Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
Hahóóóó hova lett mindenki? Remélem nem mindenki megvált a 808-tól és azért ez a nagy csend!?
-
Quasi_modo
nagyúr
Nekem is 808-am van!
Simbyanos !
ÓÓÓÓÓÓ! -
Kobak77
aktív tag
Érdekes egyébként így nyilatkozni a 3. legnépszerűbb rendszerről.
Arra magamtól is rájöttem, hogy bár az előző héten/hónapban/évben eladott készülékek az aktuális eladási statisztikákban ugyan nem szerepelnek, és így az iparági elemzők/gyártók számára nem is léteznek, attól még azok a készülékek használatban vannak és működnek. Sokszor még évekig.
Persze se időm, se képességem nem volt ezt a számítást végigvinni, de szerencsére megtették helyettem az Allaboutsymbian-nál. Itt a cikk. Symbi kényelmesen harmadik még mindig. WP a béka s***e alatt még mindig
.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #5582 üzenetére
Lassan már sehol sem merek megjelenni, mert kiderül symbian telót használok és onnantól elszabadul a pokol. Jó kis nyugis topik az tele elégedetlen vásárlóval. Senki nem kérte hogy kiselőadást tartsanak nekem a symbian halálának okairól, meg sajnálkozzanak amiért ebben a betegségben szenvedek.
Nekem az jött le a Nokiára most sokan nagyon dühösek. És persze jó valakin ezt levezetni. Egy biztos az aláírásomat nem fogom senki kedvéért letörölni.
-
bgabek
tag
Ezt olvasni manapság mindenhol, csak más-más megfogalmazásban: a Symbian elavult, halott stb....
Nos, szerintem nem a rendszer elavult, hanem mindenki (fejlesztők) elhitték, hogy az. Hiszen tény, hogy manapság már szinte csak olyan hirdetést, reklámot olvasni, hogy: "töltsd le okostelefonra.... androidra, ios-re...." mintha ez a rendszer már nem is lenne. Pedig van.
Csak azért jutott eszembe mindez, mert pont az előbb láttam egy ilyen reklámot és kezdem már felhúzni magam ezeken.
(illetve olvastam MR007RM kolléga felvetéseire a válaszokat a 920 (az egy vicc) topicban) -
Kinek lesz eladó 808-a???
Érdekelhet!
-
sadboy
aktív tag
válasz
Quasi_modo #5582 üzenetére
Nekem volt már hogy fagyott de ez a recsegés nekem is új
A lumia 920 nem csoda hogy recseg elég megnézni a szétszerelős videóját youtube-on, a porosodásnak is hasonló okai lehetnek. -
Quasi_modo
nagyúr
MR007RM Szerintem hagyd a L920 topikot. Ott is létezik a szemellenző, épp úgy mit máshol.
(De hogy a 808 is fagy meg recseg ? Nekem 2 újraindulásom volt, fagyás egy se. Sosem kellett kivenni az akkut. Ja és porosodás sincs. Na mind1.) -
MR007RM
addikt
válasz
Auratech #5575 üzenetére
Nekem egy Optus 10x50 CB 119/1000 és egy Braun 16x50 Field 4.2-73m/1000m van. Az utóbbit fogom a napokban barkácsolni, amihez a HH-23 -mat is fel fogom használni. Olyan lesz, hogy csak rátolom a telót.
Az Optus-nál jobb lencséjű messzilátót még nem láttam (Egy német Aldiból van 1000 éve vettem), de a másik jobban visz és ez döntő nálam. Amúgy az sem rossz, valamikor régen több tucat versenyző közül választottam és akkor nem az ár számított.
(#5578) SymbianOS: Most akkor milyen színű 808 maradt neked? A piros?
-
Ment a fekete van másik fehér!
Na jó nem az enyém, egy fórumtársé. -
-1db 808.
Igen. Nagyon örült neki az új tulaj.
-
Auratech
őstag
válasz
MR007RM #5573 üzenetére
Engem is az feszít , hogy az optikai nagyítás után a 808 zoomja gyakorlatilag szorzója a fizikai 20x-nak. Az már nagyon durva. Ezt a képet többszörösen felülmúlná nagyításban. A minőségről nem is szólva. Nomeg a videó 120x optikai zoommal....
hold-omnia7-monoAmúgy a mai reklámok zoomértékei hülyeségek. Az mond többet, hogy az 1000 m-re lévő tárgy látszólagosan 62m-re van megközelítve valós 20x-os nagyítás esetén.(távcsőre van írva, gondolom katonai céllal)
-
Auratech
őstag
válasz
Kolondrum #5542 üzenetére
Jó ez a megoldás is. Számomra problémásnak tűnik, hogy az okkulár és telefon optika lencséjének távolsága nem illeszthető. Például a a 808 esetén lehet kellene mégfél centi.
Ha va egy távcsöved, ahhoz a legkompaktabb módon egy kemény tok lehet a megoldás. Az stabilan tartja a telefont és egy mozdulattal fenn van a távcsövön.
Nem reklámozom de én már megoldottam ezt a dolgot...(logout) -
crane75
senior tag
válasz
MR007RM #5566 üzenetére
Én a makrókkal próbálkozom. Objektívvel nem nagyon jön össze eléggé torzitanak. Próbáltam az erősebb teleobjektívekkel is,de ez végképp esélytelen,túl kicsi a hátulsó lencse és nehéz is. A legjobban egy régi MOM órás lupé működik,ami két lencséből áll. Ugyanakkor láttam,hogy Iphone -ra gyári lencserendszert is árulnak, makró, nagy látószögű és halszem optikával. De nem jó a 808-hoz,ráadásul 25.000 körül mozog. Gondoltam arra is,hogy látszerésszel csiszoltatok lencsét,egy jó UV szűrő bevonattal.
-
MR007RM
addikt
válasz
Polarstar #5567 üzenetére
Nano bevonat.
A telón lesz, vagy a fotóin? Mert nagyon nem mindegy!
(#5556) SymbianOS: A beltéri fotózásnál kár hogy nem mentél előre közvetlen a fényképészek elé. Láthattak volna egy igazi nagyágyút. Jöhetett volna egy extraközeli vakuval valamelyik nagyarcra. Nem semmi a zsűri ahogy kinéznek.
-
A következő Pure View készülékről szivárogtak ki képek és beszéltek róla, hogy egy Nano bevonat lesz rajta...
A képek eltüntek azóta.Érdekes! Hmmmm...
-
-
crane75
senior tag
Sziasztok, melyik HDR progit ajánlanátok? Ezt az egyet nagyon hiányolom a kameraszoftverből.
-
válasz
Psychopeti #5557 üzenetére
Igen.
-
Psychopeti
senior tag
Egy gyors kérdés lehet függetleníteni ezt a telefont
-
válasz
Polarstar #5552 üzenetére
19k-ért még jó is ez a memkari. Nem sima Class4-es.
Hallod volt olyan, hogy készülődtem a talira és rámír, hogy információ szerint a telefon nem ér ennyit (hozzátenném ért annyit!!) és ő csak xy ft-ot ad érte (kb a megbeszélt ár 60%-át), ha jó írjak. Írjak? Hát kapott a pofájára és le is tiltottam! E90-es vagy N8-as volt már nem tudom.
-
Jesszus!
19-ért kártyát??
Most vettem 16-ért egy egy terrás külső meghajtót.
Symbi, mostmár levehetnéd az "eladó 808-om van" aláírást.
/Én meg kitehetném, hogy made by Nokia 808.../
Tessék kimenni napozni és fotózni! Ne stresszeljetek!
-
MR007RM
addikt
(#5547) sphe: Ennél nem lehet állítani. Talán egy kicsit messze voltam a hangforrástól, így a halkabb, kevésbé vastagabb hangzás kicsit előjön. Szóval a nagy hangerő ok, a fordított nagyon halk meg nehézségeket okoz, pl a lecsengés esetén figyelhető meg. Ez van.
(#5549) SymbianOS: Állóképnél minek? A lejátszók jobban szeretik a 25fps-t.
-
sphe
senior tag
válasz
MR007RM #5499 üzenetére
Nagyon ötletes, bár az egyik rézfúvós még hangolhatott volna.
Viszont a 808-ra most kivételesen panaszom van. A hang agyon van kompresszálva és nagyon lassú a release time (lassan hangosodik vissza a felvétel). Klasszikus zenében furcsa a kompresszálás, nem is szokták használni. Ez (pl. felvétel hangerő néven) állítható /lett volna/?
-
MR007RM
addikt
W.A.Mozart: Requiem - Lacrimosa
Ez most nem biztos hogy tetszeni fog. Komolyzene, viszonylag rövid. Itt a kórus is énekel.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #5541 üzenetére
Hagyjuk. A teló kezelése, görgetés, lapozás. Vagy csak bemesélem, mindegy lapozzunk.
-
MR007RM
addikt
Eddig sosem néztem hogy kompatibilis témát szedek-e le. Még a végén kiderül sok bosszúszág okának forrása. Mintha gyorsabb lenne a rendszerem, vagy csak beképzelem.
-
Jaj fiúk.
-
Quasi_modo
nagyúr
Abban maradtam magammal, hogy ezentúl olyan lapot ahol esélyes lehet "egyéb" származású program, max privátban ajánlok. Vagy ott sem.
Mea culpa, mea culpa, mea culpa, mea culpa,........................... -
MR007RM
addikt
Bakker beszereztem Attisx ClearBlack IX témáját és nagyon tetszik.
A telóm tele van egy csomó korábban leszedett témával, de eddig egy sem jött be, mert csicsás szarok mind. Le is szedem őket.
-
attisx
addikt
válasz
MR007RM #5529 üzenetére
Én speciel minden munkámból szoktam Lite verziót közzéteni, ami a megjelenést követő hetekben ingyenes (sok esetben hosszabb távon is). Az egyetlen dolog, amiben különbözik a teljes verziótól az az, hogy nincs benne egyedi ikon készlet. Egyébként pont az ikon klt. az egésznek a legmunkaigényesebb része. A jelenleg használt VoA készletet már lassan két éve bővítgetem (a legnépszerűbb munkáim folyamatosan frissítem is vele), mára már több mint 1600 ikont tartalmaz, ez a szcéna egyik, ha nem a legnagyobb, legrészletesebb egyedi ikon gyűjteménye.
(És ez nem maketing bullshit...
)
-
MR007RM
addikt
válasz
Kolondrum #5527 üzenetére
Így van ez mindennel nem? Ne csak magadra gondolj. Semmi sincs magától valakinek komoly munkája és ideje van benne, az izlések pedig nagyon különböznek és még változnak is idővel. Megasztán semmi sem kötelező.
Na megpróbáltam kielégítő választ adni. Én legalábbis így gondolom.
Vagy a fáradozásért fizettél.
Adtál már koldusnak pénzt? Persze ez egészen más, csak a kérdésed nyomán lefogadom tőled hiába kunyeráltak.
Igen töröltek. Ha látom időben kussolok, pedig....mindegy. Ezt is lehet törölni.
-
attisx
addikt
válasz
MR007RM #5526 üzenetére
Idézet a Mobilaréna alapelveiből:
10. „Warez”: a szerzői és szomszédos vagy egyéb
vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által
védett bárminemű szoftver / adat / képanyag /
hanganyag / filmanyag / stb. jogosulatlan
használatának elősegítése (információ
megadásával, linkeléssel, bárhogyan); segítségkérés, használatra buzdítás (például:
szoftver illegális regisztrációjához, működéséhez
szükséges kód vagy azt kijátszó eljárás;
elektronikus készülék szoftverének jogellenes
megváltoztatása, kijátszása, megváltoztatása a
szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívói).De mostmár tényleg befejezem, mert ahogy látom már így is töröltek pár hozzászólást...
-
Olyankor mi van amikor látok valamit, megveszem, de a telón már nem tetszik, sőt rájövök, hogy nekem ez nulla? Példálózzak?
Na mind1! Téma ügy volt!
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #5525 üzenetére
Egyébként sem warez. Warezért általában pénzt kérnek, vagyis fizetős. Nem jó a szóhasználat.
Na jó, ellopott. Félig jó.
-
MR007RM
addikt
-
MR007RM
addikt
válasz
Auratech #5521 üzenetére
Örülök neki.
Azért ha nincs jó témám, vagy nem látok, akkor is próbálok időnként valamit villantani. A telóm szerepelni akar.
(#5514) BobTail: Köszi! Nem olyan egyszerű a dolog, mert sok az érintett. Én megtehettem amit tettem, de nem kifelé a teljes világ felé. Persze majd késöbb azért utána kérdezek. Egyébként az egész műsort felvettem, abból vágtam. Egész pontosan van egy előzőnapi teljes HD-s felvétel a felírhatóság miatt, némi üresjárat az elején és a végén. Illetve egy elrontott 2. felvétel, ami nagyrészt törlődött miattam
, na abból vannak ezek. Ez Full HD lett volna végig a jobb láthatóság miatt. A erős szimpadi fényeket akartam ennél korrigálni, jobbat csinálni, bár a hangi része mondjuk megegyezik. Nem voltam ott, benyomtam folyamatos fókuszra és mentem a dolgomra, utólag láttam mit alkotott. Na itt még nincs elég tapasztalatom, keveset videóztam eddig, a kontrasztot sem teszem többé túl magasra, meg hasonlók.
(#5522) Auratech: Na igen, azért nem CD-re készült. Ha az érintett emberek tudják megy a felvétel jobban is sikerülhetett volna. Ez már a sokadik megint elnyomjuk fellépés volt, közel nem tökéletes előadással. Egy olyan hangzás mutogatás volt a részemről.
-
Auratech
őstag
válasz
MR007RM #5499 üzenetére
A másodikat néztem meg. Na mármost ebben a minőségben wifin streamelve, mondjuk a 10. sorból egy 3m magas gémről, simán hozná az átlagos rádiós kitelepülések hangminőségét megtoldva FullHd képpel.
Ebből a távolságból is élvezhető minden.
A zene 2.40 után meg teljesen összeállt. (Előtte egy-két befújás-pölö28s- volt.) 3.20-tól pedig hibátlan az összjáték. Ott volt egy kis libabőr is... -
-
attisx
addikt
válasz
Quasi_modo #5508 üzenetére
Nokia áruházas linket én ott még nem láttam, csak mirrorcreator, turbobit, meg hasonlókat. De ha van is egy-két legális link, az oldal főprofilja a warez, amit pedig minden formában tiltott ezen a fórumon, így az is, hogy másoknak ajánlod, hogy ott nézelődjenek új dolgokért.
BTW, aki friss (legális) dolgokra kíváncsi, annak a SymbianDevelopers blogot, illetve a kapacsolódó fórumot ajánlom figyelmébe. Itt is meg van minden, amire egy advanced Syimbian usernek szüksége van (hack, legfrissebb modding cuccok, stb), kivéve persze a warezt...
-
MR007RM
addikt
Egyetértek, és sajnálom ha kár ért téged a részükről, de rákiabálni itt valakire 5500 hozzászólás után.....nem igazán értem. Minden úgy megy közöttünk, mint eddig, és senki sem akar a másiknak rosszat.
Itt egészen biztosan nem.
Tegyél ellenük lépéseket. Az ilyen oldalak sorolhatnánk mind "torrent" kategória. Túlnyomó részt szerzői jogokat sért. Van filozófia mögöttük, amit értek bár teljes mértékben már nem tudom elfogadni. Talán megöregedtem, felnőttem egy kicsit.(#5503) Kobak77: Köszi!
Akkor nem volt hiába. Lehet csinálok még egy darabot. A tárhelyemtől függ.
-
sadboy
aktív tag
válasz
Quasi_modo #5493 üzenetére
1508- ból kiindulva sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legkomolyabb kamerás telefon, ami csak létezik, ám egyelőre egy tetszhalott platformon él csupán. A PureView technológia előtt viszont le a kalappal.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest