- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
Ha nem telik rendszergazdára, attól azért még egy vállalkozásnak telhet pro windows-ra, ott pedig tudod szabályozni a frissítéseket. Valóban szívás lehet, ha üzleti célra használsz home windowst.
Momentán azért is mert a Home Edition nem használható üzleti célokra a licensz szerződés szerint, BSA simán megmogyorózhatja érte, a NAV nál nem lehet elszámolni stb.
-
szaszlaci
addikt
egy 2017-ben megjelenő terméknél szerintem nem elvárható - hisz erről szól a topic - hogy támogasson egy 2009-es operációs rendszert
Ez igaz, és ez a baj. Ez a másik oldal üzleti érdekeit szolgálja, nem az enyémet, mégis sokan azt magyarázzák, hogy milyen tök jó, hogy jön mindig az új Win, mert most aztán olyan biztonságban leszünk, mellé meg olyan felhasználói élmény társul, hogy ihaj. Legalább ne legyen rosszabb, mint az előző volt, ha már újat nem igazán nyújt.
Ha emelkedik a villany, mert új és nehezen olvasható mérőórát vezetnek be, annak is örüljek, mert új?Megjegyzem, egy kb. húsz éves, HP 6L nyomtatót használok, mert tudja azt, amit kell, mindezt egy ötszáz forintos kínai LPT port -> USB átalakítóval, mert nincs az alaplapon. Win7 még gond nélkül kezeli, csak ki kell keresni a driverek közül, hogy mi ez, meg ott sincs persze szem előtt, hátha valaki nem találja, és vesz újat. (A kb. ugyanez HP 4L 1992-es, 25 éves, az is ott van.)
Persze mit várjunk, ha még a nyomtató is leáll, ha nem fizeted a sarcot... -
Vesa
veterán
Nem rendszergazda vagyok, hanem grafikus! Ugyanakkor jópár cég informatikai rendszerére van rálátásom, és mint írtam -csak nem olvastad el rendesen-, nagyvállalati szinten valóban van megoldás arra, hogy kivédjék a microfos erőszakor frissítési metódusát, de kisebb cégek esetén, ahol adott esetben még rendszergazda sincs, katasztrofális következményekkel jár a spy10 erőszakossága! Ismerek olyan kisebb grafikai stúdiót, ahol mindössze 6 grafikus dolgozik, de nagyon komoly vasakon és elég jelentős külföldi megrendelésekre. Seven fut minden workstation-ön és semmi gond nincs, mert akkor frissítik amikor ők úgy látják jónak (pl. egy nyugisabb időszakban). Spy10 esetén ez nem megoldható, számos célhardvert eleve nem is támogat, másrészt egy váratlan befrissítés pl. render közben akár több napos munkát vághat haza.
Én értem, hogy neked X éve van rálátásod multis IT környezetre, meg azt is értem, hogy jól megy a személyeskedés, de nyilvánvaéóan semmi rálátásod nincs az általam felvázolt típusú céges problémákra. -
szaszlaci
addikt
Céges rendszergazdaként mindez a Te felelősséged és egyben a Te kudarcod is, ha rátoltál egy frissítést a céges infrastruktúrára, ami valamit hazavágott.
Az meg az ő döntése, hogy olyan rendszert választ-e, ahol mérgesgombák közül kell kihalászni az ehetőt.
Hát nem? DE! Hát már megint igazam van! (Aki érti a viccet, érti.) -
Vesa
veterán
"Egyedüli kényelmetlenséget a sok frissítés jelenti."
Egy munkagépen amit hazavág egy rossz frissítés (nem ritka eset), ez nem kellemetlenség, hanem katasztrófa! Mondjuk komplett megrendeléseket lehet bukni miatta, netán határidős csúszás miatt még egy jóféle kötbér is befigyelhet. Rugaszkodjatok már el az otthoni "mucika youtube-ozik" típusú felhasználástól, ahol tényleg csak kellemetlenség ha nem tudja megnézni az aktuális műkörmös trendeket.
Céges környezetben nem megengedhető az ilyesmi, és persze ki más szívna vele napi szinten, mint a helyi rendszergazdák... -
szaszlaci
addikt
valóban minimálbérből élők tudni fogják, hogy nem vesznek
- új autót
- új építésű lakást
- új számítógépet
- új telefont
Nem mondod..."harmadáron elárasztják a netet a 6 hónap garanciás leselejtezett brand gépek."
Csak az ilyenektől óvjon az Ég! Akkor inkább a W10...Egyrészt attól, hogy a C2D gép régebbi, meg ma nem számít erőműnek, még nem egy gyenge vacak, ha valaki nem játszik, vagy használ egyéb gépigényes programokat. Másrészt az, hogy "nem tartja lassúnak", annyira nem jelent semmit, hogy semennyire.
Végül azt is szabadjon megemlítenem, hogy sokan, egyre többen mini PC-t használnak, ahogy én is tíz éve, és ott igen csak el kell dönteni, hogy mennyit és milyet vesz az ember, mikor van egy 20 -- 40 Wattos teljes maximális fogyasztási keret a gépre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen R5 5600G / 6 mag / 12 szál / IGP-s /Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 7 2700X + Wraith Prism hűtő / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest