Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabof1
őstag
válasz
TripleB
üzenetére
Nekem is ez volt: [link]
Én 2.51-ről akartam Nordic 177-re váltani, de visszatérési lehetőséggel (fixed rommal).
Nálam az volt a baj, hogy kimaradt pár lépés.
Végül egy recovery wipe után a 155-ös Froyo romot (3.4.2_155-002_deblur, nem fixed, tehát a visszalépés elveszett) sikeresen feltettem és elindult a telefon. Utána felkerült a nem fixed Nordic 177 is. Azóta minden OK. -
TripleB
senior tag
Üdv!
Találkoztatok már a következő üzenettel az RSD Lite- ben? "Please manually power up the phone" flash közben? 100% akkutöltöttségnél kezdtem neki a romcserének..
Maga a flash eljutott a rom cseréjéig, de a reboot után nem fejezi be a flash-t. -
aveos
tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a telefont, > melyik jobb és kompatibilis kártya, microSD vagy microSDHC?
Mert a mobilarénán a specifikáció 32 GB microSDHC ajánlja!

-
aasgier
tag
Üdv !
EZ így kevés ,pontosan hol akadtál el? -
Brumi˘
addikt
Hy all!
Ma nekiláttam a cm7 feltákolásának, de nem jött össze...
Végig csináltam ezt a guide-ot és az eredmény egy fekete (de háttérvilágítás on) kijelző.
Mit tehetek most? -
Looserke
őstag
Aki az elmúlt 1 hónapban vett Defyt annak mind piros a lencséje?
-
Sly81
csendes tag
válasz
Gaberiellb
üzenetére
vagy el lehetne valahogy erni hogy automatikusan a 10% nal kissebbre vegye a fenyerot. sotetben meg ez is sok.
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Sziasztok!
Olyan problémával jövök, hogy ma próbáltam a Motorola software update programmal utánanézni a frissítésnek, de többszöri nekifutásra is ezt az üzenetet kaptam, természetesen angolúl, csak a fordító szoftverrel lefordíttattam:
Motorola szoftver nem tud csatlakozni az a szerver teljes szoftver frissítés. Ez lehet az oka a szerver karbantartása vagy a hálózati konfiguráció.Eddíg ezzel nem volt sosem gond, símán felismerte a telefonomat és minden adatot kiírt mellette az SD kártya tartalma helyett is csak kettő mappát lát
-
FearTomi
őstag
válasz
Gaberiellb
üzenetére
Settings/sound&display/Brightness/Automatic Brightness kipipál Ha valami widgettel hozzá nyúlsz a brightnesshez, utána újból be kell pipálni, mert akkor leveszi róla pipát, próbáld ki!
-
vazzz
őstag
A mai Nightly Build elég ratyi. Sok a force close, gps abszolut nem működik, minden gps-el kapcsolatos program hanyatt vágja magát. Felejtős.

-
midnightstar
tag
válasz
midnightstar
üzenetére
SDrescan nem javította ezt a problémát!

-
Sajat
csendes tag
Sziasztok, azt szeretném megtudni, hogy hol érdemesebb venni a Defy-t, tehát GSM üzletben 2 éves Moto garanciával, vagy pedig szolgáltatónál? Tehát, hogyha baj van melyik a készségesebb?
-
FearTomi
őstag
válasz
Gaberiellb
üzenetére
2.1 van rajta update1-el, semmi custom rom, csak a gyári.
-
Edge
veterán
válasz
midnightstar
üzenetére
Az android media process szervíz felel ezért a dologért is, mint minden média típusú file-ért az SD-n pl. Az ő általa lejelentett infókat használja minden média kezelő app(zene-, video lejátszók, képnézegetők stb.)
Van amikor nem fut le a szkennelés elég hamar kicsit rá kell segíteni, pl marketről SDrescan-t tedd fel ez a szervízt megkéri szépen, hogy szkennelje le az sd-t média file-ok után. Futtasd le és helyre áll a rend.
-
szabz
tag
üdv mindenkinek
hogyan tudom lementeni a telszámokat a defyről?
gmail nem ment mert csak 17 db ot szinkronizált neten keresztül....
ja és még az is zavaró h 40 db vmi akar leszedni netről de nem tudja, pedig net van rajta /klikk/ és az még zavarobb h ezeket a letöltéseket nem én indítottam el, és ha megakarom nézni h mik ezek nem igazán adja ki a listát.. van pár progi ami csak frissíteni akar csak vmiért nem tud nemtom miért pl googlemaps
a kérdés az h hogyan tudom leállítani ezeket a random letöltéseket
-
midnightstar
tag
Emberek! Hogy lehet kitörölni a music app-ból a számok, előadók, stb. nevét? mert amiket letöröltem az sd-ről, még mindig ott vannak
clear cache/data sem oldotta meg:s
előre is köszi!
-
Adamul
tag
Nekem is általában 1-1,5napot bír az akku normál vagy minimális használattal, de 2t semmiképp... Ez normális vajon?
És valakinek van vmi tuti módszere a naptárban az események agresszívabb jelzésére? Met az az egy pittyegés nagyon halovány, vmi olyasmi kéne mint a Nokiákban, hogy addig csipog meg rezeg míg le nem okézza az ember, ilyen megoldható itt?
-
premete
veterán
-
FearTomi
őstag
válasz
Gaberiellb
üzenetére
Haha, gyári Eclair 2.59

-
premete
veterán
válasz
Rudiaszarvas
üzenetére
Uninstalláld az rsd lite-t, töröld ki a mappát is, tedd fel a rsd lite 5.31-et, az sbf-eket nevezd át valami rövidre, pl. x.sbf, másold a gyökérbe, és úgy próbáld.
-
szabof1
őstag
válasz
Rudiaszarvas
üzenetére
Hátha ez segít.
-
Land
veterán
válasz
Rudiaszarvas
üzenetére
Kitömörítetted a letöltött fájlokat? Sok esetben zip-ben van.
FearTomi: Vannak olyan "akksi kalibrálók", amelyek inkább ártanak mint használnak..
-
FearTomi
őstag
Sajnos lövésem sincs, nekem tökéletesen állítja automatikusan a fényerőt, sőt néha sötétben már annyira leveszi, hogy zavar, hogy olyan sötét lesz a kijelző.
Nekem is lenne problémám. Csináltam egy aksi kalibrálást, de kalibrálás óta,kevesebbet bír az aksim, pedig elvileg mindent jól csináltam

-
Rudiaszarvas
tag
Sziasztok!
Nekem abban segíthetne valaki...... Hogy az RSD Lite miért nem látja az sbf-eket amiket leszedek..... ? Se a UK romot, se a Francia romot nem látja.....
4.9-et is próbáltam és az 5.0-t is...
Valaki ötlet?
Köszönöm....
-
Oly
őstag
Sziasztok
Nekem is marha gyorsan merült a gyári ROM, ezért úgy döntöttem, hogy felrakom a Froyo-t.
Hát sajnos ez sem lett jobb.
Reggel 7-kor vettem le a töltőről és minimális használat mellett 18 órakkor már ki is kapcsolt...
-
Sly81
csendes tag
Sziasztok
próbáltam visszaolvasni a témában de nem igazán találtam megoldást.
Az a gondom, hogy az automatikus fényerő szabályzás nem igazán működik, vagy csak nagyon lassan reagál. Amikor sötét szobában vagyok, akkor sem veszi le a minimumra, hanem csak olyan 40% körülire, illetve mintha nem lennének átmenetek. Úgy veszem észre mintha mindig 100%-on futna annak ellenére hogy autora van állítva.Felraktam egy Switch Pro nevezetü progit amiben szintén lehetne állítgatni, ha kézzel nyomkodom akkor jo mert be lehet minden fokozatot állítani 10%-100%ig de miért nem csinálja ezt auton?
Ha valakinek van valami ötlete szóljon.
köszi
-
Gaberiellb
senior tag
egy kis fjücsör, persze elég távoli.....
[link] -
premete
veterán
válasz
Gabormester
üzenetére
Az Android OS qrva magas, nem maradt futásban valami cucc?
-
szabof1
őstag
válasz
mpeti339
üzenetére
Már legalább kétszer írtam be hasonló kérdésekre:
Ha azt akarod, hogy egy bizonyos program (pl. navigáció) futása alatt semmiképpen ne kapcsoljon le a képernyő, akkor használd a Keep Screen programot. -
premete
veterán
válasz
Tomi_Sci
üzenetére
Biztos egyfolytában nyomogattad.

[Tegnap délelőttől ma reggelig] -
premete
veterán
válasz
Gabormester
üzenetére
Azt írja a szakirodalom, a nagyfokú akkufogyásnak ez az egyik lehetséges oka, a fényerőre ott a gyógyszer, a szűz telepítés pedig alapkövetelmény, ha biztosra akar valaki menni.
-
premete
veterán
válasz
Gabormester
üzenetére
gtalkot kitörölted?
-
szkajt
csendes tag
válasz
Speed limit
üzenetére
na most a kedvedért lefuttattam ötször egymás után

eredmények: 1620, 1900, 1863, 1975, 1935
amint láthatod, elsőre ~300 ponttal kevesebbet adott, szóval ha feltételezzük csak egyszer futtatod le és így kapsz 1400pont körül akkor 800Mhz-en ez teljesen normálisnak mondható eredmény, másodjára már neked is 1600-1700 körül kellene lennie, próbáld ki

-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Gabormester
üzenetére
Nekem is csak úgy zabálja, de már jobb mint az 5.1, remélem lesz rá megoldás.
Premete : Elég feltűnő, ha nem alkalmazza, konkrétan fel sem lehet oldani a képernyőzárat, annyira akad.
-
premete
veterán
válasz
Gabormester
üzenetére
Alkalmaztad ezt a brightness- fixet? sensors.jordan.so
-
Gabormester
csendes tag
Quadrant helyett használjatok SmartBench-et sokkal jobb és van benne normális lista.
btw Felraktam CM7beta6ot és széteszi valami az akksimat 10órát bír a teló mitől lehet?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Speed limit
üzenetére
Nekem belakva olyan 1500 - 1600 között hoz.
-
Speed limit
tag
válasz
premete
üzenetére
Lehet nekem is ezt kelet volna tennem. Így pedig már nem merek belenyúlni mert Nordicnal is kifeküdt a telefon mert valami olyat töröltem amit nem kellet volna 3 órán keresztül küzdöttem hogy vissza hozam az élők sorába

szkajt: Nem áll módomban ezekre maszturbékolni

Csak furcsa volt hogy mindenki ilyen nagy eredményeket kap amikor én csak 1400 körüli pontokat kapok.Tomi_Sci: Akkor megnyugodtam nekem is elégé be van már lakva. Mondjuk sok fölösleges progit tudnék törölni de nem merek mert nincs kedvem szívni vele megint

-
szkajt
csendes tag
válasz
Speed limit
üzenetére
teljesen különböző Quadrant pontokat szokott kidobni a CM7 beta6 nekem, pl. appok gyilkolása után 1GHz-en kaptam már ~1400 pont körül, rögtön utána újra lefuttatva meg 1900 pontot, de ahogy látom még ennél is van több..

szóval nem ér ez kutyalukát sem, a lényeg hogy folyamatos legyen, nem kell ezekre a pontokra maszturbékolni.. -
premete
veterán
válasz
Speed limit
üzenetére
Nem tudom, másnak mennyi, én a cm7-et még telepítés előtt "karcsúsítottam", Zeam Launcher van az adw helyett a zipben pl, kiszedtem pár nem használt dolgot, mint gtalk például, stb.
Már egy napja 1000 Mhz-en megy, alulfeszelve, gyorsabb, és nem akad egyáltalán, a quadrant 2100-2200 közötti. -
premete
veterán
válasz
Speed limit
üzenetére
Az kevés, elsőre, 800 Mhz-en is ~1700 szokott lenni. Wipe volt telepítés előtt?
-
vazzz
őstag
válasz
rum-cajsz
üzenetére
Kb egy hete próbálgatom a Nightly buildeket, minden nap felrakok egy újabbat. Igazából nem látok érdemi változást. Pl. a mostani force close-al kezdett a beállítások résznél, és semmilyen launcher nincs alatta. Viszont a baseband egyből jó volt... Múlt héten volt egy RC0, talán az volt a legstabilabb eddig, de azon még nem volt jó az automatikus fényerő állítás. Mindjárt feldobom a legfrissebbet, hátha van valami újítás...
-
Speed limit
tag
Na leteszteltem én is a Defy-t Quadrant-al. De lényegesen kevesebb pontot kapok mint amit ti irtok itt. ( CM7 van fent ). 1425 pontot érek el 800 mhz. Vagy ez elfogadható és csak nekem tűnik kevésnek

-
Narxis
nagyúr
Ja igen, CM7-es music player és DSPManager is tetszik. Felmásolok egy zenét SD-re és egyből megtalálja, mindegy milyen mappába rakom. Ha lesz időm lehet összehasonlítom a DSPManagert a PowerAMP Equlizer-ével, de nem hiszem, hogy nagy eltérés lenne.
FM Rádió app is jobb a gyárinál bár azt mondják ha manuálisan akar valaki rádióadót hozzáadni akkor fagy. Én nekem jó volt az autoscan, az elmentette az összeset éskész, ráadásul a gyárit nem tudtam kikapcsolni, mindig beragadt, csak reboot segített.
-
Narxis
nagyúr
Sokkal használhatóbbak a CM7-ben(vagy ez a Gingerbread érdeme?) a beépített appok. Rocket Dialt fel se tettem, GO SMS-t használtam gyári ROM-on mert számomra átláthatatlan volt ha sokat kaptam Eiclar-on, de még azt se tettem fel. Smart Keyboard-ot se tettem fel mert a gyári keyboard-nál úgy látom, hogy széthúzták a gombokat, nem is gépelek félre, csak ritkán. Wifi managert se tettem fel, gyári ROM-nál valamiért elfelejtette a jelszót a routerhez, itt még CM7-nél sose. Szóval nagyon jó ez, hát ha még kijön a hivatalos...
Igaz, mi addigra szerintem már az Ice Cream sandwich-et fogjuk használni.
Ha megnézitek, Froyo is 1 évvel ezelőtt jelent meg, akkor a Mézeskalács is szerintem leghamarabb őszre várható. 
Egyedül az Adwlauncherrel vagyok kevésbé elégedett, szerintem a GO Launcher Ex jobb.
-
Matada2.3
veterán
Akkor most ez a gyár GB 2.3 rom most eredet vagy mii???

-
sheep
addikt
válasz
forintuser
üzenetére
öö csak olvastam h zöld kamerásnál nem működik jól
wifi, minden jó? gps hamar talál jelet?
mert ha minden jó akkor lehet megpróbálom
gtalk, google dolgok is mind működnek?
bocsi de ha már itt vagyunk megkérdem
-
Prien
addikt
Nálatok megvan Marketen a fancy widget pro? Nálam a reset óta nem található (előtte az volt a telón). Most megint le akartam szedni, de csak az ingyenes van ott. Appbrain marketen ott van.

-
"Elméletben igazad van, a domain név utáni rész lehet kis/nagybetű érzékeny,"
Gyakorlatilag is, mivel Nemcsak lehet,hanem az is(legalábbis Unix/Linux szervereken )
Viszont nálam urlmezőben a full qwerty billentyűzeten nincs shift(fekvő helyzetben),és a húzásra sem reagál,hiába állítottam be minden irányváltozás shiftet.
Jobb híján állitva irom. be az URL címlet,abban a néhány esetben,mikor nagybetű van benne
Köszönöm a segítséget:-) :-) -
x.pet
tag
Elméletben igazad van, a domain név utáni rész lehet kis/nagybetű érzékeny, de én nem emlékszem, hogy mikor írtam be ilyen címet kézzel (nem copy/paste).
Amúgy megnéztem és szerintem ez layout függő.
A Hungarian(quertz) és a Hungarian(querty) layoutban nincs SHIFT.
Ha a Keyboard layoutok között a magyar mellett ki van választva az angol is, akkor a jobb felső "-> ABC ->" gombbal (vagy a bill.-en balról jobbra végighúzva) lehet váltani a layoutok között.
Illetve a Hungarian(quertz) full és Hungarian(querty) full layouton is van SHIFT.
üdv: okoska -
kano
nagyúr
Az APN On/Off Widget tökéletesen működik nálam. Egyszerű, kicsi, jó.

Ilyen, hogy ebben az új GB ROMban változtatni lehet a CPU frekijét (300-600-800-1000)?? Érdekes...

Ha minden igaz éjszaka már lesz tesztverziója az új és a régi rom házasításából nyert új romnak.
-
Wajk
addikt
Camera app cache wipe volt?
amúgy szerintem elronthattál valamit, én a lépéseket követve raktam fel a Nordic-ot és minden pöpec.

-
mpeti339
tag
Hogyan lehet beállítani, hogy bekapcsolt navigációnál ne kapcsoljon le a kijelző világítása? Nagyon idegesítő így közlekedni...

Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest