- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
khalox
őstag
válasz
bundaskutya #1111 üzenetére
Nocsak, mégis funkciófrissítés is ezek szerint. Kell nekem itt mondogatni, hogy nem csinálnak többet, erre tessék
. Kijavították még az iránytűt is.
-
khalox
őstag
-
khalox
őstag
00WW_5_110_SP01
A nem bétások:
December: 00WW_5_110
Január: 00WW_5_110_SP01
Február: 00WW_5_140
Március (ami már április): 00WW_5_140_SP01A bétások:
Január: 00WW_5_110_SP01 (na ez az, ami nem frissül)
Náluk a februári funkció és biztonsági csomag kimaradt.
Március: 00WW_5_110_SP02 (ami a régebbi verzió márciusi biztonsági frissítéssel)Azt hiszem...
-
khalox
őstag
Ahogy működnie kellene:
- telefont kikapcsolod, az USB kábelt lehúzod;
- a hangerő FEL-t megnyomva és nyomva tartva az USB kábelt bedugod (a másik vége is persze egy PC-hez vagy laptophoz csatlakoztatva) Ekkor megjelenik a robot meg a 'No command'... ha megjelent, a hangerő FEL-t elengeded;
- a bekapcsoló gombot lenyomod és nyomva tartva egyszer megnyomod a hangerő FEL-t a lehetőségek megjelenítéséhez. -
khalox
őstag
válasz
Sidorovich #1066 üzenetére
Igen. Ezzel a problémával sok-sok Nokia 8 tulaj szembesült az elmúlt két hónapban. Ezzel és az iránytű megkergülésével a support sem tud mit kezdeni, csak a szokásos szöveget nyomják. Azt meg el lehet felejteni, hogy lesz itt még funkciófrissítés. A HMD-nél már rég nem találják az irányt. Inkább kiadnak még 9 másik friss modellt, a régieket meg szépen hagyják eltűnni majd lassan.
Szerintem ez már az elmúlt fél év alapján bebizonyosodott. Az akarat meglenne, csak valahogy a megvalósításba mindig valami hiba csúszik. (Ld. "jobb" kameraszoftver, ami továbbra sem tudja kihasználni a hardver lehetőségeit, a 9-es késése, bénázás a béta csatornával, szenvedés a frissítések terjesztésével és makacsul megmaradó hibákkal.)
Nem akarom ezzel osztani az észt, de nekem most ez jött le. A telefon egyébként nagyon jó ennek ellenére - ne gondold azt, hogy más gyártónál kolbászból van a kerítés.
bati1: Először én is szenvedtem vele, nem sikerült nekem sem - olyan USB-re dugd, ami nem akarja tölteni, nekem az lett a megoldás (de az is lehet, hogy csak véletlen, és a tömpe ujjaimmal nem jól nyomkorásztam rajta valamit.) Ahogy a korábban hivatkozott videóban van, úgy mennie kellene neki.
(Ja... és azt hiszem, hogy az USB hibakeresést is be kell kapcsolni(?) talán).
-
khalox
őstag
válasz
Sidorovich #1063 üzenetére
Nem fog frissítés jönni rá, kézzel kell feltenned, az pont az a build, amiről korábban írtam. A februárit told fel recovery menün keresztül SD kártyáról. Utána egyből frissíti a márciusit is majd.
-
khalox
őstag
Van adaptive battery meg digital wellbeing - ha valakinek ilyen kattanása van. De maradtak bugok is benne (iránytű még mindig rossz).
Aki leragadt a januári build-nél, annak valóban kézzel kell feltolni a februári rendszerfrissítést. Ami utána jön, az csak biztonsági csomag már, hibajavítást nem tartalmaz.Ha nem kavartak volna be maguknak a Pie bétával a HMD-nél, akkor szépen rendben megkapta volna minden user - és nagyjából időben. Így viszont még mindig van jópár olyan telefon, ami egyszerűen leragadt a "végleges" = "béta" builden. (Ugyanaz a build szám, és nem frissül automatikusan). Hogy miért, azt szerintem még ők maguk sem tudják.
Az iránytű mizéria a leggázabb. Nincs ezeknél egyetlen normális programozó sem? Pff.
-
khalox
őstag
válasz
Sidorovich #982 üzenetére
Már írtam én is korábban, amikor mindenki rá volt izgulva a 9-es droid frissítésre, hogy ezek a dolgok az első körben nem lesznek benne. (Mivel a végleges verzió ugyanaz, mint a korábbi béta volt.)
Ugyanezen az oldalon egy korábbi hír azt írja, hogy a januári kiadáshoz ígérték pl. az adaptive battery funkciót is a Nokia 8-nál. -
khalox
őstag
A Nilkin tokkal magam is így jártam - pontosan, ahogy írod. A sarkai kezdtek elrepedni, csak ehhez nem kellett szétszednem sem. Egyszerűen csak megfáradt az anyaga. Most egy műbőr notesztokban tartom. Igaz, hogy így vastagabb az egész, de nem kell a kijelzőt félteni, és maga a tok elég igényesen néz ki. Viszont valaki utálja így használni, így nem mindenkinek jó választás ez a fajta sem.
-
khalox
őstag
Jól van, no - senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, az igaz. De attól még az nem egy rossz telefon, bár tény, hogy újkorában pont 2,5x annyit kértek érte, mint amennyit józan választás mellett megért.
(Nekem is sima 8 van 6/128-as, és 100k volt, szóval én nem panaszkodnék akkor sem, ha egyáltalán nem lenne 9-es Android rajta.)
-
khalox
őstag
Tegnap települt a decemberi biztonsági csomag, még egyelőre a 9-es verzió nélkül.
A mostani, hivatalos 9-es stabil verzió az tényleg a béta, csak annyi a különbség, hogy a "stabil" jelzésűben benne van már a Feedback app, a bétában meg nincs. A bétások nem kapják meg külön ezt a "stabil" verziót ez miatt, viszont azt tervezik, hogy január-februárban jön bele pl. pont az adaptive battery, patch formájában.
Forrás: https://nokiapoweruser.com/next-android-pie-build-for-nokia-8-to-bring-new-features-address-other-feedback/Meg most a Scirocco-sok sírnak ugye, mert őnekik még semmi sincs.
-
khalox
őstag
Így, hogy a béta tesztverzió lett a véglegesített - pár funkció hiányzik is belőle (pl. adaptive battery, hogy a legfájóbbat említsem, de van más is, ami az Android One-osokban ugye muszáj, itt viszont nem kell felmutatniuk). Ez miatt nem is nagyon érdemes frissíteni Oreo-ról, mert csak egy új skin - ami nem is feltétlenül jobb, szóval én passzolom.
-
khalox
őstag
Készítettem egy-egy képet ugyanarról a helyről a gyárival és a gcam-mal is automatán, közepes megvilágítás mellett. Összehasonlítottam őket egy IPS monitoron. A gcam HDR módja jobb eredményt ad, és a színek is természetesebbek rajta - nálam a gyári egy fokkal világosabb lett, különösen a háttér.
A gyári még mindig 98%-os jpg-eket gyárt, de minek - állítani meg továbbra sem lehet, így felejtős, már magában ez miatt is.
Szerintem.
Azért szép tőlük, hogy igyekeznek. -
khalox
őstag
Műxik az ARCore, ha valakit izgat: az ARuler-rel teszteltem.
-
khalox
őstag
válasz
AeSDé Team #716 üzenetére
Az árazást az indokolja, hogy ez egy kifutó (csúcs)modell minden tekintetben, utóda a Sirocco, jobb védelemmel, de ugyanazzal a hardverrel.
A 7.1 is újabb modell, sokkal felkapottabb és felül középre van pozicionálva a termékpalettájukon. Érdemes elgondolkodni rajta akár ez helyett, mert bár gyengébb, sok tekintetben (pl akku. kapacitás, kiegyensúlyozottabb hardver) átgondoltabb készülék.
Hamarosan megjelenik a 9 is, akkor szerintem a régi 8 szép lassan el lesz felejtve, vagy max. a Sirocco-val együtt kapja majd meg a dolgait, ami viszont nagyon drága.Az android 9-et biztosan megkapja mindegyik, meg a biztonsági frissítéseket.
A bootloader zárt, így ha ROM-olni akarsz, akkor ne ezt a márkát nézegesd (minden Nokiáé zárt).
CroCo: én amióta használom, azóta elégedett vagyok vele. Pozitívum a sebesség és a rendszer testre szabhatósága, meg a tisztasága: nincsen rajta semmi felesleges nyűg. Az akkumulátor lehetne egy kicsit izmosabb, de tulajdonképpen azzal sincsen gond. Mai szemmel nézve a káva kicsit vastag a kijelzőhöz mérve. A kijelző színvilága egy nagyon kicsit kékes árnyalatú, amit viszont nem lehet állítani szoftverből. Ez valakit zavar. Az IPS-nél nincs beégés, viszont a Glance funkciónak nincs értelme így (mert csökken vele a készenléti idő).
Nekem a 6/128Gb-os egy SIM kártyás verzióm van.
Ahogy írták, van dual simes (DS a vége) és single sim-es (SS a vége). A dual SIM-es nem aktív dual-os, azaz amíg az egyik sim-mel telefonálsz, addig a másik inaktív, csak készenlétet tud, ahogy a telefonok jó része. A SIM-tálcába ekkor vagy 1 SIM + 1 SD kártya, vagy 2 SIM megy.
-
khalox
őstag
Ha a környezethez alkalmazkodó fényerőre gondolsz, amire szoktak panaszkodni - nekem eddig nem volt gondom vele, teszi a dolgát teljesen jól. De ha mégsem szimpatikus, akkor ki is lehet kapcsolni - bőven túl van lihegve. A kijelző fényereje egyébként átlagon felüli, kültéren meg úgyis az számít majd.
Ami pedig az FM rádiót illeti: majdnem van, de nincs. Azaz a 835 hardveresen támogatja, de a HMD a ROM-ba nem tette bele a meghajtókat, így hiába telepítesz fm rádió alkalmazást, nem fogja tudni használni root nélkül.
Rootolni meg igazán csak nyitott bootloader mellett lehetne, ami itt nincs (meg úgy minek is, aki ilyenekkel akar szórakozni, vegyen mást...)
Szóval a válasz: az fm rádiót nem tudod használni egyelőre.
Még. Ígéret az van, hiszen a Samsung pont pár hónapja tolt ki egy olyan frissítést ugyanerre a hardverre, amiben már benne volt az alkalmazás is. Persze a HMD ígérgetett már mindenfélét, egy részét teljesítette, egy részét nem. -
khalox
őstag
Az más... ott akkor az app a ludas.
A lecserélt fényképszoftver nekem egyébként nagyon bejött, sokkal jobb képeket lehet lőni vele, különösen akkor látszik a különbség, ha a megvilágítás szegényesebb. Azóta a napokban több száz képet lőttem vele főként beltéren, és nagyon meggyőző az eredmény.
(Eredetileg amin eldobtam a vasat, az volt, hogy a gyári az 100%-os JPG képet készít, aminek a darabja 5-7MB, és semmit sem lehet változtatni ezen, pedig eleve hülyeség. A másikban egészen profin lehet állítani ezt, és a HDR is messze jobb képet készít - szóval a mérete is kisebb lesz és a végeredmény is jobb.)
Persze rendes fotókat rendes fényképezőgéppel, de akkor is... -
khalox
őstag
Én a helyedben lecserélném a gyári kameraszoftvert, mert frissítés ide, meg Pro oda, még mindig gőzük sincsen, hogy (az egyébként teljesen jó) Zeiss lencsékhez milyen szoftvert kellene hozzárakni. Tisztán látszik, hogy erről az oldalról lövésük sincsen a témához - az átportolt Google kameraszoftver a gyárihoz képest ég és föld, de tényleg - képminőségben és funkciókban is, pedig csak a színes kamerát használja rajta (ff nincs a pixeleken), hiába volt a frissítés.
A töltés problémát én egyáltalán nem tapasztaltam kezdettől se, akkor és úgy tölt, amit jelez.
A rendszer a júliusi biztonsági csomaggal frissült pár napja.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Második körben tényleg csúcsmodellt csinált a HMD, de mire elkészült, addigra beleszürkült a mezőnybe. Nem rossz, de nincs benne semmi rendkívüli.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest