Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt74
senior tag
Lehet már tudni hogy augusztusban jön-e a frissítés?
-
kontrobi
aktív tag
válasz
Zitababus #328 üzenetére
Szia!
Amit vártam a távoli keletről nem jött meg. Bár szóltak, hogy sajnálják de nem az ő hibájuk, kérik az öt csillagot.
De legalább szóltak.
Aztán rendeltem egyet az ebay-ről, Spanyol honból, bő egy hét alatt itt is volt. Víztiszta, teljesen átlátszó vékony szilikon tok. Szépséghibája, hogy nem az a nagyon passzos szoros illeszkedésű mint ahogy azt az ember várná, hanem egy kicsit lötyögős. Olyan veszek egy kicsit nagyobb óvszert, mert a másik szorít címszó. Igaz abból nem is esik ki semmi!
Na így vagyok most!Meg olykor nem vagyok elérhető, nem cseng ki. Meg ilyen nyalánkságok. Meg meleg van!
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Én is a 4X vételén gondolkodom mert alapvetően jó ár-érték arányú telefonnak tűnik, de nem tudom hogy a későbbiekben gondot fog-e okozni a csupán 8GB-os háttértár pl. Lollipop-ra való frissítés után.
-
sfbalazs
tag
Készül a lolli
[link]
-
kontrobi
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekelne!
A HiHonor oldalán található egy frissítés a telóra. Pusztán egy "d" a végén a külömbség. Külföldi oldalakon beszélgettek róla a felhasználók és - ha jól értelmeztem - nem sok jót mondtak. Jobban eszi az aksit. Így aki esetleg gondolt rá, hogy kipróbálja, azt tanácsolom NE TEGYE!
-
Chuckyx
tag
válasz
sfbalazs #264 üzenetére
Javaslok egy kis upgrade-et ehhez a tokhoz.
Nekem a legnagyobb hiba a tokban, hogy nincs lyuk az értesítő LED-nek, így ki kell nyitni, hogy lássam történt-e valami. Ma egy sima bőrlyukasztóval kilyukasztottam a LED-nél, kicsit jobb is lett, mert az átlátszó műanyag itt is jelen van, így látszik is a LED, de védi is. Probléma megoldva :-)
-
kontrobi
aktív tag
Végre megjött az Adata 32 GB-os SD kártyám!
Eddig 8 GB-os class 4-es volt benne, most ez class 10-es. A magam részéről külömbséget tempóba nem érzek de legalább sok a hely. -
nababika
aktív tag
Használ valaki x-posedet ezen a telefonon? Melyik működik, ha működik egyáltalán?
-
Vartanus
őstag
válasz
kontrobi #306 üzenetére
Én mindent letiltottam(kivéve Play-szolgáltatások,Play áruház és Play játékok)igy alig foglalnak helyet és egy esetleges OTA frissitést sem vág haza,hogy nincs meg pár app.Nálam előző teló 16gigás volt és fura hogy most itt mindenfélét machinálni kell és úgy is kevés.
Jeni:
Még 16Gigával sem lenne konkurencia a Honor 6-nak a 4X. A 4X phablet kategóriában indul,mig a 6 nem,ezen kivül a 6 erősebb hardvert kapott,FHD kijelzővel,+1Gb ram 4X-hez képest,meg van még pár extrája ami 4X-nek nincs meg(NFC,infra,stb)
-
kontrobi
aktív tag
válasz
Vartanus #304 üzenetére
Ők csak a telepítőfájlról beszéltek szerintem.
3.6/1.3 arány tehát több mint 2 giga van még. De kicsit aggályos a dolog de az előző 4 gigás telómon is elvoltam. Ki kéne pucolni a sok guglis szart róla de ahhoz meg rootolni kellene de azt meg nem akarom.
Legendd valamit benézett, mert itt mindenki csak 3.6-ról beszél.
-
Vartanus
őstag
válasz
kontrobi #303 üzenetére
Arra kíváncsi lennék,mit értenek 1Gb-os Loli rendszeren,mikor tudjuk a KK is 4,3Gb-ot emészt fel.
Ha 16Gb nincs is,de valóban lenne olyan 5,8Gb felhasználható tárhely(foggalmam sincs ez Legenddnek hogy jött ki a tesztben)azzal már ki lennék békülve.Egyébként nálad hogy áll a tárhely,neked nincs olyan aggodalmad mint nekem,hogy pár hónap után betelhet?
-
Vartanus
őstag
Felraktam kedvenc appjaim közül párat(jó néhányat SD-re),letiltottam rakat gyári cuccot,és így van 2Gb szabad hely,lehet kevés lesz hamar a folyamatos frissétések miatt.
Kipróbáltam,hogy SD-t kivettem,de minden SD-re rakott appnak van a belső táron egy com.android.xyapp fájlja,ami nálam 2-300Mb,plusz azok az appok amik nem áthelyezhetők így 1,4Gb-nyi alkalmazás van,ehhez jön még a gyorsítótárazott adatok és multimédiás cuccok és a végeredmény,hogy van kb 200Mb amit foggalman sincs mi foglal el.Nagyon tetszik ez a teló,de lehet ez sem lesz hosszútávú teló nálam a szűkös tárhely miatt,pláne ha a Lollipop itt is 5,5Gb-ot foglal majd mint a P8 Lite esetén,akkor itt a 4X-en mostani appjaimmal maradna kb 800Mb,ami 3-4 alkalmazás frissités után elfogyna
Tökéletes teló lenne ez 16Gb-os ROM-mal,de így necces lehet,amit nagyon bánok.
-
jeni
félisten
-
sfbalazs
tag
Lehet.ezzel eddig nem volt baj.szerintem egy idő után mindegyik törik.de mivel volt tokom ami egy hét után töredezett ,nállam már minőségnek számít ez.A mofi tok is jónak számít ahogy olvastam annó egy év után mégis letört a sarka meg repedezett, de még mindig rajtavan azon a telón.
-
Bóti
senior tag
Nincs valakinek véletlenül karcálló fóliája, amit eladna nekem?
Nekem nem kéne 3 darab, mint ami ebay-en is van...
Egyszínű (lehetőleg fekete) szilikontok kapható már hozzá? -
Vartanus
őstag
Nálatok a szabad ram(alkalmazások számára)hogyan alakul,bekapcsolás után zéró futó appal?
Egy tesztben full hidegindítás után is csak 1Gb ram volt elérhető applikációk számára a 2gb-ból, ami azért fura nekem, mert úgy olvastam és olyan irányú ismereteim voltak eddig, hogy az EMUI igen jól bánik a rammal is(úgy gondoltam hogy legalább 1,3-1,4Gb szabad lesz a Honor 4X esetén is).Összehasonlítás képen nálam egy Lenovo A806-oson VIBE UI 2.0-án hidegindítás után 1,5Gb ram szabad, ennyi áll rendelkezésre alkalmazások futtatására.
-
sfbalazs
tag
Valaki esetleg próbálta hogy megeszi e a 64gigás kártyát?
-
madrac
senior tag
válasz
Vartanus #273 üzenetére
Akkor se bízom az mtk-ban a gps miatt. Továbbá már rég megtanultam, hogy csak saját magamnak higgyek, mert amit valaki szupernek gondol, az egyáltalán nem biztos hogy valójában az...
fogalmam sincs mit jelentek azok a számok amiket írtál, de most futtattam a két telón a legfrisebb antutu-t:
Honor 4x:
cpu single thread integer: 1199
cpu single thread float point: 1192Haier W910:
cpu single thread integer: 1573
cpu single thread float point: 1097 -
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
Pedig az MTK-s új SoC-ok igen jók.
Kis gyors utánajárással ilyen adatot találtam:
Cortex A53 2.3 DMIPS/Mhz, Krait 3003.39 DMIPS/MHz.Hozzávetőleges számolással:
MSM8260A: 2x1,7Ghz Krait 300 = 11526 DMIPS/MHz
Snapi 410: 2x1,2Ghz Cortex A53 = 11040 DMIPS/MHz
Kirin 620: 8x1,2Ghz Cortex A53 = 22080 DMIPS/MHz
MTK MT6752: 8x1,7Ghz Cortex A53 = 31280 DMIPS/MHzEzek alapján, puszta számokat tekintve kb 2x olyan erősnek kell lennie a Kirin 620-nak a 8db 1,2Ghz-es A53-as maggal, mint a Snapi S4 Pro 8260A, az MTK-s 6752, pedig 8db 1,7Ghz-es A53-as maggal ~3x előnyben van az S4 Pro-val szemben. Ismétlem ezek pusztán számítások egyszerű teljesítmény adatok alapján, de számomra úgy fest a Snapi 410-től valóban jobb a mostani SoC-od, de a Kirin 620 azért már beelőzi rendesen.
-
madrac
senior tag
válasz
Vartanus #271 üzenetére
pl játék (ingress) alatt. ami sokkal inkább cpu érzékeny lehet, mert grafikailag nulla, nem az a lényege.
nem tudom miből gondoltad, de a régi telóm nem mtk-s, azokat messzire kerülöm, hanem dupla magos qualcomm snapdragon MSM8260A van benne ami elég erős.app-okat nem próbáltam meg átpakolni manuálisan, de a nagy játékok amúgy is az sd kártyára szokták telepíteni a nagy adataikat, nemde? kötve hiszem hogy azt a 3GB-nyi adatot a belső tárhelyre próbálná felrakni.
-
Vartanus
őstag
Milyen esetben akad meg rendesen? Látom te is MT6592-es telóról váltottál erre.
Manapság nagyon sok készülék van Snapi 400/410 ill. MT6582-es alapokon amikben csak 4 1,2Ghz-es A7-es mag van még is elég használhatóak (pl Huawei A. G7), ebből gondoltam(meg hogy Antutuban kb azt hozza a Kirin 620-as 4X mint az én A806-osom MT6592-vel), hogy talán nem olyan vészes érvágás lesz.Akkor appot SD-re mégsem lehet tenni? Egyik játék amivel sokat tolom a WoT Blitz ami önmagában is 3,1Gb-ot elfoglal..lehet még is más teló után kell néznem
-
madrac
senior tag
válasz
Vartanus #253 üzenetére
prociban mindenképp visszalépés lenne valószínűleg. a 4x megtud akadni rendesen ha olyan alkalmazásról van szó. valószínűsítem hogy az egyes magok lassúsága miatt.
használat közben van hátlap ropogás már az elejétől fogva.
amit belehet állítani mint alapértelmezett írási tárhely, valószínűleg csak az app-ok letöltésénél segít, de ugyanúgy települ mint más telón. néhány alap programot felraktam és már csak 2.5GB elérhető...
dobozból kivéve is csak 3GB körüli tárhely van szabadon, nem 3.6én játszom GPS alapú játékkal ahol a GPS pontosság alapvető és hamar kijön. ez alapján tudom mondani, hogy a GPS lehetne pontosabb is...
Wifi-vel nincs semmi probléma. gyors.
telekom hálózatot használok és nem szakadt meg hívás.
kijelző felbontással kapcsolatban már írtam véleményt.
-
Vartanus
őstag
Több helyen ellentmondásokat olvastam, bár hivatalos PDF adatlap szerint támogatja a 800Mhz(B20)-es LTE-t én még is megkérdezném itt a tulajokat, hogy próbálta-e valaki városon kívül T-s vagy Telenoros kártyával a 4G-t és ha igen működött-e?
-
Vartanus
őstag
-
kontrobi
aktív tag
válasz
Vartanus #260 üzenetére
Igen, azt olvastam és meg is beszéltem vele.
Nekem az ikon mutatta a vételt, de ennek ellenére nem tudtam telefonálni. Újraindítás kellett neki.
Meg nekem, szokatlanul - Lenovo S920-hoz képest - hosszú ideig olvassa be a kártyáról a számot, a hívás karikán futó kis pötty vagy hatszor körbemegy mire tárcsázni kezd.Remélem ezek is javításra kerülnek egy frissítéssel!
Képernyőképen mit szeretnél látni? Nekem ez így nem érthető.
Bocsi, tudom továbbképzésre kéne mennem!
Utólsó kérdésedre nem tudok objektív választ adni, van akinek ekkora kijelzőn még a 4K is kevés.
Én a pixeleket nem számolgatom, nem is látom. Ahhoz, hogy rendesen legyen hajtva ezzel az IGP-vel, ahhoz bőven elég. -
kontrobi
aktív tag
Szolgálati közlemény!
A képen látható tok, kerülendő! A telefon saját töltője ne fér az USB-hez mert kicsi a nyílás a tokon és sajnos ugyan ez a helyzet a Jack aljzattal is. A hangerő gomb csak legalul erzékeli a nyomást. Egy hét használat után a tok és a telefon között kisebb mennyiségű, szutyok halmozódott fel.
Ezt megszívtam!
Le is került a telefonomról. -
kontrobi
aktív tag
válasz
Vartanus #253 üzenetére
Az, hogy az 1.7-hez képest esetleg ez mekkora visszalépés -ha egyáltalán az - nem tudom, én 4x1.2-ről jöttem ahhoz képest meg ugye ez erős fejlődés.
Nem érzékelek csavarodást, a hátlap számomra kifejezetten kellemes fogású. Nyekergés sajnos van egy kicsi, rögtön az első hátlap levétel után a bekapcsoló oldalán érhető tetten. Házilag orvosolható valamilyen szinten.
Én komoly hálózati hibával nem találkoztam. Kissebb gsm problémák adódtak de nem vészes, újraindítás után helyreállt. Ezt is nyáregyházán tapasztaltam, itthon nem.
SD-re telepítek mindent, GPS, játék, mindig tv stb...
A Lollipopp egy nagy kérdés mennyit fog elvenni a tárhelyből, én úgy gondolom vagy inkább bízom benne, hogy ezt megoldják okosan.GPS-t sokat nem használtam de amikor igen, működött rendesen, hiba nélkül.
WiFi nekem panaszmentesen szalad, stabil. Amikor hiba volt az is a router miatt.
Remélem segítettem!
-
Vartanus
őstag
Egy ideje nézelődök már teló után. A mostani MT6592-es telóm a B20(800Mhz)-as LTE hiánya miatt cserélném.
Visszalépés lenne a 8x1,7Ghz A7-hez képest a 8x1,2Ghz A53 proci,(IGP mindkettő esetén 450MP4 700Mhz)?Kérdezném a tukajokat, hogy mennyire megbízható teló a 4X(minöség,pl csavarás markolás,hátlao levételnél recsegés,ropogás van-e?)elején olvastam volt aki 2 hibás 4X-et vissza vitt,másnál jelentkezik hiba(hálózat eldobálás,akármi),vagy csak kolléga volt peches 2x is?
A MicroSD-re app telepités müködik?(a belső 3,6Gb tároló aggaszt egyedül igazán a telóval kapcsolatban)
GPS-re panaszt is olvastam,valóban gyenge ezen egység?Wifi milyen?
Köszönöm válaszokat előre is,és ha bármi tanács,vélemény stb lenne azt is szivesen veszem
-
Bóti
senior tag
válasz
Zitababus #250 üzenetére
Igen, láttam a tokot fentebb. Olyasmi kéne nekem is csak egyszínűben.
A kinyithatós tokok valahogy nagyon nem az én világom.
Hátlapra kéne egy szilikon tok, előre meg valami (matt) edzett üveg/fólia, és elégedett is lennék.
Eléggé féltem ezt a telefont, 6 nap alatt jobban hozzám nőtt, mint eddig bármelyik. -
madrac
senior tag
kérdés: van aki észrevett olyat hogy 4G hálón adatkapcsolat nélkül is jobban merülne? ill. adatkapcsolattal?
-
kontrobi
aktív tag
válasz
rendesadam #64 üzenetére
Lassan eltelt egy hónap. Visszatérhetünk így néhány hét után az üzemidőre de nem tudom mit kéne tapasztalnom. Ha valakinek van valmi mondanivalója ne tartsa vissza!
-
madrac
senior tag
akkor egy "kis" beszámoló, az első 1-2 napi tapasztalatok alapján:
előnyök:
- (4.5-el összehasonlítva) nagy és szép kijelző. persze pixelesebb a képe mint ugyanez a felbontás 4.5-ön, de vállalható. fényereje elég nagy, még direkt napsütésben is látszik valamennyire.
- akkuról még nem mernék túl sokat mondani, de egy lemerülés és feltöltés után nem merül olyan gyorsan.
- hátlapi kamerája nagyon szép fotókat készít szerintem összehasonlítva a régebbi Haier w910-emmel, pedig én tényleg kritikus vagyok ilyen téren. tiszta, kontrasztos, a színek a helyükön vannak, az ég sokkal kevésbé hajlamos a beégésre, rossz fényviszonyok között se hajlamos a zajosodásra ami számomra nagyon kellemes meglepetés.
- kamera exponálás hangja kikapcsolható
- extra funkciók, pl dupla érintésre felébresztés, kijelző színhőmérsékletének állíthatósága
- gps fixálás sebessége nagyon jó, pontossága nem rossz, de nem is kiemelkedő.
- nem túl olcsó, de legalább 2 éves hivatalos hazai garival lehet megvenni helyben és azonnal átvehető. a garancia a telemax-hoz szól.hátrányok:
- érezhetően lassú proci, és ezen még az se segít hogy nem egy full HD felbontású kijelzőt kell meghajtania. érezhetően akadozva görget alkalmazásokban, játék is akadozik, összehasonlítva egy régi 2 magos snapdragon-nal. az adroid és a launcher legalább teljesen folyamatos működésű.
- anyaghasználat, dizájn jó, bár a hátlap nyekergés zavaró lehet használat közben, ami már az elején kijön.
- kirívóan kevés felhasználható belső tárhely (3GB), ahhoz képest hogy 8GB van benne elvileg.
- az értesítő led nagyon jelképes. olyan pici és kis fényű hogy nehéz észrevenni
- igaz hogy LTE képes állítólag, de belső Bp kerületben még 1x se ment fel LTE hálóra valamiért... (elég új sim kártya, domino)
- a menü gombok világításának hiányát továbbra is szokni kell...
- nincs benne gyárilag telefonhívás rögzítő -
Zitababus
csendes tag
Tud valaki normális tartót a kocsiba?
Ilyen univerzálisat vettem eddig mindig, de hát most már ez a harmadik amit széttörtem. (Nemröhöööööög!) -
kontrobi
aktív tag
Ha megjön és addigra nem felejtem el, akkor nyomok egyet.
-
kiskacz
senior tag
Ha valakinek ugyanúgy kevés a fényképező gyári beállítása mint nekem.... (Makró mód - stb. hiány)
Testvérlapunkon
[link]- írták a lenovo camera-t - INGYENES. - ÉS JÓ. (Lenovo-ról jöttem, ugyanúgy használható mint ott, de magamtól nem jutott eszembe felrakni, pedig megvolt az apk....) /(#68) rokarudi/
-
kontrobi
aktív tag
Tegnap rendeltem 32Gb-os Adata kártyát 8.65$-ért. Szerintem elég jó ár!
Ha valakit érdekel:
[Ali] -
kiskacz
senior tag
Köszi! Akkor azért nem találtam...
-
kiskacz
senior tag
Sziasztok!
A fényképező gépen van (hogyan?) makró mód?
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Kb. egy hete kértem bootlock unloader kódot, de még mindig nem jött válasz. Mennyit kell rá várni?
-
kontrobi
aktív tag
Közben a tesztnél látom megy a telefon "leértékelése".
-
kontrobi
aktív tag
Kérdés az, hogy akkor vagyok jó ha tapogatok vagy akkor, ha hátratett kézzel csak nézelődök?
-
-
kontrobi
aktív tag
Óóó, hát mivel nekem már van ilyenem így tapizni már nem kell. Max megnézhetném neked mid van.
-
kontrobi
aktív tag
Na akkor ne tokoljunk tovább!
Megérkezett a tokom!
Mint mondtam én a flip tokokért nem rajongok ezért most egy ilyenre ruháztam be. Dícsérni nem fogom, mert nincs miért, pláne azért nem mert nem üveg hátlappal kértem hanem műanyaggal -azért, hogy ne szedje az is az újlenyomatot - de sajna a képeken nem látszódott, hogy fényes üveg hatású.
A telót szép vastaggá teszi, de remélhetőleg óvja majd! -
pusihusi
addikt
Sziasztok akkor arany szinű nincs?
-
Zsolt74
senior tag
Én egy ilyen tokot rendeltem hozzá.
Németországból jön.
[link] -
kontrobi
aktív tag
Vajon milyen különbséget takar az a "d" a filenév végén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 14 PRO 128GB Space Black
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest