Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz PuMbA #423 üzenetére

Akkor a 7 miért megy fel 15perc alatt? Ne fárasszuk már egymást...
    És egy picit várjunk már...mi az, amivel a spy10 többet tud, hogy nem fut el rendesen 2-3 éves vasakon? A processzorok alig fejlődtek az elmúlt 5-7évben...A Dx12-t leszámítva mitől olyan marha nagy a harver igénye ennek a fosnak? Nincs benn semmi hatalmas újítás, csak zabálja a CPU-t és a Ram-ot, teljesen feleslegesen a sok idióta, semmire sem jó process (nem beszélve a spy funkciókról). Komolyan érdekelne, mitől kéne itt hanyatt esni? Senki nem rinyált anno az XP-nél mert végre kidobták alóla a DOS-t és kapott egy rendes NTFS fájlredszert az NT4-től. Azt alig vártuk. De itt? A hülye aktív desktoptól kéne elájulni, ami a kémkedéssel kiszedett adatok alapján állandóan odatolja a user képébe a célzott reklámjait?

• Vesa

veterán

válasz Dilikutya #409 üzenetére

Ezzel egyetértek!
    A vita itt azokkal van, akik szerint _mindenki_ azért ragaszkodik a 7-hez, mert maradi, hülye, elavult, lusta, rossz rendszergazda stb. A szűk látókör mindig is kiverte nálam a biztosítékot.

• Vesa

veterán

válasz VirsLee #404 üzenetére

Nem rendszergazda vagyok, hanem grafikus! Ugyanakkor jópár cég informatikai rendszerére van rálátásom, és mint írtam -csak nem olvastad el rendesen-, nagyvállalati szinten valóban van megoldás arra, hogy kivédjék a microfos erőszakor frissítési metódusát, de kisebb cégek esetén, ahol adott esetben még rendszergazda sincs, katasztrofális következményekkel jár a spy10 erőszakossága! Ismerek olyan kisebb grafikai stúdiót, ahol mindössze 6 grafikus dolgozik, de nagyon komoly vasakon és elég jelentős külföldi megrendelésekre. Seven fut minden workstation-ön és semmi gond nincs, mert akkor frissítik amikor ők úgy látják jónak (pl. egy nyugisabb időszakban). Spy10 esetén ez nem megoldható, számos célhardvert eleve nem is támogat, másrészt egy váratlan befrissítés pl. render közben akár több napos munkát vághat haza.
    Én értem, hogy neked X éve van rálátásod multis IT környezetre, meg azt is értem, hogy jól megy a személyeskedés, de nyilvánvaéóan semmi rálátásod nincs az általam felvázolt típusú céges problémákra.

• Vesa

veterán

válasz wjbhbdux #400 üzenetére

Nagyobb rendszereknél talán -a hatásfokáról nincsenek adataim-, de lényegesen több cégnél egyszerűen csak fut a gépen a rendszer. Titkárnő mucika pedig nincs felkészülve arra, ha egy frissítés hazavágja gépét. Ennél is durvább eset az, amikor pl. egy grafikus vagy kiadványszerkesztő gépe omlik össze -láttam rá példát-, aztán b*szhatja a munkáját, akár a megrendelését is.

Mi dolgozunk a gépen és nincs sem kedv, sem idő arra, hogy az oprendszer hülyeségei miatt a fórumokat bújva órákat szarakodjunk ilyenek miatt. A seven egy stabil rendszer, 4 éve egyszer nem omlott össze. Miért kéne váltanom egy olyan rendszerre, ami rám kényszerít frissítéseket amitől instabil lehet, és kémkedik utánam minden percben? Bullshit...Kell a fenének, én dolgozni akarok, nem oprendszert basztatni

• Vesa

veterán

válasz VirsLee #391 üzenetére

"Egyedüli kényelmetlenséget a sok frissítés jelenti."

Egy munkagépen amit hazavág egy rossz frissítés (nem ritka eset), ez nem kellemetlenség, hanem katasztrófa! Mondjuk komplett megrendeléseket lehet bukni miatta, netán határidős csúszás miatt még egy jóféle kötbér is befigyelhet. Rugaszkodjatok már el az otthoni "mucika youtube-ozik" típusú felhasználástól, ahol tényleg csak kellemetlenség ha nem tudja megnézni az aktuális műkörmös trendeket.
    Céges környezetben nem megengedhető az ilyesmi, és persze ki más szívna vele napi szinten, mint a helyi rendszergazdák...

• Vesa

veterán

válasz davidsone #248 üzenetére

"semmi baj a win10-zel, teszi a dolgát vannak gyengeségei, fszságai de tudatos felhasználással teljesen élhető os."

Igen, hát ugye itt megint az a gond, hogy nekem userként, aki dolgozik a gépén, az idő pénz! És az időmet nem azzal akarom -és nem is fogom- tölteni, hogy a Spy10 faszságait javítgassam, hogy fórumokat bújjak a megoldásokért, vagy hogy órákat baszakodjak a spy funkciók kiiktatásával (ha lehetséges egyáltalán), de azt sem engedhetem meg magamnak, hogy egy rám erőltetettt frissítéstől elszálljon valami a rendszerben. Nagyon sokszor dolgozunk rohamtempóban, hogy végezzünk határidőre. Ebbe nem fér bele egy rossz Op-rendszer lelkivilágának abajgatása, hogy az _talán_ működjön! A w7 4 éves install a workstation-ön, és még egyszer nem halt meg, nem omlott össze, pedig grafikai és video editor alkalmazások futnak rajta napi szinten, melyek közismerten megcibálják a rendszert mind szoftver, mind hardver oldalról.

Meg kéne már érteni, hogy nem mindenkinek van ideje/kedve arra, hogy poweruser-t játszon. Az OP rendszer arra való, hogy stabil alapot adjon a szoftvereknek, lehetőleg úgy, hogy észre se vegyem a létezését (nyilván képletesen). Amelyik ezt nem teljesíti, AZ SZAR! Pont. Nem fogok fórumokat basztatni órákon át hogy működjön, ez nem érv! Dolgozni akarok, az idő meg pénz, és az időmmel ne játszadozzon se az M$, sem más.

AxBattler
    Ezt a buta kádározást nyugodtan abba lehet hagyni, egyrészt mert sehol nem következik abból amit írtam, másrészt rendkívül gyerekes és ostoba módja a "kommunikációnak".

• Vesa

veterán

válasz szaszlaci #233 üzenetére

Ezy hívják élettapasztalatnak, és maximálisan egyetértek veled. Mi is beszoptuk anno, fiatal korban a sok marketing bullshit-et, nem is ítléem el a mai fiatalságot aki pont így beveszi. Persze vannak, akik utánajárnak a kérdéseknek és fiatal koruk ellenére látják a tényeket is, a szép szavak és a marketing maszlag mögött. Aki már sokadszorra látta és tapasztalta életében a sok felesleges hülyeséget, az már sokkal okosabban dönt, legyen szó OP rendszer váltásról, vagy egyéb termék/szolgáltatás vásárlásáról.

• Vesa

veterán

válasz Blax #173 üzenetére

"Csak a 7-est már el kellene felejteni a francba végre. Szép volt, jó volt, haladjunk."

Ha 2.0 óta használsz windowst, akkor pontosan kéne értened, miért ragaszkodunk _nagyon sokan_ bizonyos verziókhoz. Ugyanis, a microfosnál sajnos nem azt láttuk az évtizedek során, hogy az új rendszer jobb, éppen ellenkezőleg. Nagyítóval kell keresni az igazán jó verziókat. Multitask előtti verziókat már hagyjuk -bár az is megérne egy hosszabb esszét-, de w95 tragédia, 98 lemegy kategória volt, W2000 rettenet, NT4 szuper volt, de sajnos nem átlag usernek, XP először rettenet majd SP2-től iszonyat jó rendszer lett. XP 64Bit nem az igazi, VISTA KATASZTRÓFA, W7 szuper, 8 sz*r, 8.1-et nem teklintem külön rendszernek. És itt a 10, amit -ismerve az itt felvázolt előzményeket, plusz az eddig látott teljesítményét-, miért is kéne automatikusan úgy tekinteni, mint egy jobb rendszerre??? Mikor korábban is az járt jól, aki maradt XP-n és nem váltott az ultraszar Vista-ra?? Ez itt nem a templom ahol hinni kell nemlétező dolgokban. Én is csak egzakt tényekkel tudok dolgozni, ezek pedig egyelőre nem győztek meg arról, hogy érdemes 10-re véltani...sem stabilitását tekintve, sem kompatibilitását, sem az erőszakos frissítési metódusát, sem a spy hülyeségeit illetően.

Hidd el, sokan örülnénk, ha a M$ a minőségéről lenne híres és alig várnánk az új technológiákat. De éppen az elmúlt 20+ év mondatja azt, hogy stop, maradjunk csak a bevált rendszernél addig, amíg az új nem bizonyított..

• Vesa

veterán

Hahaha...
    Mecsoda meglepetés...Az MsFos pedig hiába nyenyereg, akkor sem fogja tudni kiirtani a seven-t.
    Spy10-et meg kenje a hajára.

Pycur
    "Az új winek általában nem azt hozták magukkal, hogy sokkal egyszerűbb használni, gyorsabb és kevesebbet eszik...ezért óckodunk a frissítéstől."

Meg azért, mert eddig soha nem látott módon kémkedik a nyavajás! A frissítőjét meg nem lehet kikapcsolni, ami eleve kizárja, hogy akár egyetlen percig ez a fostalicska legyen a gépemen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés