- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasonD
aktív tag
20000!
2011.01.21. óta használom megelégedéssel a Defy-om, azóta napi szinten követem itt az eseményeket.
Most szeretném megragadni az alkalmat, és mindannyiunk nevében minden kedves aktív kollégának megköszönni a közreműködését, hogy a fórum virágzik. Még sokáig így legyen!
További kellemes Defy-ozást mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Gaberiellb
senior tag
jelentem faxán fut a nova 2 a defy-on, néha azért atom laggol de nagyon tetszetös egy game.
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
Looserke
őstag
Hali!
A #19839 hsz-ben jelzett hibával ma leadtam a Defymet egy T-Pontban. 3 napon belül voltam szóvall szó nélkül cserélik, igaz csak jövő hét pénteken kapom meg az új telót mert nem volt másik a camponai T-Pontban. Remélem azzal nem lesz majd probléma...
Most visszatértem a jó öreg Nokia N82re...
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Megvan a Defy!
Aggleány-tól vettem meg. Nagy respect neki!
2.1-es ROM van rajta. Elég hamar lemerült ma vonaton (1 óra alatt 40%-ot zene+Angry Birds Rioval) és 3x indult újra. Tehát mindenképp valami jó, gyors, stabil ROM-ot kell ráhegesztenem[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Kivikovi
csendes tag
Üdv!
Lenne egy pár kérdésem:
Hogy mi a teendő ha a telefonon a négy gomb egyáltalán nem működik már próbáltam kikapcsolni-bekapcsolni... vagy forduljak a szervizhez, garanciával.
És MMS küldése, hogyan lehetséges?
A Market nekem még csak ingyenes verzió van, hogyan lehet a fizetőset behozni?
És a telefonon lévő adatokat hogyan lehet menteni? Ha frissítenék ne törlődjön véletlen sem.
A segítséget előre is köszönöm. -
sjocó
csendes tag
Apropó, hálás lennék egy másoknak jól bevált Setvsel beállításért(relatív gyors, relatív takarékos)én bármit állítok vagy lassú vagy leszopja az akksit,.Valami balanceded nem tudtok ajánlani tezsvírek?
-
FearTomi
őstag
Még szerencse, hogy a Telenor most szabadult meg a mérnökeitől Faterom Inviteles és az egyik ismerősével beszélt, mert ugye az Invitelnél Telenoros "flotta" van, azt mondta, hogy próbálnak embereket keresni, akik véglegesen megoldják a bajt
Marci93: Elérhető, csak nem minden készüléken
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
Marci93
tag
üdv
mi lehet az oka annak, hogy a telefonbeállításokban (software update) nem ajánlja fel a telefon a 2.2 frissítését? elméletileg már napok óta letölthető, nem?
-
sjocó
csendes tag
válasz Trabby #19982 üzenetére
Telenoros defysek nyugi, a defy jó a defy szép , most beszéltem egy izgató hangú ügyfélszolgálatos csajjal, hálózati leállásuk volt Bp területén, gőzerővel elhárítanak, még egy darabig instabil lesz a rendszer. mindenkitől elnézést kérnek a kellemtlenségért, brühühü...
-
gagavectra21
tag
Pàr napja valaki írta,hogy a 2.51 be alapból van jit..nem tudom mibôl gondolta az illetô mert a linpack alapjàn tisztàn làtszik,hogy nincs (6,**mflops/sec) a 2.34 frozennal 12,**et tudott 2.51 hez nincs frozen?
Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10
-
pivi.l
tag
válasz Narxis #19980 üzenetére
Épp ma egy hónapja hogy megjelent az első CM7 béta.
Én 2 hete használom, 4.1 > 5 > és ma a 6os béta került a telefonomra.
De tisztán kell látni hogy ez egy fejlesztés alatt lévő rom. Mély víz csak úszóknak
2.51 -ről váltottam CM7 re, nem mondom hogy nincsenek problémák de szerintem napi szinten használható.Végül két kép:
(IMG:/dl/upc/2011-05/13/320344_g1ocpvk5pqyon3fc_snap20110511_212725.thumb.png][ Szerkesztve ]
-
Z0C!
őstag
most fogom fődhö vágni a telefont de igazából..
feszt ez az m.fészbúk jön be, holott én a rendes netzabálót akarom elérni...
tudja valaki hogy tilthatom hogy ne ez az m.facebook.com-os jöjjön be?----- www.zoci.gumroad.com -----
-
-
Edge
veterán
válasz Trabby #19955 üzenetére
Nekem se volt ebben az időtartamban, ez érdekes, én Telenornál vagyok.
Froyo fr.
2G only-ra vagyok állítvaMeg tudtam oldani: kézzel választottam ki az operator selectionnál a Telenor-t. Azóta jó.
Postokat visszaolvasva 2.2-vel volt már térerő gond nem szereti a 2G only beállítást vagy mi a szösz?
Persze elöször kibekapcs volt nem segített aztán sim ki-be az se segített, aztán hirtelen jó lett amikor az SMSC settingsbe beléptem. Később megint rossz volt, aztán csináltam azt amit fentebb írtam.[ Szerkesztve ]
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
Yagamiii
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, nem tudom,h volt-e már róla szó, illetve azt tudom,h vannak garanciás gondok de nagyon sok hozzászólás van a témával kapcsolatban, nekem pedig nagyon gyorsan kellene válasz.
Azt szeretném megkérdezni,h hogy ha egy motorolának 2 éves gyártói garanciája van akkor azt itthon a Cirmánál tudom érvnyesíttetni? Vagy a gyártói gari nem sokat jelent így,h nincs hazai forgalmazó?Samsung Galaxy Tab
-
Halo
senior tag
válasz BitiOne #19964 üzenetére
nézz utána, a fórumon is írták - nem tudom, hogyan kell visszalépni, mivel én nem foglalkoztam vele - elvileg nem is tudnék, csak valami buherálást követően!
a fórumon volt szó mit kell tenni _előtte_, hogy visszaléphess _utána_.
és a buheráról is volt szó.Mátyás:
most meg kiabál.... de jó....Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
bepe79
addikt
válasz feketepeti #19960 üzenetére
Szívesen, máskor is!
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Marty8
tag
ÚGY NÉZ KI MEGÚSZTAM, ÉN IS. VAN AKI MOST NEM ÖRÜL...
TÉNYLEG SRY. A HANGNEM MIATT. A LEÍRÁS SZAR! HA ÖCSÉM RÁÉR, ÍR EGY RENDES LEÍRÁST! TOVÁBBI JÓ DEFY-T.M a t y a s
-
honeker
őstag
válasz Gaberiellb #19912 üzenetére
SPICA
[ Szerkesztve ]
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
bepe79
addikt
DE-s Defy-ra még mindig nem talál a PC-s updater új szoftver-t, nem tudom, mikor teszik elérhetővé rá a Froyo 2.2.2-őt..
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Trabby
aktív tag
Kb fél órája nincs térerőm... ott ahol amúgy mindig van. (Csak a piros keresztet jelzi ki...)
Próbáltam automatárol átállítani csak 2G-re. Újra indítani...
Valakinek van valami ötlete? Elég fontos lenne, hogy telefonálni is tudjak a telefonommal.
-
Narxis
nagyúr
válasz pivi.l #19950 üzenetére
Aki felrakta az írhatna tapasztalatokat.
Én is már nagyon gondolkozom rajta és figyelem az xda-s topikját, de egyelőre várok vele.
Nekem lehet elég lenne a 2.2 is ha végre kijönne, no meg a garancia...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
>> ezekután raknád fel erre a módosított rendszerre a következő módosított romot?
Igen, látod ? pont ezért kérdezek, hogy ne fussak bele megint egy orbitális hibába. Egyébként elvoltam én 2.1-el is, most meg 2.2.2. a 2.3 csak kíváncsiságból érdekelne nem létszükséglet. De jónak tűnik így 10 perc után ez is. Gyorsabbnak is. Köszönöm még egyszer mindenkinek
-
pivi.l
tag
[Cm7 beta6] megjelent!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Marty8 #19917 üzenetére
te miről beszélsz ember.Qrva gyorsan töröltesd a hozzászólásod és gondolkozz el magadról kicsit.Egyáltalán örülj,hogy valaki megcsinálta,mert ugye te hüje vagy hozzá,az angol sem megy de muszáj flashalned... tudod mit?Megérdemled,ha papírnehezék lesz a telefonodból....
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Halo
senior tag
válasz #95488640 #19943 üzenetére
ha jól látom, ez a pay-féle rom felrakásának leírása.
5. pont: másold fel a zip-et az sd-re.
majd bootolj be, mivel fent van a 2ndInit, ezért bootolás alatt mikor megjelenik a kék ledfény, hangerő le megnyom.
a felkínálkozó menüben belépsz a clockwork recoverybe
(értelemszerűen kényelmesebb először felmásolni az sd-re a cuccost, s utána nekiesni flashelni, miegymásolni)
6. kiválasztod a zip-et, és felrakod. utána pedig reboot jön.
(s ekkor lehet még az addonokat is felrakni - pl.)legalábbis ha jól emlékszem, így csináltam
szerk:
mit akarsz, a hogyan?
a pay-féle verzióhoz ugye azt írja, rakd fel az origi franciát.
és utána felrakod a pay-romot (vagyis a zip, mint ahogy előző kollega mondta, fogja módosítani a rednszert.)
ezekután raknád fel erre a módosított rendszerre a következő módosított romot?
nem értem, miért is lesz jó a két kutyulékot összeereszteni, másrészt pedig működik-e majd egyáltalán...?[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
elfelejtette
veterán
Nem ide akartam.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
Hahh, és sikerült. 2.2.2. no most még annyi kérdésem van ami nem teljesen világos, hogy miért, hogy van egy 5., 6. pont érthető is, csak az nem tiszta, hogy ez mit tartalmaz és miért fontos?
1.) Wipe your phone in recovery mode
2.) Flash 3.4.2-164 Motorola SBF with RSD Lite in bootloader mode
(The sbf is packed in a archive just extract it and then you get the sbf.)
3.) Enable ADB in the settings and root your device with SuperOneClickRoot for Froyo. Then do a reboot.
4.) Disable ADB and install 2ndInit Recovery Installer
5.) Put the ROM.zip to your SD Root and boot into clockwork recovery using 2ndInit boot menu
6.) Flash the ZIP + reboot and enjoy :-)
-
premete
veterán
Ha balul sül el a flesselés:
-Nem megy tovább a logónál, vedd ki az akkut, majd tedd vissza.
-Menj system recovery-be "hangerő le + bekapcsoló gombbal".
-Ha megjelenik az android emberke, nyomd meg egyszerre a hangerő le + hangerő fel gombokat.
-Wipe + factory reset, akár többször egymás után.
-Űjraindítás a "hangerő fel nyomva tartása + bekapcsoló gomb"
-RSD Lite-tal .sbf fájl flesselése
-Elméletileg helyreáll...
Mint minden, ez is csak saját felelősségre, flesselés közben nem kihúzni az usb-t, nem kikapcsolni a PC-t, nem böngészni kétes netes oldalakat.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
cafatmaister
csendes tag
ma kaptam egy smst az angol vodafonetol,hogy 30 napon belul erkezik egy frissites a defymre,ami jelenleg szervizben van.
a telo retail.gb egyebkentA1018->5110->3310->k700i->6230i->N70->6500s->6120c->E71->Legend->Defy->BB9700->Neo->Arc->P->N4
-
Marty8
tag
köszi újra!
nem szeretném ezt sokáig folytatni, de örülök, hogy így rám érsz!
Nem értek hozzá, ezt el találtad.
Ezért szóltam öcsémnek aki baromira ért hozzá, csak defy-t nem csinált még.
A leírás fos, ezt nem hiszem, hogy lehet tagadni...ne folytassuk. trágár voltam ennyi, aki azt írta, az meg ... tehet egy szívességet.
M a t y a s
-
törölt tag
válasz #95488640 #19936 üzenetére
Én azért segítek a bajbajutott-on, bár a stílusát jó magam sem támogatom, de örömmel jelentem, hogy nekem éltre kelt. nordicot lehúztam, és xda-n más romok után kezdtem nézelődni. Találtam is egy ilyet:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=943258Letöltöd az sbf-et
Feltétele:
- Wipe data
- Wipe cache
- Akku ki akku be, hangerő le + power, usb rádug
- RSD-ben betallóz, start.Ez is meg a további lépés is le van írva ott olvasd el, nekem már megy. Sok sikert
-
Halo
senior tag
válasz Marty8 #19930 üzenetére
Mátyás az Igazságos!
szerintem meg az olyan, aki nem ért hozzá, ne is próbálkozzon!!!
mellesleg, minden ilyen leírás úgy kezdődik, hogy saját felelősségre...
és nem más b@ctatására!én se értettem hozzá, olvass vissza sírt is a szám, mit hogyan.
de nem egyből fejjel mentem a falnak, hanem olvastam - olvastam - olvastam.találsz egy leírást és az alapján nekiugrasz. de valaminek utánajárni, utánaolvasni, információkat összerakni...
van a fórumon is kereső.
gondolom a fenti leírásra érkeztek már pro és kontra dolgok.
azoknak is utána lehetett volna nézni.pl: 17099 hsz....
de az ELSŐ hszt, tuti nem olvastad....
kívánom tiszta szívből jöjjön rendbe a géped, és valami "véletlen" folytán 2 hétig ne léphess be ide...Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
aasgier
tag
Aki rom-ot rak fel a telefonra az számoljon azzal ,hogy esetleg tégla lesz a telefonjából ezt mindenhol leírják ez az itteni első hozzászólásban is benne van gondolom ,bár már rég olvastam ,szóval aki elrontja ne mást okoljon ,hanem magát
Xiaomi Redmi Note 4
-
Halo
senior tag
válasz Marty8 #19923 üzenetére
senkiházi................
kezdem megérteni ABE-t.
jönnek a friss versenyzők, akik éppen kiszarták a világot. Bocs, nem ki, hanem csak egyszerűen le.........azért se kívánom, hogy maradjon vacak a telód! Javuljon meg, akár... hm, az intelligencia el tud "romlani"? vagy ami nincs... az...?
pííísz.....nagy levegővel....
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
aasgier
tag
Én 3x wipe- oltam mire jó lett
Xiaomi Redmi Note 4
-
törölt tag
Megvolt. de sajnos nem.
-
aasgier
tag
próbáld újra felrakni a nordic rom-ot
Xiaomi Redmi Note 4
-
aasgier
tag
Üdv !
Te miről beszélsz ,normálisan .Xiaomi Redmi Note 4
-
Marty8
tag
mivel a senkiházi (#17073) AtomCity szarul írta meg a how to-t most van egy defy-m ami csak egy motorola logót tud prudukálni, mi a faszt csináljak?
M a t y a s
-
premete
veterán
Vagy ellopta az újabb a réginek az aláírását, ilyen is előfordul.
Azt sem tartom kizártnak, hogy 5-6 éve itt is xanadu néven volt az illető, csak elfelejtette a regisztrációs e-mail címét, és jelszavát, rendszergazdától meg hiába kért újat, nem adtak neki, ezért később más néven kellett újra regisztrálnia.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
-
aasgier
tag
boot loop én is így jártam ,keress rá az xda-n , a gyári recovery menüt kell behozni
xdaXiaomi Redmi Note 4
-
honeker
őstag
csá csatlakoztam hozzátok nagyon örülök hogy sikerült fél év után
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
scapegt
őstag
semmit nem csináltam vele, nekem az első is ilyen volt, és ez is ami csupán 1 hete van nálam. A hangminőség gyatra, az előbb is telefonáltam egy 10 percet, és ide-oda kellett rakosgatni a telót, hogy halljam is mit mond az illető. Mellesleg tegnap 1 órától eddig bírta, 15%-ig merült, rádugtam töltőre...27 órát bírt kevés használattal. Viszem szervizbe amint tudom, meglátjuk mi lesz.
-
törölt tag
No akkor kérnék egy kis segítséget, ugyanis elakadtam és bajságos szagot érzek.
6: RSD Lite-ban a .. gombbal tallózzuk a JRDNEM_U3_3.4.2_177-005_NORDIC_SIGN_SIGNED_UCAJRDNEMARAB1B80AA03A.0R_PDS03C_USAJRDNF.sbf fájlt, majd start, ha lefut és végez, akkor újraindul a telefon, de addig semmit sem szabad a telefonnal csinálni!
Eddig probléma nélkül minden, itt azonban az van, hogy RSD-ben status: Please manually power up the phone. Progess 100%, Készülék Piros Motorola logo megjelenik kb 30mp-re rebootol. A státusz led világit 10 mp-ig eltünik, megint moto logo. Megint led megint logo. kb 1 órája... No most?
Szerk.: Jah Froyo-t akartam tenni rá, hogy utána majd tehessek CM7-et. A teljes leírás ez mindent ez alapján csináltam.
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_defy_ez_aztan_dofi/hsz_17073-17073.html
[ Szerkesztve ]
-
Gaberiellb
senior tag
válasz scapegt #19899 üzenetére
háát izé... sztem összeségében egy iszonyatosan jól használható telefon, hw sw szinten fölleg ebben az árban, én maximálisan elégedett vok vele nemtapasztaltam olyan hibát (eddig ) ami elkondolkodtatna a cserén, persze tényleg kicsit idegesitö az ha összenyomod akkor kakizik valmiért. háát nemtom.... sokan aztmondják fjüücsör. biztos az. mindenesetre sztem egy szervizt megér és akkor lesz egy iszonyat faxa kis telod, én nemtok más alternativát elképzelni mert nincs is. "strapatelefon" mivoltából tényleg "érdekes" hogy nyomás hatására ezt produkálja, de hátha a szerviz ezt megoldja persze nyilván mindenki utálja szervizba vinni a telóját, de sztem ennyit még megér.
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
Z0C!
őstag
válasz scapegt #19899 üzenetére
én nem tudom, hogy mit csináltok a telefonnal...
fürödtem/zuhanyoztam vele...én is nyomom a vállammal vezetés közben..de nincs vele semmi probléma. se hangszóró, se beázás se karc...bár még nem mondom ki hangosan félve a péntek 13 miatt
----- www.zoci.gumroad.com -----
-
JeffDebr
tag
szóval, ha a kezembe foghatom a Defy-t vásárlás előtt, akkor a teló szétszedése nélkül is megláthatom, hogy milyen színű a kamera? vagy hol kell ezt keresni?
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
scapegt
őstag
válasz DeadMeat #19902 üzenetére
Próbáld ki a tieden is ha nem hiszed...valami gondja van, ha nem is az, hogy nyomódik valami..bár akkor nem tudom mi nem tetszik neki..az, hogy nem függőlegesen van? (viccnek szántam...) amúgy meg teljesen mindegy számomra miért csinálja, hibás a hangszórója és ennyi. Az előző is ilyen volt, tehát szériahiba gondolom.
-
feketepeti
aktív tag
válasz gagavectra21 #19898 üzenetére
Szerinted számít valamit, hogy mit hiszünk???????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest