- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Nincs harag.
"Szép, jó, csillivilli de ha huzamosabb ideig használod megakad, kifagy újraindul."
Huzamosabb ideig használtam és nem ez volt az első Note 4-em, de egyiknél sem tapasztaltam ilyen dolgokat. Sajnos az android elég érzékeny az appokra. Ha szét van telepítgetve mindenféle szeméttel, azt bizony megérzi a rendszer és a felhasználó is. De ez nem feltétlenül a rendszer hibája, sem a készüléké. Kétes eredetű, reklámokkal telehányt kémprogramok (erről a felhasználók persze mit sem sejtenek) telepítgetése után semmi jót ne várjon az ember. A Play áruház 50%-át kérdés nélkül kipucolnám onnan. Nagyon jó példa erre a K Zoom. Többen panaszkodtak, hogy valami elindítja a kamerát. Namost már ez egy átlag telefonnál észre sem vehető, de a paraszt aki megírta a kémprogramot arra nem gondolt, hogy vannak rendes optikával szerelt mobilok is. Amikor a "kémkedést" megkezdte az alkalmazás, itt szépen ki is tolta magát az optika, ezzel elárulva magát a szerencsétlen program
És ki tudja ilyen és ehhez hasonló módszerekkel milyen adatokhoz és felvételekhez jutnak hozzá illetéktelenek. Nálam pont azért működik még hosszabb használat után is jól a rendszer, mert nagyon megválogatom, hogy mit telepítek fel és mit nem.
Most ugye nem tudjuk telepítés előtt megadni, hogy milyen jogosultságokat kaphat az adott program. Vagy elfogadod mindent, vagy nem és akkor nem települ a program. Az android M ezen fog segíteni, mert ez egy brutál nagy hiányossága volt a rendszernek, ami elég sebezhetővé tette a felhasználót. Innentől kezdve ki tudja választani a user, hogy az adott programnak milyen engedélyeket ad meg, mikhez férhet hozzá (sms, híváslista, kamera, galária, stb.). Megjegyzem ezt a BB OS már rég tudja.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
balu333 #7536 üzenetére
Igen, volt már néhány 1020-am
Most úgy néz ki, hogy a felhasználói élmény oltárán be fogom áldozni a 1020 kameráját. K Zoom-ra cserélem, sajnos túl nehéznek bizonyult nekem most visszaállni WP-re
Ráadásul közben Pebble userré is váltam, a támogatás hiánya már sok volt így egyszerre.
-
hito
nagyúr
Jujj de eltévedtél ember
Mindenki tudta helyén kezelni a dolgot, de neked meg kellett védeni a bundér becsületét. Nem tudtam, hogy itt templomi kultusz működik a WP-t istenítve. Csak jót lehet mondani? Kritika nem ér, mert szájhabzást kapsz tőle? Semmi szükség nem volt a hsz-ed egy betűjére sem. Az meg hogy mit tegyek vagy mit ne, baromira nem a te dolgod. Remélem azért tudtál aludni az éjjel a hozzászólásom miatt és nem forgolódtál sokat.
Megszabadultam a Note 4-től? Az idegtől nem láttad amit írtam, hogy miért adtam el?
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
Tomy Yayo #7521 üzenetére
Anyagi okok miatt. Költözünk, felújítunk, 70eFt-ot tudtam kivenni a downgrade-ből és sajnos szükség is volt rá.
Biztos megállja a helyét az amit írtál, én csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni: Note 4-et több hét használat alatt egyszer sem kellett újraindítani, nem is fagyott le. 1020 a második napon úgy fagyott szét, hogy újraindítani is alig tudtam. De persze nem ez az általános (hanem inkább a fordítottja), csak leírtam, hogy nekem mi a friss élményem ezzel kapcsolatban.
-
hito
nagyúr
"bar ott erdekes lesz, hogy a pozitivumok vagy a negativumok lesznek tobbsegben."
Ez jól hangzik
Más: most a következő hibalistávan fogom bevinni a Váci úti Nokia Care-be. Mikrofon használhatatlanul gyenge, akksi fél nap, kamerával készített képek jobb széle tiszta homály. Telefonban azt mondták, hogy 6-8nap alatt megvan. Remélem így lesz.
-
hito
nagyúr
Note 4-ről váltottam most éppen. Hát ott minden van, csak bughalmaz nincs. Az egész annyira kiforrott és felhasználóbarát, hogy öröm használni. Más kérdés, hogy a droidos telefonok 80%-a hulladék a gyártói optimalizáció hiánya miatt. De ott ahol ezt a kérdést megoldják, élmény használni a készüléket. Mindenben partner, minden működik, tényleg olyan érzés, hogy azért van kitalálva, hogy megkönnyítse a mindennapjaid. Amelyik gyártó meg szarik az egészre, az meg is érdemli, hogy eltűnjön a sűllyesztőben.
Radeon_5: nem kell pontozgatni, ez nem értelmetlen fröcsögés és veszekedés, pusztán beszélgetünk.
-
hito
nagyúr
Igen, valamit hasonlítottam egy másik valamihez. Ebből a szempontból ez valóban nem szerencsés. Önmagában, amire kitalálták annak tökéletesen megfelel. A droid nyújt "túl sokat" ebből a szempontból. De abban a világban, ahol a semmi nem elég és a mindig több kell az alapelv, ott bizony a droidnak áll a zászló és érthető ha valaki csalódott a WP-re való váltáskor, ha droidon szocializálódott.
-
hito
nagyúr
Nem tudom. Hogy nem lesz egy elviselhetetlen fapad droid után. De sajnos az.
Tudom, nem illik ilyet WP topicban és nemsokára meg is leszek lincselve, de sajnos ez a véres valóság. Olyan, mintha egy olasz sportautóból ülne át az ember egy középkategóriás francia autóba. És szinte semmi sem változik. Nem gondolják újra, nem figyelnek a felhasználó igényekre, a piac mozgására. Eröltetik a szarjaikat és csodálkoznak, hogy az első 10-ben sincsenek benne.
-
hito
nagyúr
Par nap nyomkodas utan semmi ujdonsagot nem tapasztalok cyanhoz kepest. Ugyanazok az idegesito apro szarok megvannak, 0 pozitiv elorelepes. Nem tudom mit szeretne igy az MS. Ugy elhuz melletuk a piac hogy orom nezni. Elozo 1020-amat meg cyannal adtam el, ezt meg denimmel vettem. Ugyanaz.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Garancia hogy megy Nokiánál mostanság? Jobb szélen brutálisan mos, homályos. Mire számítsak mégis? Hetekre?
Más: camera grip nincs most valahol olcsósítva, mint anno a Telekomnál
-
hito
nagyúr
Én eddig is értettem mindent. Csak nem azt amire Te gondolsz, hogy értenem kéne. És én ezzel le is zárnám. De a baromságokat nem kéne igazságként szétfröcskölni, pl. szarazandroid, akad, meg szarazandroid.
Értem én, hogy a WP mellett tette le itt a legtöbb ember a voksát és nagyon jó rendszernek tartom, de az értelmetlen fikázást ami minden valóságalapot nélkülöz, sosem értettem és mindig irritált.Az is egy kurv@ jó kis rendszer, egész már mint a WP, nem is egy a céljuk. Az azért jó, ez meg másért. Attól mert nekem ilyenem vagy olyanom van, attól nem fogom szarral dobálni a másikat, ráadásul olyan szarral ami nem igaz.
A K Zoom egy minden tekintetben nagyon jó kis készülék. Egyszer, azaz egyszer nem fagyott le nálam hónapok alatt, de még meg sem akadt. Stabil, igényes, a felület egész más mint volt, okos, logikus, gyors, brutál jó üzemidővel. Akkor meg miről beszélünk? És még mielőtt megkapnám, már hetek óta eladtam, nem azért mondom mert nekem olyanom van, hanem azért mert ezt tapasztaltam huzamosabb használat alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
-
hito
nagyúr
Istenem, ennyi marhaságot
-
hito
nagyúr
Megtisztelő a kérdés, de nem vagyok én akkor szaki, hogy ezt meg tudjam válaszolni. Általánosságban azért azt el tudom mondani, hogy a 1020-ban lévő kameraszoftver nem igazán kényezteti el a felhasználót, már ami a beállítási lehetőségeket illeti. Friss tapasztalataim a K Zoom-mal kapcsolatban vannak. Na ott felsorolni is nehéz lenne, hogy mi mindent lehet beállítani.
Csak néhány, ami nagyon hiányzik az után a 1020-ból:
- videó közbeni pause + fényképkészítés
- fénymérés és fókuszpont szétválasztásának lehetősége
- fénykép paraméterezése: egyedi kontraszt, élesség, telítettség
- ugyanezeknek a beállítási lehetősége videófelvételnél is
- színhőmérséklet beállítása fotóknál
- több fókuszpont a képen belül
- manuális rekeszállítás
- rengeteg előre beállított séma
- HDR
- 1080p@60fps
- és még sorolhatnám napestigDe a K Zoom tényleg kiemelkedik a beállítások garmadájával és lehetőségeivel az összes többi mobilos kamera közül, de még egy középkategóriás kompaktot is megszégyenít ebben. Viszont a képminőség az nagyon, de nagyon elmarad a 1020-tól beállítások ide vagy oda és ez bizony sokat számít. Sokat megbocsájt az ember a 1020-nak a kéminőség miatt
-
hito
nagyúr
Na nekem is megvan a 1020. Szép fehér, a camera grip szintén, megjelenését tekintve nem sok kívánnivalót hagy maga után, az biztos.
A kamera feature-ekre visszatérve azért még így is elégedettek lehetünk. Az android pl. lehet, hogy ősidők óta tudja a HDR-t, de a RAW-ba való fotózást és a záridő állítási lehetőséget a készülékek 99%-a még mindig hírből sem ismeri. És ezek azért elég nyomós érvek a 1020 mellett, még ha HDR-ről le is kell mondani.
-
hito
nagyúr
Örülök ennek a kis vitának, annak meg méginkább, hogy ez kultráltan le tudott zajlani és mindenki el tudta mondani a véleményét anyázás és hülyegyerekezés nélkül.
Jó néha ilyet látni
Hogy állást is foglaljak, én sem tudom indulatok nélkül elengedni ennek a problémának a kezét. Bizony ez így nagyon méltatlan volt a kamerás csúcskészülékhez, a tulajokról nem is beszélve. De én is értem a dolgot, csak ez számomra nem magyarázat. Erre előbb kellett volna gondolnia a Nokia-nak. Szvsz eleve minimum HDR-rel és 1080p 60fps-sel kellett volna kijönnie, de ez az én véleményem.
-
hito
nagyúr
Még mindig a fotós zászlóshajó és ennek ellenére nem kap meg még egy nyavajás HDR-t sem? Hát, ez az én olvasatomban kimeríti a parasztság fogalmát
Mert ok, hogy 4k nem lesz, de HDR se, az már mocskosság szerintem.
De nincs baj, annyira nem zavar, inkább az elv, meg a hozzáállás ami dühítő. Jó ez 4k és HDR nélkül is
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Na egy kis időre megint visszatérek a 1020-hoz
Kérdésem az lenne, hogy 8.1 Cyan után kapott még valami frissítést a készülék? Főleg a kamera része érdekelne természetesen.
-
hito
nagyúr
Neeeem
Az expozíciós sorozatra (butított HDR). Több képet csinál (3-5 beállítástól függően), különböző expozíciós értékekkel és ezeket összefűzve HDR féle végeredményt kapunk. A szoftver nem fűzi össze, PC-n kell megcsinálni, de nem tudom milyen programmal.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Ti mivel fűzitek össze PC-n az expozíciós sorozatot?
-
hito
nagyúr
Megéri, de mindennapos használatra butaság. Ha elmész fotózgatni és fontos a téma, meg a minnél jobb eredmény, akkor válts dng-be. Egyébként hétköznapi értelmetlen fotókra, amiket soha többet az életbe úgyse fogsz megnyitni, pláne nem 10év múlva elővenni és visszanézni, azoknak bőven jó a jpeg. Azokért kár a fáradtság. Én így használom.
Nincs mit!
-
hito
nagyúr
Persze, elmentheted úgy ahogy van jpeg-ben, de azért az esetek túlnyomó hányadában jót tesz neki egy kis manuális állítgatás. Meg tudod PS-on kívül mással is PC-n, pl. ACDSee nevezetű képnézegetővel.
Miben hirhedt? Számomra túlszűri a zajt, így részletek vesznek el. Ezen kívül WB-t is hajlamos alaposan elkefélni. Inkább legyen egy picit zajosabb, de részletgazdagabb. Ez a két dolog már önmagában elég, hogy raw-val jobban járj. Nézz meg néhány 808 képet. Sajnos ott a jpeg feldolgozást jobban megoldották, profibb végeredmények születnek point and shoot kategóriában.
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6342 üzenetére
A Proshot még lassabb, tapasztalatból mondom. Ráadásul ha az előtt lépsz ki, mielőtt kész lenne a mentéssel, egyszerűen elveszik a kép. Volt már anyázás ebből nálam nem egyszer.
-
hito
nagyúr
Kiderült már, hogy kapunk-e HDR-t?
-
hito
nagyúr
válasz
SpeedHUNGARY #6282 üzenetére
Őőőő, honnan tudok, hogy ennek köszönhetően ment tönkre? Csak feltételezed, nem?
-
hito
nagyúr
Proshot-nál nem tudjátok mit jelent az a %-os szám ott a jobb oldalon a felbontás fölött? Mindig változik és lövésem sincs, hogy mi lehet.varga.balazs: neeeem!
Megsemmisültem
De mi a francot keres az ott? Na mind1, ebből már nem jövök ki
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
Zsoltika11 #6268 üzenetére
Igen, egyelőre nekem sincs bátorságom hozzányúlni, örülök, hogy most minden a helyén van.
-
hito
nagyúr
És tényleg, köszi
Akkor viszont örülök neki, hogy működik minden rendben az előző 1020-am official Cyan-nal való frissítésének tapasztalataira visszagondolva. Lehet, hogy áttérek Pfd-re, így be tudom frissíteni hogy legyenek mappáim és ha valami balul sül el, akkor elvileg tudok erre downgrade-elni. Bár akinek elcseszte pl. a kameráját az update, utána állítólag hiába downgrade-elt, nem jött helyre. Na még agyalok.
-
hito
nagyúr
Na vettem egy fehér 1020-at. Ennek ez az OS rendszer verziószáma: 8.10.12393.890
Ha jól gondolom ez egy Dfp OS. Gondolom ettől van újabb, mert ebben még nincs benne a főképernyőn a mappába való kategorizálás. Viszont nem merem frissíteni újabbra a negatív tapasztalatok miatt. Várom a tanácsokat, véleményeket
Gyári Cyan-ra 1000%, hogy nem frissítem be.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6236 üzenetére
Hihetetlen!
Mind1, ez van, akkor irány a szerviz.
kakuk100: így jártunk. Ha tudsz valamit oszd meg kérlek!
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6233 üzenetére
Fasza! Akkor sehogy nem tudok visszamenni se 8.1 pfd-re, se WP8-ra?
-
hito
nagyúr
Vissza lehet valahogy tenni a Cyan nélküli 8.1 Pfd-t? Nekem ez a gyári Cyan nagyon nem jön be. Sok vele a gondom és lehet, hogy a kamerát is ez vágta haza.
Ha igen, valaki leírná néhány mondatban a metódust? Köszönöm!
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6168 üzenetére
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6166 üzenetére
Jaja, elvileg most az MS 8" alatt eltörli a win8.1 licenszdíjat. Úgyhogy jönnek a ocsó fröccsöntött rizsestabletek
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6164 üzenetére
Persze, hogy nem enged, hiszen a winRT ARM környezetben fut, az asztali alkalmazások pedig x86-ra vannak megírva. Majd utánanézek, hogy létezik-e rá ez a program, vagy valami alternatíva
-
hito
nagyúr
Tegnap vettem egy windows 8.1 RT-s Lenovo Ideapad Yoga 11-et. Baromi jó kis gép, csak nincs közössége. Indítottam is egy Windows RT topicot ha valakit érdekel
-
hito
nagyúr
Proshot használókhoz intéznék két kérdést:
1.) Észrevettem, hogy ha a csúszkákon állítok, akkor az csak a kisfelbontású képre van hatással. Lehet ezen valahogy változtatni? Tehát ha a csúszkán +2 élességgel fényképezek, akkor az a nagyfelbontású képnél is jelenjen meg.
2.) Létezik, hogy nem lehet vele DNG-be menteni? Vagy csak én vagyok a béna és nem találom?
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6124 üzenetére
Köszi!
Megnéztem őket. A VCP jónak tűnik (a másik hagyjuk kategória), de 3mp után kilép, gondolom mert csak próbaverzió. Viszont így meg elég rizikós megvenni. Mi van ha kipengetek érte 600Ft-ot és ugyanúgy kilép. Na még agyalok. Nem értem miért nem lehetett a gyári szoftverbe 720p-nél kisebb felbontást beletenni.
-
hito
nagyúr
Erre valaki esetleg?
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6088 üzenetére
Volt 2x is, szoftverfrissítéssel egyetemben. Mind1, egyelőre még működik és fényképez(get)ni is lehet vele
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6085 üzenetére
Faxa, akkor ez is csak nálam szórakozik.
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6083 üzenetére
Azt észrevettem, hogy ha Proshot-ban 2x-esnél nagyobbat akarsz zoom-olni, akkor egyszerűen a kép mentésénél kifagy az app és kilép.
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #6081 üzenetére
Én képeknél sosem zoom-olok. Nekem bőven elég a nagyméretűből crop-olni, nem látok olyan egetverő különbséget pixel oversampling használata esetén.
-
hito
nagyúr
Biztos. De mit mondok nekik? Hogy tökéletesen működik csak homályosan indul?
Bár az autofókusz elég sokszor hibázik, sűrűn előfordul, hogy nem lesz éles a kép. Viszont ez megint csak olyan hiba, ami vagy előjön vagy nem. Parkoltatni 2 hétig a szervizben nem szeretném csak azért, hogy utána visszakapjam azzal a dumával, hogy hibátlan.
-
hito
nagyúr
Köszi, közben magához tért és frissített Cyan-ra
Ki is derült, hogy a GSM boltba gyári kártyafüggetlenként eladott új készülék igazából német vodafone-os.
MÁS: kamera nektek is úgy indul, hogy tiszta homály? Ha rátenyerelek a képernyőre és fókuszál utána egyból kitisztul, de tiszta homályos képpel indul mindig. Ez valami kamera uptdate-nek köszönhető? Vagy nálatok éles képpel indul?
-
hito
nagyúr
Azért beírom, hátha valaki válaszolMost ez mi a franc? Tölti le a szoftvert a nsrt(1.55GB), kész van vele, erre elkezdi tölteni előlről!? Mi ez? Több db több gigányi fájlt szed le?
-
hito
nagyúr
Én azt sem tudom, hogy nálam mi van fenn. Még mindig Black-et ír, névjegynél ez van:
Op.rendsz.verz.: 8.10.14147.180
Belső vez. verz.: 3051.40000.1345.1002Ha ez még PFD akkor valaki elmondaná 3 mondatban, hogy hogy kell official win8.1 Cyan-ra frissíteni?
-
hito
nagyúr
Nem tudtok valami appot, amivel VGA-ban, vagy kisebb felbontásban, esetleg 720x480-ban lehet felvenni? 720p-nél kisebb felbontásra lenne szükségem videófelvételnél.
-
hito
nagyúr
Van még egy idegesítő problémám, de most nem a készülékkel, hanem a Proshot alkalmazással. Akármit csinálok nem akarja elmenteni a nagyfelbontású képet a 12Mp-es mellé.
Mit csinálok rosszul? Vagy ez valami ismert alkalmazás bug?
-
hito
nagyúr
Agyvérzést kapok! Van most nálam egy 1020. A vele készített képek egész jobb fele tiszta homály (sőt, az egész úgy szar ahogy van). Bármit csinálok, ez van. Mi lehet a gond? Találkozott már valaki ilyennel?
-
hito
nagyúr
válasz
Zsoltika11 #5830 üzenetére
2
De valóban az a baj, hogy nincs összehasonlítási alap. Cyan előtt kellett volna ugyanezekről ugyanilyen fényviszonyok mellett és akkor tudnék nyilatkozni.
-
hito
nagyúr
válasz
Zsoltika11 #5778 üzenetére
Linkelhetnétek tesztfotókat.
-
hito
nagyúr
válasz
sszemtelen #5558 üzenetére
Kb.
-
hito
nagyúr
Aki esetleg Sony Z1 Compact-ba gondolkozna a 1020-a helyett, az keressen bátran priviben! Menthetetlenül 1020 függő lettem, úgyhogy visszaváltok rá
-
-
hito
nagyúr
válasz
legiaap #5414 üzenetére
Ez a tipikus hülyének nézős visszakérdezés. Ej-ej.Végigcsináltam egy nyaralást 808-cal. Ment a cirkusz, hogy ki maradjon kinn a parton. Nincs ehhez kedvem. Fenn hagyni meg megint csak nem fogom, mert akkor az a baj, hogy senki nem fényképez, semmi nem marad az utókornak.Igen. Micsoda egy barom vagyok.
De a másik 50%, hogy hajt a vérem. A kettő együtt elég volt ahhoz, hogy egy kis időre búcsút intsek a 1020-nak. És amilyen kellemes emlékek maradnak utána, tutti hamar visszaváltok.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
legiaap #5408 üzenetére
Mert hajt a vér, kb. ennyi.
Illetve szeretnék nyugodtan strandolni a nyár hátralevő részében. Nem azon bosszankodni, hogy vagy otthon kell hagyni a készüléket és nem tudok fényképezni, vagy ha elviszem akkor hova rejtsem a parton hogy ne lopják el. Vagy valakinek mindig kint kell maradnia a parton. Ez azért nyáron elég dühítő.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.