Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .tnm

addikt

válasz Misály #82 üzenetére

"fogd fel úgy hogy a metró a start menü"

de a metro nem csak a start menü, ezt vedd már észre.
    bejelentkezel: metro
    vezérlőpult fele (beállítások keresésekor ezek vannak priorizálva): metro
    le akarod állítani a gépet: metro-s menü csúszik be jobbról.

"amikor dolgozol és rákattintasz a start menüre akkor se érdekel, hogy épp hol tartasz a munkáddal"

ez meg egyszerűen nem igaz. egyrészt miért ne olvasgathatnál, miközben megy a start menüben a search. miért ne olvashatnád egy listáról, hogy miket akarsz elindítani. ezek a mostani metro-s elemek a képernyő legalább 25%-át, de jellemzően 100%-át elviszik. a szemem gyorsabb, mint ahogy gépelek (annál meg végképp gyorsabb, mint ahogy az egeret mozgatom).

egyébként is arról az elvről beszéltem, hogy azok, akiknek nem kell, azokra is rá lett/lesz erőltetve.

"itt viszon végre nem kell külön e-mail klienst nyitni, látod ha jött új üzenet és azt is látod kitől, mindezt egy gombnyomással"

vadiúj fejlesztés. ezer éve volt egy hasonló, úgy hívták Windows Gadgets, még kattintani se kellett, csak a jobb alsó sarokba húzni az egeret. ó és állítólag a NASA-nál olyan programok is vannak, amiknél nem Neked kell megnézni, hogy jött-e e-mail-ed, hanem kapsz róla jelzést (egy kísérleti technológiával még azt is meg tudták oldani, hogy a képernyőnek 5-6%át foglalja el egy ilyen jelzés, esetleg csak egy ikon legyen a notification area-n.)
    És egy misét lehetne arra is szentelni, hogy a windows user-ek (power és sima is) hány százaléka használ külön e-mailt kliens-t, illetve, hogy a jövőben még inkább a böngésző lesz a platform. (Már a céges e-mail-ekhez is a böngészős kliens az új irány.)

"de vállalható kompromisszum"
    kompromisszumnak akkor van értelme, ha azért engedek az elvárásaimból, mert egy másik igényem ezzel teljesül. start menüként nem sok előnyét látom a start lap-nak. ok, a kitűzött cuccok tudnak valami infót adni magukról már a csempéjükön is. ez lehetne előny, de ez azt jelenti, hogy ezek bizony futnak a háttérben, tehát igazából nem érnek többet, mint a már emlegetett gadget-ek és notification-ök.

"Ha neked csak a testreszabás a fontos"
    ha neked csak az a fontos, hogy igazad lehessen valamiben, akkor nyugodtan adj állításokat a számba.
    naná, hogy nem csak az a fontos. talán itt is írtam, hogy van egy csomó újítás a win8-ban, ami tetszik. pont azon vacillálok, hogy a metro UI tűrésével érdemes-e kompromisszumot kötni a hasznos újításokért.
    miért ne lehetne az embernek vegyes a véleménye? ha szeretni/használni fogom a win8-at, akkor az a Metro UI ellenére lesz, ha nem fogom, akkor elsősorban azért nem fogom.
    ha használni fogom, akkor pedig a megszeretés mértéke azon fog leginkább múlni (jelenlegi win8-as tapasztalataim alapján), hogy mennyire sikerül megtanulni kikerülni a metro-t. pl. most fedeztem fel, hogy a desktop-ról Win + I-vel nyíló settings-szel már majdnem ugyanannyi fáradság kikapcsolni a gépet és az itteni menüpontok (fent) mind desktop-os ablakokat nyitnak. Ezzel együtt fedeztem fel ezen sorok gépelése közben, hogy a startpage-en a Win + I másik settings-et hoz fel és itt meg az adminisztratív eszközöket lehet bekapcsolni (egyiknek sincs csempéje...), amit a Win + X menüből hiányoltam.

"nem pedig az OS egyszerű és gyors használata"
    hát pedig a win8 metro-val dúsított részeire leginkább az a jellemző, hogy vagy egyszerű (csak egeret használsz és kilométereket pakolsz az egérbe), de nem gyors, vagy gyors, de akkor bill.kombókat és egeret együtt használod, ami nem épp a legegyszerűbb.
    [Sőt egész kényelmesen lehet kerülgetni a metro-t a bill. kombókkal, de ez megint nem az egyszerű használat, hogy ezeket fejben tartsd...]

mellesleg annál gyorsabb ritkán van, ha valamit nem kell megtanulnod, mert intuitív, vagy mert évek óta így használod. oké, ez egy recept lehet a konzervatizmus-ra, de én járt utat akkor hagynák el járatlanért, ha szembetűnő az előny. mint millióan leírták már előttem, ha 7"-os tabletek desktop-pal jelentek volna meg éveken át, és most kijönne rájuk a metro, egy szempillantás alatt váltanék, asztalin nem.

Új hozzászólás Aktív témák