- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
köszi a kiváló írást.
-
Én leginkább majd a Veletech-et várom, mert lassan jön a tavasz, lehet esetleg tudni erről valamit?
-
simongab
senior tag
Érdekes év volt a 2012 mobil szempontból
A cikk jól összeszedte a lényeget
Kicsit sajnálom a symbian teljes eltűnését, szerintem jól átgondolt használható rendszer volt.
Az android kicsit csicsás, a gyerekeknek, játékosoknak chatelőknek nagyon jó választás.Nem nagyon látom azt a hatalmas innovációt, amit sokan gondolnak róla. De jó gyártók állnak mögötte. A SONY telefonok tényleg szuperek, jó az egységes szép design. Nekem a Samsung nem tetszik, de ettől még nagyon jól meg van csinálva , igazi csúcstechnika.
Az Apple t sosem értettem, hogy hogy lehet azt a rengeteg sületlenséget elhinni amit a marketingesei kitalálnak. És elkkora hisztit kelteni körülötte. Úgy látom megy ott is a kapkodás és kidurran a lufi.
A W7 W8 telefonok szuperek, könnyen kezelhető zárt gyors rendszer, ingyenes appokat kicsit nehezebb rárakni mint az androidra, de a legtöbb embernek nagyon tetszik. Gondolom mérnek vásárlói elégedettséget, azt hiszem ott nem kell szégyenkezni.
Sajnálom, hogy olyan innovatív patinás gyártók, mint a Motorola, Ericsson, Nokia, megszüntek, elsorvadtak kivonultak. Igazából ők tudták mi a jó telefon titka, az androidos cuccok nagyon egy kaptafára készülnek. És végül a Nokia legnagyobb hibájának azt tartom, talán ezt tartom a legfontosabbnak, hogy elkövette azt a stratégiai hibát, hogy nem nyitott az androidra. Szerintem ha lép most nem lenne kényszerpályán és a megszünés határán. Persze ez egy elég hülye mi lett vona ha felvetés...
Szóval jó a cikk, jó az oldal, és 2013 is érdekes év lesz szerintem... -
pufferzóna
tag
"Te azért tartod a szifont (telefont) szarnak,mert Kis Dezső a bolt előtt vár 48 órát!(?)
Ezt hívják előitéletnek."Nem, ezt hülyeségnek hívják, próbáld még egyszer értelmezni a szöveget.
"És azokat sem értem,akik az ára miatt húznak le valamit,attól hogy drága még lehet jó,és megint más kérdés hogy megéri vagy nem."
Ez így van. Nem mellesleg nem igazán szeretem, amikor elmondják, hogy mennyire nem érte meg nekem valamit megvenni. És még meg is magyarázzák, miért nem. Pedig azt, hogy nekem mi mit ér meg, én tudom jobban.
-
dezs520
senior tag
válasz
pufferzóna #152 üzenetére
Sajnálom,de most ugyan azt lírtad pepitában,és én ugyancsak ismételni tudom magam...
Te azért tartod a szifont (telefont) szarnak,mert Kis Dezső a bolt előtt vár 48 órát!(?)
Ezt hívják előitéletnek.
A többire nem reagálok,mert LEHET igaz is,és most hiába is irnám le,hogy én nem érzek semmiben hiányt a 4S-en,te már lehet éreznél.
És az is lehet,hogy ha szifon előtt droidoztam volna,most másképp vélekednék az iOS röl.
És azokat sem értem,akik az ára miatt húznak le valamit,attól hogy drága még lehet jó,és megint más kérdés hogy megéri vagy nem.
A lila/zöld haju pirszinges tetovált pánk is lehet inteligens,értelmes,empatikus,gyengéd,....és megint más kérdés hogy nem ez jut róluk eszünkbe legelőször. -
pufferzóna
tag
"Attól hogy a cég ellenszenves,mint telefont,mint rendszert,és minőséget el lehetne ismerni."
Hogy ez ne történjen meg, arról az agresszív és ezért sokak számára ellenszenves üzletpolitikát folytató nagyvállalaton kívül a telefon és a rendszer hiányosságain (egyes esetekben elmaradottságán) túlmenően az iPhone-tulajdonosok egy része maga is tehet. Akkor például igencsak nehéz bármilyen elismerést várni, amikor egy egész ország röhög és szánakozik az üzletek előtt éjszakázó birkákon, vagy amikor a fanatikusok egy része az iPhone iránt érzett vallásos áhítatában csúcskategóriába tartozó, konkurens termékeket titulál használhatatlan szarnak...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Persze, most a Nexus is üveg lett, ez van, sajnos egyik gyártó se jobb mint a másik. Az hogy meg milyen oprendszer fut a telefonon az is választás tárgya, egyik ilyent akar, másik olyant. Amire viszont nagyon kiváncsi leszek az a WP8. Abban látok jövőt, remélem alkalmazások terén is fejlődnek, és akkor beérik a konkurens OS-eket.
-
dezs520
senior tag
Boldog,veszekedésektöl mentesebb uj esztendőt kivánok minden kütyü mániásnak!
-
mani17
tag
B.Ú.É.K MINDENKINEK!
-
dezs520
senior tag
válasz
pufferzóna #141 üzenetére
"a túlzásba vitt hype, a nevetségességig fajuló pereskedések hosszú sora és a többi operációs rendszer erőteljes leszarozása"
Attól hogy a cég ellenszenves,mint telefont,mint rendszert,és minőséget el lehetne ismerni.
Az almásoknak sem tetszik a pereskedés (bár engem teljesen hidegen hagy)de maga a kütyüjük általába mindig betalál.
Viszont az is tény,hogy az i5 nem lett egy nagy durranás.
A másik így zárojelben,mindenki szidtta/szidja az i4/4S-t az üveg miatt,most kijött a nexus4,és mindenki be van tőle ájulva (többek közt én is,gyönyörű telefon)hogy milyen fasza ez az üveg ... -
innapp31
csendes tag
válasz
pufferzóna #141 üzenetére
A cég sz@rozta le a többi os-t?
A pereskedéseket illetően szerinted az Ace külsőre mennyire koppintott?
-
desigo
senior tag
Köszi az egész éves munkát!
Jó egészséget nektek és boldog új évet!desigo
-
BlackmMmDog
aktív tag
Köszönjük a szerkesztőségnek
Szikerekben gazdag új évet kívánok.
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
innapp31 #140 üzenetére
sok gond van az apple-el, csak az a baj, hogy, aki használja, az nyílván nem veszi észre/figyelembe, mert el van vakítva, meg hát annyi a pénze, hogy kb nem érdekli.
Ami viszont biztos, hogy az apple már iphone 4 óta nem húzóerő, nem tudnak nagyon újat mutatni, és a többiek is bőven utolérték technológiai fejlődés szempontjából. Ma már az apple lohol a többiek mögött/után. -
pufferzóna
tag
válasz
innapp31 #140 üzenetére
"Én nem vagyok elfogult, egy apple termékem sincs még, de kezdem azt érezni, hogy manapság már divat lett lehúzni őket."
Ne csodálkozz rajta, a túlzásba vitt hype, a nevetségességig fajuló pereskedések hosszú sora és a többi operációs rendszer erőteljes leszarozása megszülte a természetes ellenreakciókat és az Apple sokak szemében ellenszenves márkává vált.
-
innapp31
csendes tag
Sajnos nem tudjuk ezt az évet olyan szemszögből nézni sehogyan sem, hogy azt hozzuk ki belőle érvágás történt az applenél.
Én nem vagyok elfogult, egy apple termékem sincs még, de kezdem azt érezni, hogy manapság már divat lett lehúzni őket. Véleményem szerint pedig azért egy iOS6-ot összehasonlítani egy WP8-cal még nagyon badarság. Tulajdonos nem vagyok, de informálódom és, ha többen az előítéleteik mögé néznek akkor látják az apple nem csak minőség nagyon drágán, hanem tényleg innováció minden lépésben és húzóerő. Lehet feleslegesnek és túlzásnak is nevezni a retina kijelzőt is és parasztvakításnak, de ha megvalósítható, ráadásul zökkenőmentesen akkor miért ne? Divat lett a lehúzás, ha appleről van szó, mindenhol. Sok helyen már egyenesen birkának vannak titulálva, pedig legtöbbször az ellenszó maga az irigység. Akinek nem inge...Egy jó ideig én is csak felületesen néztem a dolgokat az apple terén, hogy ez a nagy újítás? Ugyan már... Vakítják itt a parasztot, de nézzünk mögé, olvassunk utána jobban és nézzünk teszteket. 20-40-50%-os teljesítmény, gyorsaság, kevesebb erőforrás igény rátákkal dolgoznak minden kiadott verziónál mobil, tábla, asztali felhasználói eszközöknél egyaránt. OSX-et még nem tanulmányoztam behatóbban, arról nem tudok sem jót, sem rosszat mondani, de javaslom mindenkinek azt, amit tettem.
-
pufferzóna
tag
(#114) sien: "ahogy azt lentebb írták, minden új szifonnál felsoroltak ellenérveket, miért csak analfabéta eszkimók veszik meg fókazsírlámpás talpának. és valahogy azért tolják az eladási számokat durván."
Hagyományosan a trendiségfaktor az iPhone legnagyobb erőssége, az viszi a darabszámokat is. Az iPhone-os ismerőseim legtöbbje úgy vett iPhone-t, hogy a környezetében egy-két lelkes Mr. Hype meggyőzte arról, hogy semmi más nem érhet a csodatelefon nyomába, minden más proliknak való, működésképtelen szar.
(#121) privacy99: "Nem értem, mit kellett volna hoznia."
Valami olyan innovációt várt mindenki amivel túllép magán. Erre egy ikonsorral több lett függőleges irányban és megváltozott az ideális képátló meghatározása.
-
válasz
AMD Power #134 üzenetére
A WP8 hozott némi tuningot.
zack!
Én a nokia helyében nem hagytam volna magára a többit. Jó a symbit talán mert le volt maradva, de volt ott még életképes OS amit csak fejleszteni kellett volna. Nekem a WP8-ba a csempék amik kiborítanak. Nyomkorásztam már elég droidot (keresem is az alkamat, h kialakuljon valami, de nem...) a WP is ilyen , oké szép meg jó, de nincs meg a kell érzés! Viszont ezt kipróbálnám.
-
AMD Power
titán
Szerintem mobilos fronton nagyon jó év volt a 2012. Főleg az év vége. Jó a piacnak ,hogy a Nokia kezd magára találni ,hála az Égnek meg a WP8-nak. A HTC-ről ugyan ezt tudom csak elmondani.
-
zack
nagyúr
válasz
privacy99 #124 üzenetére
Használtam i4-et (32GB), nem 2 hétig, hanem 1 évig. És bár szerettem, eladása után nem gondolkodtam újabb iPhone-ban, és jött az első Androidos telefonom, a Galaxy S2...Majd Galaxy S2 után nem is volt kérdés, hogy Android vonalon maradok, és úgy gondolom méltó utódot választottam, egy Note 2 személyében.
WP8 rendszeren kívül úgy gondolom, szinte mindent próbáltam, és bár az elején az Android ellenszenves volt a Froyo előtti időszakban, mégis itt kötöttem ki, és nem is tervezek váltást.
Kicsit a saját hibáimból is tanultam, iOS-re (is) vásároltam az App Store-ból a progikat tonna számra, 1 év alatt kb 60k értékben, aztán vakartam a fejem, amikor eladtam, és jött az S2...Majd minden kezdődött elölről, és most Android vonalon 1 év elteltével is rengeteg jobbnál jobb programot halmoztam fel. WP8 egyébként kíváncsi lennék, de ez szerintem ki fog maradni az életemből, mert még1x nem kezdem el a progik beszerzését egy harmadik platformon.A szerkesztőségnek és a fórumtagoknak is sikeres 2013-at, és Boldog Új Évet Kívánok!
-
B1T3
addikt
válasz
privacy99 #121 üzenetére
Igazad van, az iOS egy remek rendszer, nem véletlenül használják annyian megelégedéssel. De azt enyhén szólva erős így kijelenteni, hogy az Android „fos”, „minden szar” benne stb. A 2.3-ig tényleg nem nevezném teljesen kiforrottnak, sőt a 4.0 is egy átmenet a szememben, de a 4.1-gyel (valamint a 4.2-vel) már teljesen kielégítő a rendszer sebessége, folyamatossága és stabilsága.
(#124)
Én azért kíváncsi vagyok, mit tekintesz az iOS előnyeinek az Androiddal szemben, illetve miért tekinted rossznak az utóbbi platformot. Privát üzenetben is válaszolhatsz, tényleg egyszerűen csak érdekel a véleményed, ha már így a levegőbe lóg picit. -
axioma
veterán
Muszaj ezt itt?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
privacy99 #124 üzenetére
Hasonló hardverű telefonom van (Alcatel OT-995). Nagyban függ ám azon is hogy a gyártó hogyan optimalizálja. Akkor a HTC szerintem úgy gondolta, 1Ghz, minek optimalizálni, erőből nyomja. Androidnál több készülékre kell optimalizálni, iOS-nál évente 1 készülék van, azért könnyebb a dolog.
Haverom iPhone 4-esét használtam pár napig, nem rossz kis készülék, de számomra túl kényes. Vigyáznom kellett rá mint a hímes tojásra.
Használtam olyant is, azt is sikerült beakasztanom, ezért mondom, felesleges. Egyik ezt, másik azt vesz.
-
privacy99
senior tag
HTC Desire-m volt, 2 évvel ezelőtt a csúcsmobil, amit mindenki vett, 100 ezres kategória, az egyik legdrágább, és legjobb, a MobilArénán az egyik legjobb értékelést kapta, a kor egyik legjobb mobilja blabla..Szóval nem 20 ezres, és az 1Ghz-es procijával akadt orrbaszájba, míg az i4 a kis 800Mhz-ével simán szalad..Nem szeretném sorolni az előnyöket, és hogy szerintem miért rossz az Android, mert nem ide való, és háborút robbantanék ki, annyit mondok, hogy használj 2 hétig egy iPhone-t, legalább egy 4-et, és rájösz.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
privacy99 #121 üzenetére
Na már megint az Android fikázása. Mond milyen telefont használtál? Ilyen szutyok 20 ezer forintostól ne is várj jobbat kérlek. Nem tudom nektek milyen nagy igényeitek vannak, de én 1.5 év alatt egyetlen egy androidos gépemet se cseréltem volna le, semmilyen másik készülékre. Ja azért mert a "nagyok" mondták?
Mindennek vannak hibái, de korántsem szar az Android,mint azt sokan beállítják.
És kérlek részletezd mi olyan jó az iOS-ben, de ne sorold közéjük az akadást, azt hallottam eleget, tapasztalni viszont nem nagyon volt szerencsém -
hardzsi2
aktív tag
válasz
bluemirage #27 üzenetére
Nagyon szépen összeszedett cikk lett. Két dolgot tennék csak hozzá:
1) Csatlakozva bluemirage hozzászólásához, én is az akkuproblémát emelném ki (pont azért nem vettem még okosmobilt, mert elsődlegesen telefonálásra használnám és kényelmes a mostanit hetente egyszer tölteni csak; nem óhajtok napi töltésre átállni). Ezért én azt vízionálom, hogy 2013-ban az egyik nagy kitörési pont épp az lehet, ha egy vagy több gyártó értelmes üzemidejű telefont fog felmutatni, mondjuk 4-7 napot is kibírót. A pengevastag telefonok amúgy sem feltétlen kényelmes fogásúak, kis vastagítással pedig 2x akkora akksit lehet belepakolni. Van már példa is erre.
2) A kijelzőknél szerepel a következő mondat: "A Sony is beújított, az Xperia P-ben alkalmazott WhiteMagic technológiával felvértezett panel a fényerejével vívja ki a figyelmet. A varázslatos névnek megfelelően a fehér szín valóban fehér; bár a működés részleteiről nem lehet sokat tudni". Szerintem ez a két szócikk (1,2) szépen leírja, hogy a PenTile RGBW-ben a hozzáadott W fényáteresztő szubpixel miatt világosabb a kép (ami a nagyobb fényerő mellett akksi-spórolásra is jó).
-
privacy99
senior tag
válasz
pufferzóna #110 üzenetére
Nem értem, mit kellett volna hoznia. Holografikus kijelzőt vagy mi? Mindenben jobb, mint az elődei, és akinek ez a világ tetszik, az megint egy szuper telefont kap a kezébe, ami jobb, mint a riválisai(szerintem.) de legalábbis nem rosszabb, ennyi erővel az SGS3 és a One X sem hozott semmi újítást, csak nagyobb lett meg erősebb, ugyanúgy, mint az i5. A térképes égésre csak annyit mondanék, hogy ők bebuktak egy szoftverrel, míg az Android például egy fos, tehát inkább bebukok egy szoftverrel, az atomstabil op.rendszeremen, minthogy minden szar legyen, és mivel az egész szar, nem tűnik fel, hogy van benne rossz, az iOS úgy ahogy van kiváló, ezért feltűnik benne, ha valami rossz. Androidot használtam 2 és fél évig, elég is volt. Csak azért nem törtem darabokra, mert nem volt más telóm, és volt kinek eladnom. Azóta perfect minden
-
tal-garius
aktív tag
Jó cikk lett.
Nekem idén a Sony telefonok tetszettek. -
hegyitaho
tag
vágjál ki, nagyon megijedtem! de csak akkor ha megígéred, hogy ezután is önkényesen, megkérdőjelezhetetlenül és indoklás nélkül fogod cenzúrázni mások hozzászólásait trollkodásnak tűnő beszólásokkal!
az meg továbbra is gáz, hogy sem a tesztben (főleg!) sem itt nem néztek utána, valami megmagyarázhatatlan jelenségként kezelik. -
a510
aktív tag
Köszi mindenkinek a munkáját, Mobilaréna függő lettem/vagyok.
Boldog Új Évet kívánok Nektek! -
sien
aktív tag
válasz
pufferzóna #110 üzenetére
ahogy azt lentebb írták, minden új szifonnál felsoroltak ellenérveket, miért csak analfabéta eszkimók veszik meg fókazsírlámpás talpának. és valahogy azért tolják az eladási számokat durván. olyasmi érzésem van ezzel a nem durranással kapcsolatban, mint amikor egy úszóbajnok az elvárt 5 olimpiai arany helyett csak 3 aranyat és két ezüstöt hoz.
-
.Szaki.
addikt
Ezúton szeretnék minden kedves Fórumozónak boldog és sikerekben gazdag új évet kívánni!
Valamint kívánom ugyanezt a Tisztelt Szerkesztőségnek hozzátéve azt, hogy köszönöm a sok egyre színvonalasabb cikket.
Jómagam 2005 óta követem az oldalt, azóta csak az alapján veszek telefont, hogy előtte itt megkeresem az adott készülékről írt tesztet. Regisztrálásra viszont csak idén vettem rá magam, nem vagyok nagy fórumozó, de itt tényleg egy elég komoly közösség alakult ki. Jó érzés segíteni másoknak és jó érzés az is, hogy a kérdéseimre ugyanolyan kulturált választ kapok, mint amilyet én igyekszem adni. Persze kisebb-nagyobb viták elkerülhetetlenek, nálam is van egy szint amit már nem tudok tolerálni, de szerencsére erre nem került túl gyakran sor.
Látom, hogy elég sokan írtak ötleteket az oldal fejlesztésével kapcsolatban. Én nem vagyok szakértő és nem is okoskodni szeretnék, de talán ha nem sértek meg vele senkit én is leírnék néhány gondolatot ezzel kapcsolatban. Sokan írták azt, hogy az akkumulátorokkal többet kéne foglalkozni, ehhez a társasághoz csatlakoznék én is, időnként egy nagyobb akksi teszt szerintem nagyon jó lenne, kategóriák alapján. Sőt én a telefonokat is kategorizálnám, hagyományos kialakítású, QWERTY-s és érintőkijelzős telefonokra, ezeken belül pedig mindegyiknél az okos és nem okostelefon kategóriát. Nekem kicsit így egyszerűbbnek tűnik, mint az idő alapján való szortírozás. Így szerintem jobban ki tudna derülni az ár/érték arányosság a minőség mellett. Ezen kívül szerintem a kereső mellé egy részletes keresőt lehetne alkalmazni.
Még egyszer leírom nem okoskodásnak szántam, pusztán építőjellegű irománynak és azt is megismétlem, hogy az nagyon örömteli, hogy a cikkek színvonala az évek során rengeteget javult. Hát ennyi lenne.
-
tolts.hu
őstag
-
kbence97
csendes tag
Jó lett ez a cikk is, ahogy egyébként az összes. Köszönjük a sok érdekes olvasnivalót, Boldog Új Évet!
-
pufferzóna
tag
válasz
privacy99 #17 üzenetére
"Az iPhone 5 miért is nem durrant akkorát?"
Mert messze nem hozott olyan innovációt, amit sokan vártak, miközben maradtak a hátrányok és lett néhány nem várt, új hiba is (pl. ritka nagy égés a térképpel, kopás a készülékházon). És ha megnézed, a legjobb teljesítményt egyértelműen az amerikaiaknál aratta, máshol az android térnyerése volt látványos.
-
krisztian112
senior tag
Mobilarénás pólót lehet valahonnan rendelni?
-
BDave
őstag
Lesz valami hasonló idén is?
2011 - A nagy virsliteszt -
Horovic
aktív tag
Nektek is BUÉK! Köszönöm a tartalmas szórakoztatást, jövőre is számítok Rátok.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Playstation1 #101 üzenetére
Nekem is az van, nekem bevált
-
AMD Power
titán
Gratulálok ehhez a nagyon kis összefoglaló cikkhez!
Köszönjük szépen a 2012-s fáradozásaitokat!Jövőre is jó munkát és boldog Újévet kívánok nektek!
-
Playstation1
csendes tag
Én sajnálom hogy nincs közte az Alcatel OT 995
-
mrhitoshi
veterán
Bog respect, hogy kibírtad 4 olyan idióta mellett.
-
Matula 007
tag
Szép kis összefoglaló!
Kíváncsi vagyok mit hoz a jövő. Megáll-e a kijelzők fölösleges fölsrófolása.
Vagy jönnek az innovatív hajtogatható, órába, cipőbe vagy mit tudom én bőr alá ültetett mobil hardverek -
t-bali3
senior tag
Nagyon komoly összefoglalása ez az évnek!
Csak így tovább 2013-ban is!
Vegasba a CES-re meg csak ki kellene jutni! 2013-ban már mondjuk elég esélytelen, de drukkolok 2014-re.
-
marcias
őstag
Jó hosszúra sikerült az összefoglaló, de ez tényleg jelzi, hogy mennyi minden történt ebben az évben. Bár magam nem vagyok az a típus, aki naponta cseréli a csúcskategóriás készülékeket, sok cikk keltette fel az érdeklődésem, és jövőre is az aktív olvasók táborát fogom gyarapítani (hacsak nem kezdtek el hirtelen nagyon rossz cikkeket írni
)
-
válasz
Neurotoxin #94 üzenetére
Amerikában több oldal összefogott, azért, hogy újra legyenek fizikai billes telók.
-
axioma
veterán
válasz
Neurotoxin #94 üzenetére
BB-hez draga es nekem mint maganembernek felesleges szolgaltatas kene, na meg a candybar miatt kicsi kepernyo es/vagy nagy fizikai meret se jo. A BB10 virtualis "szo-josolgatos" bill-je akar jo is lehetne, de sztem atlagos esetben nem lesz gyorsabb, mint a fizikai bill. Es erzesre se ugyanaz. Mondjuk az USA-ban jobb a valasztek - nana', a szolgaltatok erdekervenyesitese cseppet jobb -, de ott is egy csomo esetben cserelnek mar qwerty-seket sima touch csucstelora... (konkretan fel eve az eladosorba kerult droidoknal a telefoncsere indoknal nagyreszt iphone szerepelt).
Kozben megneztem azt az ominozus Mokka-adast en is, pont az jott ott is elo, hogy egyre tobbszor irogatnak az emberek, pl. fb-post az szoban nehez. Ehhez kepest a qwerty megse jon eloterbe, nem ertem... egyedul a vekonysag lehetne indok, na de ez mar a tobbi csucsmodell eseten is sokszor tulzas. Amikor me'g a Blade (1) volt a penge... -
Neurotoxin
őstag
Köszönjük a cikket, valóban jó összefoglalás volt.
Az Wayteq xTAB50 az idei év legnagyobb csalódása számomra. A fórumon én voltam az egyik, aki várta, mint a megváltást, a javítások ellenére máig áldom az eszemet, hogy nem ugrottam bele Sygiccal. A felhasználói vélemények és tapasztalatok továbbra is elkeserítenek a GPS bénázásától kezdve a melegedésen át a random lemerülésekig. Tabletnek biztos jó, de navinak még mindig csapnivaló.
Más: A Gazdasági Rádiós műsorokat lelehet tölteni valahonnan/nem akarjátok a jövőben letölthető formában elhelyezni az oldalon?
@axioma:: Osztom a qwertys véleményedet.
Ott a BB, de még a szolgáltatói ára is horror szerintem. Bármelyik típus és ugye csak BB előfizetéssel az igazi.
B.U.É.K!
-
axioma
veterán
Nekem is tetszett a cikk. En is miota MA olvaso vagyok, tudom csak hogy milyen csodaim lehetne'nek. Egyetlen mazlim, hogy qwerty-ben nincs igazan valasztek, igy nem kell nyalcsorgatnom vagy sok penzt kiadnom telora... [Arrol nem is beszelve, hogy a sokak altal emlegetett napi toltessel sincs MM2 eseten igazan para, mivel ejjel az asztali dokkolon a helye ugyis hogy la'ssam mint orat, reggelre feltoltve. Ezt kovethetne tobb gyarto is....]
Jovore veletek ugyanitt, BUEK! -
debrejo
senior tag
Nagyon jó összefoglaló, kicsit több jóslatba is bocsátkozhattatok volna! Csak így tovább a jövőben is! Kellemes ünnepeket így utólag és persze bujjék előre is!
-
petipetya
nagyúr
Életet is menthet az okostelefon: [link]
-
ramrit
tag
Ez volt az 1.évem hogy végig követtem a Mobilarénát. Szerintem nagyon ott volt a topon, sőt az abszolút top, mivel ez a legjobb magyar mobilos oldal. Örülök, hogy kettő telefonomat is az oldal hatása miatt vettem és fogom is a jövőben.
Köszi mindent, jók vagytok, csak így tovább.Ui. Ha nyerek a lottón jövőre, fő támogatója leszek a mobilarénának :-)
BUÉK -
Gabó75
senior tag
válasz
wertigo1984 #11 üzenetére
Akkor a szemeddel van valami baj:-) A One X képernyője sokkal nagyobb fényerőt ad és nem amoled+pentile matrix. Az S3 mindenben jobb, kivéve a kijelzőt...
-
Nagyon köszönöm az egész éves munkátokat.
Én egy általános hibát véltem felfedezni, ez nem más, mint a hdmi csatlakozók megnevezése. Ti vagytok a legjobbak, fényéveket vertek a PCWorld-ös csapatra.(szerintem ők a legbénábbak).
Tényleg mi van a klub kártyával?
Csak így tovább jövőre is.
-
TaylorPro
addikt
Köszi a rengeteg munkát! Sok sikert jövőre is!
-
PenczPatrik
csendes tag
Bog! A MA clubcard-al mivan? Nem úgy volt hogy idén igényelhető lesz?
-
skylaner
senior tag
Miért is?
Teljesen igaza van.
A P-s cikk óta nem sikerült utána nézni, pedig csak 10 percet kellet volna rászánni.
" A másik okosság az úgynevezett WhiteMagic technológia, amiről nem vágom, hogy pontosan hogyan működik, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a fehér tényleg fehér, miközben a fekete sem lesz szürke, tehát fényes, kontrasztos képet kapunk, s ez szabad szemmel is látható." 2012-05-24 -
hegyitaho
tag
"...WhiteMagic technológiával felvértezett panel a fényerejével vívja ki a figyelmet. A varázslatos névnek megfelelően a fehér szín valóban fehér; bár a működés részleteiről nem lehet sokat tudni,..."
komolyan?! nem tudtatok rákeresni??? inkább meg se említenétek ha ilyen lusták vagytok. 10 másodpercembe került max: http://developer.sonymobile.com/2012/02/27/introducing-whitemagic-the-technology-in-xperia-p/
lényeg itt is mint általában minden mérnökösdibe a kompromisszum. több fehér - fakóbb kép -
nicu71
addikt
nagyon jó olvasmány volt a cikk,valósággal faltam!
Minden szépet és jót,jövőre is számítok rátok! -
misx
senior tag
Remek cikk, bár én sem voltam oda az okostelóért, karácsonyra csak rászántam magam és vettem egyet, mert tesóm megelégelte, hogy néha az övét nyomkodtam. Meg most amúgy is telik rá (amíg meg nem nősülök
). Mondjuk az SIII nem hiszem hogy annyival többet tud (amit ki is használsz), mint amennyivel többe kerül, ráadásul már kényelmetlenül nagy is.
Valaki lentebb felhozta az akku üzemidő problémáját. Hát addig nem bírja, mint a gombos teló, de sokkal rosszabbra számítottam. Nekem az Ace 2 kb. kétnaponta kér töltőt, persze nem nyomkodom egész nap, de azért használva van. Éjszaka is csak 2-3%-ot merül kikapcsolt WIFI-vel. GPS meg nincs is bekapcsolva, mivel (még) navigációra nem használom. Ez a két erősen fogyasztó elem a kijelző mellett, de arra is van egy hasznos app, amivel pl. sötétben egyszerűen levehető a fényerő pl. 25%-ra.
Már egyszer majdnem sikerült a 2,5 napot is megközelíteni.Amúgy otthon van Wifi, cégnél szintúgy, Gmail azonnal jelez, ha jön mail, nem kell a gépet bekapcsolni csak ezért. FB szintúgy jelez, ha rámír valaki. Most voltunk nagybátyáméknál, kinéztem a routerükből a WPA jelszót és voilá lőn internet.
TESCO-ban is van ingyennet, csak valamiért nem jött be, lehet le volt terhelve. Előfizut most nem használnám ki, de bármikor válthatok, kártyafüggetlen teló lévén még akár másik szolgáltatóhoz is átmehetek. 2 évig meg nem fizetek a T-nek csak úgy 3200 Ft-ot.
Marketen van néhány tényleg hasznos app, csillagtérkép a kedvencem, végre nem kell a laptopot cipelgetni, kimehetek a falu szélére is, az ég felé fordítom a telót és lehet csillagképeket keresni. Tudom ez kissé réteghobbi, de akit érdekel, annak nagyon hasznos. Ha letöltesz pár értelmes játékot is rá, ellehetsz vele, ha rád jön az unalom a buszon vagy az orvosi váróban.Viszont abban egyetértek, hogy a divatmajmolás tényleg bosszantó. Pont nagybátyám kislánya mondta, hogy az osztályában (hatodikos) hány társának van már nagyobb tudású telója (olyan, mint pl. az enyém OMG
), pedig ez falusi iskola!! Egyes szülők szerint az a nevelés, ha mindent megveszünk a gyereknek, amit kér. A következő mi lesz? Autó? Lakás?
-
jacis
nagyúr
Köszönöm Nektek ezt a cikkekben és tesztekben gazdag évet. Szerintem nem volt olyan nap iden amikor nem olvastam volna bele egy cikkekbe vagy a fórumba. Idén részt vettem a Veletech rendezvényen is amit nagyon szupernek tartottam. Jövőre is megyek.
Boldog új évet Nektek. Jövőre is Veletek tartok. -
Spoortcyty
tag
Köszi ismét a minőségi cikket srácok és boldog új évet nektek!
Mellesleg miattatok lettemtelefon-*uzi, ezt sosem bocsátom meg!! -
Butcher-HUN
senior tag
Ez a cikk is bebizonyitotta szamomra hogy jo darabig nem kell lecserelnem az SGS 2-t. Sokaknak mervado az E-penis novelesre hivatott AnTuTu Benchmarkot. Gyari ICS 4.0.4-el 9867 pontot kaptam. Ez eleg jonak szamit mivel neztem ujabb szerias mobilokat es van ami joval alul teljesitett pedig azokban mar 28nm lapkara epulnek.
Dupla elnezest!
-
Butcher-HUN
senior tag
Ez a cikk is bebizonyitotta szamomra hogy jo darabig nem kell lecserelnem az SGS 2-t. Sokan mervadonak mondjak az AnTuTu eredmenyeket hat en gyari ICS 4.0.4 el virusirto off 9867 pontot kaptam ami eleg jonqk mondhato ahogy neztem az ujabb szerias telefonok pontszamait...
-
tomson67
tag
Én pedig, (hogy reagáljak egy hozzászólásra) egyre gyakrabban olvasom a mobilarénát, mert egyszerűen ez a legjobb kis hazánkban. Ha cégvezető leszek én is, akkor majd nem fogom olvasni, mert nem fogok ráérni ilyenekre és akkor eladom az Atrix 2-met, előkapom az E52-met és megnyugszom.
Így fogok tenni.
Ámen. -
vanye
senior tag
Jó cikk; legalább olyan jó írás lett, mint amilyen jó lett az évzáró adás.
(Pheke-t máskor is odakötözhetnétek magatok mellé, mert amit Boggal együtt odatettek finálé gyanánt, abban aztán volt lélek.
) Avval viszont én is egyetértek, hogy azzal a delay-jel - ami bár nem tudni miért, de van - bizony kezdeni kéne valamit. Jók vagytok, de ez ne hagyjon titeket elkényelmesedni. Még egy dolog zavar csak, az pedig a sokszor fájóan hiányzó egyéni hangvétel. Bogot leszámítva nem igazán tudnék karakteres cikkírót említeni, olyat, akinek az írását egy bekezdésből felismerném. Persze nem azt mondom, hogy akkor holnaptól mindenki nyomja gonzóban, de talán itt kéne megemlíteni (a többek között egykori 576 Kbyte-főszerkesztő) CoVboy egyik remek sztoriját. Amikor egyszer megkérdezte tőle valaki, hogy honnan tanult meg ilyen piszok jól írni, akkor ő erre azt válaszolta, hogy sehonnan. Ellenben kiolvasott már több száz könyvet.
"Nincs semmi legendás trükk, csak szórakoztatva kell írni."
-
dave666
aktív tag
Köszönöm, nagyon jól összeszedett írás.
Sok gyártó ki lett vesézve.
Hasznos. Gratulálok.
2013-ban is várom a teszteket... -
HUNPablo
tag
Amúgy nekem idei év legjobb telefonja és egyben meglepetés telefonja a HTC ONE X volt .
-
petipetya
nagyúr
Hello Mobilaréna!
Köszi a cikket, príma összefoglaló volt az évről. Ahogy az idei utolsó (?) adásban, úgy itt sem derült ki, hogy milyen telefont használtok. De talán így a jó, mivel így kevésbé vagytok támadhatóak egy-egy elfogult hangvételű cikkel kapcsolatosan. Ennek ellenére az almások minden évben meglincselik a szerkesztőséget valamiért, de ezt már nevezhetjük törzsi rituálénak is a részükről.
Viszont szeretnék szót ejteni a mobilaréna tévéről. Szerintem az élő adás helyett lehetne egy-egy videó bemutató az újdonságokról és a frissen megszerzett készülékekről - természetesen nem Fekete Laci lenne a szakkommentátor, hanem Ti.
Olyan videókra gondolok, mint amiket phonedog, phonearena stb. yotube csatornákon lehet látni. Ennek számos előnye lenne:
- Véget érne a műszaki mizéria azzal, hogy akadozik az adás és össze-vissza csapkod az elszabadult fókusz
- Nem lennétek időhöz kötve
- Jóval hamarabb be tudnátok mutatni a friss dolgokat, újabb lépést téve ezzel a profizmus felé
Igaz, hogy ezzel elveszne az élő adás varázsa, de valamit-valamiért.Persze ha minden marad a régiben, akkor is olvasni fogom a cikkeket és megnézem az adásokat (közben vagy utólag), ahogy az időm engedi. Amit emberként beletesztek ebbe az egészbe, az becsülendő.
Köszönöm a munkátokat, így tovább.
Peti
-
elpatkorado
aktív tag
Milyen bunkó paraszt ez a Fluor Tomi. Kb. 4x vágott bele a Lola szavába. Mondjuk ő se különb, de azért ő legalább érezte, hogy ez már túlzás. Bog csodállak, hogy ezt el tudtad viselni. Én jól pofánba*tam volna egy ájmesszídzses üzcsivel.
A cikk egyébként remek munka. Szépen összeszedtétek a dolgokat. -
Kashim
őstag
Jó lett a cikk, már ezért is respect, de a Mokkás szerepés után (eddig valamiért kimaradt, jó hogy sokan megjegyezték) még inkább megemelem a kalapom. Vagy Buddhát megszégyenítő türelmed van, vagy benyugtatóztad magad az adás előtt bakker.
Köszi én is az egész évi fáradozást, sokat olvasom az oldalt, meg lassan pénzt is szedhetnék annyit reklámozom.
-
monti0222w
addikt
Köszönőm a cikket és az egész évi munkátokat, igy tovább.
-
ZTE megint letette az asztalra a alsó-középkategória ászát
Köszönjük a cikket, jó kis olvasmány
-
zombinyul
addikt
BOG, hatalmas respect hogy két ilyen debil,idióta,fogyatékos,csirkeceleb társaságát ilyen higgadtan kibírtad (Mokka).
Én tuti küldtem volna flour képébe egy üzcsit,telefonostól,keresztül azon a szép,csálé fogsorán...
A cikk nagyon jó lett, köszönjük az egész éves munkátokat, jövőre hasonló nívósságot!
-
Cannabis7
senior tag
Jó a cikk, bár nagy kár h egy Akksik oldalt nem tudtatok összehozni, persze nem a ti hibátok, sajnos incs miről írni (épp ez a baj)
-
Majd ezt a cikket megmutatom a munkatársaimnak akik a 100k-s telót is olyan de olyan drágának tartják, hogy egyenesen elképzelhetetlen. Az enyémet is 45k-snak hiszik, addig jó, ami még szintén fúú haj húúú ááá kategória.
-
Arthuro_Adam
őstag
Mennek ki a divatból, de ha már gyakorlatilag mindenről volt szó, akkor a hagyományos telefonokról, és a két kártyásokról nem lehetett volna írni pár sort?
-
callmeakos
veterán
Nálam az év győztese/meglepetése/favoritja a Sony lett. Hihetetlen milyen sumák módon érték el azt a harmadik pozíciót, miközben mindenki még az Ericssonnal elszakadással meg az XperiaSel voltak elfoglalva. Így kell ezt csinálni
Az év lúzere meg a Vodafone lett nálam. 4-5 éve ők voltak nálam a favoritok, most odáig fajult el az egész hogy a hátam közepére kívánom őket és konkrétan nem érdemes náluk telefont venni annyira elvannak szállva. A Hab a tortán meg a karácsonyi szezon totális kisemmizése.
A Mobilarénás szerkesztőknek meg köszönöm az egész éves munkájukat, hasonlóakat/jobbakat kívánok 2013ra!
-
iNfAntRy
senior tag
Engem ha valaki lenéz, hogy 15.000 forintos feature-al rohangálok, akkor előveszem a tabletem és tudatom vele, hogy sorry, de tudásban ez alázza a kis 4 vagy nem tudom 4,5"-os kis okostelefonod.. :-) aztán hozzáteszem, hogy a telefonom 5-7 napig bírja aktiv használattal. Na jó még nem volt ilyen, nem is lesz szerintem, de biztos ezt tenném
-
krizmo_
addikt
Üdv!
Kösz a cikket, tartalmas, látszik, hogy nagy munka van benne.
A Mokkában de idegesítő volt ez a két celeb...... Szerintem azért hívtak meg, hogy kicsit emeld a színvonalat.... én a helyedben nem tudtam volna ilyen nyugodt maradni..... nem egy észlény egyik sem abban a műsorban.... -
Vadmeggy
aktív tag
Ez a te személyes véleményed. Szerintem a mobilarena idén is jó munkát végzett.
Lehet, hogy te nem használod ki az okostelefonokat, de van aki igen. Van aki erre költ évente több százezer forintot, van aki ruhára. Az ő dolga.Nekem is van egy ismerősöm aki SII-őt vett pár éve feltöltőkártyával. Ki is röhögtem, de ő elégedett vele.
Ha valakinek iphone 5re van szüksége, hát egészségére. Engem nem zavar, de engem se nézzenek le ha pár ezer forintos feature phone-nal rohangálok. -
asdf_
veterán
válasz
bluemirage #27 üzenetére
A 2013-ba az akkumulátor/üzemidő rovatot is rakhatnának bele. A mai telefonoknak ez az egyik vérző sebe. Ez sajnos egy technológia állóvíz (szerintem), így a gyártók ezen a téren is érdekes próbálkozásokra kényszerülnek...
Az a baj, hogy a gyartok mindenaron nyomatjak a vekony keszulekeket, mert allitolag ez az igeny, pedig en mondjuk totalisan leszarnam, ha a jelenlegi telefonom 3 mm-el vastagabb lenne ha igy eleg lenne csak ketnaponta tolteni. -
Jacak
senior tag
Nagyon jó,összefoglaló cikk,köszi,és csak így tovább M.A.!
-
Köszi a cikket, korrekt összefoglaló.
-kötekedés on-
Sok időtök ment rá arra, hogy ennyire rossz képet találjatok az iphone5-ről?
-kötekedés off-
-
k_laci
tag
köszönjük az idei év munkáját nektek, jövőre is olvasni fogunk
-
DS39
nagyúr
nagyon sok hasznos alkalmazás van egy okostelefonhoz amit nem csak üzletemberek vagy nagypénzűek használhatnak ki. a netes dologban mondjuk igazad van, legalább egy havi 100 MB-os netcsomag (amit letelte után csak lassítanak) kell! egyébként aki 150 ezres telefon részletre vesz valószínűleg olyan előfizetéses csomaggal teszi amihez van net, ebben az esetben nem értem az okfejtésed.
ráadásul a Mobilarena sok cikket ír olcsó telefonokról, tehát ebben sem értek egyet veled hogy nem az átlagembernek szólnának ezek az irományok.
-
.LnB
titán
Nagyon jó volt olvasni a cikket!
Szeretném ha 2013-ban hétvégente is lennének frissülő hírek!
És hajrá WindowsPhone!
-
Ricardo
titán
Jó lett a cikk.
Nagyon megindult a fejlődés. Kíváncsian várom, mit hoz 2013.
dávidapu
Akkor ne olvasd. Mit vársz el az arénától? Miről írjon? Ez kb olyan, mintha egy autós magazinnak azt írnád, hogy miért írnak egy Ferrariról, hiszen az emberek jó része meg sem tudja venni.
-
dávidapu
csendes tag
nna...
Szeretem a Mobilarenát. De..
Egyre ritkábban olvasom.
Egyszerűen azért mert...
1. a "köznépnek"( kispénzűeknek és átlagembereknek) nem kellenek(úgy értem minek neki) a nagy hanggal reklámozott telefonok és a megteremtett igényeket kielégítő és valljuk be legtöbbször semmit sem érő funkciók és "szolgáltatások".
Nem is beszélve a 200000,-es telefonokról.
Amik funkcionalitásban nem érnek meg 100 vagy akár 180ezres árkülönbséget.
Imádom amikor a fiatal ismerőseim megveszik részletre a 150ezres telefont és azzal villognak aztán amikor megkérdezem tőle, hogy miért nem válaszolt a két napja elküldött mailemre akkor annyit mond, hogy nem voltam odahaza és gépközelben sem.
Akkor neki mi a túrónak az okostelefon valag pénzért???Netre már nem telik!!!
És valljuk be, hogy a mobilaréna olvasóinak úgy 90%-a is teljesen feleslegesen vett okostelefont.
Se nem cégvezető se nem magánnyomozó se nem fontos ember.Akin nagyon sok múlik, sok ember megélhetéséért felel ill. dolgozik.Szóval a köznép számára "innovatívat" felmutatni csak az árban lehet..ne!!
De amíg a magyar szolgáltatók lehúzósban működnek a mobilnettel kapcsolatban is addig mit várunk?!2.
Az olvasók 90%-a hüledezik az általatok leírtakon, hogy aztaqva hajlik a kijelző, bas.ki LTE, azannya
mekkora a felbontása. De egy havi 1Gb-os mobilnetet a telefonjára nem tud megfizetni.
És valljuk be felesleges is neki.Cégvezetőként Samsung s5610-et használok mert bőven elég.A mailek megjönnek rá.Válaszolni pedig érdemben úgysem lehet okostelefonról tehát vagy telefonálok vagy laptop.
Navigálni "hagyományos" gps-készüléket használok.Mert az legalább nem csörög navigálás közben.Google pedig csak ne legyen a barátom.A telefonom pedig ne sírjon minden délben töltésért.
Tulajdonképpen még folytathatnám az kicsit kusza eszmefuttatásom de minek is??
Brrr... kezd hidegrázásom lenni ettől az egésztől.
Várom, hogy kipukkadjon a guglilufi. -
Márkosz
tag
Ez a cikk igazán jó volt! Szép volt!
-
Xmodule
őstag
WP8-ra nagyon kíváncsi leszek miként alakulgat . Ez a metro felület nekem személy szerint nagyon tetszik. Elöször win 8 nal ismerkedtem vele, aztán vettem xboxot és azon is tetszik. Android is érdekel főleg ez a 4.2 már nagyon baráti. Remélem a 2013 az akku kapacitása éve lesz!
-
Juveman
tag
Ő az akinek odafigyelek a cikkeire,a rutin meg az évek,vagy nem tudom.Komolyan is veszem,hiteles.Ha azt mondja hogy gyerekek ez nem fasza,akkor az valószínű úgy is van.Nincs részrehajlás,vagy ha van akkor is próbálja objektíven látni,szemlélni a dolgokat.Nagyon közel áll a tökéletes,hiteles mobilos újságíróhoz.A videóból is kiderül,ha részrehajlás nélkül kell elemezni az évet,van aki alig tud megszólalni,mert nem tudja félre tolni a szubjektív érzéseit.Mindenki emberből van csak a profi,meg az amatőr......lehet hogy az évek során majd több MA-s emberke lesz ilyen,és nem ilyen kocka haveromat hallgatom érzésem lesz a többiekkel.Nekem ez jött át a szűk egy év alatt mióta követem az oldalt,és nem érdekel kinek milyen végzettsége van,mert ez nem erről szól.
-
Talán az első írás amivel egyetértek teljesen.
-
gzbotii
nagyúr
"durván innovatívat kell villantani (hajlítható kijelző?), vagy komolyan meg kell reformálni a felhasználói felületeket. Nyilván rengeteg gyártó be fogja érni azzal, hogy egy helyett kettő, kettő helyett négy magos processzort épít a burkolat alá, lehet tologatni a kijelzők méretét (hova?) és felbontását (minek?), ügyeskedni a kamerával (a 808 PureView szintjétől azért mindenki messze van), betenni a 4G-t (ki használja ki?) és karcsúsítani a készülékházat (de az akksinak is el kell férnie)"
ebben kb minden benne van, amit en gondolok a jovo evre varhato innvaciorol
-
iNfAntRy
senior tag
Közben már megelőztek, de azért annyit én is hozzátennék, hogy legközelebb olyan linket adj, ahol tényleg hivatalos cikk támasztja alá amit mondasz. Mert ez csak arról szól, hogy bénáznak a gyárban és lassítani kell a gyártást, különben tele lesz a piac kopott meg karcolt iphoneokkal
-
privacy99
senior tag
A címben az szerepel, hogy lelassították a gyártást, mert kopások vannak az alu házon. Ez valós probléma, és egyértelmű a megoldása: lassítani kell a gyártást, mert a kapkodásban nem figyelnek oda a munkások, és oldalbavágják a telefont, ami megy tovább, tehát nincs esély a kiszűrésre. Szerintem teljesen félreértetted, ez nem olyan lassítás, hogy "jajj, nem tudunk eleget gyártani, és milyen menők vagyunk", hanem ez olyan, hogy "inkább kicsit kevesebbet, de azt tökéletesen".
És így is minden rekordot megdöntött, és új gyárakat építenek, meg robotok fogják végezni a munkát, akik 4-5ször gyorsabbak az embernél. Ha lassítanák, nem kéne se robot, se gyár.
Egyébként személy szerint engem jobban ösztönöz a vásárlásra, ha valamiből fix ellátás van, mintha alig lenne, és sorba kéne állni, meg várni. Akkor szar a marketing, vagy én máshogy lettem kódolva?
-
sien
aktív tag
na igen. az hogy gyártási kapacitás, csak a mesékben van, a valóságban csak kapcsolókat kell elforgatni hogy egy gyártósor 10.000 db napi legyártásból (amihez ugye egy év kellene hogy a 3 millió meglegyen), hirtelen napi 100.000 legyen, és amikor a vásárlási roham elcsitul, csak vissza kell tekerni. nem úgy mint a mesében, hogy ott rohadna az eszméletlenül drága technológia kihasználatlanul.
-
moleculez
veterán
Erdekes volt igy osszeszedve, mi minden jott ki egy ev alatt. sok sikert a tovabbiakhoz!
-
Hegasus
senior tag
válasz
privacy99 #17 üzenetére
Még jó hogy készlethiány van, mert nem gyártottak annyit, hogy ellehessen mondani: "nézd hogy fogy", ez mind csak alma féle marketing(aminek látom sokan bedőlnek)... tudod ha valamiből gyártanak ezer darabot, az hamarabb elfogy mintha egymilliót gyártottak volna...
(és ez csak egy cikk a sok közül, amit fellelhetsz, ezt a cikket 0,17 sec alatt találtam a google-ban)
A samesung is pontosan ezt a taktikát alkalmazza, ezért is ilyen hatalmas az eladása, az ocsmány pentile mátrix ellenére... A tömeget, nem a minőséggel lehet megnyerni, hanem csak marketinggel... (tisztelet a kivételnek) -
bobace
addikt
Eszméletlen élmény volt olvasni a cikket. Jó érzés ehhez a csapathoz tartozni, még ha csak olvasóként is
-
Eszméletlen jó a cikk. Már 2x olvastam el és nem azért mert nem értettem, hanem azért mert annyira tárgyilagos és informatív, jó volt olvasni. Jól rendszerezett és tényleg elég széles kört ölel fel.
A 2013-ba az akkumulátor/üzemidő rovatot is rakhatnának bele. A mai telefonoknak ez az egyik vérző sebe. Ez sajnos egy technológia állóvíz (szerintem), így a gyártók ezen a téren is érdekes próbálkozásokra kényszerülnek... az OS-ben pedig szaporodnak az akkiskímélő megoldások. Kijelzők, magok, GPU vs akksi is érdekes problémakör.
Vannak ismerősök akik elsősorban telefonálni szoktak a mobillal (igen még vannak ilyenek!). Ők pl. azért halasztják, mert nem akarják szinte naponta tölteni a telefont és azon rettegni, hogy a sok telefonálás közepette mikor válnak elérhetetlenné.
-
pszili8
aktív tag
Köszönjük a cikket,jól összeszedett,10 fok!
-
bok92
addikt
Színvonalas cikk lett!
Örülök annak ,hogy az idei évben is sikerült megőrizni azt a magas szintet, amit egy mobilkommunikációs oldaltól elvárok.Viszont egy valamiben reménykedek,hogy jövőre lesz valami változás , mégpedig a hírekkel való közlés...
Sajnos előfordult már nem egyszer,hogy a hírek igencsak "nagy" késéssel jöttek ki.Nem akarok ezért senkit sem okolni, de nem ártana valamit ezzel a "problémával" kezdeni, mivel eléggé érthetetlennek tartom azt,hogy egyes hírek több napos késéssel kerülnek ki az oldalra.Tudom,hogy a nagyobb eseményeken igyekeztek élőben tudósítani, meg ezernyi más dolgotok is van, de sajna több olyan eset is volt,mikor egy hírt már minden fontosabb angol mobilos szájt kihozott, sőt még a mobilport is, de a mobilarénán se híre se hamva nem volt még.
Ennyit akartam csak írni...Még egyszer köszönöm az egész éves munkátokat, és további szép napot! -
hunter84
aktív tag
Na szóval, "pofont" is osztok, de simogatok is:
Először is nagyon jó lett ez a cikk, Bogot imádom olvasni, választékosan fogalmaz (sajnos nem mindenki), szépen ír, ez is szuper lett.
Természetesen köszönöm én is az eddigi munkátokat, engem két éve ragadott magával ez az egész mobilmánia, első okostelefonom egy T-Mobile Pulse volt 2009 decemberéből, de kb. két éve vagyok itt folyamatos olvasó, munkámból kifolyólag napi akár 20-30 oldalbetöltéssel is.
De hogy egy kis kritikával is éljek, szerintem egy picit fejleszteni / javítani kellene az
1. MA TV adásokon:
- felkészültség az adott modellből
- nem "lezavarni" az adást egyéb elfoglaltság miatt, négyen vagytok, a hétfő és a szerda MA TV
- valamit kezdeni az autofókusszal és a megvilágítással
- (körömvágás)2. a hírek naprakészebbé tételén és számának növelésén akár új hírszerkesztő bevonásával is.
A fentieket természetesen csak jobbító szándékkal írtam, továbbra is maradok hű olvasótok.
-
iNfAntRy
senior tag
Köszönjük a cikket,nagyon összeszedett, mindenre kiterjedő és professzionális. Na meg persze köszönjük az idei év és az elmúlt évek munkáját, tesztjeit, írásait. Csak így tovább, kitartást a munkához!
-
törölt tag
Csak így tovább, jók a MATV adások, a rádiós magazinműsorból meg lehetne csinálni Itunes podcastet!
-
BDave
őstag
Köszönet az egész éves munkátokért, boldog új évet és további sok sikert Nektek, mind a MA keretein belül, mind a magánéletben! Hajrá, így tovább!
Pár dolgot kiemelnék a cikkből:
Ez a Mokkás adás tényleg gáz, teljesen más szinten van a Bog melletti két ember (még talán a korukhoz képest is, ráadásul Fluor rövidnadrágban jelent meg egy tévés felvételen, ami tudtommal nem a legmegnyerőbb).
Ezt elképzelve jót röhögtem
"Természetesen kimondottan jól szórakoztam a Samsung Galaxy Beammel otthon, de a metrón is moziélményt okoztam vele véletlen mindenkinek, hiszen akaratlanul megnyomtam a projektor gombját."(An)Dante is szóhoz juthatott volna
És egy kérdés: nincs negatív hozadéka annak, amikor nagyon lehúztok egy telefont a gyártó magyarországi képviseletétől?
-
olbaidhun
őstag
köszönöm a cikket!
Az apple termékek brutális dolgot visznek végbe, hiába a mellényúlás (néha ők is hibáznak), viszik mint a "cukrot"... de egyszer következik a lejtő is, mondják minden évben a szakavatottak. Lássuk!
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
privacy99 #17 üzenetére
Nem eladási szempontból nem durrant akkorát, hanem presztízs szempontjából. Egyszerűen nem egyértelműen jobb, mint a konkurens készülékek, holott ezt az iPhone 4 még például elmondhatta. Az eladási számok véleményem szerint pont ezért olyan jók, mert a pár generációval ezelőtti modellek megágyaztak neki. A kérdés az, hogy az iPhone 7 mondjuk fog-e ilyen eladásokat produkálni két-három év múlva.
-
privacy99
senior tag
2 kérdésem lenne:
Az iPhone 5 miért is nem durrant akkorát? Nem tudnak eleget gyártani, akkora a kereslet(én másfél hónapot vártam, a T-nél folyamatos a készlethiány, és mindenhol ezt olvasom), és ez megy 3 hónapja, és még ki tudja meddig. Most ott tartanak, hogy Amerikát már nagyjából el tudják látni. Minden rekordot megdöntöttek az eladásai, szóval, ennél nagyobbat nem tudom, hogy tud egy mobil durranni. Ráadásul vegyük figyelembe, hogy közel 2-szer olyan drága telefonról van szó, mint az Androidos csúcsok, tehát az eladási számok önmagukban nem tükrözik az értéket.
A másik(ez inkább pontosítás):
Az iPhone sosem volt hardverben etalon. Az A4 a maga 800Mhz-ével az 1-1.2Ghz-esek között nem volt etalon, az A5 sem volt nagy cucc 1 évvel ezelőtt, ha csak a hz-eket nézzük. Az már más kérdés, hogy optimalizáltságban szétveri az Androidot, de nem akarok vitát indítani.
Egyébként a Windows Phone tetszik, látok benne fantáziát, csak még adok neki minimum 2 évet, mire lesznek rá appok is..
Egyébként hiába szar az Apple térkép, a Google Maps-et is iPhone-ra szedik le ezt ne felejtsük el, tehát még mindig a saját(Apple) mobilukat használják. -
törölt tag
Nagyon jó kis összefoglaló volt. Sok sikert a továbbiakban is! BUÉK!
-
HUNPablo
tag
Korrekt,összeszedett, jó cikk . Gratulálok hozzá
!
-
Remek összefoglaló
A Nexus 4-el és a Padfone 2-vel meg eltaláltátok az én személyes várományosaim is. Remélem mielőbb kapható lesz a Nexus4 idehaza is végre
sdd2: Köszi, akkor korrigálom magam
-
wertigo1984
őstag
Köszi, remek olvasmány!
Volt a kezemben One X és Galaxy S3. Egymás mellé tettem őket, de nagy külömbséget nem találtam a kijelző minőségük között fullra csavart fényerő mellett. Miből tudjátok megállapítani hogy melyik a jobb?
-
Иван
őstag
Bog a Mokkában, belekukkantottam a videóba.... PRICELESS!
-
kelly416
veterán
Nagyon jó a cikk, köszönöm én is.
"Hatalmas harc lesz, aminek remélhetőleg a felhaszálók fognak örülni." Szerintem minden évben elolvashatjuk, ha nem is pontosan ugyanezt a mondatot, de ezzel a tartalommal, viszont soha nem teszitek oda a végére a pont elé, hogy " az árcimke megpillantásáig". Sajnos mostanában annyira mennek fel az árak, tisztelet a kivételnek pl.: a Nexusoknak, hogy aki valamit is konyít a telefonokhoz vagy egyéb eszközökhöz és nem csak fél évre tervez készüléket, nagyon mélyen a zsebébe kell nyúljon.
-
sdd2
veterán
Nagyon jó írás lett, köszönjük a sok melót
-
Nagyon jó cikk lett. A Veletechet már nagyon várom.
Egyébként az apple a retina kijelzővel, a saját igényeivel, a szerintem béna formaterveivel viszi magát lassan lefele. Nem is beszélve arról, hogy milyen dolgokat képesek művelni. -
Ed3r_X_
nagyúr
Jó cikk lett, tartalmas, a Mokkás videót éppen most lesem meg
Remélem a jövő év is ilyen gazdag lesz mobilos berkekben.
-
csernak75
senior tag
Nagyon jól sikerült cikk!
Egy kis helyesbítés: Nem csak a t-mobile-nak van 4G/LTE hálózata hanem a telenornak is:[link]
-
Finnugor
tag
Őszintén, meglepett ez a cikk. Igazán összeszedett olvasmány, nagyon körültekintő.
Gratula érte!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest