- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
"nem a Metro-t akarom kerülni egy-az-egyben, hanem azokat az útvonalakat, amikor dekstop-ról indulva, desktopra érkezem és közben 3-4 műveletet el kell végeznem a Metro-ban."
mondanál pár ilyet, tudod nem megy a szövegértés... mellesleg ilyenkor lesz a metro egyszerű startmenü és időben nem vesztesz semmit a klasszikus start menühöz képest.
"őőő, Windows Store mire lesz?, a Gadget-ek keretrendszere pedig nem 3rd party és egy rakat Gadget-et az MS készített (vagy MS dolgozók). mellesleg, ha a windows-ból kiutáljuk a 3rd party alkalmazásokat, akkor, nos, akkor a windows gyakorlatilag hallott lenne. és nehogymár azért a 10 beépített Metro app-ért legyen értelme a Metro-nak, ezt Te se gondolhatod komolyan. ez a 3rd party-re mutogatás eléggé mellément. (nem baj, próbálkoztál egyet)"
Szólj ha látsz annyira gyors gadgetet mint amennyire gyors most a metro... szövegértés khm...
""a shutdown -r amit bármikor beírhatsz..."
ez megint egy gyors és kényelmes megoldás.)" állítólag értesz hozzá, akkor meg mit rinyálsz..."hisz végre vége lesz a negyven ablak közötti katyvasznak"
hogy téged idézzelek: itt van a kutya...
Eddig is használhattad az ablakaidat csupa teljesképernyős módban, és a tálcán, vagy a alt/win+tab-bal váltohathattál köztük. szerintem vagyunk egy páran, akik szeretik kihasználni (és sokszor kénytelenek) a teljes multitasking adta lehetőségeket. - most is lehet, sőt fejlődött
igazából Te nem is amellett kampányolsz, hogy mennyire jó a Metro asztali PC-re, hanem amellett, hogy neked igazából nem is kell asztali PC, a következő generációs XBOX teljesíteni fogja kb minden vágyad." Én vagyok demagóg?Én tényleg ~40 ablakot használok meló közben (hiába no a nagyvállalati serveradminság átka)
"az is egy érdekes jelenség, hogy bejöttem a topikba, hogy jelezzem van alapja a MetroUI-t érő kritikáknak és annyira utolsó vérig véded ezt a rendszert (amit mellesleg, Te se használhattál sokkal többet, mint mi. miért ne lehetne az, hogy Te vagy az, aki még nem fedezte fel, hogy amint elmúlik az újdonság varázsa Te is egyre kevesebbet nyitod majd meg a Metro app-okat, és egyre többször érzed majd úgy, hogy a metro UI kb. annyi szerepet tölt be, mint egy töltő képernyő) -gratulálok sokat láttál belőle...
...szal, annyira véded, hogy kénytelen voltam a másik szélsőségbe esni, csak hogy ellensúlyozzam az elfogultságodat. nem tűrhetetlenül rossz a metro, csak sokkal rosszabb, mint ami eddig volt - ki az elfogult?-, ezért kell majd mérlegelni, hogy a win8 további előnyeivel (meg az esetleges win7-esitési lehetőségeivel) megéri-e." - én meg poénból melóra kipróbáltam itthon (éljen a hétvégi felügyelet) nyilván nem használtam ki, csak nyomkodtam összevissza és flesseltem az animációkon..."egyébként anno a vista(akkor még Longhorn) bétáját én meg telepítettem floppiról 3.11-et huhú elsők között raktam fel, és nagyon tetszett a felület (aztán ott is jött szép lassan a fekete leves, directaudio kidobása, amivel a hangkártyám kb értékét vesztette; gyenge gyártói device driver támogatás...). csak, hogy lásd, hogy nem vagyok a változás ellen. (a win8 desktopon is tetszik az új felpattanó ablakok sematikusabb rajzolata, szolidabb színei, szélei.)" remek, de egy változó ablak-skin harmatgyenge változás a start-screen-hez képest, jut eszembe ctrl-shift-escape megvolt már? Pislogni fogsz...
-
utolsó válaszom következik a témában Neked (többiek tapsolnak - bocsánat a wall of text-ért):
"mert talán indexel mindent 7-es óta a rendszer és nincs időd rá"
kivéve, ha kikapcsolod, mert ssd-t használsz,
kivéve, ha kikapcsolod, mert lassú gépen vagy,
kivéve, ha tele vagy többezer szöveges fájllal és azok tartalmát is végig kell keresni
(az indexszelés jó dolog, de nem csoda az sem, sokszor az is eltart egy darabig, míg abban megkeress valamit)de mondhattam volna azt is, hogy Te magad keresel az All Programs struktúrában (mert épp nem jut eszedbe, hogy mi a program neve, csak azt tudod, hogy melyik cég entreprise csomagjában van benne, persze ezek a struktúrák is szépen elvesztek a metro-n, vagy kézzel csoportokat készíthetsz belőlük, ami egy gyors és kényelmes megoldás.)
"Előző verzióknál se sírt senki, hogy 17 éve ugyanaz a koncepció van"
Persze, mivel tizeniksz éve alapvetően nem történt sok ilyen radikális, forradalmi változás, mint most. (amik történtek, azok többnyire fokozatosan lettek bevezetve) a hasonló kaliberű dolgokért pedig sokan nyavalyogtak mindig és bizony van, ami szerintem ma is jobban használható lenne egy windows 95-ből, mint amire cserélték a win7-ben
Amikor meg be lettek vezetve ezek, akkor még nem volt ennyire egyeduralkodó a Windows azért nem is volt erőltetés (sőt, többnyire azért is lett népszerű, mert amit csináltak az vonzotta a népeket), most viszont már akkor is viszi őket a tehetetlenség, ha épp nem hallgatnak a user-ekre. (Lásd SP1 előtti Vista-ből is elkelt pár millió, pedig milyen erős negatív visszhangja volt.)"ezen felkacagtam, hisz egy webes kliens nyomába se ér egy kitekintőnek."
ehhez képest a google apps elég jól megy, és nem hiszem, hogy outlook-ot kötne rá a többség. de ott van a zimbra, meg egy tucat böngészős exchange kliens. (+ a mobilos kliens-ek amúgy is eléggé megnyirbálják ezek hasznosságát)."nem kicsit gyorsabb a rendszer mintha különböző third party appokat használnál"
őőő, Windows Store mire lesz?, a Gadget-ek keretrendszere pedig nem 3rd party és egy rakat Gadget-et az MS készített (vagy MS dolgozók). mellesleg, ha a windows-ból kiutáljuk a 3rd party alkalmazásokat, akkor, nos, akkor a windows gyakorlatilag hallott lenne. és nehogymár azért a 10 beépített Metro app-ért legyen értelme a Metro-nak, ezt Te se gondolhatod komolyan. ez a 3rd party-re mutogatás eléggé mellément. (nem baj, próbálkoztál egyet)"Itt van a kutya elesve, te kerülni akarod ezért bonyolítod magadnak feleslegesen, én nem és teljesen jól lehet használni, nem egy helyen egyszerűbben mint a 7-est."
kezdem érteni, miért lett érettségin a szövegértés is egy külön feladat.
nem a Metro-t akarom kerülni egy-az-egyben, hanem azokat az útvonalakat, amikor dekstop-ról indulva, desktopra érkezem és közben 3-4 műveletet el kell végeznem a Metro-ban."Mellesleg a metro se foglal el mindent,"
ez jelenlegi állapotában (nem tudom fog-e még javulni), de botrányos (hogy választhatok 3:1 arányt és 1:3 arányt, zseniális). mellesleg mikor ráböksz arra a bizonyos win gombra, akkor bizony elfoglal mindent."a shutdown -r amit bármikor beírhatsz..."
ez megint egy gyors és kényelmes megoldás.)"változástól sokan tartanak és elítélik, ékes példa vagy rá."
itt döntöttem el, hogy utoljára válaszolok. ez a demagógia csúcsa: mindenképpen rám akarod húzni, hogy maradi vagyok.
adok neked 20 millió forintot és tetováltatok egy horogkeresztet és egy hello kitty-t a homlokodra. mindkettő nagy változás lesz az életedben, valószínűnek tartom, hogy nem ugyanúgy fogsz viszonyulni a kettőhöz. nem a változást ítélem, hanem konkréten ezt a változást (Metro UI), konkrétan ezen a platformo(ko)n (dekstop PC, server)."hisz végre vége lesz a negyven ablak közötti katyvasznak"
hogy téged idézzelek: itt van a kutya...
Eddig is használhattad az ablakaidat csupa teljesképernyős módban, és a tálcán, vagy a alt/win+tab-bal váltohathattál köztük. szerintem vagyunk egy páran, akik szeretik kihasználni (és sokszor kénytelenek) a teljes multitasking adta lehetőségeket.
igazából Te nem is amellett kampányolsz, hogy mennyire jó a Metro asztali PC-re, hanem amellett, hogy neked igazából nem is kell asztali PC, a következő generációs XBOX teljesíteni fogja kb minden vágyad.az is egy érdekes jelenség, hogy bejöttem a topikba, hogy jelezzem van alapja a MetroUI-t érő kritikáknak és annyira utolsó vérig véded ezt a rendszert (amit mellesleg, Te se használhattál sokkal többet, mint mi. miért ne lehetne az, hogy Te vagy az, aki még nem fedezte fel, hogy amint elmúlik az újdonság varázsa Te is egyre kevesebbet nyitod majd meg a Metro app-okat, és egyre többször érzed majd úgy, hogy a metro UI kb. annyi szerepet tölt be, mint egy töltő képernyő)
...szal, annyira véded, hogy kénytelen voltam a másik szélsőségbe esni, csak hogy ellensúlyozzam az elfogultságodat. nem tűrhetetlenül rossz a metro, csak sokkal rosszabb, mint ami eddig volt, ezért kell majd mérlegelni, hogy a win8 további előnyeivel (meg az esetleges win7-esitési lehetőségeivel) megéri-e.egyébként anno a vista(akkor még Longhorn) bétáját elsők között raktam fel, és nagyon tetszett a felület (aztán ott is jött szép lassan a fekete leves, directaudio kidobása, amivel a hangkártyám kb értékét vesztette; gyenge gyártói device driver támogatás...). csak, hogy lásd, hogy nem vagyok a változás ellen. (a win8 desktopon is tetszik az új felpattanó ablakok sematikusabb rajzolata, szolidabb színei, szélei.)
-
Misály
addikt
ez meg egyszerűen nem igaz. egyrészt miért ne olvasgathatnál, miközben megy a start menüben a search. miért ne olvashatnád egy listáról, hogy miket akarsz elindítani. ezek a mostani metro-s elemek a képernyő legalább 25%-át, de jellemzően 100%-át elviszik. a szemem gyorsabb, mint ahogy gépelek (annál meg végképp gyorsabb, mint ahogy az egeret mozgatom).
mert talán indexel mindent 7-es óta a rendszer és nincs időd rá
"egyébként is arról az elvről beszéltem, hogy azok, akiknek nem kell, azokra is rá lett/lesz erőltetve."
Előző verzióknál se sírt senki, hogy 17 éve ugyanaz a koncepció van "ráerőltetve" az emberekre. Változás van, tessék megszokni mert ez a jövő, vitatkozni lehet vele, hasznosságát vitatni botor dolog de lehet, igaz elég erőltett érvekkel.
"(Már a céges e-mail-ekhez is a böngészős kliens az új irány.)" -ezen felkacagtam, hisz egy webes kliens nyomába se ér egy kitekintőnek.
""de vállalható kompromisszum"
kompromisszumnak akkor van értelme, ha azért engedek az elvárásaimból, mert egy másik igényem ezzel teljesül. start menüként nem sok előnyét látom a start lap-nak. ok, a kitűzött cuccok tudnak valami infót adni magukról már a csempéjükön is. ez lehetne előny, de ez azt jelenti, hogy ezek bizony futnak a háttérben, tehát igazából nem érnek többet, mint a már emlegetett gadget-ek és notification-ök." - érnek, hisz nem kicsit gyorsabb a rendszer mintha különböző third party appokat használnál..."hát pedig a win8 metro-val dúsított részeire leginkább az a jellemző, hogy vagy egyszerű (csak egeret használsz és kilométereket pakolsz az egérbe), de nem gyors, vagy gyors, de akkor bill.kombókat és egeret együtt használod, ami nem épp a legegyszerűbb.
[Sőt egész kényelmesen lehet kerülgetni a metro-t a bill. kombókkal, de ez megint nem az egyszerű használat, hogy ezeket fejben tartsd...]"Itt van a kutya elesve, te kerülni akarod ezért bonyolítod magadnak feleslegesen, én nem és teljesen jól lehet használni, nem egy helyen egyszerűbben mint a 7-est.
Mellesleg a metro se foglal el mindent, ha nem akarod, húzz be oldalról egy appot, amire vársz, teszem azt munka közben a desktopon futtatsz egy scriptet, közben a metron böngészel vagy mailt írsz. Nem ördöngösség, csak meg kell ismerni.
Restartos kálváriádra meg még mindig ott a shutdown -r amit bármikor beírhatsz...
"ha neked csak az a fontos, hogy igazad lehessen valamiben, akkor nyugodtan adj állításokat a számba.
naná, hogy nem csak az a fontos. talán itt is írtam, hogy van egy csomó újítás a win8-ban, ami tetszik. pont azon vacillálok, hogy a metro UI tűrésével érdemes-e kompromisszumot kötni a hasznos újításokért.
miért ne lehetne az embernek vegyes a véleménye? ha szeretni/használni fogom a win8-at, akkor az a Metro UI ellenére lesz, ha nem fogom, akkor elsősorban azért nem fogom."Elfogadom a vegyes érzelmeket, a változástól sokan tartanak és elítélik, ékes példa vagy rá. És az elvitathatlan, hogy elég hosszú egysíkúságot tört meg az MS ezzel a rendszerrel, én rohadtul örülök neki, hisz végre vége lesz a negyven ablak közötti katyvasznak. Már csak arra leszek kíváncsi több monitoron hogy viselkedik, de erről majd holnap írok véleményt.
-
"fogd fel úgy hogy a metró a start menü"
de a metro nem csak a start menü, ezt vedd már észre.
bejelentkezel: metro
vezérlőpult fele (beállítások keresésekor ezek vannak priorizálva): metro
le akarod állítani a gépet: metro-s menü csúszik be jobbról."amikor dolgozol és rákattintasz a start menüre akkor se érdekel, hogy épp hol tartasz a munkáddal"
ez meg egyszerűen nem igaz. egyrészt miért ne olvasgathatnál, miközben megy a start menüben a search. miért ne olvashatnád egy listáról, hogy miket akarsz elindítani. ezek a mostani metro-s elemek a képernyő legalább 25%-át, de jellemzően 100%-át elviszik. a szemem gyorsabb, mint ahogy gépelek (annál meg végképp gyorsabb, mint ahogy az egeret mozgatom).
egyébként is arról az elvről beszéltem, hogy azok, akiknek nem kell, azokra is rá lett/lesz erőltetve.
"itt viszon végre nem kell külön e-mail klienst nyitni, látod ha jött új üzenet és azt is látod kitől, mindezt egy gombnyomással"
vadiúj fejlesztés. ezer éve volt egy hasonló, úgy hívták Windows Gadgets, még kattintani se kellett, csak a jobb alsó sarokba húzni az egeret. ó és állítólag a NASA-nál olyan programok is vannak, amiknél nem Neked kell megnézni, hogy jött-e e-mail-ed, hanem kapsz róla jelzést (egy kísérleti technológiával még azt is meg tudták oldani, hogy a képernyőnek 5-6%át foglalja el egy ilyen jelzés, esetleg csak egy ikon legyen a notification area-n.)
És egy misét lehetne arra is szentelni, hogy a windows user-ek (power és sima is) hány százaléka használ külön e-mailt kliens-t, illetve, hogy a jövőben még inkább a böngésző lesz a platform. (Már a céges e-mail-ekhez is a böngészős kliens az új irány.)"de vállalható kompromisszum"
kompromisszumnak akkor van értelme, ha azért engedek az elvárásaimból, mert egy másik igényem ezzel teljesül. start menüként nem sok előnyét látom a start lap-nak. ok, a kitűzött cuccok tudnak valami infót adni magukról már a csempéjükön is. ez lehetne előny, de ez azt jelenti, hogy ezek bizony futnak a háttérben, tehát igazából nem érnek többet, mint a már emlegetett gadget-ek és notification-ök."Ha neked csak a testreszabás a fontos"
ha neked csak az a fontos, hogy igazad lehessen valamiben, akkor nyugodtan adj állításokat a számba.
naná, hogy nem csak az a fontos. talán itt is írtam, hogy van egy csomó újítás a win8-ban, ami tetszik. pont azon vacillálok, hogy a metro UI tűrésével érdemes-e kompromisszumot kötni a hasznos újításokért.
miért ne lehetne az embernek vegyes a véleménye? ha szeretni/használni fogom a win8-at, akkor az a Metro UI ellenére lesz, ha nem fogom, akkor elsősorban azért nem fogom.
ha használni fogom, akkor pedig a megszeretés mértéke azon fog leginkább múlni (jelenlegi win8-as tapasztalataim alapján), hogy mennyire sikerül megtanulni kikerülni a metro-t. pl. most fedeztem fel, hogy a desktop-ról Win + I-vel nyíló settings-szel már majdnem ugyanannyi fáradság kikapcsolni a gépet és az itteni menüpontok (fent) mind desktop-os ablakokat nyitnak. Ezzel együtt fedeztem fel ezen sorok gépelése közben, hogy a startpage-en a Win + I másik settings-et hoz fel és itt meg az adminisztratív eszközöket lehet bekapcsolni (egyiknek sincs csempéje...), amit a Win + X menüből hiányoltam."nem pedig az OS egyszerű és gyors használata"
hát pedig a win8 metro-val dúsított részeire leginkább az a jellemző, hogy vagy egyszerű (csak egeret használsz és kilométereket pakolsz az egérbe), de nem gyors, vagy gyors, de akkor bill.kombókat és egeret együtt használod, ami nem épp a legegyszerűbb.
[Sőt egész kényelmesen lehet kerülgetni a metro-t a bill. kombókkal, de ez megint nem az egyszerű használat, hogy ezeket fejben tartsd...]mellesleg annál gyorsabb ritkán van, ha valamit nem kell megtanulnod, mert intuitív, vagy mert évek óta így használod. oké, ez egy recept lehet a konzervatizmus-ra, de én járt utat akkor hagynák el járatlanért, ha szembetűnő az előny. mint millióan leírták már előttem, ha 7"-os tabletek desktop-pal jelentek volna meg éveken át, és most kijönne rájuk a metro, egy szempillantás alatt váltanék, asztalin nem.
-
Misály
addikt
Látom ez a tulajdonság ott is megvan
Senki nem vár Professzionális alkalmazást metróra, fogd fel úgy hogy a metró a start menü (elvégre így hívják), amikor dolgozol és rákattintasz a start menüre akkor se érdekel, hogy épp hol tartasz a munkáddal, itt viszon végre nem kell külön e-mail klienst nyitni, látod ha jött új üzenet és azt is látod kitől, mindezt egy gombnyomással (win - ha a desktopon vagy) egy újabbal visszakerülsz az asztalra.
Futtatási paramétereket asztalon vígan tudsz szerkeszteni bármilyen parancsikon, majd azt vagy ott hagyod, vagy leszúrod a desktop taskbar-jára, vagy kiszúrod a start menübe.
Tény hogy nem tudod start menüben szerkeszteni, de vállalható kompromisszum hisz az asztalon továbbra is működik...
Ha neked csak a testreszabás a fontos (megsúgnám, hogy ettől nem lesz power user valaki, hisz annak ez egyáltalán nem számít), nem pedig az OS egyszerű és gyors használata, akkor maradj az XP-nél.
-
el kéne olvasni, és értelmezni a dolgokat
- PS desktopon indul tudommal senki nem csinált még tapisat win8-ra
- paraméterezett parancsikont ki tudsz szúrni start-ra1, pont arra írtam, hogy PS nem lesz Metro-s mert használhatatlan lenne (ugyanúgy, mint sok millió más professzionális alkalmazás, mégis azok, akik munkára használják majd a gépet, azok is folyamatosan kerülgetik majd a metro-t...)
2, azt írtam, hogy futtatási paramétereket nem tudod szerkeszteni, azaz magát a parancsikont se tudod szerkeszteni. ez a start menu-be pin-elt dolgokkal ment...- win gomb parancs működik még mindig, ugyanúgy ahogy 7-nél
ezt nem is értem mire írod.
@#79
"meg nem vettek ki"
aha. azt hittem az RP funkcionálisan már teljes (lásd neve...) és csak hibajavítások lesznek innentől.
azt se értem minek kivenni egy működő és jelenleg is kikapcsolható funkciót.
minden egyes windows-nál XP óta egyre inkább úgy érzem, hogy elveszítek a testreszabási lehetőségeimből. és egyre inkább egységsugarú konfekció user-nek kéne lennem. lassan tényleg az lesz, hogy csak a game-ek miatt marad egy dual-boot-os win fenn és irány az ubuntu + andriod -
Воланд
titán
meg nem vettek ki, majd a veglegesben. es nem az aerot fogjak, hanem az aero glasst, a csilli-ville effekteket. ilyesmi lesz majd, persze ez sem a vegleges.
"[hibárnáláshoz és a többiekhez, pedig nem kell kattintani, elég csak a nyíl fölé menni]"
viszont ha kattintok, akkor gyorsabb.
-
Hasznos bill kombó még (csak desktop-on) a Win + X, ami felhozza azt a menüt, amit a startpage-re léptető popup-ra jobb kattintva is elő lehet csalni.
+ Valaki leírhatná, hogy mit jelent, hogy kivették az Aero-t, mert én nem vettem észre mást, csak, hogy nincsenek lekerekítve az ablakok szélei. (Snap to edges+Aero shake + Peek at desktop műxik, áttetszőség, árnyákok megvannak.)
"de, be lehet. fogd meg felul az appot es huzd le kozepre."
thx.
"eggyel. sot, ha azt veszem, hogy a hibernalast, altatast, ujrainditast eddig is plusz kattintassal lehetett elerni a win7-nel, akkor eggyel sem."
nekem egy is sok, ha sűrűn használt művelet. de lehet nem is a kattintás miatt tünik soknak, hanem, mert várni kell és fél-képernyőket cikázni.
[hibárnáláshoz és a többiekhez, pedig nem kell kattintani, elég csak a nyíl fölé menni]
-
Воланд
titán
"Olyanok, pl. hogy leállítani, vagy újraindítani hány kattintással lett több, az már csak hab a tortán."
eggyel. sot, ha azt veszem, hogy a hibernalast, altatast, ujrainditast eddig is plusz kattintassal lehetett elerni a win7-nel, akkor eggyel sem.
"amiket például bezárni se lehet a Metro felületén"
de, be lehet. fogd meg felul az appot es huzd le kozepre.
-
"Mondd azt akkor, hogy nem tetszik és lusta vagy megismerni. Azért mert elítéled még nem használhatatlan csak fejedbe vetted, hogy szar."
Miért lenne az ő szubjektív véleménye egy fikarcnyival is hamisabb, mint a tiéd. Ráadásul amiket írsz érvnek, azok a legtöbb esetben, csak a "lehetne rosszabb", illetve van rá workaround. De nem állok most le pontról pont vitatkozni, mert pont olyan elfogult vagy, mint aki kipróbálás nélkül utálkozik.
Én DP óta próbálgatom és teljesen egyet tudok érteni azzal, hogy botrányos, hogy nem lehet kikerülni a Metro-t, főleg azért, mert emellett van egy rakat hasznos újítás Windows 8-ban, kár hogy cserébe kivettek egy rahedli testreszabási opciót (pl. miért nem lehet az explorer ablakok fejlécének méretét változtatni beállításokból? Mint eddig mindig lehetett.)
És igenis a Metro-t egérrel kényelmetlen használni. Talán nem is tesztelték vele rendesen. (Előre vissza gomb például miért nem működik a csempék közötti lépegetésnél, annyira intuitív lenne.)
Persze mindezeknél sokkal nagyobb probléma, hogy a Metro-ban (de még a Desktopon is), hogy minden *szott nagy lett, hogy ujjal is rá lehessen bökni. Ez bill+ egér kombóval rohadt nagy pazarlás. Ez már a Win7 XP váltásnál is nagyon zavart, de ott legalább még könnyen lehet egy pár dolgot kisebbre venni, Win8-on úgy tűnik, még kevesebbet van módunk állítgatni és azt is inkább csak regisrty-ből.Az se igaz, hogy teljes értékű start menu-ként lehetne használni a metro-t. Eddig, ha kerestem valami beállítást, akkor nyomtam egy Win gombot és elkezdtem, gépelni. 3-4 karakter után elő is jött. Most így eleve nem jönnek fel a beállítások. Sebaj az ember felkutatja, hogy milyen (rahedli) új és megváltoztatott bill. parancsok vannak. Ok, akkor Win + W a beállítások közötti kereséshez. Hát nem mindig előre sorolja a Metro-s, "4 kapcsolós" vezérlő elemeket és csak utána a normális beállításokat a vezérlőpultból.
Olyanok, pl. hogy leállítani, vagy újraindítani hány kattintással lett több, az már csak hab a tortán.
Professzionális munkához tuti nem fogják a Metro-t használni (próbálj meg elképzelni, egy PS-t, egy Netbeans-t tapis interfésszel...) és mégis az ezekkel dolgozó emberek is kényszerítve lennek a Metro-s elemek kerülgetésére.
A Metro-n még olyat se tudsz megcsinálni, hogy valamilyen programnak kapcsolókat állíts be, fájl műveletekről nem is beszélve. A Metro így gyakorlatilag nem más mint egy sík egyszerű launcher + egy sandbox a lightweight app-oknak (amiket például bezárni se lehet a Metro felületén, csak Alt+F4-gyel, egyebként végig ott maradnak az ALT-TAB-os elemek között, hiába váltogatsz a desktop-on.)
Ehhez képest akárhova akarok nyúlni, bemászik ez a szar, csak azért, hogy utána, mikor elérem, amit akartam 3-4 fölös lépéssel, újra visszadobjon a desktop nézetbe.De várom a Visual Studio Metro-sított változatát, meg hogy a MS fejlesztők hogyan fognak esküdözni, hogy mennyivel könnyebb így "összetapogatni" az új programjaikat (mint az Office alkalmazások).
Aztán majd a Win 9 megjelenésekor jön az "új metro", aminek az újítási között lesz az, hogy sokkal visszafogottabb lesz, kevésbé erőszakosan a képedbe nyomott, esetleg kikapcsolható is. Aztán a Win9 SP1-kor majd jön Steve is bejelenti, hogy ők is tudják, hogy a Desktop-on a MetroUI erőltetése hibás döntés volt, ezért a cégeknek mindenképpen azt ajánlják, hogy a Win7-ről a Win9 upgrade-eljenek.
Mellesleg a Metro-s IE is szar, tab-ok kezelése átláthatatlan, görgetni nem lehet köztük, csak nyilakkal léptetni...
A fentieknek azon része, ami nem tény (pl. bill. kombók, beállíátsok tulajdonságai) az mind a személyes véleményem.
-
front3r
őstag
válasz
Rickazoid #72 üzenetére
Egyáltalán nem úgy látom ahogy írod. Oké nagyok az ikonok, programok...
De legalább jól látom őket FullHD-ben.
Esetleg az egér extra gombjait kellene még beletenni, hogy vissza tudjak lépni, de minden más frankó.
Nem kell használni a metrós appokat, nem is tudják teljesen kiváltani a natív appokat.Az új Start menüt kezelni nagyon könnyű, átlátható, gyorsan lehet keresni. Mondjuk én többet desktopon vagyok és itt elvagyok. A futó programok bezárása meg kényelmes. (Ugye bal felső sarok, és ott oldalra húzva az egeret látszódnak)
A gép kikapcsolása se túl fárasztó, könnyebben megszokható mint a régi start menüs.
Mivel a metróban minden nagy, előnye az is, hogy annyira nem kell koncentrálni hogy eltaláld a dolgokat és így gyorsabban is tudod elvégezni a feladatokat.Nekem nem bukás a win8, neked igen. Ennyi. Én még lehet meg is veszem.
-
Misály
addikt
válasz
Rickazoid #72 üzenetére
- Alt+tab: normál taskváltás
- Win+tab: oldalsávos taskváltás (régen aero taskváltás)
- win gomb: metro
- win+d : desktop ( nem kell görgetni órákat...)"Sőt, már egy kisebb notebook esetében is megfontolnám az öngyilkosságot, ha hosszabb távra ragadnék Win8-cal és véletlenül nem lenne egér a közelben, így maradna a touchpad+billentyűkombinációk... utóbbiak ugye közel sem alkalmasak mindenre."
Bármennyire is fura, windowsban mindent meg lehet csinálni egér nélkül, ez mindig is így volt, mindenre van billentyűkombináció, és a win+r kombináció meg némi ismeret csodákra képes...
"Csak 17" a kijelzőm a notebookomon és csak 1440x900 a felbontás, de még így is marha idegesítő, hogy gyakran az egész kijelzőn át kell húzni a kurzort, ha el akarok érni valamit.
Remélem a csuklód még nem gyulladt be...
"Tabletre jó csak ez a Metro, bár személy szerint én ott is gyorsan frászt kapnék a csempéktől."
Mondd azt akkor, hogy nem tetszik és lusta vagy megismerni. Azért mert elítéled még nem használhatatlan csak fejedbe vetted, hogy szar.
"Haters gonna hate..."
Szvsz, gyorsabb mint a 7 volt, és iszonyat jó hogy nem kell mindent megnyitni ha infóra van szükségem, pl mail, social, időjárás, pofásan ki lehet pakolni mindent a metro-ra és szépen kiváltották vele a start menüt. Kevesebb a holt tér a desktopon, az ie full screen megoldásáért meg külön pirospont jár. Én nagyon kellemesen csalódtam.
-
Rickazoid
addikt
Tapasztalatok
Most hogy használtam pár órát ezt a Win8-at is, összefüggően és nem virtuálisan, közben megőszültem félig, újra csak azt tudom mondani, hogy bukás lesz ebből. Ha nem lesz bukás, akkor Depressziót tudom idézni:
"Játszom az őrültet
Vagy igazi őrült lett
Minden ember már
Hol van a határ?"
Egyrészt a Start és a Metro... eddig is úgy gondoltam, hogy hülye ötlet egy max. 10"-os érintőkijelzőre szabott felületet ráerőltetni 15-27 hüvelykes normál kijelzőkre, a CP sem győzött meg ennek ellenkezőjéről, de ez az RP meg szinte megőrjített. Csak 17" a kijelzőm a notebookomon és csak 1440x900 a felbontás, de még így is marha idegesítő, hogy gyakran az egész kijelzőn át kell húzni a kurzort, ha el akarok érni valamit. Meg hogy minden a Metro alatt teljes kijelzőn fut... minden hatalmas, egyértelműen látszik, hogy egy jóval kisebb kijelzőn megjelenítendő kép van felnagyítva. És ami a legjobb, hogy külön alkalmazásváltó van az asztalnak és a Metro-nak... hogy ezt ki az a vadbarom, aki kitalálta, nem tudom, de elküldöm innen is melegebb éghajlatra. 1 óra se kellett, hogy már a hajamat tépjem, mert mindig összekevertem, hogy melyik programot hol kell keresnem, mi van a tálcán és mi van a Metro oldalsávon, ráadásul a Starton mindig visszagörgetni az asztal ikonjához és oda visszalépve érem csak el az ott futó programokat... aki azt mondja, hogy ez egérrel kényelmes és kézreálló, az mazochista. Nem kell ennek megállapításához hetekig használni. Fejbe is lőném magam, ha kéne, mert ez a felület egyszerűen nem alkalmas a feladatra. Sőt, már egy kisebb notebook esetében is megfontolnám az öngyilkosságot, ha hosszabb távra ragadnék Win8-cal és véletlenül nem lenne egér a közelben, így maradna a touchpad+billentyűkombinációk... utóbbiak ugye közel sem alkalmasak mindenre.
Tabletre jó csak ez a Metro, bár személy szerint én ott is gyorsan frászt kapnék a csempéktől.És egy régi kedvenc hibával is szembesültem újra... XP-n és Vista-n tudott az őrületbe kergetni, hogy fennakadt az elrejtésre állított tálca és csak kijelentkezéssel lehetett újra eltüntetni. Hetes alatt sosem futottam bele, erre ezen a Nyolcason már kétszer is.
-
front3r
őstag
válasz
Rickazoid #60 üzenetére
Nem kell annak lenni.
A Metro az új Start Menü. Tökéletesen kiszolgálja, és annál több is.
Nem kell a metrós alkalmazásokat használni sem. Mindent tud amit a Win7 és még jobb is, sokkal gyorsabb, ami szerintem a leges legjobb feature egy OS-ben ami kellhet. Ezt azért írtam, hogy érzékeltessem, hogy már ezért megérné megvenni a Win8-at.
A metrós alkalmazások még nincsenek a helyzet magaslatán, de majd fejlődnek, mivel mindegyik frissíthető.
WP telefonomon is mikor megvettem nem volt nagy tudással megáldva, de most már elég sok mindent tud, meg egyre gyorsabb is lett. Az ebben lévő alkalmazások is sokat fejlődtek. Csak azért mondom, hogy ez várható Win8 Metro-n is.Inteles tableten is használható lesz a desktop része a rendszernek, szóval problem solved.
-
Misály
addikt
válasz
Rickazoid #62 üzenetére
Olvastam, de akkorse latom az osszefuggest a gui es a jajszegenybongeszogyartok (bekaphatjak) kozott.
Mindenemellett jo hogy a fotelmernokok probaljak eldonteni az iranyt es megmondani mi lesz a jovoben... en azt mondom vard ki a veget... durva valtas van kialakuloban, amit en udvozlok. Szemely szerint rohadt kenyelmetlen, es korulmenyes az ikonhalmaz. Ezert orultem anno a leszogelheto appoknak win7-nel, de igy is kihasznalatlan az asztal nagy hanyada. Ezert udvozlom a metro-t mert nagy, atlathato, hasznalhato. Ha kell akar alapszinekkel tudsz navigalni ami lenyegesen gyorsabb es kenyelmesebb a szemnek.Ez a cucc messze tulmutat mindenen, egy uj elgondolas, amit persze nagyon sokan elitelnek, hisz felrug egy 17 eves koncepciot. De hogy fejlodjon a technika ha nem igy?
WinRT appok meg ugyis lesznek dogivel, ha bejon a tabletpiac, szvsz ez lesz az elso platform, amire a vallalati szfera is ugrani fog. Lasd a dell tabletjet, ami eleg nyilvanvaloan oda van szanva.
-
DUNKENSTEIN
tag
Gondolkozok hogy elkülönítsek nekie gy 30-40 gigát aztán had tomboljon ott
-
Rickazoid
addikt
Olvastad mit írtam? Szerintem nem. Na még egyszer: "Tabletre viszont a WoA jó lenne, ha nem korlátoznák ott is a Metro-ra a programokat." Programok ugye a WP-hez írhatók Metro alá, de lekorlátozták erre a szintre a WoA-t is, ami a Windows on ARM, még a Windows RT elnevezés előttről. A linkelt cikkben leírtak miatt ennek is kétséges lehet a sikere a Win8 mellett, ha a Microsoft nem oldja fel a Metro-ra korlátozását a külsős programoknak, ugyanis ha az átlag Windows-t vesz, szerintem nem fogja megérteni, hogy miért nem fut rajta ugyanaz, ami a számítógépén. Úgy jön ez ide, hogy a Win8-nak a WinRT-hez való hasonlósága, a WinRT-nek meg a natív programírás lehetőségének hiánya miatt kétséges a jövője.
Még szerencse, hogy a Win8-ba nem tettek mondjuk ilyen korlátozást, de ettől nem lesz jobb. A 7-es jóra sikerült, azt a vonalat kellett volna továbbvinni, nem a "tablet a jövő asztali PC-je" nézetre váltani amikor még fényévek választják el a tableteket a PC-ktől, sőt a notebookoktól is. -
Rickazoid
addikt
Egyszerű: mazochistának kell lenni, hogy ezt egérrel használd. A Metro egy érintőkijelzőre tervezett felület, másra nem alkalmas. Hiába van Desktop része, ahol minden a szokásos, a Metro kikerülhetetlen, főleg így, hogy már Start menü sincs. Vagy rászoksz a billentyűkombinációkra (az átlagfelhasználók azt se tudják ez mit jelent), vagy téped a hajad. Nem tudom megérteni, hogy ezt hogy gondolta bárki komolyan és azoknak sem hiszem el, akik állítják, hogy kényelmes a mindennapokban. A GNOME Shellt is utáltam, de ez itt még rosszabb. PC-n ennek csodaszámba fog menni, ha nem bukik. Tabletre viszont a WoA jó lenne, ha nem korlátoznák ott is a Metro-ra a programokat, ami miatt például böngészők sem írhatók rá natívan... mondjuk érdekelne ezzel mi a fejlemény azóta.
-
Inv1sus
addikt
Majd egyszer kipróbálom, de ez a Win7 annyira jóra sikeredett, hogy nem érzek rá nagyon késztetést.
Főleg, hogy meg is vásároltam.
Nekem az volt a lényeg, hogy stabil legyen a rendszer, és Win7-tel ezt végre sikerült nekik elérni.
Egyébként is úgy gondolom, hogy követni fogják az "egy jó win, egy rossz win sémát". -
Talma
tag
A Microsoft az utóbbi 10 évben követni próbálta a trendet (OSX, iOS, android), most először megy elébe szerintem. Ezzel 19-re lapot húztak, ami igazán bátor vagy botor lépés.
De ha megfigyeljük az eladásokat, lassan több ios+android eszköz fog böngészni, mint desktop windows, szóval valamit lépniük kellett, ha nem akarják elveszíteni az utolsó monopóliumukat, a desktop OS piacát, erre ez a nagy sietség. -
Attichu
csendes tag
Nincs is semmi gond a Win 8-al, csak akkor kéne kitolni az embereknek mikor már használható és akkor nem az én életem rövidítenék meg az ügyfelek a kérdéseikkel, hogy miért nem megy ez, meg az, meg amaz.
Egyébként szerintem is gáz, hogy nincs start menü!!! Az meg, hogy egységegesíteni kell a platformokat, a világ legnagyobb baromsága!!!! Azért nincs már lassan normális játék sem mert mindent fos xbox-ra meg ps-re írnak aztán meg átkalapálják PC-re és így lessz egy nagy hulladék az egészből! A konzol az egy teljesen más állatfaj, mint az autóknál a BMW. Nem kéne összekavarni a kettőt!
-
Misály
addikt
Szerintem nem gaz, ha veszek egy telefont megszokom, veszek egy xbox-ot, jeee ez olyan mint a telefonom, egybol tudom hasznalni, veszek egy laptopot, jeee ez olyan mint tobbi, nem kell bogaraszni mert tudom mi hol van. Nem menosegbol csinaljak hanem igy be lehet huzni a vasarlot.
-
Dilikutya
félisten
Pedig elég sokban van hadveres virtualizáció. A 20 ezer forintos procimban is.
mobal: Miért kell egységesíteni? Lehet, hogy a Metro tableten, mobilon jobb az Aero-nál, asztali környezetben viszont nem úgy tűnik - még nem próbáltam ki a Windows 8-at, így személyes tapasztalatom nincs.
-
Gabcseee
tag
+1
ehhez már csak egy dolgot tudok hozzáfűzni: Végleg kinyírta a Start menüt a Microsoft a Windows 8-ban
Egy dolog nem fér a fejembe, hogyan gondolhatják komolyan ezt a visszafele totálisan inkompatibilis giccsparádés oredenáré hodály nagy bughalmazt redmondék a jelenleg a piacon futó gyakorlatilag mindent tudó, igényes felülettel ellátott Androidos konkurrenciák mellett amik még a Microsoft szoftvereivel is kompatibilisebbek, mint a Microsoft szoftverei a saját rendszereikkel??
-
Attichu
csendes tag
Neeee... Miért teszik ezt velünk??? Minek kell ezt a sok sz@r beta fost kiadni??? A sok idióta ügyfelem meg ismerősöm pakolja ezerrel a gépre, hogy ez milyen f@sza Winfos8 aztán meg hozzák a gépeket nekem hogy semmi sem megy rajta. Ugyan már kérem miért???????
-
Gabcseee
tag
Két dolog:
1. több ezer gépet szervízeltem már , szakszervízben is, magán úton fusiban is, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány kuncsaftomnak volt VT/x , VT/d támogatású processzora.
2. a másik dolog az hogy én virtualizáltam már akkor szimpla magos 400 Mhz környéki, 128-256 MB ramos Celeroncsokban XP-t , 2002 környékén, hibátlanul, és gyorsan, 64 mega virtuális rammal, amikor még hírből sem ismerték a multikóros processzorokat
Tehát az hogy nem indul el a Win8 ha egyébként megkapja a gépigényét (1 GB ram, 1 GHz) viszont az őt hosztoló processzor nem támogatja a VT/x-et az bizony hogy a Windows 8 hibája, mert szándékosan ellenőrzni, hogy virutális gépben fut-e, magyarán SZÁNDÉKOSAN NEM INDUL EL !
Én pedig SZÁNDÉKOSAN nem fogom a gépemet szétb**ni a tesztje miatt, és széttrancsírozni, az egész gépemet, Master Boot Recordostul, és az összes Boot Sectorom feltúrásával még egy Windóz 8acska kedvéért sem
Ha nem lenne ekkore egy gagyi giccsparádé, akkor talán szánnék rá annyi időt, hogy készítsek a gépem jelenlegi állapotáról egy FULL disk image-t MBR-estül és utána lehetne a Windows8nak szépen vadul tönkretenni, és szándékosan bootolhatatlanná tenni az összes előző Windows verziót, mint ahogy az bevett szok(p)ás a Windows Viszta óta ugye... ahol a Viszta telepítése egyben azt is jelenti hogy szépen elfelejtheted az XP-t illetve külön szakkönyveket kell kiolvasnod, hogy hogyan lesz hajlandó engedélyezni az XP indulsát. A visszafele szándékosan félig (se) kompatibilis NTFS fájlrendszerével és a marhajó boot menedzserével, mert neeeeeem nem volt jó 10 évig a boot.ini-t átszerkeszteni, notepaddal, áááá külön programokkal kell sz*pni ahoz, hogy a bootmenedzsert átkonfiguráld...kínkeservesen
Nos ennyit a Viszta és az utána kijövő opercáicósnak titulált rendszerek "fícsöreiről" -
melyik a legjobb progi a virtuális os futtatására?
-
Воланд
titán
-
latyika94
csendes tag
Aki felteszi az megnézi hogy esetleg update formában lehet-e magyar-t leszedni ???
-
villamos
őstag
Itt vannak az iso -k:
[link]
Tök jó, van török nyelven is!A telepítőnek a kórkettő sem tetszik úgy tűnik, tehát nemcsak az áemdével van baja...
-
hjanos1
senior tag
Akinek nem megy a procijával:
A telepítő exe bugja.
innen szedjétek le az ISO-t, DVD-re kiírva, vagy pendriveról probléma nélkül feltelepül. -
törölt tag
válasz
latyika94 #25 üzenetére
Nekem is a procra rinyál, érdekes módon a CP verzió meg vígan szaladgál a laptopon.
Na mind1, ha már a 2magos celeron -ra ezt írja, a 2magos Athlon -t meg se merem mutatni neki.Windows 8 Release Preview works great on the same hardware that powers Windows 7:
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)
Hard disk space: 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit)
Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
Additional requirements to use certain features:
To use touch, you need a tablet or a monitor that supports multitouch.
To access the Windows Store and to download and run apps, you need an active Internet connection and a screen resolution of at least 1024 x 768.
To snap apps, you need a screen resolution of at least 1366 x 768.
Internet access (ISP fees might apply)
-
latyika94
csendes tag
Jól látom hogy a Releas Previewba sincs magyar még ?
-
Talma
tag
6 évvel ezelőtti core2-esekben, meg athlon x2-esekben, ami nem workstation, meg nem szerver CPU, hanem csöves, konzumer, pórnépnek szánt gettó processzor, na már azokban is volt hardveres virtualizáció. Az nehogy az OS hibája legyen, hogy dzsunka, fos, vagy öreg hardvered van, és mégis virtualizálni akarsz.
-
hjanos1
senior tag
Nézd meg jobban, amit én linkeltem az Release Preview.
ctrl+f5 -
-
hjanos1
senior tag
-
Gabcseee
tag
Nekem eddig minden OS-t sikerült VirtualBoxban (is, többek között) virtualizálni, még a drágalátós Winf... dows 7-et is. Az hogy nem viszi a VBOX a Win8-at az apalosan leminősíti ezt az OS-nek látszó bughalmazt, de nem kicsit, hanem nagyon.
Majd ha lesz miről beszélni akkor írtjatok !
-
leviske
veterán
Az a baj, hogy próbálni csak éles rendszer formájában tudnám aktívan, de ahhoz meg félek, hogy belefutnék egypár bugba. Valakinek infó arról, hogy mit lehet tőle várni?
-
Kronos3000
senior tag
Én már vagy nyolcszor feltettem,és leszedtem egy teszt hdd-re,különböző linuxokkal is közösködött...valahogy képtelen vagyok megszokni.Minden linuxal elbánok,van több is amelyiket szeretem,de ezt a logikát képtelen vagyok a magamévá tenni.Gyors...bár ha azt nézem,hogy egy puppy merevlemezről indulva,mennyi idő alatt lesz használható...és a programindítás...hááát....ez a gyorsaság nagyon relatív....
Egy darabig még biztos marad nálam a win7-linux páros
-
fesii
aktív tag
Kiváncsi leszek mi lesz ebből a win8-ból. Engem csak a metro idegesít azon kívül semmi, bár csak kipróbáltam mindennapi használatnál még nem tudom...
Az biztos, hogy bitang gyorsan felkúszik és alapjába véve sztem gyorsabb ís...
Egyenlőre még nem tudom, hova tenni..... -
Nagyon kíváncsi leszek a fogadtatásra,de szerintem bejön az 1 win beválik,1 win kihagy ütem.
-
Hát amennyire terheltek lesznek a szerverek tuti elseje lesz. Akik ki akarják próbálni azoknak a 2%-a fogja ma kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Iqos cigaretta
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- BestBuy ruhás topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest