Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
Mi a véleményetek ezekről az akkumulátorokról?
-
BUMeraNg
csendes tag
Motorola Defy-re KitKat
( Aki telepített már cm-et ezt is hasonlóan kell, csak annyi hogy a 2.6.3.0 kernel telepítése után újra kell indítani, és utánna lehet csak a cm 11 2014.01.20 nightly-t telepíteni utána pedig mehet a többi.)
11-26_GApps_Core_4.4_signed.zip 17.7 MB
https://mega.co.nz/#!RJ421Qza!FvxAZ4m5gOhkDPNSDcUhgOsqpaVoOg2Yqtl13qv9dWYcm-11-20140120-NIGHTLY-mb526.zip 157.7 MB
https://mega.co.nz/#!EcoBFayK!k8AUyAnoGRiVD0o8WvrmF_zWa7nVfHiffZiaa-gsDicCsak saját felelosségre vágj bele.txt 44 B
https://mega.co.nz/#!Fd51UAQS!rC7bqfKmiPC8eYEOIYlKlK4Eo6DWfNYeFzHpRHQqjAsdefy_twrp_recovery_2.6.3.0.zip 7.5 MB
https://mega.co.nz/#!wVZhQQYB!JcL05d4vL6NZUI2fHucnqWFNuEMKlG-FYqHsAjHZxGAtelepítési útmutató.txt 60 B
https://mega.co.nz/#!IQpxGRaY!F6kWUVW1iGrsvP91WgkJtsqzQgwMvN6Bs2aXfpiXUrcupdate-for_29.12.13.zip 4.6 MB
https://mega.co.nz/#!BMoB2QjQ!OfRhGg-BT3ToO7w5TMKPJEkvGliY-vWujWDfqj_i7sM -
arni1
aktív tag
Sziasztok!
Egyik haver lefőzte a defy készülékét. Lemerült flash-elés közben, semmire nem reagál(se bootloader, se bekapcs semmi), usb töltőre csak felvillan a fehér led, nem világít konstans..
próbáltam már ezeket a lépéseket:
4.Remove your battery.5.Press and hold power button and vol + button.
6.Put the battery back holding those buttons.
7.Now your phone will start and a blank screen will appear, now release those buttons. It will show the Bootloader.
azonban nem reagált rá.
Valaki járt már így és tudna segíteni?
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
Juliuska
üzenetére
Én se tudtam! Mindazonáltal félek, hogy a Lenovo ezzel csak az észak-amerikai piacot vette meg, ahol még erős volt a Motorola.
Canniball: Na ja, a Lenovonak nyilván. IBM, Motorola... Másrészt most nyilván bebizonyosodott, hogy a Google-nak csak a szabadalmi portfólió kellett. Az árat is így kell nézni.
-
Juliuska
senior tag
válasz
üzenetére
bevallom töredelmesen én sem tudtam, h a Lenovo "...a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója a Samsung és az Apple után..." -> ez akár még jót is jelenthet a Motorolának sőt, biztosra veszem, h ebből a fúzióból jó dolgok kerülnek majd a zsebeinkbe, vagy máshova...

-
sinkoneri
tag
umount/mount volt reboot volt
vipe cache / dalvic cache volt -
sinkoneri
tag
Szuper, megvan köszi!
Másik ami most előjött szinten WR 2.1.1-en hogy a gallery nem tudja megjeleniteni a kepeket. Azt irja hogy nincs mountolva az SD kartya...ami nem igaz. Minden mas alkalmazas tudja hasznalni (kiveve camera). Mar csinaltam app cache torlest, titanium backupbol visszaraktam a regi gallery/camera app-ot. Fotot se tudok csinalni mert nem erzekeli az SD kartyat (de kis elonezeti kepben egy olyan kepet mutatat amit mar toroltem). Formazzam le az kartyat v mi a pekpelot csinaljak meg? Olyat is sirdogalt pl ES file manager hogy nem tud torolni mert read only mode-ban van az SD kartya, Aztan maskor meg tudott torolni.
Vmi 5let? -
törölt tag
-
sinkoneri
tag
Sziasztok,
White Rabbit 2.1.1 van a fent. Mar nem emlekszem hogy melyik ROM-ban de valamelyikben tuti volt egy olyan lehetoseg hogy a bekapcsologombot tudjatok eleg nehez megnyomni (legalabb is baratnomnek) at lehet konfigolni a hangero gombok valamelyikere.
WR-ba van ez es csak en nem talalom vagy ez egy masik romban volt? Rabbit-ra kene vmi megoldas erre az alternativ bekapcs gombra mert amugy nagyon stabil rom.Koszi
-
Andy11
újonc
válasz
Juliuska
üzenetére
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat! Az az igazság,hogy nem létkérdés a GPS mert amúgy meg vagyok elégedve a telefonnal. Idővel majd megoldom a ROM cserét is csak idegesít az a kereszt jel a GPS antenna ikon mellett.Nekem mint műszaki embernek azt sugallja a kereszt,hogy nincs, le van tiltva stb.
Visszaküldeni már nem fogom mert ennyi pénzért csak valami hulladékot tudnék venni és nálam elég nagy igénybevételnek vannak kitéve a telefonok... -
Juliuska
senior tag
válasz
Andy11
üzenetére
Sajnos, jól mondja az előttem szóló Fórumtárs (ebben a hozzászólásában). Anno én (is) küzdöttem ezzel a problémával és akkor arra a személyes megállapításra jutottam, h a ROM telepítésekor a konfignál, ha nem megfelelő régiót választottam, bizony nekem sem működött a GPS...

-
Andy11
újonc
Elnézést de még mindig a GPS problémámmal jövök ("mélyvíz" 9718-9719)..
Több száz hozzászólást elolvastam már a GPS témában mind a 3 fórumban és lassan kezd letisztulni a probléma...Két dologról nem találtam eddig semmit: mennyire természetes az,hogy piros a GPS jel és az a kereszt a GPS logónál és hogy csak néhány másodpercre villan fel (lásd a két fényképet)? A másik fórumban írták régebben,hogy a baseband beállításban kellene a central europa-t beállítani....ezt hol találom? Lehet,hogy a factory reset után kell megadni?
Előre is köszi! -
Juliuska
senior tag
válasz
bod101
üzenetére
No ennek igazán örülök. Így utólag, már bánom, h nem hoztam szóba, h lehetőség szerint ments le minden olyan alkalmazást (mondjuk egy TitaniumBackup-pal) aminek visszarakása pár pillanat volna ilyenkor a Fact.Reset után (egyes launcher beállítások, jegyzeteid feljegyzései, játékállások, stb.)

Elnézést kérek...
-
jel1
aktív tag
-
Juliuska
senior tag
a mélyvíz tartalomjegyzékében szépen össze vannak szedve az elsősorban a megbízhatóságot és a gyorsaságot szem előtt tartó ROM-ok. Keresd + a "Milyen főzött romok vannak Defy-ra?" című témarészt. Bármelyiket választod is, nem fox' nagyot csalódni. (persze kisebb hibák azért előfordulnak, de a napi használat szempontjából egyáltalán nem vészesek...)
-
jel1
aktív tag
na, nincs semmi ajánlható android erre a szarra? mindenki csak problémával jön ide?
-
Arcsi
tag
Sziasztok, nekem még szeptemberben cserélték a gombvilágítást gariban, ez elvileg lcd panel cserével is jár. Most a kijelző közepén terjed szépen lassan egy fekete pixel sor...
A gari azóta lejárt, szerintetek visszavihetem a Trémobilba, a cserealkatrészre ilyenkor van még garancia?
-
Andy11
újonc
Néhány hete újonnan vettem egy Defy 526+ Kínából. Sajnos a GPS-t nem tudtam életre kelteni! Több alkalmazással is próbáltam már de mindig csak néhány mp-re felvillan a képen is látható GPS logó és egy kereszt jel........aztán semmi csak keres meg keres.....
Soha nem foglalkoztam még androiddal de azt hiszem itt az ideje...
Néhány napja már feltettem a "mélyvíz" fórumban (elnézést is kérek érte) a 9718-as hozzászólásban.
Ha tudtok kérlek segítsetek! Ha hardware hiba akkor visszaküldhetem Kínába (sok pénz és idő) vagy megcsináltathatom itthon csak nem tudom,hogy hol?
Köszi előre is!
-
B.i.L
senior tag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Érdekes,lehet kiveszem a fiókból a "kicsit" és feltolom rá.Izgalmas külsöt kapott.
-
-
Atlantisz48
őstag
Ezt valaki próbálta már ? [link]
-
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Milyen androidot telepítsek a telefonra?
most egy gányolt magyarra fordított izé van, amit még akkor telepítettem, amikor 2 és fél éve vettem a telefont.
szóval ami nekem fontos, hogy magyar nyelvű és internetezésre használom leginkább, meg legyen stabil, mert ez ami most van néha okoz meglepetést
-
f_sanyee
senior tag
Hi,
aksit milyet erdemes venni a telefonba es honnan?
gyari az haldoklik, vettem eggyet ebayrol, tok ugyanolyan mint a gyari, egyedul a datum uj rajta, de ez is egy szar, napi 3x toltom. este feltoltom 100-ra, reggelre 70-80%, megint feltoltom, es munkahelyen mielott hazajovok ujra feltoltom..... raadasul a tolto is megdoglott... -
canniball
nagyúr
Jóárasított gyári autós tartót nem láttatok valahol? Úgy látom a boltokban az elmúlt 3 évben semmit sem csökkent az ár, márpedig 10k-t nem adok érte.
-
zolion01
tag
További jó Defy/Defy+ használatot, illetve ROM-olást kívánok mindenkinek.
3 év után leváltottam a szerkentyűt egy Moto G-re. -
Button
aktív tag
gigateles és elég gyárinak néz ki
persze ettől bármi leheteltávolítottam az utoljára felrakott gmail és gmap frissítéseket, most normalizálódott az akksi, 2 napot bír idle
az autóban persze nem merem tölteni, mert ott a műszerfalnál rásüt a nap, iGO alatt pedig eleve eléggé bemelegszik
nagyon úgy néz ki, hogy a hőfokkal van összefüggés, és még csak tél van..
persze hamarosan 4 éves lesz, mit panaszkodok
-
Cyrin
addikt
válasz
üzenetére
az enyém meg csak jobb lesz. múltkor benne felejtettem a farmerzsebemben, amit hajtottam ősszefele a levegőben nagy elánnal, és úgy kizúgott belőle lendületből a padlóra.
lett is egy szép nagy ovális kör a kijelző 80 %-át beterítve tele pöttyökkel, határozottabb kontúrral.
na mondom ennek annyi. de működött tovább. pár nap és eltűntek a belső pöttyök, maradt a kontúr. aztán idővel az is eltűnt, maradt 4 db makacs több pixel terjedelmű pont, beletörődtem, hogy na az ottmarad. tartotta is magát majd egy hónapig, most nézegetem, és az is eltűnt, olyan mint újkorában, egy karc sincs rajta egyébként, most ünnepli 3 éves szülinapját. -
kelly7
aktív tag
Uh ahogy öregszik a telefon, úgy lanyhul ez a topik.

-
Neil Watts
veterán
Uraim!
Lenne egy kédésem: A vitamax kártyánhoz adott a Voda netet, bekapcsoltam a data modeot is a rendszerben. beállítottam ez alapján: [link] Mégsem jelez ki sehol Edge vagy egyéb hálózatot, a statusbarban semmiféle ikon nem jelenik meg...

MIUI-1.11.18-am van a telefonon.
Üdv. core2
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Egy ideje nem jártam erre mert nem volt gond a telóval, viszont mostanában egyre több van. Be lassul meg fagy, random újraindul. 4.1.2 van rajta ami az aláírásomban szerepel. Mit tegyek fel helyette? Mi most a be vált rom? -
Juliuska
senior tag
válasz
bod101
üzenetére
Nem, nem kell újrahúznod, bár kétségtelen, h ez volna a legjobb megoldás... Az én 2.3.7-esem majd 1 éve van fenn, s ez alatt én is belefutottam már ebbe a hibajelenségbe. Én úgy emléxem' h anno ezt úgy védtem ki, h minden általam telepített apk-t SD-re mentettem, majd a recovery-ben wipe-oltam 1 sort a stable módban (csak a chace-ket töröltem). Hagytam a rendszert felállni, majd újraindítottam. Ekkor szépen visszatettem azon apk-nál a belső memória használatát, amelyek widgetként ki voltak rakva valamelyik oldalra, h rendesen működhessenek, aztán ismét nekiugrottam a wipe-oknak (megint csak chace-ket töröltem). Az újraindítást követően többé nem találkoztam ezzel a hibával...
Tégy egy próbát, nincs veszteni valód... -
Button
aktív tag
sziasztok
úgy járt már valaki, hogy nem lehet tölteni a telefont?
nem érzékeli a töltőt, vagy pár másodperc múlva abbahagyja a töltést
több töltővel, autós töltővel is ezt csinálja, akár kikapcsolt állapotban is
fél éve jött elő a probléma, akkor vettem egy új akkut (eredetit), azóta minden csodás volt (4.1.2 van amúgy fenn, de ez valószínűleg mindegy), és 2 napja elkezdte megint csinálni
most vegyek megint egy akkut? vagy valami halódik benne?
úgy vettem észre eléggé melegedik és kis hűtés után tudom tölteni, ez ugyanígy volt 2.1 alatt is amúgy
köszi előre is az ötleteket ha vannak
-
Sommi
aktív tag
Valaki linkelje be nekem legyen szíves a gyári SEA bluros változatát ! Vagy ha ennek van magyar verziója akkor azt ! De a magyar CEE-nek is örülnék ! Köszönöm előre is !

MEGTALÁLTAM ... bocsi XD
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
WIUI-t használok amit nagyon szeretek. Tud valaki megoldást a következő hibára: "Low on space - Phone storage is getting low." Egyik percről a másikra jött elő nem raktam fel semmit se, mindent amit lehet mozgattam a kártyára. -
(jan)
őstag
-
Land
veterán
Ajanljatok légyszíves egy stabil, megbízható magyar nyelvet is tudó romot. Köszönöm!
-
mauimagic
senior tag
Sziasztok! Hétvége óta nem elég érzékeny a mikrofon a telómon. Akivel beszélek, alig hallja a hangom, a voice recorderen visszajátszva is nagyon halk. Bluetooth-os kihangosítóval jó, szal gondolom nem szoftveres hiba.
Mikrofon cseréhez tudtok ajánlani hozzáértő szervízt Bp-en?
-
TripleB
senior tag
Tényleg ilyen nyomott áron lehetne eladni a Defy-t? Inkább akkor megtartom én is póttelefonnak. Enni nem kér, ugye. :-) Megjött az utódja, így elgondolkodtam az eladásán...
-
repvez
addikt
4.4es kit-katrol van már valakinek tapasztalata? Mennyire stabil, mi mukodik és mi nem rajta még?
-
Kbali
nagyúr
Ne pakolj rá semmit, azt tedd fel, amit a vevő kér (ha tudja egyáltalán, mit akarna). Én 3.1.27-es Wiui-val kínálom a sajátomat. Az a baj, hogy eleve kevesen ismerik a típust és relatíve sok eladó példány van. Én megpróbálom kitartani az árat, amíg érdemesnek látom. Elkótyavetyélni nem akarom.
-
TC81
újonc
Sziasztok!
Úgy fél éve van egy sima Defy-m. 7.2 CM volt rajta, aztán kipróbáltam különböző verziójú CM10-es ROM-okat, majd visszaraktam a 7.2-es CM-ot.
Azóta adott profil beállításainál az alkalmazás csoportok között megjelent egy "Other" ami időnként magyarosodik "Egyéb"-re. Ez eddig nem lenne baj, csakhogy az "Alkalmazáscsoportok konfigurálása" menüpontban nincs ilyen csoport létrehozva. Csak az alap (Naptár, Gmail, SMS, Email, Telefon) csoportok vannak.
Ez a fantom csoport a "Mindent visszaállít" hatására sem hajlandó eltűnni. Ha létrehozok ilyen nevű csoportot akkor pedig kettő lesz belőle. Amiből az egyiket (amit létrehoztam) tudom törölni, de a másik ugyanúgy ott marad.
Próbáltam már gyári ROM felrakása után tisztán felrakni a 7.2-es CM-ot, 10-es CM-ot. Próbáltam régebbi Nandroid backupot visszaállítani, de ez a csoport azóta nem hajlandó eltűnni.
Sok vizet nem zavar, csak idegesít, hogy miért van ott, akármit csinálok?!Ha esetleg valakinek van ötlete azt szívesen várom.
Köszi! -
Kbali
nagyúr
válasz
zonaporkolt
üzenetére
Én elsőnek megnézném, hogy jól illeszkedik-e a SIM kártya, ill. ha régi, akkor kérnék Vodáéktól egy cserét ezekre a jelenségekre hivatkozva.
Egyébként szoktad néhanap újraindítani? Az szokott segíteni.
Ennél mélyebbre most nem érdemes menni. -
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
"Gyari droidos" vodas Defym van. Az utobbi idoben elkezdett rakoncatlankodni:
- (sokszor) a bejovo hivast nem lehet hallani, hanem egy ertesito sms jon, hogy volt egy nem fogadott hivasom (a hivo felnek ilyenkor nem elerheto szoveget mond)
- (sokszor) telefonalni akarok, mutatja is, hogy hivok, de tok suket, nem csong ki
- (neha) "atvalt" veszhivas modba es ujbol potyoghetem be a PIN kodot
- (mar regebb ota) a kontakt kepekhez random berakja mas ember kepet
- (neha) "nagyon sokat" (10+ sec) kell varni, amig a hivas screen elougrik
A fentiek Defy vagy Voda specifikus hibak? -
SANKADI
aktív tag
Sziasztok !
CM 7.2 stable verzió van a telefonomon. Arra lennék kíváncsi, hogy ismert hiba-e, ami időnként előfordul a telóval (kb. hetenként 1-2 alkalom) . Amikor a felső gombbal aktiválni akarom, csak egy pillanatra villan fel a képernyő, ismételt gombnyomásra újraindul a telefon, de PIN kódot nem kér.
Csak ROM csere segítene?
Előre is köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

jó kis teló csak már nem a mai kor szülötte és nagyon lassú lett.
Kicsit vihar vert de arra jó,hogy a vaspor meg az emulzió áztassa.