- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Egyébként biztos valami inkompatibilitás miatt tiltotta/törölte le a Windows-t (erről mondjuk tájékoztathatna, hogy ne csak feltűnjön). Nekem nem bántotta egyik frissítés sem, pedig a 1607 is már az után jött, hogy a DaemonToolst telepítettem. Sőt, szerintem azt még Windows 8.1-re telepítettem, azt frissítettem W10-re, arra jött a 1607, és semmi probléma.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#25068288 #456 üzenetére
Van, amivel nem boldogulnak az alap virtuális meghajtók, bár az nem a standard, letölthető telepítő szokott lenni, hanem többnyire valami másolásvédett cucc, de ezt meg nem rónám fel egyik Windows-nak se. Valami miatt én is feltettem, de inkább a beépítettet használom, de nem akadnak össze, szóval ez sem szükségszerű.
-
Dilikutya
félisten
Célhardverhez egyik operációs rendszerben sincs direkt támogatás, azt a hardver gyártóján kell leverni. Ha jól mennek a gépeitek Windows 7-el, és van driver, akkor nyilván fölösleges váltani, pláne ha pénzbe is kerül. De egy új generációs gépnél nem erőltetném. Az Intel sem támogatja a Windows 7-et többé, ott is megy a habzó szájú fröcsögés?
A frissítés utáni újraindítás ütemezhető.
-
Dilikutya
félisten
válasz
szaszlaci #405 üzenetére
Nem hiszem, hogy Windows 10 feature lenne az, hogy egy frissítés összebarmol valamit - bár én ilyennel semmilyen rendszeren nem találkoztam még.
Egyébként ez a Windows 10 előtt is alap volt, hogy nem engedünk rá mindent azonnal a hálózatra. Egy frissítés által okozott hibáért nem feltétlenül a Microsoft a felelős, minden létező szoftverre nem tesztelhetnek, erre van a céges rendszergazda. -
Dilikutya
félisten
válasz
Jakuskacsa #297 üzenetére
Éles használatban én elégedett vagyok vele, gyorsabbnak tűnik, igaz, én rendes szoftvereket használok, nem tesztprogramokat. Az utolsó 10+ éve volt fent gépemen.
-
Dilikutya
félisten
XP olyan dolgok miatt fut még, mint
- nincs pénz újítani
- drága régi szoftvert használnak, ami ma is ugyanolyan jó, esetleg nem frissítik, de valamiért az kell
- a könyvelő csak a régi szar DOS-os programot ismeri (nem vicc, láttam példát rá pár éve)
- régi fos program, amit egy ember fejlesztett, de már meghalt
- valamilyen program régi verziója, aminek a frissítésére nem akarnak költeniÁtgondoltan ma már könnyen lehet olyan környezetet kialakítani, ahol nem kell 1-1 régi verzióhoz ragaszkodni.
Attól, hogy sok helyen fut XP, még nem lesz jobb egy bármelyik újabb Windows-nál. Nekem kínszenvedés, ha nagy ritkán XP-s gép elé kell még ülnöm. Egyszerűen lassabb sokkal még modernebb gépeken is. Eljárt felette az idő, korszerűtlen, gyorsabb gépeken sem lesz már jobb, pusztán a fenti okok tartják életben. Meg a konteósok, akik rettegnek minden frissítéstől, és 15 évesnél újabb operációs rendszertől.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#51736960 #274 üzenetére
A Defender törölte, nem az operációs rendszer. A crack-et a külsős vírusirtók is többnyire automatikusan dobják a karanténba. Ez a dolguk, beazonosít valamit, amiben felismer valami kártevőt, nem mérlegel, hogy játék crack vagy cryptovírus. A karanténból ezeket vissza tudod állítani, kivételek közé tenni, csak a valóban súlyos fenyegetéseket nem. Egyébként nem minden crack-et tüntet el, szóval még az is lehet, hogy valóban volt valami huncutság, bár erre nagy esélyt én se látok, pláne ha "megbízható" helyről származott. Pont azért dolgozik automatikusan, hogy a nem hozzáértők biztosan védve legyenek. Valóban megbízható (+ olyan, ami nem crack) fájlnál nálam még sose jelzett vírusirtó.
-
Dilikutya
félisten
Hány gépen láttál Windows 10-et? Kissé meredek (és dilettáns) kijelentés, hogy aki szerint nem csak 1-2 szerencsésnek jó a W10, annak a véleménye nem releváns. Ezzel a kijelentéseddel a tiéd sem lesz az.
Egyébként szép szó az, hogy stabil, de mit értesz alatta? Mert az, hogy valami böszme szar program nem fut rajta jól, nem a Windows hibája.
-
Dilikutya
félisten
Milyen teljes képernyős popup? Nekem a háttérben frissül csendben. Az újraindítási mechanikája valóban bosszantó, de lehet ütemezni, hogy mely időszakokban indulhat újra.
Az UI egyszerű, mint a faék. Nekem nincs is többre igényem, telepítéskor régen is az volt az első, hogy a Lunát, Aerot kikapcsoltam, W98 dizájnra állítottam.
Abszolút nem tabletes a Windows 10, rengeteg megoldás köszön vissza a W7-ből.
A Gépház és a Vezérlőpult párhuzamos léte valóban értelmetlen, nincs rá magyarázat. Ha mindkettő ugyanazt tudná, csak más-más felületen, még megérteném, de így, hogy kiegészítik egymást, nem old meg semmit, tableten is nyomkodni kell valószínűleg a Vezérlőpultot. De amúgy nem zavar.Ellenben gyors, kényelmes rendszer, nem váltanék vissza semelyik korábbira, támogatottságtól függetlenül.
Beépített spyware? Kicsit zavar, hogy nem tudom, milyen adatokat is gyűjt, és arra is kíváncsi lennék, a telemetry mit csinál. De sok kárt egyik sem okoz valószínűleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest