- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
hurkabela #2925 üzenetére
"Egyáltalán mi az a CIFS?"
Common Internet File System masneven Server Massage Block
Ez az, amin keresztul legkonnyebben feltorik a rendszered, ha kiengeded a netre.
-
törölt tag
válasz
hurkabela #2705 üzenetére
Én PC -t, telót, vagy Android Mini PC -t használok. Ezeken nem probléma a CIFS/NFS csatolás, vagyis hogy PC -n meghajtóként, Androidon fájlrendszerbe csatolva kezeljem a NAS -t. De sztem ennek semmi köze az ftp -hez. Ha a kliens támogatja az NFS -t, akkor megadod a csatolási paramétereket és a kliens fájlkezelőjében kéne látnod a NAS megosztott mappáját (és annak almappáit). Az az egy-két player, amivel idáig dolgom volt, mind kezelte a samba megosztást. Mint pl. az XBMC. A tiedben nincs ilyen lehetőség? Még az jutott eszembe, hogy egyszer volt olyan fennakadás, hogy a két hálózati eszköz csak akkor látta egymást, ha azonos munkacsoportban voltak. De már nem emlékszem, hogy mik között kellett ilyet beállítani.
-
törölt tag
válasz
hurkabela #2702 üzenetére
Most nem tudom megnézni, de úgy emlékszem, hogy üres a komment. Én úgy szoktam "kísérletezni", hogy először nem használok megkötéseket és ha müxik, amit akarok, akkor kezdem szűkíteni a lehetőségeket (jelszó, ip -tartomány, stb). A player milyen mappamélységet "lát"? Kezel egyáltalán almappákat? Tegyél egy általa biztosan értelmezhető filmet közvetlenül a megosztott mappába és nézd meg, hogy azt látja-e! Nincs kódolási probléma (ékezetes karakterek, utf8)?
-
Tonyk
veterán
válasz
hurkabela #2685 üzenetére
Portforwardot a routerben kell csinálni, nem a settings.json-ban...
A settings.jsonban, hagyd 9091-es porton. A routerben a portforward részen kell beállítanod, hogy melyik porton szeretnéd kívülről elérni, és azt be kell forgatni a NAS fix ipjére a 9091-es portra.
A "127.0.0.1,192.168.1.*" hagyd. ill. ide be kellene még írni, hogy kívülről milyen címről fogod majd bizergálni. Ha fix ip-s a külső hely nincs gond, de ha dynamic akkor cumi. vagy átírod *.*.*.* -ra, ha nem szeretnéd, hogy bárhonnét elérhető legyen, akkor marad a VPN. -
R3plica70
aktív tag
válasz
hurkabela #2603 üzenetére
Szia
Bár ha jól látom megoldottad HDD-re, de ha esetleg mégis kipróbálnád a Pendrive-os megoldást akkor az is tökéletesen megy a logoutos cikk alapján csupán az elején van egy fontos változás:
NSA-320, NSA-325, TDC Homebox, on FFP-Stick version 2012-03-19 or newer
Rename nsa310_check_file_C0.libzy.so to nsa310_check_file_C0, replacing the original nsa310_check_file_C0.Azaz a 320-as és 325-ös NAS esetén a kicsomagolt FFP-ben a nsa310_check_file_C0.libzy.so file-t át kell nevezni nsa310_check_file_C0 -ra és a régit ezzel felülíratni.
Ha ez megvan akkor az így módosított file-okat másold fel egy FAT32-re formázott Pendrive-ra és reboot.
Amint be tudsz jelentkezni a NAS-ba, látni fogod hogy az addigi 1 partíció helyett most már 2 lesz a Pendrive-on, ezután mehet minden sorban a cikk szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest