Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

válasz BiP #487 üzenetére

130-ból már használhatót lehet kapni. És ebbe a verdiktbe pont belefér az, hogy akciósan 110e.
    H'az kemény. Vagyis az általam hasra ütésre mondott százezres árhoz képest a plusz 5 -- 30 % miatt ment a gittrágás. (Nem tőled.)

Mennyibe kerül egyébként egy régi, használt, selejtezett üzleti, fél év garral, ami használható? Amikről ugye szó volt. Lehetőleg ez a teljesítménykategória. (Esetleg ennyi RAM-al, ha kevesebb lenne benne, no meg SSD-vel.)

• szaszlaci

addikt

válasz BiP #449 üzenetére

Régóta tudni, hogy a tintasugaras...
    MÁR én is régóta tudom. Viszont tizenhat évesen a középiskolában, mikor benyögte a tanár, hogy nyomtatva kéri a dokumentációkat, és egy egész elvitatkozott tanóra sem győzte meg, hogy az alternatívája elmebaj, hogy szabványbetűkkel írva adjam be, nos, akkor lett véve az első ilyen hulladék egy vagyonért. Multifunkciós szkenneres, mellé a HP árazta patronokkal, amivel akkor szembesültem, mikor kifogyott. Meg hogy gyakorlatilag hiába töltöm, a megint nem két forintos tintával, mert ügyesen addig tartott a fej. Fórum meg annyira volt, hogy internet is csak pár osztálytársnál volt fellelhető.
    A vicc, hogy a ma használt lézerem jó eséllyel már akkor nagyban üzemelt valahol...

• szaszlaci

addikt

válasz BiP #444 üzenetére

Én is inkább veszek használtan jót ugyanannyiért, mint új, de olcsójános verziót.
    Ez két opció, nézzük, mi van még:
    -- új, drágább, jobb, vagyis egy jó ár/érték vétel
    -- magánszemély használtja, leginkább bolti garral. Ez ritka, de jó esetben közel azt tudja, mint az előző, viszont jelentősen olcsóbb, ha épp nincs elgurulva az eladó gyógyszere, ami persze gyakori.
    -- refurbish a gyártótól: ezt írtad is, de ácsi, ezzel nekem sincs bajom! Bár általában nem olcsóbb annyival, hogy megérje mondjuk 3 év gari helyett fél évvel venni. Ha olcsó, azért nem, ha meg drága, azért. Szóval ilyet csak kevésbé tönkremenő perifériánál. Egy notinál nem, hisz az egy rendszer.
    -- magánszemélytől jót, amire vigyázott, nagyon olcsón*

Tényleg nem voltak pozitív tapasztalataim, és ez elég is volt, hogy állást foglaljak, mégis próbáltam objektívebb szemszögből indokolni. Ezalatt rájöttem, hogy nekem sokkal inkább a "raklapos" az Olcsójános. Megoldjuk, okosba, jó lesz az, olyan baromi jó, te! Ez még abból a korból van, ahol minőséget gyártottak, neeem ez a fröccsöntött kínai szarság, ennek lelke van, ez kitart melletted, míg lélegzel! Fogd meg, mondom, fog meg b+, de le ne ejtsd, mert baja nem lesz, de a lábadnak igen, mert azt fogja összetörni, ha ráesik. Na, érzed már, miről beszélek? Marha nagy cégtől hoztuk el, mert valami szoftverbuzi lecseréltette ilyen sznob izékre, megint tosz, vagy mikre.
    :DDD
    Csak viccelek, persze.

*Mint említettem, a nyomtatóm régi, bő öt éve vettem, használt, kitűnő, 1750 Ft-ba került (!), és még a jó állapotú tonerben is volt egy kevés, összesen ennyit futott. Megtisztítva újnak néz ki, előtte meg közelíti a százezret, amit a tintasugaras vackokra elszórtam. Ugyanez "raklaposban" lett volna 5 – 10 ezer, ami még nem is gond, viszont ki tudja, melyik irodából agyonhasználva. Mert szerintem nem az a jellemző, hogy azt selejtezik le, ami jó.

Jó monitort 2.5 év garanciával találtam 40-ért, pont, amilyet szerettem volna, boltban kb. a duplája lett volna. Újszerű, természetesen. Ha ez nincs, akkor ennyiért veszek újat, egyszerűbbet, de jót. (Ennyiért volt már, ami nem TN.) Az előző kettő jó, de kisebb tudású raklaposra költöttem 50 ezret, másfél év volt az egyesített futásidejük. Még jó, hogy a második garanciában ment tönkre; el is adtam egyből olyannak, akit nem zavar az előélete. Üzleti kategória volt, tíz kiló és nem őskövület. Típusra nem emlékszem.

• kovy79

őstag

válasz BiP #314 üzenetére

Te aztán szépen végigolvastad a topikot. ;)
    Persze, ahogy írtad is ("minden bizonnyal"), meglátjuk.

(#269) AxBattler, magánszám? A kezdeti demagóg megnyilvánulásod (csak a pínz lehet az oka, csak a pínz) után te is találtál más okot, csak keresni kellett...
    Értem én, hogy a nagyotmondáshoz ferdíteni kell (ezt lehet úgy is nevezni, hogy hazudik az illető), csak vitában nem etikus...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés