- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az hogy lehet, hogy a W10 még egyszer sem akarta eldönteni semmiről, mi a jó nekem? Még e Defender sem ugrál.
Még egyszer: frissítésütemezés, jóváhagyással.
Deamon Tools nem működik? Vonatkozó topikban rákérdezel, és 15 percen belül ajánlani fogják a Virtual CloneDrive-ot.
-
válasz
szaszlaci #429 üzenetére
Magyarul lövésed sincs a használt üzleti laposokról. Oké, nem gond, a helyén kezelem a véleményed.
A táblagépemben az Atom még most is simán viszi a 1080p-s YT videót... persze az már nem a a GMA950.
Igen, nagyrészt sallang, attól, hogy mondasz egy kivételt, csak a szabályt erősíted.
Értem. Tehát mert csak. Magyarul hozhatnék még pár példát, ezzel az erővel mindent le lehet húzni a WC-n. Így könnyű érvelni.Az meg, hogy SSD nélkül nem lehet élni, nettó baromság. Jó cucc, de pl. egy Atomból az sose csinál használhatót, még mindig a nyers CPU erő, ami a leginkább adja a rendszerteljesítményt.
Magyarul az SSD-k hasznáról, előnyéről sincs segédfogalmad. Jó.Asszem' én itt be is fejezem. Teljesen fölösleges bármilyen észérvet, külső forrást felhozni neked, mert Te úgyis megmondod a szitut, meg átlátsz a szitán. Legyen, ennyit nem érsz meg.
Sok sikert a W7-hez, meg a 10-20 éves hardverekhez.(#435) Scorp2011
Reméljük a 11-es jobb lesz, az elsők között fogok rá váltani, az biztos. Hacsak ki nem adnak valami normális javítást addigra, ami után végre rendesen fog működni a Win10 is.
Nem lesz 11-es, legalábbis nem egyhamar, hanem rendszeresen nagyobb update-ek, javítócsomagok jönnek. -
Yep, szívni fog, az biztos. De nem a W10 miatt.
(#421) szaszlaci
Nem gond, hogy bajod van velük. Van, amiből én sem vennék használtat.
De egy normális helyen vett, használt, "A"-grade TP, vagy Elite jóval tovább, és megbízhatóan fog szolgálni, mint egy 100k-s Teszkós lapos.
És ezt nem én, hanem nálam jóval hozzáértőbb szakik szokták írni a kapcsolódó topikokban.Te mutattál egy PH-tesztet, hogy milyen szar notik, és neked nem kéne. Most meg azt mondod, a cikkíró szerint (ami megint egy dolog), tök jól működnek ezek W10-el. Most akkor mi van?
Ja, szarok. De nem a W10 okán, hanem
- anyagminőség, összeszerelés miatt;
- support, drivertámogatás (hiánya) miatt;
- tervezett élettartam miatt.Kifejtem: ha te új hardvert és szoftvert vagy kénytelen venni, mert egyik a másik nélkül nem megy, ráadásul hol az egyikre, hol a másikra vagy rákényszerítve, akkor azért pénzt adsz ki. Ami őket gazdagítja.
Sajnos egy bizonyos idő elteltével nem megy az egyik a másik nélkül. Nem állítom, hogy mindig azonnal frissíteni kellene, de 10 évente azért nem tragédia az újabb OS-re való átállás.
Ingyenes W10 upgrade kit gazdagít? (Ráadásul ugye itt nagyobb frissítéscsomagok fognak kijönni, nem pedig újabb főverziók.)A többi sallang szinte mindig átverés, majd rájössz magad is.
Ha Te mondod, biztosan.Most már tényleg kezd kiolvasni a biztosíték.
Hogy micsinálni'?Olyan nyomtató sarcra gondolok, mint:...
Ja, bocs! Már azt hittem, köze van a W10-témához, ezért nem értettem.
Egyébként igen, a nyomtatós cégek trükköznek ilyenekkel - ki is dobtam pár Epson-t, meg itt van egy kukára váró HP multi...(#423) PuMbA
Pontosan. Szerencsére van már ellenpélda: a Lifebook-okat 150k HUF alatt már lehet kérni SSD-vel is - ezeket viszont nem tolják az arcodba a madaras Teccsóban.
Egy SSD upgrade szinte minden régebbi cuccból használható masinát farag. -
válasz
szaszlaci #414 üzenetére
Engem nem érdekelnek a notik, soha nem is volt, minek olvasgatnék arról, milyet vegyek?
vö.
A gond még mindig a nagy tételben leselejtezett vackokkal van, akár noti, akár más. Hangsúlyozom, szvsz. Mindig lesz olyan, akinek bevált és működik húsz éve.
Ha nem érdekel a téma, és nem vagy benne, akkor talán ne írogass tévedéseket az új 100k-s notik és használt üzleti laposok viszonylatában. Mondom: ne nekem higgy, hanem olvass a megfelelő topikban.Onnét indultunk, hogy a bolti százezres noti állítólag olyan hulladék, hogy szegény W10 nem tud rajta normálisan futni. Ez röhej.
Ne, tudom, ki hozta fel ezt a sületlenséget. A driver probléma a notigyártók sara, nem a Picipuháé. Megkérdezném: a legutóbbi, témába vágó PH tesztben miért nem emeltek ki a cikkírók egyetlen ilyen problémát sem?(#417) szaszlaci
Ez a másik oldal üzleti érdekeit szolgálja...
Ezt kifejtenéd? Érdekelne...Win7 még gond nélkül kezeli, csak ki kell keresni a driverek közül, hogy mi ez, meg ott sincs persze szem előtt, hátha valaki nem találja, és vesz újat.
Tehát ha egy 7 éves OS-en kicsit utána kell járnod, hogy a 20 éves perifériád rendesen működjön, az már rosszindulatú összeesküvés?Persze mit várjunk, ha még a nyomtató is leáll, ha nem fizeted a sarcot...
Melyik sarcra gondolsz? A frissítés még mindig ingyenes. -
válasz
szaszlaci #411 üzenetére
Igazodik, ja. Drágább, vagy ugyanolyan, mint No-ban.
100x előbb vennék használt T530-at (hivatalos W7 matricával), mint akármelyiket a héten tesztelt belépő notikból. A "Milyen laptopot vegyek?" topikban kellene picit olvasgatnod.
Thinkpad topikban írta valaki a múlkor, hogy a T510-ese tökéletesen működik W10-zel, és nincs ezzel egyedül.
(#412) Vesa
Személy szerint egy csomó dolgot el tudok fogadni indokként a váltás elhalasztására, és ebbe még a komfortérzet, a személyes preferencia is belefér. Csak azon nézek furcsákat, amikor azt írják, hogy "a W10 egy felesleges, mesterségesen ránktukmált, pángyártói összeesküvésen alapuló, előre eltervelten szivató, spyware bughalmaz, látom a fényt". Most persze sarkítok. -
válasz
szaszlaci #394 üzenetére
Mihez képest jelentős piac? Boszniához?
Egy adott terméket adott előállítási költségen ($$$) szállítanak le. Arról, hogy nálunk a dollár árfolyam 170-ről 270-re ugrott az utóbbi jónéhány évben, nem a gyártók sara. Aztán nálunk magas az adókulcs, nagyobb nettó árnak nagyobb az ÁFÁ-ja, országkockázati felár is van. Az, hogy 100k-ért szerinted mit kellene adni, egy dolog. Hozzáteszem: sajnos.
A fogyasztói trendet egyébként én is szomorúnak tartom, első okostelefonomat 5 évig használtam, a mostanit a szar support miatt 2 éven belül cserélnem kell. Egyenek ráspolyt.+ Ezt a Defenderes dolgot nem értem: Avast-ot telepítettem, utána megkérdezi, hogy ez legyen-e a default kergető, leokézom, és azóta semmi. Meg sem nyikkan a Defi.
+ Édesanyámnak is W10-et raktam, de neki sincs vele több problémája, mint a W7-tel volt.
+ A W7 sem rögtön az elején lett olyan kiforrott, mint a végére, volt ott pár szerviz csomag...(#395) szaszlaci
Csak az ilyenektől óvjon az Ég! Akkor inkább a W10...
Használt üzleti gépektől? Miért?
Létezik jópár megbízható bolt, nagyon igényes kínálattal, 100k alatt már Ivy Bridge Elitebook-okkal, Thinkpad-ekkel, értelmes garanciával.Végül azt is szabadjon megemlítenem, hogy sokan, egyre többen mini PC-t használnak, ahogy én is tíz éve, és ott igen csak el kell dönteni, hogy mennyit és milyet vesz az ember, mikor van egy 20 -- 40 Wattos teljes maximális fogyasztási keret a gépre.
Jó dolognak tartom az ilyen PC-ket, W10 remekül fut rajtuk...(#398) Vesa
Üzleti / ipari környezet nyilván más tészta, de tudok olyan helyről, ahol rövid időn belül áttértek, és azóta vissza sem néznek.(#407) Vesa
Frissítésütemezés?
Azért gondolom van náluk olyan ember, aki az átlagnál picivel jobban konyít a PC-hez. Egy ilyennek nem tart tovább fél napnál, hogy utánajárjon, és megfelelően konfiguráljon 5-6db W10-et.
Persze egy géppark teljes újratelepítése már komolyabb munka, érthető, hogyha nem muszáj, nem akarnak rá napokat elcseszni. Ez jogos. Csak ha mondjuk 2-3 évente amúgy is elkél egy újrahúzás, akkor... -
válasz
#51736960 #280 üzenetére
Én belátom, hogy az a jövő, hogy majd az oprendszered megvéd mindentől, gondolkodik és cselekszik helyetted, neked csak a gombot kell nyomni.
Nem, ez olyanoknak való, akiket nem érdekel különösebben a számítógép, és nem is akarnak vele különösebben foglalkozni. A többiek meg belövik maguknak a beállításokat, és csá.Érdekes, én is ódzkodom a "felhő", "közösségi", "megosztás", stb dolgoktól, mégis W10-et használok. Sőt, az alaplapgyártó oldaláról letöltött drivereket telepítem Win húzás után.
Az ilyen emberek soha nem fognak win10-et telepíteni, inkább megrohadnak a már támogatás nélküli win7-tel, vagy kínjukban linux-ra váltanak.
Meg is érdemlik. -
Nem, de nem is tartom olyan rossz rendszernek.
Ja, a nyomiknak még mindig ingyenes a frissítés... azaz mindenkinek...(#261) kovy79
Az anyagiakon kívül a lustaságot, az elkényelmesedést, a begyöpösödöttséget, és a fogyasztásellenes csakazértis csegevaraságot tudom elképzelni a váltás elleni ágálás okaként, de persze Te majd felvilágosítasz...Meg persze van olyan profi munka-, ipari terület, ahol a szoftverkörnyezet igényli még a W7-et... de ott nem csinálnak belőle világvégét, hanem használják tovább. No problem.
-
Szar ügy. Válts OSX-re, vagy Linux.
És ha valaki azt mondja nekem, hogy "szemét MS kukázza a W7-et, rákényszerít a W10-re, hogy megint rajtam keressen egy csomó pénzt", azt körberöhögöm. Több, mint 7 éve jelent meg a W7, és most ingyen lehetett róla frissíteni... meddig legyen támogatott egy OS/architektúra? Mi a f@xom kellene még?
-
Tudod, a hardverek fejlődnek, és idővel, ha csak 1-1 elemét akarod cserélni a gépednek, akkor előbb-utóbb kompatibilitási problémákba ütközöl: pl. ma már bajos lenne a boltokban LGA775-ös alaplapokból széles kínálatot találni. A bolt nem akarja rádkényszeríteni az újabb generációt, de a világ halad, és döglött lovon (készleten) senki nem akar ülni.
Ugyanilyen "elem" a gépedben az OS is: a hardveres alapok mellett a szoftverkörnyezet is fejlődik, és ugyan nincs a fejedhez pisztoly tartva, de ahogy a mai alaplapoktól természetesen nem várható el, hogy AGP sínnel rendelkezzenek, úgy a régi, elavult szoftvert sem kötelesek támogatni.
Nem muszáj azonnal váltani egy OS következő, legújabb verziójára, én is elvoltam W7-tel jó darabig, kihagytam W8-at, W8.1-et, és W10-zel is megvártam, amíg lejárt az 1 éves frissítési akció mert ugye ingyen és bérmentve lehetett upgrade-elni a szemét Picipuhánál. De akkor azt mondtam, hogy haladni kell a korral, és mivel az MS az OSX-hez hasonló, afféle LTS politikát jelentett be a 10-re, ezért úgy gondoltam, megéri beruházni.
De köpködve számonkérni, hogy a világ miattad megálljon, mer' neked nincs szükséged rá, az enyhén szólva is vicces. A Linux userek legalább nem átallnak kicsit jobban beletúrni a dolgokba, és beleállnak a frissítésekbe... de ez a duzzogás.
-
Nem nagy érvágás. Egyébként Guru3D-ék elég sok Rizen-es hírrel támadtak:
AMD Ryzen Won't Get Dedicated Windows 7 Drivers But Is fully Supported
US Prices of AMD Ryzen Processors Surface As Well - Starts at $316.59
AMD Ryzen R7 lineup of 8-core 16-thread CPU Prices Revealed(#110) schawo
Ja, vegyenek is inkább W10-et az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest