- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#24845312 #501 üzenetére
Én nagyon meg voltam elégedve a win7-tel, de utána a win8 váltással sem volt semmi gondom. Szerintem már az is csak előnyére változott sebességben, pattogósságban, a ram használatról nem is beszélve.
A GUI egy más tészta, van ami engem is zavar, de azért nem annyira, hogy ne élném túl. A nagyobb változások, start menü, stb... megkerülhetőek 5 perc alatt, nagyrészt pedig úgyis user appok felületét nézem ami külön téma, nem a win desktopot.Utána a win8 -> win10 váltásnál is az volt a tapasztalatom, hogy csak gyorsabb lett. Nálam addig volt instabilabb amíg a tuning/fesz értékekkel játszottam. Ami win8-on atomstabil volt az win10-en 5 perc alatt eldobta magát, ráadásul light load terhelésen (az energiagazdálkodási feature-ök, driveres részek változhattak, órajel/fesz visszavételnél dobja el magát), tehát nem fullra terhelve, hanem random, desktopon, netezés közben, stb… ez nyilván sokkal frusztrálóbb és misztikusabb mint egy normál terheléses fagyás. Az instabilitási élmények mögött én ezt sejtem sokaknál.
Az viszont tény, hogy 1607 óta a reszponzivitása romlott. Sajnos ez érezhető de talán megoldják, hogy ne kelljen egyedileg hekkelni.
-
sb
veterán
Simán lehet valami feature amit nem támogat. Vagy vmi device kiesik. Anno régi Atom + Win8 kombó esetén pl. a "coprocessor" maradt ott driver nélkül. Akármi is legyen az a 386 óta így külön.
@WZP:
Én azért nem értem a W10 fikázást, mert anno nekem a 7-8-10 átállás kb semmilyen megerőltetést nem jelentett a használatban. Pedig a korral egyre nehezebb, már 30 felett is frusztrál minden felesleges f*sság amihez hozzá kell szokni, nem csak winen.
Nyilván volt 1-2 anyázás, update letiltás vagy az említett control panelből áthelyezett cuccok, de ezek apróságok, a napi használatban semmi érdemi akadályt nem éreztem, sőt. Stabilitásra, használhatóságra jobb volt szvsz.
A dizájn megint egy más kérdés. Nem mondom, hogy nem zavar ez a túlminimalizálás, de ez megintcsak eseti jellegű, mivel ez egy OS, nem ezt nézegetem, a többi progi, IDE, Office meg úgy néz ki ahogy... rohadt mindegy milyen a win alatta.
Szóval inkább csak elméletben, a trend miatt zavar és max ellenállásként dobnám csak emiatt a w10-et.És akkor az érem másik oldalát még nem is néztük: dizájnban lehet, hogy félrement a w10 itt-ott, de a w7 meg őskor. És itt nem az ablakszegélyekre gondolok, hanem ami w10-ből is hiányzik, a csempe is lósz*r, droidon sokkal interaktívabb, informatívabb felületek és megoldások vannak. Ehhez képest sehol nincs egyik sem, ez inkább zavar. Persze ez nem munkához kell, de általános használathoz nem ártana.
Plussz ha ez zavar akkor a többivel mi van? Mert pl. mobilon amellett, hogy 100x jobb felületek léteznek a nagy dizájnversenyben legalább ennyivel több cucc félremegy, így ott jóval több idegesítő dologgal is találkozik az ember. Nem látom miért a w10 a legnagyobb ellenállás céltáblája ilyen szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Robot fűnyírók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest