- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2293 üzenetére
hehe, felesleges még ezen pörögni. a razr i egy ku***a jó telefon, idén nem hiszem hogy lesz számunkra elérhető motorola utód hasonló paraméterekkel. erős a gyanúm hogy ők is mozdulnak tepsi irányba, az első modellek minimum 4,7 col kijelzővel fognak terpeszkedni (bár szerintem a mostaninál is kisebb kávával).
szerk.: amúgy ha meg erre játszol add el, vegyél belőle aranyat és addig kapsz tőlem kölcsönbe egy defy-t
szerk.2: miért is tudnád jobb áron eladni az s3-at? mindenki s4-el fog virítani, a kutyának sem kell majd a használt előző generáció. még méretben sem jobb mint az új. akkor már inkább egy megkímélt és egyéni fém razr i.
szerk.3: javaslom használd a telefont, mert ez arra igazán jó
-
Kopogy
csendes tag
válasz
Baranya24 #2265 üzenetére
Közben megoldódott a hangszóróprobléma. Teljesen hálózati hibáról van szó, a hangszórónak kutya baja. Az én kártyám még Pannon-os, kb. 5 éves. Kipróbáltam egy új T-mobilossal, majd egy Telenorossal és mindkettőnél kiváló volt a hangszóró. Visszatettem az enyémet és újra recseg. Mindkét új kártyával nagyobb hangerővel és torzításmentesen szólt a hangszóró. Többször is kipróbáltam és ugyanaz volt az eredmény. Tehát kártyacsere kell. Javaslom, ha valakinek ilyen gondja van, szervíz előtt próbálja ki a kártyacserét. Legalább egy próba erejéig.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Baranya24 #2171 üzenetére
Azt észrevettem én is, hogy csak a zenelejátszót tudja elindítani, de azt hogy a zene magától induljon el, azt már nem, annak ellenére sem, hogy lenne ilyen lehetőség.
Halo: Egyébként hiába szedtem le a térképeket offline, keresni meg navigálni így is csak adatkapcsolattal enged :S Pedig még műhold jelem is van. Szóval valamennyi értelme van, de nem túl sok így az egésznek.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2110 üzenetére
developersben semmit, nem csináltam még fr-t és slapból off állásra frissült ez az opció. letöltés stock browserből downloadba megy, nem buheráltam nem is biztos hogy lehet.
viszont jobban megnézve annyira brutál gyors lett a teló hogy nehezen nyúlok most hozzá. el is bizonytalanodtam fr tekintetében. akksi miatt meglátjuk majd.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #2063 üzenetére
Szerintem, hangsúlyozom szerintem, nem jársz jól. A garanciád jó eséllyel ugrani fog, amikor érvényesíttetni akarod más egyéb probléma miatt. Magyarul, ha észreveszik, hogy megpiszkálták, búcsút mondhatsz neki. Persze, ha annyira jól dolgoznak, lehet, hogy észre sem veszik majd a hivatalos szervizben, de ennek kicsi az esélye.
Én a helyedben ezt is hivatalos úton takaríttatnám ki. Legközelebb meg leragasztanám a nyílásokat, amikor olyan helyen járok. -
-
Kront
tag
válasz
Baranya24 #1724 üzenetére
hogy itt konkrétan mi a fene az ok, arról fogalmam sincs. viszont tableteknél is előfordult már ilyen csúsztatott kiadás és ott gyakran szerzői jogi problémák szoktak húzódni mögötte:
például, beletesznek az új romba egy olyan szolgáltatást, ami ingyenes, kivéve XY országban, akkor gyakran nem várják meg, míg meg tudnak egyezni az adott ország képviselőinek a jogászaival, hanem előbb kiadják a többieknek és oda majd akkor, ha a jogi téma rendeződött. pl. úgy, hogy az ottan forgalomba hozott készülékek után fizetnek, vagy kiveszik az ottani romból az adott funkciót.
hasonló, ha valami olyan licencelt cucc kerül a romba, amihez az adott ország területén nem érvényes a licence vagy valami olyan feature, amit egy adott országban helyi szabadalom véd. ilyenkor megint a jogászok birkózására kell várni.
lehetnek még egyéb jogi akadályok is. például az a dolog, amit a google now művel (meglévő funkciókat kell letiltanod ahhoz, hogy a személyi adataiddal ne kufárkodjanak), egy tisztességes demokráciában kimeríti az egyetemes emberi jogok pároslábú, bakancsos sárba tiprását. korábban ennél sokkal kevesebbért keresztre feszítették a microsoftot még amerikában is és azonnal kivetettek ilyeneket a windowsból. csak ma már a tisztességes demokráciák viszonylag kis számban akadnak...
-
tott
tag
válasz
Baranya24 #1724 üzenetére
Azt en sem hiszem hogy javitasok lennenek benne de egyebkent meg mit kellene javitani? ha jol ertem az eddigi tapasztalatok alapjan az aksi jobban merul, de erre a google now a legjobb magyarazat.
en csak annyit tudok hogy a nexus-on a JB eleg jelentos javulast hozott a gyorsasagban, kezelhetosegben. es stabil volt. en biztos azonnal felrakom ha vegre megjon.
a Motorolas csaj azt hangsulyozta ki hogy "retail" es ezert kapjuk meg kesobb. ja hogy retail, mondta o, akkor az kesobb jon.
-
Kront
tag
válasz
Baranya24 #1705 üzenetére
- 2.4 ghz-en 12, max 14 fix(!) csatornád van, ezek egymással is interferálnak, zavarják egymást (kivéve az 1, 6, 11 csatornákat) továbbá semmi nem garantálja, hogy egy csatornán ne legyen több router, mert a felhasználó adja meg, hogy éppen melyiket használja a háló. ha azonos frekin van több kapcsolat, akkor pláne romlik a jel és ezáltal a sebesség/hatótávolság. egy lakótelepen, irodaházban nem ritka 20-30 access point sem. itt aztán még akkor sem tudod elkülöníteni őket a 12 csatornán, ha minden üzemeltető akarja. de nem is akarják. általában azt sem tudják, mi az. ráadásul a legtöbben a gyárilag alapértelmezett 1-es vagy 6-os csatornán hagyják az ap-t, ezért ott még rosszabb az adatátvitel.
- 5 ghz-en ellenben eldöntheted, hogy sok csatornád legyen-e kisebb sávszélességgel (azaz lassabban menjen) vagy ha nem terhelt a háló, kevesebb csatornád legyen, de nagy sávszélességgel (azaz gyorsabb legyen a kapcsolat). dinamikusan tudsz alkalmazkodni a környezeti terheléshez. a csatornaterhelést/kiosztást meg a routerek és a kliensek egymás között automatikusan elintézik, a környezetük figyelése mellett, így mindig szabad, interferenciamentes csatornát kapsz egy adott kapcsolathoz.
ugyanazon energiájú rádiójel 5 ghz-en jobban csillapodik, mint 2,4 ghz-en, ami részben rossz, mert kisebb hatótávolság érhető el, de jobb is, mert a szomszédos hálózatok kevésbé zavarják egymást. a mikrosütő is pont ugyan ott dolgozik meg a bluetotth is, ahol a a 2.4-es wifi, ezért azok is nagyon be tudnak zavarni, míg 5 ghz-en ez a zavar nincs.
az sem teljesen igaz, hogy nincs eltérés a két freki sebessége között. a jelenlegi szabványokkal 2.4-en 450 mbps-os az n-es wifi plafonja. 5 ghz-n pedig a 802.11ac szabvánnyal, 8 csatornán multiplexelve, 3,46 gbps (mintegy nyolcszoros) az elméleti csúcssebesség.
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
Baranya24 #1679 üzenetére
A TotalCommander nem is latja , csak a winfos sajatszamitogepe.(allitolag mert hordozhato eszkozkent ismeri fel,a win7)
Nekem is drop und drag modszerrel megy a telorol,telora masolgatas(film,zene). Nem Totalbol , de kibirom , a csengohangok pedig , valahogy alapbol mappa krealas -bemasolas-kivalasztas , ez biztos azert van mert megszoktam , viszont JB alatt mintha jobban enne az aksit a rendszer(tegnap esti 100% most 74% (angrybird par foto , sms, hivasok, kb 1 ora wifi szinkron). hmmm , bar lehet hogy ez igy jo nem tudom , szerintetek? -
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #1281 üzenetére
Nézd csak meg ezt és ezt, hátha színesebben látod majd a világot ha használod.
Én is vettem volna, ha meg tudtam volna venni a telefont. Motorozok (ha nincs ilyen hideg), és esni bármikor eshet, olyankor meg gatya csak ezért megállni és elcsomagolgatni a telefont, úgyhogy totál hasznos, arról nem is beszélve, hogy a por/zsebpiszok sem megy bele a nyílásokba. A Defy óta ezt nagyon értékelem.
-
Drenadar
veterán
-
sifarr
senior tag
-
zsirfecske
addikt
-
Jaffa75
őstag
válasz
Baranya24 #1123 üzenetére
Szia,
nem sokára lesz bővebb infó is hasonlókról...
Jelenleg a Motorola honlapján be tudod regelni magad, ott van lehetőség a "warranty" ellenőrzésére is! Nekem sincs papírom, viszont a telefonra van gari az ottani eredmény alapján - most hogy ezzel érek-e bármit azt passzolom, de legalább a tudat nyugtat...
-
Schanyee
senior tag
válasz
Baranya24 #896 üzenetére
Az elmúlt 2 napban kb 15 hívásom volt, és egyszer sem tapasztaltam, senki se panaszkodott semmire, én is tisztán hallottam mindenkit.
Két kérdésem viszont van, Expansys-os vásárláskor a garancia vagy gyakorlatilag bármilyen papirozás hogyan van? Mert nekem kb semmit se adtak, csak egy papírt, ami inkább valszeg a DHL papírja, hogy ezeket hozza, mert se az ára, se semmi a termékekről, csak a neve aztán annyi.
A másik, automatikus frissítések hogyan vannak? Ha rákattintok a settingsen belül, hogy frissítsen, akkor elkezdi, de magától nem dobta fel, pedig már egy ideje wifi-n volt.Amúgy tetszik nagyon, még semmilyen hibába nem futottam, remélem nem is fogok, híváskor a hangminőség meg szerencsére a korábbi nokiámnál még jobb is, meg hangosabb, pedig az a telefon kb etalon volt (azok között amiket láttam, ami azért nem olyan túl sok). Nagyon tetszik mind kinézetre, mind minőségre, és amiket bárki is mondott pentile kijelzőről, nekem ekkora felbontásban abszolút észrevehetetlen. Plusz mint most kiderült van benne FM rádió is (ami engem nem érint különösebben, de jó tudni azért
)
-
GGMPC
őstag
válasz
Baranya24 #896 üzenetére
Elkepzelheto - mivel a sima razr is kepernyozar lecsuk es a katt meg mint a regi filmeknel az elcsuszott szinkron kesobb jott meg!
Vicces volt, de engem inkabb idegesitett!
Tul gyors a telefon es szoftveresen hamarabb lekezeli a bejovo hivast, mint ahogy valos beszelgetes letrejonne!?. (ugye erre gondolsz?)
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #854 üzenetére
Baranya24 és Drenadar
Skacok! Tudjátok, hogy a WAREZ tiltott a fórumon? Nem akarlak riogatni Titeket, de lehet, hogy ezért bünti lesz. Ha mindenképpen ilyeneket akartok beszélni, tegyétek privátban.
Drenadar
Jobban jársz, ha beírod youtube-ra, hogy RAZR i game és megnézegeted a videókat, igenis játszogatnak eléggé komoly játékokkal. Az más más kérdés, hogy nekem néha a Cut the rope is túl sok, mert a saját ujjamtól nem látom, mit csinálok, ezért nem értem azokat, akik ekkorka kijelzőn irányítani és nézni is akarnak egyszerre főleg egy GTA-t vagy valami FPS-t, de ez legyen mindenkinek a saját dolga.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #830 üzenetére
hát van pro és kontra, a lényeg hogy a system ui-t gyorsabban pörgeti, de néhány appal lehetnek gondok vele (akkor is ráerölteti a gpu-s rendert, ha az app nem támogatja túlzottan), és elvileg több akksit is eszik mert konstans jobban megy tőle a gpu.
tehát én kihagyom, mostani tempó megfelel, zselés cukorkában meg még jobb lesz a vajprojekt miatt.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #823 üzenetére
hát ez egy botrányosan nagy mák volt részedről, erős fél áron
gratula hozzá!
én ezután már nem akarok tepsi razr hd-t, az tuti! legközelebb a motorola nexusnál fogok elgondolkodni, vagy talán az új x nevű csodánál, hehe.
szerk.:
ez a "force GPU rendering" hol van, browsernél tán vagy system settings? még nem láttam ilyet benne. -
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #819 üzenetére
Vagyunk még egy páran itt úgy, hogy Defy után RAZR i... de 54000Ft az nem semmi. Eléggé jutényos volt, mondhatom. Annyiért már én is vettem volna, de az én zsebemnek eddig kétszer ennyire fáj minimum. Nem tudom, Te hogy jutottál hozzá ily olcsón.
Abban igazad van, hogy mi szép, az megérdemli a törődést, de én irodában dolgozom (többnyire), így én nem érzem hiányát egy toknak vagy fóliának. Nyilván, ha olyant dolgoznék, vennék tokot én is. Vettem a Defy-hez is másfél éve nyáron, kiránduláshoz akartam, de elkéstem. Nyaralás utánra sikerült beszerezni, de asszem kétszer volt rajta 1percnél hosszabb ideig. Sőt, talán annak köszönhetem, hogy beázott, mert ilyen tok volt rajta és a hangerő gomboknál ment be a víz. Előtte tok nélküli próbán sosem volt gond, úszott mint a kavics, de nem ázott be. Azóta a tokoktól is távol tartom magam.Szerk:
Ez a fajta tok kicsit benyomva tartja a Defy hangerő gombjait nálam. Persze csak a garanciamegvonásos levél után vizsgáltam meg ennek a lehetőségét, amikor kinagyítva elküldték, hol ázott be. Addig eszembe sem jutott volna, hogy pont az teszi tönkre, ami meg kéne védje. -
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #817 üzenetére
Én erre sem fogok fóliát tenni, mint ahogyan a Defy-re sem tettem. Használni veszem, nem félteni, de persze ésszerű keretek között. 14év alatt egyetlen telefonom sérült meg komolyabban, kiesett a zsebemből. A Defy-nek sincs semmi baja két év használat után, még egy hajszálkarc vagy zsebkopás sem. Így gondolom érthető, miért nem akarok tokkal-vonóval bíbelődni. Persze nálunk még nincs gyerek a családban, nem repteti a telefont, a kutya sem kaphatja meg, így azért kímélve is van.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak valami többnyire értelmeset, más-más fólia jön be az embereknek. Természetesen jobban karcolódnak, mint maga az üveg, de olcsón és egyszerűen cserélhetőek. Van, amelyik ragadósabb, van amelyik csúszósabb és ezt befolyásolja a kezed zsírossága is. Természetszerűleg, minél többre tartják a terméket, annál jobbak az általános tulajdonságai, de hogy a 2000Ft-os vagy az 1700Ft-os fólia jobb-e Neked, csak saját tapasztalat útján tudod meg. Én azért hagytam fel a fóliákkal, mert (szerintem zsírosabb a bőröm az átlagosnál és) mindig sokkal maszatosabb és ragadósabb volt a fólia mint a sima üveg.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #796 üzenetére
amúgy én ezt és ezt néztem ebay-ről, de az ilyen szilikon tokok sajnos rizikósak, minden azon múlik mennyire passzol. végül úgy döntöttem hogy elég a sima csúsztatós bőrtök, zsebben hordáshoz.
szerk.:
megjegyzem az anno defy-hoz vett tok tökéletesen illik a razr i-re, még jobban is mint előbbi. razr szélessége picit nagyobb de vékonyabb is, viszont a nagyobb magassága miatt kilátszik pont a noti led a tetején, ahol ki van vágva kicsit az anyag elvileg defy méretre (aminél sosem működött mert túlságosan becsúszott a telefon).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Lexus, Toyota topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged