 1020-asnál.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
Tomy Yayo #7089 üzenetére
Azért, csak kiadnak majd valami csúcstelót, ami a 1020-asban levő kamera szintet továbbviszi, csak nem hagyják veszendőben, ha már kifejlesztették.
A helyükben a 930 utódjaként, egy ilyen telefont adnék ki, ami hardverileg is csúcs, és emellett kamera fronton is kimagaslót domborít.
-
SOAD19
addikt
Nem olyan rossz a aksi üzemidő, ha nem piszkálja az ember a telefont, vagy nem böngészik például. Tegnap reggel (vagyis hajnalban, 5 óra környékén) levettem a töltőről, és kb. 12 órával később még 97%-on volt a töltöttség. Igaz ez idő alatt egyszer se oldtam fel a kijelzőt.
Ma ugyanez, és bő 10 után 100%. -
SOAD19
addikt
Biztos igazad van, nem fogom 12 órán át végigcsinálni, elég volt 2 óra is belőle. A 2 órai teszt eredményéből számoltam ki a 12 órát. Azért, ha folyamatos netezéssel kibír 4-5 órát, akkor lehet ki bír ténylegesen 12 órát, ha közben nem csinálsz semmit a telefonon. Tudom, nem túl életszerű.
-
SOAD19
addikt
2 órán át csináltam azt, hogy pár percenként hozzáértem a kijelzőhöz, hogy ne zárja le, hogy folyamatosan világítson a kijelző. Eközben egy app-ot se indítottam el. 2 óra alatt 17%-kal csökkent az aksi, ha jól rémlik. A konklúzió az, hogy maga a kijelző nem zabálja az aksit, hanem egyes alkalmazások, a soc miatt nem olyan acélos az üzemidő.
-
SOAD19
addikt
válasz
Radeon_5 #7044 üzenetére
Az utolsó mondatoddal nem értek teljesen egyet. Korábban leteszteltem 2 órán keresztül a kijelzőfogyasztást. Azt az eredményt kaptam, hogy folyamatos bekapcsolt kijelző mellett kb. 12 órát bír ki az aksi. Az ie, böngészés viszont elég rendesen eszi, szerintem max 4-5 óra (inkább 4) böngészést bír. Hátha az új böngésző a w10-zel kevesebbet eszik majd. Jelenleg nálam kb. 2 napot bír ki, ha minimálisan használom. Ha napi 1-2 órát netezek is, akkor 1-1,5 napot mondanék.
Még valami. A gps elég erős, nálam a panelben is, minden gond nélkül és gyorsan lokalizál. Egyik ismerős S5-se nem tudta ezt.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
hito "visszaeső". Üdvözöljük újra.
Egyetértek vele, szerintem is jól néz ki a telefon, és egyedi is a hátsó kamera modul miatt.
hito: Elmondanád, hogy hogy viszonyul, ez a telefon más márkák, kamerában erős telefonjaihoz, amikhez volt szerencséd a 1020-as után. Miben gyengébb a 1020? -
SOAD19
addikt
Esetleg app fronton lehet, ha nincs wp-n ami kellene, vagy néha szokták kérdezni az androidról váltók, hogy alternatív billentyűzetet lehet leszedni. Annyira a wp-n nem lehet annyira variálni kinézetben, talán kicsit funkciószegényebb. Sms hangot se lehet a gyárin kívül mást beállítani.
De ismétlem, nincs nagy rálátásom az androidra, így nem is tudom nagyon összehasonlítani. Esetleg a wphone topikba is beírhatsz, hátha mondanak még pár dolgot.
-
SOAD19
addikt
Hát nem tudom... Wp fronton a közeljövőben úgy tűnik, hogy komolyabb, felsőközép, felső kategóriás telefon nem jön, majd talán ősszel a w10-zel. Legalábbis valamil ilyesmit olvastam. Amúgy nem olyan rossz telefon, igaz nem sok tapasztalatom van, pl. sose volt még androidom. Vannak, azért kompromisszumok a wp-vel, nem tudom, hogy ezzel mennyire vagy tisztában. Mondjuk, ahogy nézem eléggé lement az ára a 1020-nak, ennyiért még talán megérheti. Kamerában, azért elég erős, ott van a legjobba között, gondolom ez is erős szempont, ha ezt a telefont nézegeted.
Sajna az új fotós fejlesztéseket nem kapja meg a telefon, mert állítólag hardvere nem alkalmas rá, viszont a w10-et, ez a telefon is megkapja majd. A 930-as nem tetszik, bár, ahogy olvasgatom, panaszkodnak egyesek pár dolog miatt.(#6937) laccy88
Note4 esetleg, abban is tűrhető kamera van, igaz nem wp, meg elég nagy is.
Remélem a w10-zel sokat fog fejlődni a rendszer, kijavítják a hibákat, hiányosságokat, és akkor még jobban fogom szeretni a telefont. Főleg, ha valahogy elérnék, hogy kicsit kevesebbet egyen a telefon... meg, ha kiadnának a 1020-asra is pár kamera fejlesztést...
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Ide is beteszem az aksi tesztem eredményét, rosszabbra számítottam. Konlkúzió, az az hogy a wifin történő netezés eléggé eszi az aksit, kár hogy ennyire.
Tesztelgettem újra a 1020-asom aksiját. Kizárólag kezdőképernyő mellett (semmi net, játék, stb, ill. wifi, bekapcsolva, fényerő "kicsi"-re állítva) 13%-ot csökkent az aksi 2 óra alatt, azaz majd 12órát bír a telefon állandó bekapcsolt kijelzővel. Kár, hogy wifin történő netezéssel, ennek az értéknek kb. harmadára jön ki (3-4 óra között lehet).
Pár nappal ezelőtt, egyik ismerős Sony Xperia M2-esét nyomogattam meg, és meglepő volt, hogy 15-20 perci nyomkodás, netezés során 1%-ot esett, az enyémnél meg "szépen" szaladnak lefele a %-ok, ha elkezdek netezni.
-
SOAD19
addikt
válasz
Tomy Yayo #6918 üzenetére
Azt hittem, hogy ez a dupla koppos felébresztés más elég alap dolog. Nem vagyok túlzottan benne a telefonok világában. Én is amiatt gondoltam, hogy duplakoppozok, hogy idővel Nehogy meghaljon a bekapcs gomb.
Nem tudom, hogy azt, hogy érted, hogy nagyobb az esélye, hogy kiesik az ember kezéből, ha a gombot használja. Kézbe véve nekem pont a gombhoz esik a hüvelykujjam. Kisujj támaszt alá a telefonnak bal alsó saroknál a vissza gomb alatt, a mellete lévő két ujj bal oldalt alul ráfog. A mutató ujj hátul tartja a telefont a kamera modul alatt, és így a hüvelykujj, pont a gombnál van. Ezt, csak azért írtam le, hogy kiderüljön, hogy jól tartom-e, mert nálam nem nagyon megy az egy kezes használat. De biztos, csak a kis markom miatt van. -
-
SOAD19
addikt
Nálatok, hogy működik a dupla koppos felébresztés?
-
SOAD19
addikt
A mobil fotós topikban páran kicsit más a vélekedés, a G3, S4 (zoom)-ot, Kzoom-ot, a Note-okat, ill az iphone-okat egy szinten emlegetik, vagy még jobbnak is vélik a 1020-nál. Mindegy, végülis nekem elég az, hogy az egyik legjobb fotós telefonom van, amivel korrekt képek készíthetőek.
-
SOAD19
addikt
Gyári garanciást érdemesebb venni, mert ha esetleg később baja lenne a telefonnak, a bolti szervizeltetés lutri.
Van egy topik, ahol képeket linkelnek a tagok különböző telefonokkal. Ha van valami alternatív telefon, akkor keress rá a topikban, hátha van linkelve olyan képek, amik olyan géppel készültek: [link]
Az z1, z3, mintha nem lenne olyan jó, mint a 1020-as, de keress rá, hátha, csak rosszul emlékszem, meg hát csak 1020 tulaj vagyok...
A G2,3, S4 zoom, Kzoom, iphone-ok 5,6, Note 3,4, amik jók még fényképezésben.
-
-
SOAD19
addikt
Megnézné nekem valaki ezt a dolgot: [link]
Köszi!
-
SOAD19
addikt
Mik vannak... Telefon tartó bicajra, és nem is olyan drága: [link]
Múltkor voltam Nagyvárdon bicajjal, és kellett használnom sokszor a navigációt, és jobb híján maradt az a megoldás, hogy fülesen hallgattam az utasításokat. Azért egy ilyennel kicsit jobb lett volna a helyzet.
Hátha valakinek jól jött az infó. -
SOAD19
addikt
válasz
mtibi00 #6582 üzenetére
Ha nap közben sokat matatod a telefont, és ha netezel is, akkor ennyit bír. Nekem max. akkor bír ki 1,5-2 napot, ha csak néha nézek rá a telefonra, nem netezek és nem fotózok. Mióta vettem itthonra egy routert elég sokat netezek is a telefonnal, és eléggé zabálja az akksit, pár óra alatt le lehet netezéssel meríteni.
Jó lenne, ha komolyabb igénybevétel mellett kibírna egy teljes napot, de ez csak álom a mai okos telefonoknál.Ja, és persze gratula hozzá, használd egészséggel!
Illetve nézz rá az előtted író fórumtárs által linkelt kamera gripre, 6k-ért igencsak megéri.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
Trevize1987 #6562 üzenetére
➕1 Én is így vagyok ezzel. Ha már egy ilyen minőségi telefont vettem, akkor, így csupaszon legyen a kezemben. Max. ha majd kopik, akkor veszek rá tokot, de mindig óvatosan teszem le, és lehetőleg puha felülete, általában a bőr tokomra. Bár biztos vannak jó tapintású, minőségi tokok, de, csak rontana a kinézeten. Ha feketét vettem volna, akkor egy Nillkin tokkal viszont feldobtam volna a kinézetét: [link]
Normál plusz jelet, hogy lehet beírni? Csak a smileyk között találtam, de mint, ahogy látjátok az első karakteremből, ez egy kicsit nagy jel.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.