Hirdetés
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kérdésem az lenne , hogy a fulhallgató és egyéb zárófedelek mennyire sérülékenyek , ha bedugom a fulest és beteszema zsebembe a telefont akkor nem fog leszakadni róla a védökupak, illetve bármelyik tokba bele tudom ugy tenni, hogy közben be van dugva a füles?
A másik , hogy melyik oldalról lehet megszerezni a hivatalos formában a frissitést , mert a T-nél nincs fenna szoftverfrissitések között a motorola.
Hivatalos formában, nem is várható hogy 2.3.3-as szoftver és magyar nyelv is lesz a telefonon? -
válasz fatal` #30094 üzenetére
még nekem sincs ezért kérdezem, még nem annyira sürgös a csere, de elgondolkodtam rajta mert kezd gyengélkedni az E51 és arról is lekoptak a gumi hangerö gombok és a tokba nem tudtam használni fülessel.ezért kérdezem, hogy itt mi a helyzet a gumi védökupakokkal
De gondolom a defy+ drágább is lesz mint a sima és nem ugy lesz hogy holnaptól már a defy+-t áruljuk a sima helyett ugyan abban az árért.Abba azért reménykedek, hogyha tényleg csak a freki lesz nagyobb akkor kompatibilis lesz a sima verzioval a szoftver. -
És ez a kamera tipust, hogy most piros vagy zöld kivulröl hogyan lehet megnézni ,ellenörizni?Ha bemegyek a boltba akkor hogyan tudom ott megnézni, hogy milyen a kamera, hogy esetleg ha van nekik több fajta verzió akkor a pirosat tudjam elhozni?
Vagy attol még hogy piros a lencse még lehet gyengébb kamera benne?Másik, hogy ha youtube videot néznék a telefonon az kb mennyi adatmenyisget generálna?
Mert ha abbol indulok ki hogy gépre lementve onnan videot akár 100mb is lehet akkor 1 ilyen video le is tudná fogyasztani a havi elöfizetésben foglalt adatmennyiséget?Attól, hogy nincs a gyári szoftveren magyar nyelv azért a T9 vagy a swyep vagy hogy irják szöveg kiegészitös irás tud magyarul és tanitható?
Ha a beépitett GPS-t használja a teló akkor kb mennyi folyamatos üzemre számithatok?Mert kerékpártura utvonalát szeretném felvenni a GPS-el és akár 10 orát is tekerünk mire elérunk az aznapi pihenöhelyre ahol tölteni tudnám.
Autos navigációnál szintén mennyi a használati idö és nem rontja el az akksit ha szivargyujtóra van kapcsolva?Mert nem tudom, hogy miért de a mostani telefonom (E51)3-4 napot birt majd átmentem osztákba vele ott már 1 nap után lemerült és autos töltön töltöttem azota csak 1,5 napot bir csak -
Azt hogyan lehet megcsinálni, hogyha nokia telefonrol szeretném átvinni a telefonszámokat a telefonra?
Most vodás elöfizum van , de nemsoká T-hez megyek át számhordozással, ilyenkor megmarad a SIM-kártyám vagy ujat kapok csak a régi számmal?
Mert ez utobbinál gondolom akkor elég csak átmásolni a SIM-re a kapcsolatokat.
Ellenkezö esetbe hogyan müködik a dolog, mert a nokias PC suit vagy OVI programmal hiába csinálok mentést ha a modorola vagy a android rendszer nem ismeri fel annak a kiterjesztését.
Ezekröl eddig nem találtam sehol leirást, ugyhogy várnám a tanácsokat
köszi -
válasz Tizedes1 #31104 üzenetére
Ha a mobilnet is ki van kapcsolva és nincs online követés akkor gondolom tovább birja, és offline is tud tracket rögziteni ?
Autos navigáciohoz is leghet offline használni a telót vagy elöre lefrissiteni wifiröl az utvonalat ?
Mert amellett hogy eszi az akksit még a adatforgalmat is fogyasztja feleslegesen akkor.Egyébként ezeket az állandó frissuléseket hova és hogyan menti a telefon?Mert egy idö után meg fog igy telleni a memoria még ha nem is telepit rá semmit az ember vagy nem ?
a WIn-nél is ezért fogy el a hely az ideiglenes internetfájlok miatt . -
-
valaki használ online rádoit a telefonnal?Tapasztalat rola melyik progival hallgatja mennyi adatforgalmat generál , mennyire fogyasztja az akksit, menynire kell neki a sávszélesség és milyen a minösége stb..
-
A mágneses telefontokokra lett valami megoldás, hogy ne kapcsolodjon be magátol a telefon , vagy egyenlöre csak az a megoldás hogy kerüljük az ilyen tokokat?
A másik hogy aki külföldre megy az mindenképpen kapcsolja ki az összes adatforgalmas funkciot vagy amit a készülékhez vesz netelérést az külföldön is müködik hogy ha eléri a korlátot akkor lelassul vagy nem lesz elérhetö a net tulforgalmazási dij nélkül ?(T-nél)
Nincs szerencsém ezzel a készülékkel már 3 napja szeretném megvenni de mindig közbe jön valami, most éppen kifogytak az üzletbe itt ebböl a készülékböl
-
válasz gyuszmó #31724 üzenetére
Hát én mindenképpen valami bör tokot szeretnék , az sem baj ha ovre is akasztható, mert nekem ezek a zsákos tokok nagyon nem jönnek be.
Már megbocsáss, de nekem olyan b@zisnak tunik , mint amikor zokniba teszik a telót .
Meg nekem a tok azért kell hogy akkor is el tudjam tenni amikor nincs rajtam olyan ruha aminek a zsebébe elférne. -
válasz canniball #31714 üzenetére
le tudod irni, hogy milyen beállitásokon használod a telot és milyen programok mennek, és idöben kb mennyi beszélgetés sms-volt?
Mert, jo lenne ha én is ki tudnék hozni majd a telombol legalább egy 3-4 napos készenlétet.
A mostani telefonommal sem beszéltem tobbet havi 50 percnél és 4-5 sms-nél. -
na megvan a telo, még nem kapcsoltam be rátettem töltöre.
Mennyit töltsem igy elsöre és hogyan tudom a legjobban leformázni az akksit, hogy sokáig birja majd?
Olvastam, hogy a feltöltés után még vissza kell tenni mégegyszer tölteni meg egyebek.A másik, hogy számhordozással vettem meg , de kaptam egy uj szimet, hozzá, 22-én fogják aktiválni a számot addig is bármit csinálhatok a telefonnal , csak hivást kezdeményezni és fogadni nem tudok majd?
Az elöfizetéshez nincs elöfizetve mobilnet az ügyintéző azt mondta, hogy igy nem fog tudni felcsatlakozni netre, tényleg nem fog akkor nekem semmit sem frissiteni letölteni és ezzel plussz költséget generálni ?Nincs olyan mint a vodánál, hogy alapbol van valami gsm alapu nethozzáférés 12ft/10kb összeggel?
Vagy a legtisztább ha letiltok minden kapcsolatot a telon is, persze a wifi nlkül ?
Egyenlöre ahogy néztem talán szerencsém van és piros lencsés a kamera is de egyebet még nem deritettem ki mivel még nem kapcsoltam be. -
na bekapcsoltam, de még a menübe sem tudok belépni, mert azt irja hogy a sim lockolva van, azt hittem legalább offline a sim nélkül is tudok nézelödni a menübe, de az emergency hivásokon kivul mást nem tudok .
De mivel független igy a vodás sim-et át tudnám rakni, de attol meg félek, hogy a vodás net véget fel fog mászni a netre és hogy bekavar majd a telefonkönyvbe vagy a beállitásokba ha majd visszateszem a másikat.
Nincs rá megoldás hogy sim nélkül is menyjen a telefon menüje mint a nokiámnál az offline mod? -
válasz #71562240 #31995 üzenetére
És akor ezt hogy csináljam, ez az elsö androidos telom, ugyhogy semmit nem tudok, hogy hol talájak meg.
Ha átrakom a most muködö simemet akkor a varázslot át tudom léptetni és letiltani még mielött bajt okozna, és az uj szimnél ujra elindul a varázsló és elölröl be tudom állitani már véglegesre?
Mert hétfoig nem aktiválják az uj szimet, de addig jo lenne megbarátkozni a kezelésével, mig szabin vagyok és ne meloban kelljen kitapasztalni, hogy mit kell csinálni ha hivnak meg egyebek. -
na áttettem a vodás simet , de erre is azt irja ki hogy sim locked és csak emergency call van.
Most ilyenkor mi a helyzet ?
A másik telefonba be kell irni a 4 jegyü kodot a bekapcsolás után itt nincs ilyen vagy ezt kéne megszuntetnem még a másik telefonba és csak utánna tudom átteni ? -
-
No nézegettem a telot és 2.2.2-es android van rajta elvileg piros lencsés, de ezt nem tudom hol lehet megnézni biztosra.
DE azt viszont nem tudom, hogy ha készitek egy képet akkor miért csak 3,8mpixelesnek irja a képet, hol van az 5 mp?
ha rádugom usb-vel a gépre akkor simán tudok rá másolgatni progikat meg zenéket, vagy kell hozzá egy külön szoftver mint a pcsuit a nokiánál? -
az elsö hszben lévó leirást követve elkészitettem a cotactok másolását a nokiárol, megvan minden vfc kiterjesztésbe, de hogyan tudom azt egyszerre átmozgatni a telefonra?Mert a motorola pc-s progijába csak egyenként tudom importálni.
A leirás nem taglalja pontosan, hogyan készitett 1 fájlt a contactokból és azt hogyan értelmezi a telefon, mert probáltam a dosos paracssorba beirni azt amit odairt, de nem csinált semmit.
A memoriakártyát lehet csak látni a pc-s progiban vagy a beépitettet is, csak hogy tudjam, hogy éppen hova másolok.Van valami megkötés hogy mit hova és milyen névvel kell másolni a memoriakártyára?Mert egy music mappát egy playlist mappát jelölt egybol ahogy csatlakoztam . -
valaki a contaktokkal kapcsolatban és hogy offline lehete progikat wingleteket telepiten ia készülékre ?
-
válasz Pistakiss #32147 üzenetére
amit a lenti hszembe is irtam, hogy a nokiárol átmentettem a contactokat a gépre ahogy az első oldalon irták, megvan minden vfc fájlokban, de csak egyesével tudom oket importálni, ezt hogyan tudom egyszerre egyszerübben megoldani offline(200 köruli db).Csak USB-n keresztül vagy a gép netelérését használva, mert nincs vezetéknélküli routerem csak bluetooth van még de azzal még nem tudtam osszekapcsolni és azt sem tudom hogy azzal lehetne e a netre csatlakozni a géprol megosztva.
-
-
válasz rendesadam #32165 üzenetére
mint irtam is ezt a procedurát csináltam meg odáig, hogy minden contackt külön vfc-be van , de se kisebb csoportba se egy fájlba nem tudtam oket egyesiteni és igy egyenként importálva nagyon macera lenne mind a 200 kapcsolatot betallozni.
-
válasz Heimdallr75 #32178 üzenetére
Nokia E51-esröl akarom áthozni, és az 1. hszben linkelt modon mnu-bol a progi készitett egyenkénti vfc-ket.
Akkor jo lenne ha valaki letisztázná, hogy most akkor mit hogyan,mert mindenki mást irogat .
Meg ahogy néztem a nokia OVI progiba is lehet választani vfc-t, de sztem az is csak egyenként. -
-
válasz zoltannovak #32346 üzenetére
és net nélkül offline a gyári progikkal hogyan tudom megnéznni hogy megy e a gps és ha igen akkor milyen értékeket is ki ?
még nincs mobilnet hozzá és wifi sincs. -
melyik progi az amelyik az sms-eket külön jeleniti meg és a legujjabbat?Mert ami gyárilag fennt van az kijelzi hogy uzenetet kaptam és mikor rámegyek akkor mindig a legelsöt mutatja nem az aktuális sms-t vagy a gyáriba ezt hol tudom állitani mert nem találtam ilyen opciot.
illetve ha gépen megvan vfc fájlba az összes kontaktom akkor hogy tudom a telefonra küldeni ugy hogy egyböl a telefonkönybe jeenjen meg ?Mert egyenként átküldözgetni majd a telefonba egyenként kiválasztani hogy mit csináljon a fájllal az elég macera.
-
válasz RootRulez #33403 üzenetére
és amiben nincs semmi csicsa csak annyit tudjon hogy az éppen legfrissebb sms-t mutassa és tudjak rá válaszolni.Mert a gyáriba az még rendbe van hogy összegyujti az egy számhoz tartozo sms-eket , de nem jelzi ki hogy ha melyik számrol jött az utolso, ha meg eltalálom, hogy ki küldhette belemegyek hogy elolvassam akkor meg a legrégebbi van felül és le kell görgetni az aljára hogy el tudjam olvasni az üzenetet.
Ezt a 2 hibát tudja kiküszöbölni aztán a többi nem érdekel, mert ugy sem sok SMS-t küldök ,de legalább amit kapok azt megtaláljam . -
válasz #71562240 #33415 üzenetére
nem tudom , hogy hol lehetne ezt beállitani, de 2 hetes a teló és ehhez a részhez még nem nyultam igy az gyári értéken van minden, nem tudom mi lehet a baj.
És egy másik furcsaság, hogy mindig panaszkodnak a vodások, hogy szar a térerő én onnan váltottam T-re és most sokkal többször jelenik meg hogy csak segéylhivásra és ha a tenyerembe fogom a telefont akkor is, most vagy a T-nek ilyen rossz a lefedettsége felénk vagy a telonak gyenge az antennája, mert E51el ilyen problémám nem volt .
-
az endomondo progibol ki lehet valahogy menteni a tracket, hogy máshova is fel lehessen használni ? és törölni is lehet belöle az felvett részt? Mert készitettem vele egy trakcet, de mivel másom nem volt ami rogziti az utvonalat ezért ezt inditottam el, de autoval mentünk és montain bikera volt beállitva.ÉS nem szeretném ha ez felkerülne az adatlapra és rossz adatok jelennének meg az összesitésbe( végsebesség stb..)
DE a felvett trackre viszont szügségem lenne , hogy a google easrthbe meg tudjam nézni hogy merre voltam .
Valaki tud ebben segiteni és esetleg abban, hogy melyik progi tud utvonalat rogziteni amit késöbb bárhol fel tudok használni vagy átküldeni másik GPS-re ? -
-
-
tud valaki olyan börtokot ami ilyen kinyithatós flip megoldásu, de nem mágneses.Mert nekem is bekapcsol a telefon a mágnesre, és nem szeretném ha emiatt valami adatot generálna vagy hivást kezdeményezne a tudtom nélkül, meg persze hamarabb lemerülne.
Tépőzáras csatolásu jó lenne.
-
válasz poller #34030 üzenetére
kösz a hszt, de ebböl sokminden nem derül ki számomra.Se megnevezés se bolt semmi .Csak az hogy neked van egy 1000ft-os tokod gratula.
Nem azzal van bajom hogy nem találok a defyhez tokot hanem az hogy csak olyamokat ami mágnessel zárodik és nekem az bekapcsolja a készüléket.
Tehát vagy olyan megoldás kellene ami a cardock ezt a funkcioját kikapcsolja vagy egy tépőzáras bör flip tok.
A cardock progi kell , mert hasznos csak a mágneses bekapcsolás nem .Az egyéb silikon meg zokni stilusu tokok nem érdekelnek.
-
kérdésem, lehetséges az ha felmásoltam az SD-re az összes régi contactomat vfc-ben azt onnan átimportálni a telefon contactjai közé?Mert a az astor-al megnyitom nem ajánja fel csak mint szoveg tudnám megnyitni.
vagy ha sinkronizálom valamivel akkor van rá befolyásom, hogy melyik kapcsolataimat tegye rá a telefonra és melyiket ne, pl facebookrol vagy gmailbol ?
mert sok van olyan aki felesleges hogy benne legyen a telefonomba vagy ha gmail akkor a egyszeri emailek vagy értesitések feladoi nem kellene ha lejönne a telefonrta -
-
valaki elmondaná hol találom azt a menüt amivel usb-n keresztül lehet a számitogép netjét használni a telefonnal?Nem a telefon netjét akarom megosztani a számitoggéppel hanem forditva , mivel nincs net elöfizetés a telóra.A HTC és Huawei telefonokban a settings menu utolso sora az USB modem , de a defynél ez a sor hiányzik, pedig mindegyiken 2.2.2 android van .
Gondolom hogy ebben is megvan csak más helyen.
Hol keresem ezt a funkciot? -
-
válasz #71562240 #34224 üzenetére
Az azért furcsálnám, hogy egy also kategoriás olcso hunawei teloban benne van a Defybe meg nincs?
És mitol olyan nehéz megoldani azt hogy a számitogép netjét használjam USB-n.
Nem lehet hogy Defy-nél akkor lehet választani ezt a funkciot mikor rádugom a gépre és ki kell választani, hoyg tárhelyként vagy a motorola szovtverével ismerje fel a gép ?Van routerem, de nem wifis, még egyenlöre nem tervezem a lecserélését.DE ha veszek akkor melyik wifi routert javasoljátok? mert a TP link N-es 300 megás verzioját néztem, de az 1. HSz-ben irnak valamit hogy a tp-s routerekkel N-es verzioval valami gondok vannak és trükközni kell.
-
valaki kisegithetne, hogy hogyan lehet használni a motorola media poter részét, mert beállitottam neki azon kerezstül hogy mi legyen a csengöhang, de a sound részen a ringtonsok között nincs Az ASTRO progival is probáltam átmásolni a MP3as fájlt a zene mappábol a ringtonesba, de a kijelölés és copy után nem engedte a paste funkciot, ha meg háttértárként ismertetem fel a telefon akkor meg a system /ringtonesba nem tudom másolni mert nem jeleniti meg a mappát a win. A másik gondom még mindig a contaktok ebben a progiban van lehetöség a contaktoc VCF fájlként valo importálására, de nem enged egynél többet kijelölni a gépröl , mint irtam igy több mint 200 contact átvitele nagyon necces
A netes szinkronizáciot nem tudom és nem s akarom használni,mert nem szeretném ha azok is megjelennének a telefonomban akik az email cimemre csak egy emilt is küldtek ill. forditva hogy azt sem szeretném hogy bizonyos emberek telefonszámok felkerüljenek a netre , ki tudja hogy ki hogyan néz bele
-
válasz Laci.M #34532 üzenetére
de épp ez a gondom, ha minden kapcsolatot választom akkor a spamektöl kezdve minden látszik, ha csak a telefonszámosak akkor meg csak 10 ember látszik a többi meg offline van a gépemen lementve vcf fájlba , de azokat meg csak egyenként tudom a telefonra másolni .
Mint irtam a gmailra nem akarom feltölteni, csak annyit szeretnék, hogy a géprol átmásoljam a telefonra a contaktokat és kész semmi szinkronizácio vagy turbisság. Még ugy sincs netem se , ugyhogy felesleges hogy mindent a neten tároljon.
Az USB-n keresztüli netezést még mindig nem tudja senki megmondani, hogy hogyan lehetséges ? Más telefonoknál (HTC,Hunawei, SE) müködik simán menüböl itt nem találok ilyen beállitást .
-
majd idövel lesz is rá net, de most még nem kell.
DE akkor légyszives azt is ird le hogy mivel és hogyan lehet importálni a fájlokat, mert azt eddig is tudtam hogy lehet a vcf fájlokat importálni, ezért ilyen kiterjesztéssel mentettem le a nokia telefonomrol.Ugyhogy ha segit valaki akkor ne csak azt mondja meg hogy lehet , hanem azt is hogy mivel és hogyan .
köszönöm,
-
Az elsö hsz alapján másoltam ki a nokiárol a VCF-eket, de nekem nem egy fájlba hanem mindegyiket külön mentette ki.
A kimentett fájlokat természetesen rámásoltam a telefon SD kártyájára, de sehogy nem tudom onnan bemásolni öket a contactok közé. Az ASTOR fájkezelővel meg csak másolni küldeni és megnézni lehet, de a telefonra nem lehet . -
-
tud valaki egy kicsit komolyabb játékokat amit bluetoothon keresztül vagy wifin lehetne multiba játszani?
Lövöldözös vagy olyan mint a worms ami szorakoztato, de kis méretüekÉS Defyhez melyik keyboardot ajánlanátok amibe van magyar szotár és prev szövegbevitel ?Mert a gyári angol és igy egy csomo sót hibásan változtat meg a szövegben
-
Ma előfizettem a netre a mobilhoz, miket kell állitani és hol , hogy a freemailröl is megkapjam az üzeneteket ill egyéb helyröl facebook alkalmazás az csak akkor frissűl ha elinditom vagy csak akkor kapok változást a képernyőn ha direkt nekem irnak ?
Gond van ma a markettek ? Vagy ott is kell valamit állitani? mert eddig wifin teljesen jol müködött, de most meg hiába szeretnék letölteni valamit csak várakozo listára teszi és nem tölti le.
2g n akarom használni hogy igy tovább kitartson a net és az aku is tovább birja a settingsbe elvileg beállitottam ezt az opciot de a 3gwachhound mégis jelez hogy 3g aktiv vagy csak azt hogy elérhető ?A másik ha van egy kedvenc online rádiom azt hogyan tudom beállitani a winampba , hogy hallgatni tudjam , ez mennyi adatforgalmat generálna 1 ora hallgatás alatt ill az aku mennyire merülne GPS és BT használat mellett
-
válasz mira72 #36221 üzenetére
Köszönöm az épitő jellegű kritikát, de sztem most nem ez volt a téma , az egy másik topic, Ha a feltett kérdésekre is bövebb válaszokat addnál talán hasznosabb lenne mint mindenbe belekötni.
Mivel nálam a 3g lefedettség a béka feneke alatt van illetve gyenge ezért inkább fixen használom a 2g-t minthogy állandóan keresgélné a hálozatot és feleslegesen meritené az akksit.
A netrádiot attol még kipróbálnám , de ha nem tudom hogyan tehetem meg akkor ezt nem tudom eldönteni, hogy megéri e amiatt a 3g-t vagy a több adatforgalmat vagy sem.A market,, meg nálam valami adathibára panaszkodik , de az oldala bejön keresni is tudok, de nem tölti le csak felveszi a listába.
-
van valami trükk azzal kapcsolatban hogy nagyobbméretü SMS-t tudjak küldeni, mert most talán olyan 70 karakterig számol 1 SMS-t Hogyan tudnék 160 karakteres SMS-t küldeni ékezettel 1 SMS-be mint a régi telokon?
Emlékszem régen a Nokiáknál is baj volt az ékezetes szövegnél.
Multilag Keyboardot használok ha ez számit valamit.A másik kérdésem hogy leszedtem a worms 0.36 játékot, de letöltötte hozzá a szükséges 40mb-os fájlokat majd nem inditja el mert kiirja hogy ez az alkalmazás nincs autohorized erre a készülékre.
Mi lehet a problémája? -
Remélem a következöre tudtok használható segitséget addni , hogy kell lehet beállitani a telefont, hogy az emailekröl facebook uzenetekröl azonnal kapjak értesitést, de a programok csak akkor frissüljenek ha én akarom.
Mert a 100mbos net isgy hamar lefogy, tudom hogy nincs tulforgalmazási dij, de jo ha amire kell akkor azt gyorsabban érjem el.És még mindig érdeklödnék a worms-os játék miért nem megy a telefonon :
This applications not autohorized this device hibát ir ki.vagy olyan játékot amivel BT-on keresztül lehet multiba játszani.
-
válasz #71562240 #37037 üzenetére
Már átnéztem a teloban lévö beállitásokat, de nem találok semmi olyat ami tiltaná az email frisitést, de most is jött egy emailom de a telefon meg sem nyikkant miatta csak a gépen kaptam meg.
A freemail van megadva alapértelmezettnek a synkronizálásnál , de a gmail rol kapok értesitést, de ott sem mindig .
ÉS FB-nél sem jön értesités ha irnak nekem .Tüzfalat nem használok
mijos : nekem is ezt csinálja nem tudom mit lehet kezdeni vele, másnál másik tipusu telefonnal simán megy.Nálam is gyári minden
[ Szerkesztve ]
-
válasz #71562240 #37051 üzenetére
igy van a programok frisitését le akarom tiltani, hogy csak manuálisan legyenek letöltve, viszont minden egyéb email, FB értesités stb..ami nem jár akkora adatfelhasználással arrol viszont mindig kapjak jelzést..
Mert igy egész nap kusba van a telefon aztán mire hazaérek látom , hogy van néhány emailem amikor a gépen nézem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest