- Mobil flották
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nálam már le van tiltva a Defender. Lett is javulás, bár még mindig nem az igazi. Már kezdem megszokni, hogy a Win10 az sebesség terén nyomába sem érhet a Win7-nek. Együtt lehet vele élni, csak egy kicsit keserű az ember szájíze, mert nem ezt vártam az agyonreklámozott Win10-től. Többet, jobbat és gyorsabbat vártam. És szebbet, mert sokakhoz hasonlóan nekem sem jön be ez a látványvilág egyáltalán.
Meg a sok furcsa dolog, amik nem hiszem, hogy csak nálam lennének így, szerintem mindenki másnál is, csak senki nem foglalkozik ezek szerint vele. Pl. Utoljára telepített programok között mit keres olyan program, ami már rég le van törölve? Leggyakrabban használt programok között mit keres olyan program, amit még soha nem indítottam el, amit meg elindítok egy nap 25-ször, az miért nem kerül bele? Pl. Számológép.
(Oké, hogy a "Kitűzés a Startra" opcióval mindig kéznél van ha kell, de akkor is furcsa, hogy a Win10 szerint nincs gyakran elindítva a valójában leggyakrabban elindított program. Win7-nél nem volt ilyen gond.) Ezek csak kiragadott példák, sorolhatnám még vég nélkül, de a sebességet leszámítva valójában apró kis bosszantó dolgok ezek. Meg lehet szokni, együtt lehet vele élni, de a felhasználói élmény terén nálam nagyon gyenge a Win10. A WinXP meg a Win7 az első perctől kezdve tetszett minden téren, és ez az érzés itt nincs meg egyáltalán. -
törölt tag
Konkrétan ha rajtam múlna, én ki is kapcsolnám, mert úgyis rakok föl valami normális víruskeresőt, de sajnos hozzá se enged nyúlni semmihez, ami a Defenderrel kapcsolatos beállítás lenne (se leállítani, se kézire átrakni, semmit nem enged, minden beállítási lehetőség szürke, azaz inaktív).
Ahogy nézem az av-test.org értékelését, gyakorlatilag minden víruskereső (beleértve az ingyeneseket is) magasan veri:
https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-10/ -
madgie
titán
Én is mesélhetek a Win10-ről, ami random bezárja a sajátgépet cikkírás képbeszúrása közben, viszi a böngészőt is, vagy egy képeket tartalmazó mappát 10 percig próbál megnyitni, vagy épp egy panorámakép összeillesztése közben sz@rja össze magát annyira, hogy a böngésző oldalakat is újra kell, hogy töltse.
Mindez az El Capitan-os, ezeréves, sokkal rosszabb hardverű Mac Minin ismeretlen fogalom volt.
Raknék én Win7-et, vagy 8.1-et vagy mittomén, de megvettem a tizest. Macen csak visszaugrok valami korábbi OS-re, ingyér, itt meg kisérletezzek fizetős OS-ekkel? (mert már nem tudom, hogy támogatná a Broadwellem a Win7-et).
-
worxland
addikt
Mitől user error? Min. gépiigény 1 giga, ugyanúgy, mint a Win7-nél, és mindenki dicséri, hogy kevesebb memóriát eszik, mint a Win7.
Csak példát adtam martonx-nek, hogy azért igenis vannak problémás esetek. Mellesleg nem szaroztam a Win10-et, magam is azt használom, ahol lehet. -
Tamás9x
őstag
Sajna szűz telepítésnél is előfordulnak problémák, de melyik rendszeren nem, a W10 többet produkál mint a W7, de ezt nem vitatámogatónak akartam... Arra lennék kíváncsi, hogy W7-hez vásárolható lesz-e esetleg frissítés,támogatás mint az XP-hez, mert rengeteg állami géppark jobb esetben W7-el van ellátva a legtöbbjük még XP-vel fut... és a rég isten nyugosztalja "programhordó" már nem fog másik programot írni, csak, hogy elfusson más platformon, a gépeknek pedig nem lehet parancsba adni, hogy márpedig ne hibásodj meg, mert a közbeszerzésen kapató gépek már nem fogják támogatni a rajtad futó operációs rendszert
-
Nem, de nem is tartom olyan rossz rendszernek.
Ja, a nyomiknak még mindig ingyenes a frissítés... azaz mindenkinek...(#261) kovy79
Az anyagiakon kívül a lustaságot, az elkényelmesedést, a begyöpösödöttséget, és a fogyasztásellenes csakazértis csegevaraságot tudom elképzelni a váltás elleni ágálás okaként, de persze Te majd felvilágosítasz...Meg persze van olyan profi munka-, ipari terület, ahol a szoftverkörnyezet igényli még a W7-et... de ott nem csinálnak belőle világvégét, hanem használják tovább. No problem.
-
kovy79
őstag
Tudtam, hogy ilyesmi válasz jön majd valakitől...
Akkor marad, elvagyok vele.
Ha max havonta egyszer játszani akarok, bekapcsolom a konzolokat, a többire elég a mostanim pc-m.
Eljutottam addig, hogy azt mondom, nyugodtan menjen csődbe az összes hardver-, szoftvergyártó...
Meg egyébként is: inkább szívatom magamat, de nem állok bele abba, amit más akar/kényszerít.(#248) davidsone, oké, rendben.
Akkor marad életem végéig az a pár db mostani 64Gb-s pendrive-om, elleszek velük.
Max majd darabolva fogok tömöríteni, mint a floppy-s időkben... -
pycur
tag
Azért szeretjük a démont mert meg van szokva 10+ éve, egy klikk a tálca ikonjára és be is tette a meghajtójába az isot. És van egy olyan japán játékom ami securom védelemmel van ellátva és a demonba be tudom ezt kapcsolni és jé elindul a játék.
A defender meg egy elég érdekes jelenség, noha az beépítetten a windózban van, mégis panaszkodik hogy nincs víruskereső a gépen. Ezzel elismeri a win7 hogy a defender nem víruskereső? Ugyanakkor követeli hogy jó lenne ha kerestetnék vele egy kis vírust mert az növeli a biztonságot.
És örülök, hogy nem egyedül látom azt hogy az új os verziókat ki kell várni, amíg kijavítják rendesen, mert bár ki van adva használatra, rendesen csak több év után fog működni.
A win7 pedig nálam elég stabil. Ha minden driverből a megfelelő van feltéve, akkor egy darab hibát nem látok. Egyszer drivereket frissítettem mert azt mondták az jó ha friss. Aztán 1-3 naponta dobott egy kékhalált, de mire visszaértem a gép elé már restartolt. És 1 hetembe telt mire elkaptam hogy a wifi driverbe okozza a irql not less or equal hibát...
40-60 naponta kell újraindítanom, akkor éri el azt a szintet amikor úgy beáll, hogy már az abc-t is összekeveri. Ez simán jó.
És úgy látom jól kibeszéltük a win7 vs win10-et ennek a procinak az apropóján. -
derive
senior tag
Mivel a Zen x86-64es proci, persze, hogy mukodni fog. A kerdes, hogy pl az alaplaphoz lesz-e megfelelo driver/tamogatas, esetleg egyenkent ossze lehet-e vadaszni a LAN kartya, a hang meg a SATA/M.2 vezerlok drivereit.
@doooo: Aztan a 3. honapban kiadnak hozza egy updatet ami csontafagyasztja az egeszet, aztan meglatod mennyire uralod a geped.
-
sb
veterán
Simán lehet valami feature amit nem támogat. Vagy vmi device kiesik. Anno régi Atom + Win8 kombó esetén pl. a "coprocessor" maradt ott driver nélkül. Akármi is legyen az a 386 óta így külön.
@WZP:
Én azért nem értem a W10 fikázást, mert anno nekem a 7-8-10 átállás kb semmilyen megerőltetést nem jelentett a használatban. Pedig a korral egyre nehezebb, már 30 felett is frusztrál minden felesleges f*sság amihez hozzá kell szokni, nem csak winen.
Nyilván volt 1-2 anyázás, update letiltás vagy az említett control panelből áthelyezett cuccok, de ezek apróságok, a napi használatban semmi érdemi akadályt nem éreztem, sőt. Stabilitásra, használhatóságra jobb volt szvsz.
A dizájn megint egy más kérdés. Nem mondom, hogy nem zavar ez a túlminimalizálás, de ez megintcsak eseti jellegű, mivel ez egy OS, nem ezt nézegetem, a többi progi, IDE, Office meg úgy néz ki ahogy... rohadt mindegy milyen a win alatta.
Szóval inkább csak elméletben, a trend miatt zavar és max ellenállásként dobnám csak emiatt a w10-et.És akkor az érem másik oldalát még nem is néztük: dizájnban lehet, hogy félrement a w10 itt-ott, de a w7 meg őskor. És itt nem az ablakszegélyekre gondolok, hanem ami w10-ből is hiányzik, a csempe is lósz*r, droidon sokkal interaktívabb, informatívabb felületek és megoldások vannak. Ehhez képest sehol nincs egyik sem, ez inkább zavar. Persze ez nem munkához kell, de általános használathoz nem ártana.
Plussz ha ez zavar akkor a többivel mi van? Mert pl. mobilon amellett, hogy 100x jobb felületek léteznek a nagy dizájnversenyben legalább ennyivel több cucc félremegy, így ott jóval több idegesítő dologgal is találkozik az ember. Nem látom miért a w10 a legnagyobb ellenállás céltáblája ilyen szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest