Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Van még bőr a Realme 14 képén
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobak77
aktív tag
-
Quasi_modo
nagyúr
Ennyit a 2016-ig tartó supportról.
Gyakorlatilag mindent összeszedtem amire szükségem van, sőt ezen felül is. Hát istenem, legfeljebb nem kapok újabb dolgokat. Ettől én még megelégedéssel tudom használni ezután is. Aki meg a folyamatos frissítésekre van rácuppanva az válasszon mást.
Egyébként supportilag meg kapják be.Néztétek a kamera tesztet. Szerintem kicsit röhejes ez a kivágós átméretezős tesztelési mód. A 808-nál meg kifejezetten bukta az automata módban való tesztelés. mert azt tudjuk hogy (nem) csinálták meg.
-
Dhampir
félisten
-
KSparrow
őstag
Köszi!
Persze, ismerni kell a szövegkörnyezetet. Majd lehet megnézem 1-2 epizódon akár az egyik sorozaton, de lehet a Hot Fuzz, Shaun of the Dead vagy a World's End c. filmek egyikét, bár ez elsőre lehet nagy falat lesz. Csak ott a következő problémám, hogy nem tudom, hogy lesz a fordításból időre igazított SRT file. -
gretzky77
veterán
Akkor ezekszerint csak párositom a 2 eszközt és már használja is a 808 netjét? 808ra né kell semmilyen progi?
Hito csak ezért nem szeretném lecserélni a tabom,egyszerü de nagyon jó kis tab,ha nagyon netezni akarok akkor átdobom párom droidjába a kártyám,de lehet majd veszek vmi olcsó droidot netmegosztásra csak ugye mégegy készülék!
-
stickrs
senior tag
köszi
amúgy a navigálás témához visszatérve..most nem az "autóval" menüpontba léptem be,csak nézegettem a térképet...és ott meg megtalálta az utcát amit multkor kerestemja,és arra is rájöttem,hogy ha rábökök valahova a térképen,akk kezdhetek oda navigálást,lehet ti már tudtátok,de nekem még uj
-
Az oké.
De azt nem értem, ha van egy ilyen funkciója a telefonnak (mármint a gyorstárcsázás képernyője) akkor azt miért nem lehet elérni közvetlen (hiszen azért lenne a neve is gyors) mint anno a régebbi Symbian-okban; hozzárendelted az egyik gombhoz, aztán azt megnyomtad és utána láttad, hogy melyik gombhoz ki van hozzárendelve. Pedig pont a hardveres gombok megléténél lett volna valamilyen módon felesleges; megtanulja az ember, aztán rátehénkedik az 5-ösre és hívja a telefon a nagynénikéjét máris.
Tudom ott a hanghívás erre. Van egy jó vicc is erről, valamelyik filmben láttam;80-as évek. A fószer (valami főnök) éppen villant az új asztali készülékével az egyik haverjának, hogy micsoda intelligens computer van benne; ért a szóból. Máris kezdi demonstrálni:
-Telefon! - kiállja el magát.
-Igen? -válaszol egy szintetikus hang a készülékből.
-Hívd a mamát! -utasítja a fószer.
-Nem értem! Ismételje meg! - válaszol a készülék.
-Hívd a mamát! -ismétli az emberünk.
-Hívd a mamát! -kicsit hangosabban ismétli a főnök.
-Nem értem! Ismételje meg! - okvetetlenkedik a készülék.
-HÍVD A MAMÁT! -ordítja már vörös fejjel a tag.
-A qrva anyád! - motyogja barátunk megtörten...
-Hívom a mamát! -válaszol a robot és tárcsázni kezd. -
Köszi.
Az lesz, csak egyszerűbb lett volna a képernyőn a zöld ikonra bökni. Vagy például a "felvesz" gombot nyomni hosszan... Nem értem, hogy miért hagyták ki ezt az érintő képernyősökbők
Annyira jó volt anno az N82-esen; hozzárendeltem a bal gombhoz és kéznél volt; "papa-mama-gyerekek" -
MC Pite
veterán
A valós valahol 80 és 95% között lehet, az etxra buttons eléggé pesszimista szokott lenni.
A korábbi kérdésekre nem, vagy csak részben érkezett válasz, ezért engedelmetekkel frissítem őket:
-808 átlagosan 25-35%kal kevésbé bírja azonos felhasználásnál mint az N8 (vagy a sok töltéstől az én akkum már megfáradt amíg ki volt állítva) Egy szavazat volt ahol az N8nál jobban bírta.
-Symftp, Symsmb helyett van egyéb alternatíva (myexplorer szódával jó, de jobb lenne, ha nem kéne megosztással bacakodni, hanem bármilyen gépről rá lehessen csatlakozni a telefonra)
-olyan messenger program ami beállítható időszakonként megy online, nincs(marad az email?)
Illetve új kérdés
-A gyári fájlkezelő néha, install könyvtáramban pedig szinte mindig belassu, utóbbinál másodpercekig csak áll. N8on 98%ban ugyanezek voltak, sose volt ilyen.
-A módosított installszervert (rompatcher patch) felraktam, engedei is telepíteni az órát, időjárás widgetet, de marad a gyári, sokszor próbáltam, sokszor restartoltam... Időjárás illetve zenelejátszót leglább ki kéne cserélni, az üzemmód widgetnél működött az install.-Én vagyok csak olyan béna hogyha kapok egy sms-t, akkor azt a számot csak úgy tudom elmenteni hogy válaszolásra nyomok és kimásolom a számot, majd a névjegybe beillesztem?
-
MC Pite
veterán
MyExplorer az kliens csak, nem? A nasról lemásoláshoz használtam; a 'bárhonnan' le tudjak kábel nélkül a telefonról leszedés projekthez ftp/samba szerver kéne
Dukto kliensprogit igényel (meg béna meg körülményes).
Megnézem mégegyszer hogy szerverként műxik-e
Jó lett a CBIII
-
Az a jobb-bal nyil nagyon nagyon fontos nekem is. Szóval már nem lesz?
Utálok tapizgatni a képernyőn. Minden ilyen mozdulat amit a billről felemelve csinálok - időveszteség!
Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel. A céges motodefyt pl ezért utálom.
Ha mondjuk egy szöveg második karakterét kell cserélni, akkor a nagyító lemászik a képernyőről! Idióták.
nyilakkal sokkal, de sokkal könnyebb!Még a BB Z10nél is úgy van megoldva, hogy a nagyító behúz a képernyő szélén. Ott ellenben nagyon komfortos a használat.
-
MC Pite
veterán
Kár, csecsébb az egységes felület.
Illetve ha jól olvasom pár karakterig gorsabb lesz a vissza törlés mint a nyilak előcsalogatása? (oda kell bökni valahova hogy előjöjjön ha minden igaz?)
Éééés mégegy, quicklang működik, vagy nem lesz rá szükség (sms-t gsm ábécé módban, azaz angolul írok)?Gyári fw még mindig 1 könyvtárszintet enged, ill vannak szokás szerint törölhetetlen appok?
Ill remélem a hívás fogadás/lerakáskor rezgetés működik, főleg ha eszembe jut melyik progival csináltam (ahol nem a fw-ben volt) - tán auto speaker? -
MC Pite
veterán
Srácok, mi van az új billel? Elsőre annyi tűnt fel hogy nyíl lett a pipából, meg smsnél nem kell odabökni hogy feljöjjön, egyéb? Elsőre 1-2 háborgást látok, de a prediktív ***ok engem nem érintenek.
Pl ez.
Vagy ez még nem az FP2 ha jól látom? Ha eltűnnek a repülő ékezetek akkor tökön szúrom magam(1895 szerint maradt) Hova lettek a nyilak?
A screenshotokon a témáklnál akkor nem fp2-es képek vannak, mert a gyári skinje lehet csak?
Jól látom hogy új h@ckelési módszer kell fp2höz?
-
MC Pite
veterán
Sajnálom hogy kitolnak veletek -és velünk is-
Dübörög a maketing gépezet és igyekeznek az embereket a lumiák felé tolni
.
Úton a 808, és nem tudom a ClearBlackek mind FP2 kompatibilisek (van párnál megjegyzés FP1/FP2-re. Van egy korábbi vásárlásom az N8amra, de az gondolom úgysem működik rendesen a 808on a fp miatt. Ha lenne a III-ból FP2es, arra beneveznék
Asszony meg ha végre megkapja a bellét (jól el van Annácskával
odáig lesz a lila verziótól
)
-
MR007RM
addikt
Új divathullám.
(#6014) boletus: Én meg vennék. Mióta elhagytam esz érte a fene.
Ha megválnál tőle valamennyiért pü-ben folytathatjuk. Már kezdek belejönni.
(#6015) süti5: Vagy, csak egy gondolat, ez is olyan mint mikor történik valami a rendszerrel és csak mélyreható újrahúzás után oldódik meg, mert nagyon bevésődött egy hiba valahová?
Ha ugyanazt az microSD-t használjuk te és én, akkor annak jónak kellene lenni-e. Én ráadásul piacon vettem, talán kínai beszerzőktől. Egyébként most lenne kedvem jönni a szokásos dumámmal a rendszer kapcsán, hogy.....eltér a tied és az enyém......hagyjuk, mert a mestert nem akarom idegesíteni. Tény és való a symbian nem egy tökéletes, de a többi sem az, mint olvasgatom sokszor, és nekem még mindig ez kell mint más a hibáival együtt is.
Feltornáztam a C-t 279MB-ra. Figyelek!
(#6016) siofok00: Engem inkább a hideg és az eső zavar.
(#6006) SymbianOS: Mégegyszer ezer köszönet a cikkhez.
Kár hogy ide nem linkelted be.
-
MR007RM
addikt
Na akkor meg is van a megoldás. Én júliustól használom ezzel a rendszerrel a telómat. Mostanában kezdtem persze nagy ritkán használni a gyári böngészőt és csak mostanában tűnik fel az hogy a C-n egyre kevesebb a hely. Jelenleg 271MB. Nemrég 360MB volt frissítésnél. Az Opera mintha nem tette volna ezt. Vagy pedig annak a frissítései hozták vissza a kezdeti állapotot.
Mi lenne, ha törölnétek az Operát és aztán újra feltennétek? Már amennyiben aki azt használja és mégis fogy neki a hely. Beállítás kérdése is lehet. Én most azt fogom tesztelni annál is fog-e fogyni, a gyári böngészőt most hanyagolom.
Ha a Nokia kiadna egy frissítést erre akkor bizonyos időközönként, akkor meg lennénk mentve.
(#5949) thom79: A módszeren kell változtatnom. A zsákmányolt fotó jóval kisebb ám.
És ugyanolyan elmosott, ráadásul színes - utómunka? Na majd igyekszem.
(#5950) BobTail: Ez nekem azért furcsa, mert kezdetektől fogva telepítgettem, próbálgattam azt is, amiről tudtam nem fog kelleni. Talán tényleg a böngésző a felelős.
(#5954) Supernova82: Szerintem szerencsés volt az aki megvette tőled.
-
lbence
aktív tag
És a legjobb az egészben, hogy 3 reset után vehetném meg újra a fizetős alkalmazásokat. Egyébként szerencsére van pár amit több mint 3x fel lehet telepíteni (pl.: fmobi), de a best taskmanért fizethettem volna újra. Gravityre leszek kíváncsi, mert az nagyon drága volt és sokat használom.
-
MR007RM
addikt
Mikor azt mondjuk hogy ezután sem fogják....vajon kik azok? Dolgozik még valaki a Symbianon? És ha igen hányan lehetnek és milyen céllal? Ők vajon szoktak álmodozni és esetleg némelyiküknél vannak nagyravágyó tervek, akár titokban?
Gondolok arra, mi van ha egy kis csapat a háttérben a felzárkóztatás ügyében halad, akkor is ha egyesek már lefektették a mostani célkitűzéseket.
Olyan Star Wars feeling félére gondolok a Nokiánál.
A lázadók! Esetleg egy belsős infó?
-
MR007RM
addikt
(#5547) sphe: Ennél nem lehet állítani. Talán egy kicsit messze voltam a hangforrástól, így a halkabb, kevésbé vastagabb hangzás kicsit előjön. Szóval a nagy hangerő ok, a fordított nagyon halk meg nehézségeket okoz, pl a lecsengés esetén figyelhető meg. Ez van.
(#5549) SymbianOS: Állóképnél minek? A lejátszók jobban szeretik a 25fps-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legkomolyabb kamerás telefon, ami csak létezik, ám egyelőre egy tetszhalott platformon él csupán. A PureView technológia előtt viszont le a kalappal.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Politika
- Steam Deck
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia