- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#24845312 #501 üzenetére
Én nagyon meg voltam elégedve a win7-tel, de utána a win8 váltással sem volt semmi gondom. Szerintem már az is csak előnyére változott sebességben, pattogósságban, a ram használatról nem is beszélve.
A GUI egy más tészta, van ami engem is zavar, de azért nem annyira, hogy ne élném túl. A nagyobb változások, start menü, stb... megkerülhetőek 5 perc alatt, nagyrészt pedig úgyis user appok felületét nézem ami külön téma, nem a win desktopot.Utána a win8 -> win10 váltásnál is az volt a tapasztalatom, hogy csak gyorsabb lett. Nálam addig volt instabilabb amíg a tuning/fesz értékekkel játszottam. Ami win8-on atomstabil volt az win10-en 5 perc alatt eldobta magát, ráadásul light load terhelésen (az energiagazdálkodási feature-ök, driveres részek változhattak, órajel/fesz visszavételnél dobja el magát), tehát nem fullra terhelve, hanem random, desktopon, netezés közben, stb… ez nyilván sokkal frusztrálóbb és misztikusabb mint egy normál terheléses fagyás. Az instabilitási élmények mögött én ezt sejtem sokaknál.
Az viszont tény, hogy 1607 óta a reszponzivitása romlott. Sajnos ez érezhető de talán megoldják, hogy ne kelljen egyedileg hekkelni.
-
válasz
#24845312 #437 üzenetére
Én i3 2300-zal is használok win10et. Mióta belőttem az ütemezőt, hogy a defendert csak 1 órás készenlét után indíthatja, azóta a defender nem versenyez a felhasználói szoftverrel a merevlemezért, és minden teljesen normálisan gyors. Nem számottevően lassabb, mint az ssd-s, hatmagos xeonnal.
-
Zeratul
addikt
válasz
#24845312 #437 üzenetére
Kb SSD-vel lehetne olyan gyors, mint a 7-es volt a mostani HDD-mel.
Persze, persze, mutass nekem 0.2-0.5 ms elérési idejű alatti HDDt.
Most meg a Start menütől kezdve, a Total Commander elindításáig, minden előtt van egy kis késlekedés. Nem sok, olyan 0,5-1 mp. A 7-esen viszont azonnal indultak a fenti dolgok is.
A program indulásának késleltetése állítható. Nem feltétlenül lag. Másik a Win10 nagyon aktívan indexel és használja a média fileok katalogizálására és albumba rendezésére is, valamint prefetch is darálja folyamatosan a háttértárat.
-
-
törölt tag
válasz
#24845312 #361 üzenetére
Így tudod kinyírni a defendert: [link]
Én most csináltam meg, W10H alatt a registry-s megoldással, tényleg azt írja h "WinDefend - Status:Stopped"
Ha megint kellene ott le van írva hogy kell visszakapcsolni.
W10Pro és felette a group policy editorral is meg lehet csinálni.Azt olvastam, h ha teszel fel másik AV-t akkor elvileg magátl letiltja, de jobb biztosra menni
-
PuMbA
titán
válasz
#24845312 #359 üzenetére
"Még adok neki egy kis esélyt, aztán megy föl újra a 1607, de nem frissítéssel, hanem csak önmagában."
Ja, ezt én is megpróbálnám
Még inkompatibilis alaplap BIOS miatt is lehetnek egyébként merevlemez vezérlési hibák, tehát talán a legújabb BIOS-t is érdemes lehet feltenni, ha bevállalod.
-
PuMbA
titán
válasz
#24845312 #336 üzenetére
Kár volt felrakni egy régi Windows 10 verziót, amikor a Microsoft honlapjáról ingyenesen letölthetted volna azt, amelyiknél nem kell frissíteni, csak 100 - 200MB-ot telepítés után, mert sokkal újabb és ezzel sok problémát elkerülhettél volna
Új telepítésnél mindig megdolgoztatja egy kicsit HDD-t a rendszer. Meg fog szűnni, de amit leírsz az nagyon durva. Fent vannak a SATA és az alaplapi driverek? Mivel én több tíz gépet láttam HDD-vel és SSD-vel is, ahol semmi gond nem volt, ezért valószínűleg a 1607-es nagy frissítésnél gabalyodott be valami.
-
törölt tag
válasz
#24845312 #341 üzenetére
A HDD-re szerintem a W10 témában kéne rákérdezni. Rendszer HDD-ről van szó amúgy? Az nálam mindig folyamatosan ment szerintem, az adatlemez viszont le szokott állni.
Alap kérdés, de nincs letiltva az energiagazdálkodásban, hogy leállítsa a HDD-t? Ha 0 van mellette, akkor soha nem állítja le.
Ennyi jut eszembe, többet tényleg nem akarok offolni már.
-
törölt tag
válasz
#24845312 #336 üzenetére
A 1607 (Anniversary Update) volt az utolsó nagy frissítés. Nekem speciel semmi ilyen gondom nem volt vele, azon a gépen sem, amelyik a megjelenés utáni verziót kapta, majd azóta egy tonna frissítést. (HDD-t nem tudom mondjuk, az egyik gépben sincs.)
Érdemes egyébként rögtön a legújabb buildet letölteni, és azt telepíteni, ha új rendszerről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest