Hirdetés
- Mobil flották
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A mobilos gaming aranykorát ígéri a Red Magic 10 Pro különkiadása
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmt50
senior tag
válasz
laccy88 #8754 üzenetére
Talán jobbak, de a témán belül szerintem nem nagy a különbség laikusként. Pláne nem 70e Ft-nyi. Ok, hogy a P30 Pro nemcsak erre használható, míg a 1020 már sok alapabb dologra sem, de akkor is 70e Ft az 70e Ft.
A különbségek szerintem sötét témáknál jönnének ki jobban. Világosban -ahogy Bog a legtöbb középkat. telefontesztben is fogalmaz- már a legtöbb telefon vállalható fotókat lő. Igaz, hogy azért FÉNYképezőgép a fényképező, mert fény kell hozzá, de a kis szenzorok pont beltérben, meg szürkületben csünynek meg.Francia91 kolléga képeiről is ugyanez elmondható: csupa világos téma, amilyen képeket láttam.
Bocs, most látom az egyéb fotókban az éjjeli képeket
Nem rossz, de azért egész nagyok a rekeszidők. Beltéri mozgó téma -mondjuk szobában játszó gyerekek, vagy egy tekézés egy pub-ban- lenne az igazi vizsgapad.
Remélem senkit nem sértettem meg.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz
laccy88 #8754 üzenetére
A 1020-as a fehéregyensúllyal és a fókusszal van bajban néha, de a RAW képekből, és ha kitapasztalod a manuális beállításait, nagyon jó képek kreálhatóak. Azért nézzük azt is, hogy a P30-as automatikája hány évvel fejlettebb megoldás.... A 1020-as nem automatikus módban jó, hanem itt-ott rá kell segíteni beállításokal
[ Szerkesztve ]
-
touchscreen
tag
válasz
laccy88 #8400 üzenetére
A helyzet az, hogy nekem azelőtt sem volt mobilnetem és az akksi durván merült. Ezért lőttem ki a helymeghatározást is, mert minden képernyő élesztésnél megjelent a kis GPS ikon a felső sávban. Ettől egy kicsit javult a helyzet, de ilyen fokú változást, mint amit az előbb leírtam, csak a HR idézett elő.
Azt, hogy ez meddig fog tartani, fogalmam sincs.
Most van egy kis öröm, bódottá -
tibike8
őstag
válasz
laccy88 #8388 üzenetére
Nem épült bele a kamera appba? Bár én W10P-n vagyok 930-on, de ott az egyik frissítéssel megjelent a panoráma funkció a kamera alkalmazásban. Persze, lehet, hogy itt nem. És az áruházban egy ideje már simán nem található meg a lumia panorama tudtommal, de a SysApp Pusherrel felrakható. Legalábbis nem rég még ott meg volt.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
laccy88 #8388 üzenetére
Szia!
Egy hónappal ezelőtt nekem is kellett volna, de nem találtam, és most sincs meg.
Az aksim továbbra se százas. A nokia careben, azt mondták, hogy 13k lenne a csere. Igaz, előbb egy hard resetet javasoltak, de ha így tennék, akkor a 10-est már nem tudnám visszarakni. Úgyhogy hagyom a dolgot inkább. Használom még egy jó ideig, aztán lehet váltok androidra. Annyira nem követem a wp-vel kapcsolatos híreket, de olvastam hogy a Lenovo is visszavonulót fújt. Továbbra se vagyok túl optimista a rendszerrel kapcsoltak kapcsolatban. -
SOAD19
addikt
válasz
laccy88 #8363 üzenetére
Nálam is elő-elő fordul, hogy időnként irreálisan merül a telefon, mint most is jó pár napja. Reggel elindulok melóba, és hazafelé jövet már 10-20%-on van, vagy akár le is merül.
Próbáltam lemeríteni teljesen, és újra maxra feltölteni, de eddig nincs javulás. Hátha megint helyrejön magától. Lehet inkább valamelyik app lehet a ludas?! Mondjuk azt is észrevettem, hogy nincs megnyitva egyetlen app se, a vissza gomb megnyomására, csak a kezdőlap elérhető, és mégis meleg a telefon hátulja.
Még legalább egy évig el kell lennem, ezzel a telefonnal, utána majd kiderül merre tovább. A jelenlegi helyzet alapján lehet ki ki fogom próbálni az androidot. -
valaki_xy
tag
válasz
laccy88 #8363 üzenetére
Egy ideje nekem is nagyon gyorsan merült a telefon. Mást meg se próbáltam, én is egyből akksit cseréltettem, de azzal se lett jobb. Utána nyomtam HR-t, de semmi javulás. Nem tudom, hogy mi lehet a baja, de mivel a rózsaszín szolgáltatónál kimondottan baráti áron volt a 640, ezért inkább vettem egyet. Kamerát leszámítva szinte mindenben túlszárnyalja a 1020-at. De ha valaki tudná a megoldást azért érdekelne.
-
Keki
csendes tag
válasz
laccy88 #8363 üzenetére
nekem is volt hasonló egy fél éve, kb fél nap alatt lemerült úgy hogy nem is használtam.. nem ment semmi a háttérben, csak akkor bírta ki estig ha kikapcsoltam a mobilnetet meg a wifit.. HR megoldotta a problémámat. azóta megint semmi baja, szóval szerintem nyugodtan reset-eld.
-
Ghard
őstag
válasz
laccy88 #8363 üzenetére
A kamera ami nagyon meríti, a 80% a nap végére nem olyan hihetetlen, elvégre 2000mah nem valami sok.
Lehet, hogy az új akkunak kell pár lemerítés és feltöltés mire jobban bírja.
Én használtam valami akkufigyelő progit, grafikont is mutatott. Ez valamiért a háttérben nagyon ette az akkut, ha neked is van ilyen, próbáld meg letörölni és úgy hátha jobb. -
Francia91
veterán
-
válasz
laccy88 #8195 üzenetére
De, valamivel jobb!
Amit én megfigyeltem, hogy szinte az összes alap alkalmazást alapból futtatja a hátérben és ezért zabálja a töltést...
Én reggel 7-8h között húzom le az aksiról és este 21-22h között rakom vissza!
Napközben elég sokat pofázok és a mobil net is állandóan megy. A háttérben időjárás, outlook, Viber, Messenger és Explorer egyfolytában megy. Estére 15-20% ra esik le az aksi! -
touchscreen
tag
válasz
laccy88 #8177 üzenetére
Számtalan fórumon vesézték már, ha lesz időm, akkor linkelek majd párat. Kamera modul cserével orvosolható garanciába. Nekem sajnos nuku gari, ezért max ebayről vadászhatok, de ha bejön ez a mikrofonos megoldás, akkor hanyagolom a dolgot, mert hangon kívül más baja nincs.
-
Osiris
őstag
válasz
laccy88 #7246 üzenetére
Megrendeltem én is az eredeti fehér burkolatot és egy eredeti sim ajtót. Az eredeti kamerakupak még 6000Ft lenne szállítással, így azt szerintem kihagyom. Az eredeti sim ajtót is brutál drágának érzem több min 3ezerért, de azt muszáj volt.. Az új külső a szereléssel így nagyjából 15eFt, ami végül is még megéri nekem.
Viszont az én készülékem az első szervizből úgy jött vissza, hogy a kijelző bal alja nem fekszik fel rendesen a borításra, hanem egy kicsit kiáll és ha nyomkodom érezni, hogy koppanásig visszanyomható a házba, de nem marad benne.. Most a napokban mikor kamera modul cserén volt (szintén jabilnál garanciában) és újra összerakták, megmaradt ugyanez a hiba, így most kicsit félek, hogy a borítás csere sem fog ezen javítani.
Esetleg aki látott már szétszedve ilyen mobilt, nincs valami tippje, hogy ezt mi okozhatja?Szerk.: @laccy88: Ha megjött a kamerakupak írd meg eredeti e? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz
laccy88 #7094 üzenetére
Nem, csak a 808 az OS (és hardver) miatt elavultnak számít...
Bár azért gondoljunk bele: 1.3 GHz-es, egymagos procival 1080p-ben rögzít marha jó minőségű videót.. Azért tud valamit a Symbian, hiába fikázzák oly' sokan. Ott lehetett optimalizáció rendesen, hogy elvigye a cucc az 1080p-s felvételt 30 fps-sel -
Tomy Yayo
senior tag
válasz
laccy88 #6920 üzenetére
Senki sem vitázott arról, hogy kell fogni a telefont. Csak annyit mondtam, hogy oldalsó gombot nyomkodva nagyobb az esélye, hogy a kézből kifordul, mintha a kijelzőt duplokoppozzuk. De ez csak az én véleményem, szerintem biztosabb a fogás így.
1020-nál valóban nincs rá nagy esély, hogy gond lenne a hardveres gombokkal, én legalábbis még nem láttam ilyen panaszt, de több típusnál is tömegesen jelentkező hiba, fórumokon rengetegszer olvasni, de pl. hirdetésekben is sokszor látni, hogy bekapcs gomb behalt, de hál'Istennek van duplakopp
Pedig azokon is "arra teremtették", hogy ki-be kapcsolja a telót. Akárhogy gondolkodom, nem ugrik be, melyik típusok. 820, 720, 630, 520, 530, 920? Passz. De nem a levegőbe beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
ddudas
tag
válasz
laccy88 #6703 üzenetére
Ez csak rebrand Lumiára, még a Denimes készülékek sem kapták meg a Lumia Camera 5-öt. Viszont Megjelent egy Lumia Camera Classic is, ami nem érhető el számunkra, tehát az új készülékeknek szól majd. Sajnos a szeptemberi bejelentés óta semmilyen utalás nem volt arra, hogy mi is megkapnánk, ellenben arról meg volt, hogy nem kapjuk meg...
Egyelőre én is bizakodó vagyok, és a fórumtársak is nagyon optimisták, de szerintem lószart sem fogunk kapni... -
-
SOAD19
addikt
válasz
laccy88 #6483 üzenetére
Köszi! Igen, mostanában, hogy van routerem, elég sokat netezek itthon telefonról. Kényelmes ágyban fekve, tv, híradó nézés közben netezni.
Csak kicsit lehetne nagyobb a kijelző. Vicces, mikor az 520-asom volt, és megjött a 1020-as, csak hűledeztem, hogy mekkora dög ez a telefon, most meg...
Tényleg hamar hozzá tud szokni az ember. Igaz egy kézzel már ezt se nagyon tudom átérni, de netezéshez el tudnék viselni egy nagyobbat is.
-
ddudas
tag
válasz
laccy88 #6360 üzenetére
Én mióta 8.1 PfD van használom, nagyon jó kereső kiegészítés, persze nem sokat beszelgetek vele. Nekem sokkal ertelmesebbnek tűnik, mint a béna Google now kártyák.
Jó lenne Magyarul, de sajnos a MS nem képviselteti magát túlzottan itt. Pl: Xbox one most jelent meg hivatalosan, Surfacet pedig csak szürkeimportost kapni... De azért tényleg jó lenne -
varga.balazs
aktív tag
válasz
laccy88 #6109 üzenetére
én még nem találtam olyan appot, ami önállóan megcsinálja a videót, csak amelyik időzítve képeket rögzít.
ugye a proshot most volt ingyenes, amiben van ilyen funkció, meg mivel rendes fotós app, így azt állítassz, amit akarsz a képen, ellenben ami nekem 1x volt, sima time lapse pro app, az elég fapados volt, illetve hiába állítottam első képen az ég felé a fókuszt, azt a második képen el is veszítette, és így ott már a felhők vonulását pont nem is tudta rögzíteni...szóval proshot, ha még ingyenes. néha tökéletes, néha 1-2 bug előjön.
ja és persze utána azt a xszáz db képet egy windows movie maker-el például összerakod.
egyébként nekem egy home made tripodom van, ami tulajdonképpen egy doboz...amibe bele tudom állítani a telót, célnak megfelel.[ Szerkesztve ]
-
varga.balazs
aktív tag
válasz
laccy88 #5950 üzenetére
állítólag jobb minőségben is, én nem vettem észre. talán 1 olyan dolog van számomra, ami egy kicsit jó dolog, és az az, hogy megjegyzi a beállításokat...nokia camerában úgy idegesít, amikor beállítottam valamit az adott körülményekhez, véletlenül kilépek, és akkor kezdhetem elölről.
így ingyenesen szerintem végülis jó, de pénzt tuti nem adtam volna ki ezért az appért
egyébként aki használja, nem tudja, hogy a "nem original" képeket, azt tárolja-e valahol? (tehát amit appon belül lehet megnézni.
mert ugye alapból filmtekercsbe nem is menti a képet, csak ha ezt megadom neki, és ha ezek után leszedem a képeket a telóról, akár a kicsi és nagy felbontásút, attól a proshot még meg tudja jeleníteni, szóval nyilván ez egy másolat, ellenben appon belül csak a megosztást kínálja fel, törlést nem...ami azért nyilván nem mind1, ha sokat fotózna az ember, 3-4 megás képek egy idő után átvennék ott a hely egy részét. -
ArsenalF
aktív tag
válasz
laccy88 #5939 üzenetére
Hát igen annyira nem zavaró, egyenlőre kivárok, amíg vissza kapom az 520-asom, mert nincs másik telefonom, de kíváncsiságból azért elfogom vinni a szervizbe hogy mit mondanak rá.
Más:
Aki épp Angliában jár és ilyen telefon vásárlásán töri a fejét, akkor szerintem ez nagyon jó áron van:
[link] -
ArsenalF
aktív tag
válasz
laccy88 #5937 üzenetére
Nem, sőt! Akkor a leghangosabb mikor bekapcsolom a készüléket és bootol. Hallani ahogy dolgozik a rendszer. Fura. A héten beviszem a szervízbe.
Persze ezt nem úgy kell elképzelni hogy asztalra letéve is hallatszik, csak ha a hátlapot a fülemhez teszem akkor hallom.
[ Szerkesztve ]
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
laccy88 #5931 üzenetére
Zárva van a kamera fedél.
Tuti nem hangszóró, a kamera felöl jön. Egyébként mikor oda emelem, halkan sípol majd megszűnik. Megrázom kicsit és újra ciripel. Ezért gyanakszom kicsit a OIS-re. Attól félek ha cserélik kapok valami szar modult bele. No meg nem tudom hogy tudok meglenni hetekig nélküle. Lehet beviszem az Arany János utcába és megkérdezem mennyire normális ez a "zaj". -
ddudas
tag
válasz
laccy88 #5922 üzenetére
én még akkor rendeltem, amikor volt sárga. Nem szállítanak sajnos Magyarországra, úgyhogy valahogy még be is kell hozatni az országba. A fehér nálam nem játszott, de a sárga szerintem nagyon jól néz ki. És tényleg piszok masszív. Belül egy puha réteg érintkezik a telefonnal. A sarkok és a perem gumi, és hátul túllóg a kamera körén, így ha lerakod a tokon támaszkodik meg. A fekete gumi csíkok miatt pedig kb esélytelen, hogy kicsússzon a kezedből.
-
ddudas
tag
válasz
laccy88 #5909 üzenetére
Ezt a tokot ajánlom. Ennyire egyetlen tok sem védi a telefont. A sárga elfogyott a honlapon, de biztosan lehet szerezni. Én is egy ilyet használok sárgában.
-
laccy88
senior tag
válasz
laccy88 #5878 üzenetére
(#5878) laccy88
erre valaki? -
SOAD19
addikt
válasz
laccy88 #5394 üzenetére
Met az említett képet nem töltöttem fel. Csináltam most egy hasonlót, a spray dobozra fókuszálva, kb 2-3m-ről. Azt hittem, hogy az elkészült képen ránagyítok a dobozon látható feliratra, akkor az tűélesen lesz olvasható, de ezzel ellentétben, azért csak homályos kicsit. Biztos, el vagyok varázsolva, kicsit nagyok az elvárásaim.
Más:
Le akartam fotózni egy mennyezeti ventilátort bekapcsolt állapotában. A záridőt beállítottam 1/16000-re, és az elkészült képen nem látható semmi, csak egy sötét kép. Ha kicsit kisebbre állítom, akkor se sokkal jobb a dolog, igaz a lapátot kimerevítette: [link]
Illetve, mintha az 5 Mp-es kép, mintha jobb lenne, mint a nagy felbontású?!Mintha korábban olvastam is volna, hogy írta valaki.
A mobil fotós topikban az egyik kolléga videókészítésnél tudott timeshift-es felvételt, ugye jól látom, hogy a Nokia saját szoftverei nem tudnak ilyet?! -
varga.balazs
aktív tag
válasz
laccy88 #5334 üzenetére
végülis ahogy nézzük, ott is kinn van a 625 és 925-re, szóval ha ebben az ütemben megy a dolog, akkor talán ott is benne lesz abban a körben, amiben mondjuk a magyarok is. én most próbálom megfejteni, hogy a CV GBIE az mit jelenthet, nyilván ez egy angol független, de az az IE-re kíváncsi vagyok mi lehet
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.
- iPhone 13 Midnight 256 GB - 60 nap garancia - szép állapotban
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával