Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Win10-en a defender automatikusan inaktiválja magát ha 3. féltől származó antivírust érzékel"
Nálam sajnos ezt nem tette meg.Illetve így 1 napnyi "kemény" Win10 használat után a sok probléma mellett még egy meglepő érdekességet vettem észre: hiába használom naponta többször is a Számológépet, azt valami miatt nem teszi be a Leggyakrabban használt programok listájába. Olyan programot viszont beletett, amit se én, se senki más (a Win10 sem) indított el sohasem. Apróság, de bosszantó, mert megszoktam már, hogy a Win7 normálisan működött.
Ez (és a többi) probléma csak nálam jönnek elő folyamatosan, vagy másnál is vajon így vannak?
(Pl. folyamatos HDD kerregés, megmagyarázhatatlan késlekedések bizonyos műveletek előtt, párszáz/ezer fájlt tartalmazó Lomtár kiürítésének az előkészítése jóval tovább tart, mint Win7 alatt a komplett törlés folyamata, stb., stb.)Én kényszerből telepítettem Win10-et, muszáj lesz együtt élnem vele, de van egy olyan érzésem, ha ennyire agresszívan nem kényszerítették volna rá az emberekre a 10-est, ez is a 8 vagy a Vista sorsára jutott volna, azaz bekerült volna a "futottak még" kategóriába. Reméljük a 11-es jobb lesz, az elsők között fogok rá váltani, az biztos. Hacsak ki nem adnak valami normális javítást addigra, ami után végre rendesen fog működni a Win10 is.
-
Yep, szívni fog, az biztos. De nem a W10 miatt.
(#421) szaszlaci
Nem gond, hogy bajod van velük. Van, amiből én sem vennék használtat.
De egy normális helyen vett, használt, "A"-grade TP, vagy Elite jóval tovább, és megbízhatóan fog szolgálni, mint egy 100k-s Teszkós lapos.
És ezt nem én, hanem nálam jóval hozzáértőbb szakik szokták írni a kapcsolódó topikokban.Te mutattál egy PH-tesztet, hogy milyen szar notik, és neked nem kéne. Most meg azt mondod, a cikkíró szerint (ami megint egy dolog), tök jól működnek ezek W10-el. Most akkor mi van?
Ja, szarok. De nem a W10 okán, hanem
- anyagminőség, összeszerelés miatt;
- support, drivertámogatás (hiánya) miatt;
- tervezett élettartam miatt.Kifejtem: ha te új hardvert és szoftvert vagy kénytelen venni, mert egyik a másik nélkül nem megy, ráadásul hol az egyikre, hol a másikra vagy rákényszerítve, akkor azért pénzt adsz ki. Ami őket gazdagítja.
Sajnos egy bizonyos idő elteltével nem megy az egyik a másik nélkül. Nem állítom, hogy mindig azonnal frissíteni kellene, de 10 évente azért nem tragédia az újabb OS-re való átállás.
Ingyenes W10 upgrade kit gazdagít? (Ráadásul ugye itt nagyobb frissítéscsomagok fognak kijönni, nem pedig újabb főverziók.)A többi sallang szinte mindig átverés, majd rájössz magad is.
Ha Te mondod, biztosan.Most már tényleg kezd kiolvasni a biztosíték.
Hogy micsinálni'?Olyan nyomtató sarcra gondolok, mint:...
Ja, bocs! Már azt hittem, köze van a W10-témához, ezért nem értettem.
Egyébként igen, a nyomtatós cégek trükköznek ilyenekkel - ki is dobtam pár Epson-t, meg itt van egy kukára váró HP multi...(#423) PuMbA
Pontosan. Szerencsére van már ellenpélda: a Lifebook-okat 150k HUF alatt már lehet kérni SSD-vel is - ezeket viszont nem tolják az arcodba a madaras Teccsóban.
Egy SSD upgrade szinte minden régebbi cuccból használható masinát farag. -
szaszlaci
addikt
Nem tudom feltűnt e hogy gyártók nem a magyar keresetet veszik alapul az árazáskor.
Oké, ez igaz. Meg nem igaz, mert Magyarország is jelentős piac, és a többi kevesebb anyagiból gazdálkodó nemzet is, akkor is, ha máshol több fogy sokkal.
Fontosabb, hogy marad az a felvetésem, hogy a boltba bemegy a felhasználó, és vesz egy notit százért, amivel el lehet lenni, ha az oprendszer direkt, előre megfontolt gonosz szándékkal nem szívatja szerencsétlent. (Sőt, engem.) A rendszer dolga az, hogy működjön a vason, mert ez nem egy Machintos, vagy egy játékkonzol, ahol ismert környezetre írják a keretet. Ráadásul úgy működjön, hogy telepít-bekapcsol-használ-kikapcsol. 2017 van! WinXP már képes volt erre hosszabb távon. Win7 szintén tudja, talán még tovább, ott csak a sok frissítés fojtja meg egy idő után, ha engedve vannak. Win10? Átlagfelhasználónak csőstül jön az "öröm":"Offlinet"-t úgy értettem, hogy tényleg ismerős, nem a fórumon olvasod, akiket annyira "ismersz", mint pl. engem.
A számtech boltos ismerősöd véleménye az egy szavazat, akkor is, ha ő fogjarátukmálniajánlani a vásárlónak. Ahogy a nem ilyen téren eredményes titkárnő is egy szavazat, aki válaszolna a céges levelekre, de vagy nem tud, vagy lassabban tud, mert kaki az oprendszer. És ez a a bekezdésem géptől független, ez nem az általad gagyinak mondott laptopnak szólt. -
szaszlaci
addikt
Az, hogy te kakizabáló legyeknek tartod az emberek jelentős többségét, az a magánügyed
és magántragédiád. Ha egy cég tartja annak, végül is az is az ő ügye, ahogy a csődeljárása is az. Csak így sarkítva a lényeget."A redmondi cég mondhat valamit."
De nem mond, helyette azt kommunikálja, hogy ..., nem pedig azt, amiről szó van.Nem tudom, mi értelme azzal előhozakodni, hogy Amazonon egy valamirevaló telefon legalább százezer; erről rendkívül lesújtó a véleményem, mint társadalmi trendről.
Eleve tévúton vagy, ha azt próbálod megmagyarázni, hogy telefont 150-ért vegyen mindenki kétévente, laptopot meg valahol 250-től, vagy mittomén, mit tartasz ésszerű árnak.
Ebbe tényleg nem akarok belemenni, de HAHÓ! 72e A MINIMÁLBÉR! Attól, hogy az átlagkereset 150e, csak annyit jelent, hogy néhány kevés ember irdatlanul sokat keres, és felhúzza az átlagot.A tippem az volt, hogy 100-ért egy átlagembernek használható és normálisan kinéző gépet lehet kapni. Persze hogy nem a bolti windózt fogja rátenni. Ha meg igen, akkor még nagyobb baj, hogy fizetett egy jelentős összeget egy olyan szoftverért, ami nem is hajlandó normálisan működni a gépnén.
Meg semmilyen gépen sem.A te offline ismerőseid közül hányan mondták, hogy jó a W10, és hányan, hogy egy rakás bajuk van vele? Ha utóbbi nem erősen több, mint a fele, akkor nem elég széles körben végezted a felmérést. Mert ugye vérpistik között egy hulladék lesz a legújabb előtti VGA, de az sokat nem jelent. Ezzel egyébként nem az ismerőseidet minősítem, hanem próbálom magyarázni, hogy ha Mari néni fészbukozik, és az unokája által felrakott Win7 frissített 10-re, mert mondta, hogy tegye fel a frissítéseket, akkor ő is a felmérés része kell legyen.
-
szaszlaci
addikt
Azért jó, hogy azt vallod, hogy ezeken a gépeken rosszul fut a W10, ha nem értelek félre.
Három igen nagy részesedéssel rendelkező gyártót soroltál fel hirtelen, a Windows pedig nem mondja sehol, hogy nem fog normálisan működni ezeken a fizetős rendszere. Ha nem működik, nem adja vissza a pénzt.
Olcsójánosnak se hiszem, hogy lehetne nevezni azt, aki boltból vesz laptopot, mert nem olcsó, mondjuk kb. százezer forint baromira nem kevés pénz. Az olcsójánost eleve arra lehet max mondani, aki a már kezedben is egyértelműen gagyi, kínaipiaci szemétet vesz meg tíz százalékkal olcsóbban. Az Asus, Acer, MSI ilyen lenne? Na ne legyünk már demagógok...Ahogy írják itt is, nem mindig inaktivál a Defender.
"A mai RAM méretek mellett" -> Hát ezért kell egyre több RAM, mert megy a hülyeségre a foglalás.
Nem, a W7 Defender nem marad működésben. Betölti magát, de inaktív. Az állandó védelem kikapcsolása meg tényleg négy magától értetődő kattintás, megszámoltam. (Defendert használok fájlvizsgálásra, azért akadtam meg ezen, mint nekem fontos "apróság".)Nem csak PH-n megy az, hogy rossz rendszer, mindenhol belefutok, online, offline. Egyedül itt látom, hogy van, aki védi, és tisztelet a kivételnek, általában hétméteres ökörségekkel.
Ha pedig jó lenne, csak a felhasználók 80 %-a béna és nem tudja használni, akkor az a rendszer igenis rossz, mivel az van az emberért, nem fordítva. (Jó esetben...)Nyilván nem járható út, hogy azután szűnik meg a W10, hogy megjelent az is, meg a 8 is, W7-nek meg már félig kiásták a gödröt.
-
szaszlaci
addikt
"A win7 "legendás" "stabilitásáról" is lehetne "ódákat "zengeni."
"Bírom amikor ASUS, MSI, ACER és hasonszőrű gyártók összehányt laptopjai alapján akarnak véleményt nyilvánítani egy oprendszerről."
Azért azt vegyük már észre, hogy az átlag felhasználó nem tudja, hogy ezek a márkák "szarok", hogy egy széleskörűnek mondott oprendszer nem tud rajtuk működni, ami épp a lényege lenne. Ahogy egy egyszerű Defender kikapcsolásáért sem akar négyoldalas angol nyelvű cikk után kutatni a neten. (A W7 alatt akárhogy is nézzük, négy kattintás kikapcsolni az állandó védelmet, és még marad is a lehetőség a Defenderes fájlvizsgálásra.)
A felhasználók hány százaléka olyan nagytudású, most szarkazmus nélkül, mint például te, Zeratul, hogy ilyenekkel akarjon foglalkozni? Ezek közül pedig hányan hajlandóak rá?
Ahogy nézem, kb. mindenkinek a töke tele van a W10 ostobaságaival, csak páran védik, milyen jó. Lehet, ha nem lenne ilyen "erős marketingje", a W10-es csoport lenne olyan kicsi, hogy tőlük vonnák meg a szupportot, lévén nem érné meg. -
pycur
tag
Az elegendő hogy 45-60 naponta kell csak restartolnom?
Közbe kb mindenre használom. Többféle játékot játszogatok a gta5-től a half-life-ig, teamvieverezek oda-vissza, van hogy dokumentumokat szerkesztek, word, excel, fut a letöltés és meg is nézem amiket letöltögetek. Egy MSI GP60 laptop a szerencsés győztes. Egyszer frissítettem a drivereket mert azt mondták az okosok, hogy frissíteni jó dolog. Megtettem, és napokig vadásztam hogy melyik okozza a random kékhalálokat. Na akkor kisakkoztam, hogy a wifi vezérlő nem tette a dolgát helyesen. A rendszer visszaállítás után hibátlanul megy.
Ezen felül ezt mégegyszer eljátszotta. Akkor nem frissítettem semmit, és a rendszer visszaállítás sem segített. Na akkor egy hétig lestem hogy mi van, képes volt akár 1-3 óránként elkékülni üzenet nélkül. Míg egyszercsak azt láttam, hogy a fájlok pakolgatása közben eltűnt a c meghajtó a gépből, és 10 mpre rá dobta is a kéket.
SSD a rendszermeghajtó, hát kivettem, megfújtam és visszatettem. Azóta hibátlan. -
derive
senior tag
Na te is mehetnel a tobbi utan a bugfixiro kenyszermunkataborba,
Ha valoban beleolvastal volna a topikba, lathatnad hogy par konteoson kivul a legtobben instabilitas miatt szidjak. Munkagepnel a random ujraindulasok, fagyasok es az inkompatibilitas vallalhatatlanok, amig erre nem talalnak megoldast addig aki ert hozza az foggal-korommel ragaszkodik a stabil W7jehez mert az mukodik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Robot fűnyírók
- Gaming notebook topik
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpársportok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest