Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Netfone
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
x.pet
tag
Szemezek én is egy ilyen telefonnal. Ma sikerült ki is próbálnom és sajnos azt tapasztaltam, hogy a kijelző számomra túl érzékeny, sikerül úgy is lenyomnom valamit, hogy nem is érek hozzá a kijelzőhöz. Ez valószínűleg azért van, mert eléggé izzad a kezem. Kipróbáltam a Z71-et és Desire-t is, azoknál nem vagy kevésbé jelentkezett. Lehet Android-on állítani a tapintás érzékenységét?
Köszi! -
x.pet
tag
Trabby, guba2
Köszönöm!8 év Nokia után én is Defy tulaj lettem, amiben nagyon nagy szerepe volt ennek a fórumnak.
Köszönöm ABE és a többi lelkes tulajdonos írásait, sokat segítettek a döntésben. -
x.pet
tag
Én sem tudom elérni a MOTOKER-t. Telefon nem kapcsolható, e-mail visszapattan és ezek szerint as üzlet is zárva. Remélem a 2 éves gyári MOTOKER garanciát majd lehet valahol érvényesíteni.
-
x.pet
tag
Sziasztok!
A tegnap estét és a ma reggelt az internetmegosztás kipróbálásával töltöttem. Sokat szívtam vele, végül működik mind a WiFi 3G hotspot, mid pedig az USB tethering, azonban néha volt, hogy megszakadt a kapcsolat.(1)
A legfontosabb dolog egy megfelelő APN beállítás.
Gondoltam megosztom veletek, nekem hogyan jött össze.
A telefonon 2.34.1-es gyári ROM van (így vettem), nincs rootolva. A szolgáltató TELENOR.Tehát ahhoz, hogy mindkét funkció működjön kell egy DUN-os APN.(2)
Új APN-t felvenni, vagy a meglévőket módosítani a következő helyen lehet:
Menu->Settings-Wireless & networks->Mobile networks->Access pont names
Itt ha még nincs, akkor létre kell hozni egy olyan APN-t, melynek a következő beállításai vannak:
Name = Tetszőleges
APN = net
MMC = 216 (ez a default)
MNC = 01 (ez a default)
Authentication type = CHAP
APN type = dun- USB tethering, avagy Internet megosztás USB-s modemként:
A PC-n legyenek telepítve a Motorola driverek (én XP-vel próbáltam).
USB kapcsolódási mód: Portal and Tools
A telefonon a Menu->Settings-Wireless & networks->Mobile networks->Internet tethering opcióval lehet engedélyezni. Ha ennek bekapcsolásakor figyelmeztet, hogy nincs megfelelő APN, akkor még nem jó az APN beállítása.
A PC-n ezután egy modemes internet kapcsolatot kell felvenni, ahol a felhasználónév és a jelszó üres, a telefonszám pedig *99#. Ezt a kapcsolatot indítva lehet létrehozni az Internet kapcsolatot.- WiFi hotspot:
A telefon gyári "3G mobile hotspot" alkalmazásával lehet a WiFi megosztás beállítani és indítani.
Fontos, hogy ha hotspotként akarjuk használni, akkor a fentebb leírt "Internet tethering" opció ki legyen kapcsolva a telefonon.
A program első indításnál be kell állítani a következőket (persze ezek később is módosíthatóak):
SSID: A WiFi hálózat neve
Security: A titkosítás típusa, WPA2 erősen ajánlott.
Wireless password: jelszó, minnél hosszabb és bonyolultabb
Channel: csatorna szám, én hagytam a 11-en
Ezután lehet elindítnai a "3G mobile hotspot"-ra bökve. (Tap to start Mobile hotspot service)
Ha elindult, akkor a PC-n rá lehet csatlakozni.
A telefonon lehet látni, hogy milyen gépek vannak a WiFi-re csatlakozva.Tapasztalatok:
- 3G watchdog méri mindkét megoldásban az adatforgalmat.(3)
- Internetezés közben is lehet telefonálni, ettől nem bontja a kapcsolatot.(4)
- Ha nem matatok az APN beállítások között, akkor nem szakad meg a kapcsolat, de hosszabb távú tapasztalat még nincs.
- Ajánlott töltőn tartani, mert a 3G kapcsolat, és főleg a WiFi eszi az akkut.(1) Ha megosztás közben a APN beállítások között lépkedtem (nem változtattam semmit, csak nézegettem) akkor rendszerint megszakadt a kapcsolat. WiFi hotspot megszakadás esetén egy 3G ki/bekapcs után tudott csak újra elindulni a Hotspot.
(2) Első bekapcsolás után volt ilyenem, de mivel nem tudtam minek, kitöröltem emiatt szenvedtem vele sokat.
(3) Valamiért a widget nálam nem mindig frissül, de ez nem csak Internetmegosztás esetén van, hanem normál 3G netezésnél is.
(4) Hívni próbáltam, működött, bejövő hívás közben nem volt, de valószínűleg akkor sem bontana le.[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
válasz MrGoodkat #8661 üzenetére
Nézd meg a TCP/IP beállításaidat.
A Wireless adapterben a DNS Servernek, a Default gateway-nek(alapértelmezett átjáró) és a DHCP Servernek is a 192.168.1.1-es címet adja.
Nekem ez a Wireless kártya beállítása, miután csatlakoztam a telefon hotspot-hoz:
Ethernet adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-02-40-48-0D
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.26
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2011. február 7. 19:43:38
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2011. február 7. 20:13:38Nézd meg, hogy tudod-e pingelni a telefont:
ping 192.168.1.1Az nslookup-al meg tudod nézni, hogy működik-e a DNS továbbítás:
nslookup
Majd a "server 192.168.1.1." paranccsal beállítod, hogy a telot használja DNS szervernek.
Ezután kérj le egy webcímet, hogy feloldja-e. pl. "prohardver.hu".
Ha visszaadja az IP címet, akkor valami a PC-d beállításával nem jó, pl. fixen be van írva DNS szerver cím és az nem a 192.168.1.1. -
x.pet
tag
válasz bruno008 #8955 üzenetére
Kontaktok átvitelére sok program van, mivel nekem amúgy is szinkronizálva volt Outlookkal, ezért onnan könnyen kiexportáltam csv-be. A MotoPortal-al is lehet importálni/exportálni csv-ból/be. Megnéztem, hogy a MotoPortal milyen adatokat rak ki a csv-be, olyan formára hoztam az Outlookból kiexportált fájlomat, közben kigyomláltam, rendbe tettem és ezután beimportáltam a MotoPortal-al. Google sync használatával jóval egyszerűbb, de én nem akartam azt az utat választani, bár így is volt, hogy berakta a Google kapcsolatok közé is, de azt töröltem, szinkronizációt letiltottam.
Nokiáról át lehet hozni az SMS-eket is, én ezen leírás alapján csináltam:
http://www.simail.si/nokia2androidsms/
A lényeg:
- OVI -val szinkronizálni a névjegyeket.
- Nokia2AndroidSMS programmal az OVI ból kiveszi egy xml fájlba.
- SMS Backup & Restore program telepít a Marketről, könyvtárába az xml bemásol, majd restore.
Nekem így simát átjött közel 1000 SMS. (Az viszont érdekes, hogy a Handcent SMS minden SMS-re a beimportálás dátumát írta ki dátumnak, egy partnerrel folytatott oda-vissza válasz folyamot emiatt nem jól jelenített meg, úgyhogy visszatértem a gyári progira, azzal jó minden dátum.)[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
32bit Win7, működik minden usb módban. Nem mindegy melyik usb port (2.0 legyen), illetve nekem csak gyári kábellel megy, Belkin kábellel nem volt jó.
-
x.pet
tag
Nektek nyugalmi állapotban mennyit fogyaszt a telefon? Nyugalmi állapot alatt azt értem, hogy nincs repülő módban, de minden (2/3g,wifi,blue tooth,gps,szinkron) ki van kapcsolva, TaskManagerrel programok kilőve, kivéve a rendszerprogramok. Nekem így óránként 2%-ot merül, amit sokallok, ez 2 napot jelent. A speckóban szereplő 240 óra repülőmódot jelent? Rendszerprogramok okozhatnak többletfogyasztást, gyomlálás segíthet rajta? 2.34.1 van rajta. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
Honnan lehet letölteni 2.34-es stock romot?
A korábban linkelt oldalról (http://and-developers.com/sbf:defy) semmit nem lehet letölteni.
Köszönöm! -
x.pet
tag
vazzz: Köszi!
Hisztogram: 2011 jan, nem jelentkezett hangszóró hiba.[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
válasz Stauffenberg #12370 üzenetére
Pár helyen már én is észrevettem, hogy elmegy a térerő(csak segélyhívás, vagy szakadozik a hang beszélgetés közben). Általában fémszerkezetű bevásárló épületekben (Budakeszi Müller, Budaörs Kika). Sajnos nem tudtam másik telefonhoz hasonlítani, tesztelni, de nem tetszik. Gyári 2.34 van rajta.
-
x.pet
tag
Van valakinek tapasztalata, hogy a 2.34 -> 2.51 upgrade milyen hatással van az USB tetheringre, illetve a wifi hotspotra? Stabilabb lett? Köszi!
-
x.pet
tag
válasz lenpet #12540 üzenetére
Az alap rendszerrel nem tudod megváltoztatni a sorrendet. Én többek között ezért sem használom a Google sync-et.
Vagy exportáld ki csv-be ott cseréld össze a last és first nevet, majd import, vagy próbálkozhatsz alkalmazásokkal, pl. ezzel:[link].
Én csak a Motorola névjegyzéket használom és a MotoPortal-al exportálom/szerkesztem/importálom a névjegyeket -
x.pet
tag
Aki megcsinálta az akku kalibrálást, tapasztalt már valami változást?
-
x.pet
tag
válasz lenpet #12706 üzenetére
Fizetős alkalmazással igen, pl. ezzel: Call Informer
Szoftveres kérdésekre amúgy inkább az Android appz topicot ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
Nekem a következő a gondom az akkuidővel:
Az nem gond, ha úgy merül, ha használom, hanem az, hogy akkor is eléggé eszi, ha csak készenlétben van. Készenlétben 1,5-2%-ot eszik óránként. Ez azt jelenti, hogy kb 50 órát bírna így ki. A készenlét nem repülő módot jelent, hanem 2G-t, 2 óránkénti mail szinkronnal és 0 használattal. Irigylem azokat, akiknek ezen készenléti használattal fele ennyit fogyaszt. Akku kalibrálás nem javított. Nem tudom, hogy az akkukban, vagy a telefonok fogyasztásában van a különbség. Szoftveres témát elég jól körüljártam, már csak a gyomlálást nem próbáltam, de azt nem is akarom. Illetve nekem 2.34 van rajta, azt tudom, hogy 2.51 még javítana rajta, lehet hétvégén frissítem. -
x.pet
tag
Engem olyan 2200-as akku tulaj véleménye érdekelne az üzemidőröl, aki csinált akku kalibrálást, miután cserélte az akkut, de minimum kikapcsolva töltötte maxra. Van ilyen köztetek?
-
x.pet
tag
válasz Trabby #15667 üzenetére
Használj másik Dialert a gyári helyett. Én mióta a Go Dialert használom megszünt a hivás utáni várakozás, pik-pakk lerakja. Sok mindennel próbálkoztam előtte, a gyári Dialer data törlése egy ideig megoldja, de 5-10 hívás után visszajön a várakozás. Szóval ajánlom a Go Dialert, sok más plus feature is van benne a gyárihoz képest.
Ha lecseréled, akkor nyomj a gyárinak egy clear data-t és indítsd újra a telót.[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
válasz Trabby #15705 üzenetére
A Dialer alkalmazáson nyomott clear data nem a címjegyzéket törli, csak a tárcsázó program adatait, ettől a telefonszámaid nem törlődnek. A Market-ről ingyenesen letölthető. Ha feltelepítetted, akkor a home-on a zöld vagy a kék gombot megnyomva választhatsz a gyári vagy a Go között. Ha bejön neked a Go, akkor alapértelmezetté teheted, akkor már nem fog rákérdezni. Lehet, hogy nem is fontos clear data-t nyomni, ha úgysem a gyárit használod, nekem már ráált a kezem korábban, mert csak ezzel tudtam ideig-óráig megszüntetni a minifagyást.
-
x.pet
tag
válasz Antilhu #15897 üzenetére
A gyári wifi hotspot alkalmazás nem valami stabil, ezt a hibát nekem is gyakran adta, adatkapcsolat tiltás/engedélyezés általában segít rajta és az usb-s Internet teethering legyen kikapcsolva.
Ha rootolva van a telefon, akkor ajánlom a Wireless Tether for Root Users ingyenes alkalmazást a marketről, szerintem sokkal használhatóbb, mint a gyári. -
x.pet
tag
Akinek csak Emergency-t enged:
Állítsátok át 2g-re, hátha úgy fel tud jelentkezni:
Settings / Wireless & Networks / Mobile networks / Select network : 2G only[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
Nem tudjátok, hogyan lehet aktiválni, hogy mágnes hatására bekapcsoljon a dock(car/media)? Hiába tartok mögé mágnest nem akar működni. Sensors Monitor progival megnéztem, érzékeli a mágnest, tehát nem hardveres a hiba. Semmilyen beállítást nem találtam, ahol ezt engedélyezni/tiltani lehetne. 2.34.1 van rajta GoLauncher-el.
-
x.pet
tag
válasz RootRulez #16710 üzenetére
- USB tethering, avagy Internet megosztás
USB-s modemként:
A PC-n legyenek telepítve a Motorola driverek
(én XP-vel próbáltam).
USB kapcsolódási mód: Portal and Tools
A telefonon a Menu->Settings-Wireless &
networks->Mobile networks->Internet tethering
opcióval lehet engedélyezni. Ha ennek
bekapcsolásakor figyelmeztet, hogy nincs
megfelelő APN, akkor még nem jó az APN
beállítása.
A PC-n ezután egy modemes internet
kapcsolatot kell felvenni, ahol a felhasználónév
és a jelszó üres, a telefonszám pedig *99#. Ezt a
kapcsolatot indítva lehet létrehozni az Internet
kapcsolatot. -
x.pet
tag
válasz AtomCity #17073 üzenetére
Nem azért, hogy belevauuu és főleg úgy, hogy még soha nem raktam fel rom-ot, de a leírásban 3 fő dolgot hiányolok az eddig olvasottak alapján:
- 3. pont: itt még nem a hardver gombokkal kell mozogni, szerintem a zárójelben lévő rész itt félrevezető
- 4. pont: innen hiányzik, hogy miután a "Recovery Boot" lett kiválasztva újraindul a telefon úgy, hogy immár a recovery-be bootol be
- 5. és 6. pont között hiányolok egy restartot, illetve az ezt követő bootnál a bekapcs+hangerő fel gomb kombó megnyomását
Ha rosszat írtam akkor elnézést és tényleg nem bírálni akarom az írást, nagyon jó, hogy így összeszedted magyarul, csak ha igaz, amit írtam, akkor a kezdőket (mint én) megtévesztheti. -
x.pet
tag
válasz aggleány #17285 üzenetére
A gyári Contacts-ban nincs ilyen, de pl. a GO Contacts-ban beállítható, hogy csak azokat jelenítse meg, akiknek van telefonszáma. Ha 2.1-es androidot használsz, akkor a hívás utáni mikro-fagyások sem jelentkeznek GO Contacts-al, míg a gyárival előbb-utóbb előjön. Ingyenesen letölthető a Market-ről.
[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
válasz tothjozsef #17689 üzenetére
Szerintem kapcsold ki az USB Debugging-ot.
-
x.pet
tag
Én teljesen meg vagyok elégedve a 2.34-es ROM-al egyet kivéve, ez pedig az akkuidő.
Nálam legjobb esetben is 1,5%-ot merül óránként 2G-n standby-ban és igazából nem számít neki, hogy az adatkapcsolat engedélyezve van vagy tiltva. Sok alkalmazással monitoroztam és arra jutottam, hogy nem az alkalmazások/widgetek merítik.
Ugyanakkor olvasva a fórumot igen nagy eltérések vannak a standby üzemidőben(1,5 nap - 6 nap), amit egyrészt okozhatnak a különböző ROM verziók, az eltérő akkumulátor kapacitások és amire mostanában kezdtem felfigyelni, hogy a térerő is meghatározó tényező lehet ezen a téren. Nemrég olvastam a Baseband Switcher-ről, amivel a ROM-ok felrakása után érdemes kalibrálni az országnak megfelelő adóbeállítást.
Megnéztem az én gyári 2.34.1-es telefonomom ezeket a beállításokat:
Szolgáltató: Telenor
Baseband version: EPU93ST2_U_03.04.00
Signal strength: 98%, -51dBm, 31 asu
Ezek alpaján a kérdéseim:
- Akinek 2.1-es romja van és a standby ideje jobb mint 2 nap megnézné, hogy milyen Baseband verziója van (Settings/About phone), és milyen szolgáltatónál van?
- 2.1-es ROM-on is lehet futtatni a Baseband Switcher-t?
- Aki esetleg jártas mobilos jelátvitelben, annak a jelerősség értékeim mondanak valamit? (-51dBm, 31 asu)
Köszönöm! -
x.pet
tag
válasz Speed limit #18199 üzenetére
Szerintem nálad is az a gond, mint az előző két embernek: Bekapcsolva maradt az USB debugging.
-
x.pet
tag
Nem tudom működésre bírni a Motorola Software Updater programot.
Amikor elindítom csak egy fehér ablak van egy File és egy Help menüvel, de az ablakban nincs semmi.
Amúgy úgy látom a logban, hogy megtalálja a telefont, de a felületen nem tudom mit csinálni.
Már minden megpróbáltam, driver fenn van, a Win7 látja a telefont, Motoportal is megy, próbáltam admin-ként, uninstall/install, stb.
Az a gyanúm, hogy a magyar Windows 7-et nem szereti valamiért.
Nincs valami ötletetek?[ Szerkesztve ]
-
x.pet
tag
-
x.pet
tag
Végül sikerült megoldani, elindul a Motorola Software Updater!
Ha esetleg más is belefutna, akkor az a megoldás, hogy a registry-ben törölni kell a következő bejegyzést:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\L
(A végén az L nem is igazi L betű, csak arra hasonlító szimbólum.)
Amúgy onnan jöttem rá, hogy a Windows Szolgáltatásokat elindítva nem jött fel a lista, hanem ActiveX-re panaszkodott, ez vezetett el a fenti registry kulcsig, ennek törlése megoldotta a MSU bajomat is.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 14 Pro 256GB 1hónapja aktivált garanciás
- iPhone 13 Mini 128GB Fehér Független Hibátlan/1-3 hónap gar./p3854/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest