Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
válasz
szaszlaci #453 üzenetére
Speciel HP multifunkciós tintasugarasom dícsérném én, mivel több mint 1 éve nem használtam és szerettem volna nyomtatni (természetesen hétvégén délután mikor esélyem se volt patront venni). Némi fej tisztítás és tesztoldal után gyakorlatilag tökéletes lett. Ennél több bizonyíték nem kell. Hp drága de megbízható (nyomtató ügyileg mindenképpen)
-
BiP
nagyúr
válasz
szaszlaci #447 üzenetére
Persze, van még lehetőség. Vásárlásnál ezeket is mindig meg kell vizsgálni, mert ki lehet fogni jókat.
Nem tudom, konkrétan mit értesz "raklapos"-on, nem ismerem a szlenget, de a leírt szituációval még nem volt szerencsém, az ilyen kilométerekről kerülön, de az ilyet kerülni is kell, ez tényleg nem jöhet szóba. De szerintem a többiek sem feltétlenül erre gondoltak, mint használt üzleti noti.
Úgy látszik, nem a használt üzleti notival van a baj, hanem a "raklapos" üzleti modellel. Ahol nem megbízható az eladó. De erről nem a noti vagy a monitor tehet.Tintasugaras: Hááát, én tuti nem öltem volna tintasugarasba a pénzem, ha van lehetőségem alternatív módon megoldani. Asszonynak, amikor kellett, inkább költöttünk rá többet, de lézert vettünk. Régóta tudni, hogy a tintasugaras az bizonyos helyzetekben megoldás lehet (pl. olcsóbban, jó minőséget tud, akár színesben), de drága fenntartani (patron,javítás), gyakran kell használni (szintén növeli a fenntartás költségeit).
-
BiP
nagyúr
válasz
szaszlaci #443 üzenetére
Tök jó, hogy leírtad, hogy magad mit preferálsz, mert így legalább kis képet kaptunk róla.
Viszont azzal nem értek egyet (a szerény véleményeddel), hogy az az opció, amit a többiek vázoltak (használt üzleti noti vagy refurbish fél év garival) az csakis szar lehet.
Te lehet, hogy nem találkoztál olyannal, ami ezek közül beválna, de ettől még ne írd le, mert ez bizony egy valós, és jól működő opció. Én is inkább veszek használtan jót ugyanannyiért, mint új, de olcsójános verziót.
De linkelték is az olcsó új notik tesztjét, a fórumában rengetegen pártolták az "ennyiért inkább használt üzleti noti" elméletet.
Szóval annyira szar nem lehet. Sajnálom, hogy neked nem voltak pozitív tapasztalataid. -
MongolZ
addikt
válasz
szaszlaci #411 üzenetére
"Az ilyen leselejtezett használt dolgokban igen nagy a szívás veszélye akkor is, ha kvázi jót kaptál. (Főleg egy notinál, ahonnét indultunk.) Ott a tervezett elavulás, de még ha nem is lenne tervezve, nem örök életűnek gyártják. Igazi önszívatás, ha valaki ilyet vesz magának, aki meg céges-jelleggel gondol ilyesmire, arról nem is mondok semmit. A szememben ettől alig marad le a raklapos monitor helyrepofozva egy évre jó esetben, ami a fél év garancia duplája. Nem vagyok a használt HW ellen, a hulladék ellen viszont igen."
Sz*rt nem szabad venni, oké, lassan tizenX éve használt laptopokat vásárolok otthon, cégnek, stb. egyetlen egy consumer belépő szintű ment tönkre. Ráadásul azt újonnan vettem, 3 év +2 hónapra halt meg.
Valamiért az összes üzleti és consumer 8+ éves laptopom működik még. Igaz, van, amit már kb. semmire nem tudok használni, mert annyira eljárt felette az idő. -
válasz
szaszlaci #429 üzenetére
Magyarul lövésed sincs a használt üzleti laposokról. Oké, nem gond, a helyén kezelem a véleményed.
A táblagépemben az Atom még most is simán viszi a 1080p-s YT videót... persze az már nem a a GMA950.
Igen, nagyrészt sallang, attól, hogy mondasz egy kivételt, csak a szabályt erősíted.
Értem. Tehát mert csak. Magyarul hozhatnék még pár példát, ezzel az erővel mindent le lehet húzni a WC-n. Így könnyű érvelni.Az meg, hogy SSD nélkül nem lehet élni, nettó baromság. Jó cucc, de pl. egy Atomból az sose csinál használhatót, még mindig a nyers CPU erő, ami a leginkább adja a rendszerteljesítményt.
Magyarul az SSD-k hasznáról, előnyéről sincs segédfogalmad. Jó.Asszem' én itt be is fejezem. Teljesen fölösleges bármilyen észérvet, külső forrást felhozni neked, mert Te úgyis megmondod a szitut, meg átlátsz a szitán. Legyen, ennyit nem érsz meg.
Sok sikert a W7-hez, meg a 10-20 éves hardverekhez.(#435) Scorp2011
Reméljük a 11-es jobb lesz, az elsők között fogok rá váltani, az biztos. Hacsak ki nem adnak valami normális javítást addigra, ami után végre rendesen fog működni a Win10 is.
Nem lesz 11-es, legalábbis nem egyhamar, hanem rendszeresen nagyobb update-ek, javítócsomagok jönnek. -
törölt tag
válasz
szaszlaci #395 üzenetére
Nekem nincs is több kérdésem...
■■■■■ szaszlaci.blogspot.hu -ról egy szösszenet (KÉP):
A virágokat, bálványt, gyümölcstálakat és a feláldozandó szüzeket hova vigyem uram?
-
Zeratul
addikt
válasz
szaszlaci #429 üzenetére
Azt is írtam, hogy nem vagyok használt cucc ellen, de az ilyen leselejtezett dolgok általában csak szívatásra jók.
Ezek laptopok át vannak nézve, nem csak úgy kerülnek eladásra (már csak azért is mert nem maradhatnak rajta adatok). Általában még akku is jó de legalább közepes állapotban van bennük. Az átlagos otthoni felhasználásra még mindig jobbak vasügyileg mint 100k be kerülő bevásárló központos förmedvények, nem beszélve hogy mivel ezek üzleti felhasználásra nem pedig home/office tervezett masinák, a maradvány életük is eléri/meghaladja a bevásárló központos olcsójános gépekét.
Nem értek a kocsikhoz, de szokták mondani, hogy a Japán kocsi jó, amíg nem futja le az adott távot.
Akkor még mindig jobbak az EUs gyártóknál mert azok az előírt távon belül is már szarok
-
válasz
szaszlaci #414 üzenetére
Engem nem érdekelnek a notik, soha nem is volt, minek olvasgatnék arról, milyet vegyek?
vö.
A gond még mindig a nagy tételben leselejtezett vackokkal van, akár noti, akár más. Hangsúlyozom, szvsz. Mindig lesz olyan, akinek bevált és működik húsz éve.
Ha nem érdekel a téma, és nem vagy benne, akkor talán ne írogass tévedéseket az új 100k-s notik és használt üzleti laposok viszonylatában. Mondom: ne nekem higgy, hanem olvass a megfelelő topikban.Onnét indultunk, hogy a bolti százezres noti állítólag olyan hulladék, hogy szegény W10 nem tud rajta normálisan futni. Ez röhej.
Ne, tudom, ki hozta fel ezt a sületlenséget. A driver probléma a notigyártók sara, nem a Picipuháé. Megkérdezném: a legutóbbi, témába vágó PH tesztben miért nem emeltek ki a cikkírók egyetlen ilyen problémát sem?(#417) szaszlaci
Ez a másik oldal üzleti érdekeit szolgálja...
Ezt kifejtenéd? Érdekelne...Win7 még gond nélkül kezeli, csak ki kell keresni a driverek közül, hogy mi ez, meg ott sincs persze szem előtt, hátha valaki nem találja, és vesz újat.
Tehát ha egy 7 éves OS-en kicsit utána kell járnod, hogy a 20 éves perifériád rendesen működjön, az már rosszindulatú összeesküvés?Persze mit várjunk, ha még a nyomtató is leáll, ha nem fizeted a sarcot...
Melyik sarcra gondolsz? A frissítés még mindig ingyenes. -
válasz
szaszlaci #411 üzenetére
Igazodik, ja. Drágább, vagy ugyanolyan, mint No-ban.
100x előbb vennék használt T530-at (hivatalos W7 matricával), mint akármelyiket a héten tesztelt belépő notikból. A "Milyen laptopot vegyek?" topikban kellene picit olvasgatnod.
Thinkpad topikban írta valaki a múlkor, hogy a T510-ese tökéletesen működik W10-zel, és nincs ezzel egyedül.
(#412) Vesa
Személy szerint egy csomó dolgot el tudok fogadni indokként a váltás elhalasztására, és ebbe még a komfortérzet, a személyes preferencia is belefér. Csak azon nézek furcsákat, amikor azt írják, hogy "a W10 egy felesleges, mesterségesen ránktukmált, pángyártói összeesküvésen alapuló, előre eltervelten szivató, spyware bughalmaz, látom a fényt". Most persze sarkítok. -
Dilikutya
félisten
válasz
szaszlaci #405 üzenetére
Nem hiszem, hogy Windows 10 feature lenne az, hogy egy frissítés összebarmol valamit - bár én ilyennel semmilyen rendszeren nem találkoztam még.
Egyébként ez a Windows 10 előtt is alap volt, hogy nem engedünk rá mindent azonnal a hálózatra. Egy frissítés által okozott hibáért nem feltétlenül a Microsoft a felelős, minden létező szoftverre nem tesztelhetnek, erre van a céges rendszergazda. -
válasz
szaszlaci #394 üzenetére
Mihez képest jelentős piac? Boszniához?
Egy adott terméket adott előállítási költségen ($$$) szállítanak le. Arról, hogy nálunk a dollár árfolyam 170-ről 270-re ugrott az utóbbi jónéhány évben, nem a gyártók sara. Aztán nálunk magas az adókulcs, nagyobb nettó árnak nagyobb az ÁFÁ-ja, országkockázati felár is van. Az, hogy 100k-ért szerinted mit kellene adni, egy dolog. Hozzáteszem: sajnos.
A fogyasztói trendet egyébként én is szomorúnak tartom, első okostelefonomat 5 évig használtam, a mostanit a szar support miatt 2 éven belül cserélnem kell. Egyenek ráspolyt.+ Ezt a Defenderes dolgot nem értem: Avast-ot telepítettem, utána megkérdezi, hogy ez legyen-e a default kergető, leokézom, és azóta semmi. Meg sem nyikkan a Defi.
+ Édesanyámnak is W10-et raktam, de neki sincs vele több problémája, mint a W7-tel volt.
+ A W7 sem rögtön az elején lett olyan kiforrott, mint a végére, volt ott pár szerviz csomag...(#395) szaszlaci
Csak az ilyenektől óvjon az Ég! Akkor inkább a W10...
Használt üzleti gépektől? Miért?
Létezik jópár megbízható bolt, nagyon igényes kínálattal, 100k alatt már Ivy Bridge Elitebook-okkal, Thinkpad-ekkel, értelmes garanciával.Végül azt is szabadjon megemlítenem, hogy sokan, egyre többen mini PC-t használnak, ahogy én is tíz éve, és ott igen csak el kell dönteni, hogy mennyit és milyet vesz az ember, mikor van egy 20 -- 40 Wattos teljes maximális fogyasztási keret a gépre.
Jó dolognak tartom az ilyen PC-ket, W10 remekül fut rajtuk...(#398) Vesa
Üzleti / ipari környezet nyilván más tészta, de tudok olyan helyről, ahol rövid időn belül áttértek, és azóta vissza sem néznek.(#407) Vesa
Frissítésütemezés?
Azért gondolom van náluk olyan ember, aki az átlagnál picivel jobban konyít a PC-hez. Egy ilyennek nem tart tovább fél napnál, hogy utánajárjon, és megfelelően konfiguráljon 5-6db W10-et.
Persze egy géppark teljes újratelepítése már komolyabb munka, érthető, hogyha nem muszáj, nem akarnak rá napokat elcseszni. Ez jogos. Csak ha mondjuk 2-3 évente amúgy is elkél egy újrahúzás, akkor... -
VirsLee
őstag
válasz
szaszlaci #389 üzenetére
"Ebbe tényleg nem akarok belemenni, de HAHÓ! 72e A MINIMÁLBÉR! Attól, hogy az átlagkereset 150e, csak annyit jelent, hogy néhány kevés ember irdatlanul sokat keres, és felhúzza az átlagot.
A tippem az volt, hogy 100-ért egy átlagembernek használható és normálisan kinéző gépet lehet kapni. Persze hogy nem a bolti windózt fogja rátenni."
Inkább 85e a minimálbér, de hidd el, hogy semmi jelentősége nincs a dolognak. Mit mondanál egy olyan országban, ahol nincs minimálbér? Legyen akkor ingyen a notebook, azt biztos mindenki megengedheti magának?
Maradjunk annyiban, hogy 100e forintért tényleg csak szutykokat lehet kapni, de megnyugtatlak, hogy ez az élet minden területén így működik. Az, hogy Te nem vagy tisztában bizonyos dolgokkal, attól még jó eséllyel a valóban minimálbérből élők tudni fogják, hogy nem vesznek
- új autót
- új építésű lakást
- új számítógépet
- új telefontSajnálatos módon ez utóbbi kettővel sokan becsapják magukat és inkább vesznek telefont szolgáltatói hitelre, valamint vesznek iszonyat vacak minőségű új számítógépet, holott harmadáron elárasztják a netet a 6 hónap garanciás leselejtezett brand gépek.
Nem értem miért a win10-t szidod, miért nem a számítógépgyártót, aki nem tesztelte rendesen a gépét, hogy megy-e rajta megfelelően a win10... Családban mindenki win10-t használ, én még preview változattal kezdtem. Egyébiránt az ismerősök körében szintén sokan használják, ez már inkább 35+ éves társaság, nem annyira gépet buzeráló, inkább felhasználó réteg (sok informatikus is van köztük), legtöbb hajlandó szoftvereket is vásárolni. Egyébiránt a Defender rögtön takarékra tette magát, ahogy felment a Norton a gépre. Stabilitásra és teljesítményre senki nem panaszkodott még, pedig régebbi (C2D) gépre is feltelepítették. Egyedüli kényelmetlenséget a sok frissítés jelenti.
-
Zeratul
addikt
válasz
szaszlaci #389 üzenetére
Ebbe tényleg nem akarok belemenni, de HAHÓ! 72e A MINIMÁLBÉR! Attól, hogy az átlagkereset 150e, csak annyit jelent, hogy néhány kevés ember irdatlanul sokat keres, és felhúzza az átlagot.
Nem tudom feltűnt e hogy gyártók nem a magyar keresetet veszik alapul az árazáskor. Lassan 2 évtizede figyelem az árakat azok pedig mindig egy jól meghatározott ársávban tartózkodtak. Ami 500 dolláros kategória az ma is az, arról nem nyugat tehet hogy a forint sokkal kevesebbet ér mint 15- 20 éve. Ugyanezt nyafit a nyáron a VGA topikokban is előadta a tisztelt hangadó kisebbség, közben nem tűnt fel hogy nominálisan az euro/dollár összeg nem változott már évek óta.
A te offline ismerőseid közül hányan mondták, hogy jó a W10, és hányan, hogy egy rakás bajuk van vele? Ha utóbbi nem erősen több, mint a fele, akkor nem elég széles körben végezted a felmérést. Mert ugye vérpistik között egy hulladék lesz a legújabb előtti VGA, de az sokat nem jelent.
Mit jelent hogy offline ismerős? Ismerőseim közül akinek van gépe az mind online használja. Van viszont számtech boltos közöttük aki nap mint nap szervizel PC/Laptopot. Nem érzékelt szignifikáns különbség két oprendszerrel ellátott konfig között meghibásodási hajlamra.
-
Zeratul
addikt
válasz
szaszlaci #387 üzenetére
Három igen nagy részesedéssel rendelkező gyártót soroltál fel hirtelen, a Windows pedig nem mondja sehol, hogy nem fog normálisan működni ezeken a fizetős rendszere.
A részesedésről 10 Mrd légy és tehénlepény esete jut eszembe...
Windows sehol nem fogja mondani mert még nem jogi személynek sem nevezhető. A redmondi cég mondhat valamit. Anno a Win 10 megjelenésekor a Alienware bizonyos modelljei a nVidia elismerten hibás meghajtója miatt sorozatban ette a kijelzőket, de "természetesen" Redmond volt hibás annak ellenére hogy nVidia elismerte és figyelmeztette is tulajdonosokat a problémára. Persze felhasználó sohasem hülye.
Olcsójánosnak se hiszem, hogy lehetne nevezni azt, aki boltból vesz laptopot, mert nem olcsó, mondjuk kb. százezer forint baromira nem kevés pénz.
100k Ft, az 300 euro/dollár, nézd már meg mit kapni 300 euróért az pl: amazonon. Egy normálisabb telefon többe kerül. 100k gépre eleve nem jár Windows mert nem fér bele a keretbe, hanem valami linux, rosszabb esetben freedos kerül rájuk, amire természetesen megy majd "virágboltos" Win7/10.
Ha pedig jó lenne, csak a felhasználók 80 %-a béna és nem tudja használni, akkor az a rendszer igenis rossz, mivel az van az emberért, nem fordítva.
Aha, persze, megint a hangos kisebbség akarja magát többségnek beállítani. Valójában soha nem készült reprezentatív felmérés, nem is nagyon lehet mert emberek nagy része nem hajlandó visszajelezni csak baja van.
-
Zeratul
addikt
válasz
szaszlaci #385 üzenetére
Nem Redmond tehet arról hogy MSI, ASUS, ACER trió nem tud normális laptopot és supportot csinálni, aki bevásárló központos olcsójános laptopot vesz számítson arra hogy oboázni fog. Win10-en a defender automatikusan inaktiválja magát ha 3. féltől származó antivírust érzékel és a bekapcsolja magát ha az eltávolításra kerül, az hogy a konzol része aktív marad aminek ezután egyetlen feladata az figyelni hogy van e működő antivírus, a mai ram méretek mellet egyszerűen nevetséges. Win7 a defender viszont teljes működésben marad annak ellenére hogy van mellette 3. féltő származó antivírus.
Ahogy nézem, kb. mindenkinek a töke tele van a W10 ostobaságaival, csak páran védik, milyen jó. Lehet, ha nem lenne ilyen "erős marketingje", a W10-es csoport lenne olyan kicsi, hogy tőlük vonnák meg a szupportot, lévén nem érné meg.
A prohardver hangos kisebbségét nem nevezném tömegnek, de arra kíváncsi lennék ha megszűnne a Win10 és a Win7 a nem támogatott hwk miatt jövőben rendszeres BSOD-val örvendeztetné meg ezt hangos kisebbséget akkor hogy állna a szája.
-
Vesa
veterán
válasz
szaszlaci #233 üzenetére
Ezy hívják élettapasztalatnak, és maximálisan egyetértek veled. Mi is beszoptuk anno, fiatal korban a sok marketing bullshit-et, nem is ítléem el a mai fiatalságot aki pont így beveszi. Persze vannak, akik utánajárnak a kérdéseknek és fiatal koruk ellenére látják a tényeket is, a szép szavak és a marketing maszlag mögött. Aki már sokadszorra látta és tapasztalta életében a sok felesleges hülyeséget, az már sokkal okosabban dönt, legyen szó OP rendszer váltásról, vagy egyéb termék/szolgáltatás vásárlásáról.
-
zolee1984
senior tag
-
válasz
szaszlaci #92 üzenetére
Ez csak azt jelenti, hogy megöregedtél.
Mint ahogy én is. 23 éve telepítgetek havonta különféle gépekre különféle Microsoft operációs rendszereket. Soha olyan kevés bajom nem volt, mint amióta 8.1-est vagy 10-est teszek - az arra alkalmas hardverre. Bizonyos szempontból már a 7-es is nyűg.
Saját részre második nekifutásra tartottam meg a 10-est, először 1 hónap után visszatértem a 7-esre. Meg lehet ezt is szokni és a külső - ami először engem is zavart - ma már kimondottan tetszik. Munkahelyen 7-est használok, otthon 10-est és a cégnél is szívesen váltanék ma már. -
törölt tag
válasz
szaszlaci #92 üzenetére
Elég szubjektív okokat írtál (már amit), ez rendben van. Használd tovább azt a rendszert ami neked kényelmesebb. Viszont azt el kell fogadnod, hogy nem fogják a végtelenségig támogatni (ahogy semmilyen szoftvert sem), és már közeledik az EoS. A W7 még más elképzelések alapján (és más időben) készült, nem lehetne akkor sem keverni a 10-zel, ha a Microsoft megbolondulna, és SP-t gyártana. Egyébként a felsorolt előnyöket a Vista is már tudta, arra nem váltottál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R5 5600G / 6 mag / 12 szál / IGP-s /Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest