- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
"nem a Metro-t akarom kerülni egy-az-egyben, hanem azokat az útvonalakat, amikor dekstop-ról indulva, desktopra érkezem és közben 3-4 műveletet el kell végeznem a Metro-ban."
mondanál pár ilyet, tudod nem megy a szövegértés... mellesleg ilyenkor lesz a metro egyszerű startmenü és időben nem vesztesz semmit a klasszikus start menühöz képest.
"őőő, Windows Store mire lesz?, a Gadget-ek keretrendszere pedig nem 3rd party és egy rakat Gadget-et az MS készített (vagy MS dolgozók). mellesleg, ha a windows-ból kiutáljuk a 3rd party alkalmazásokat, akkor, nos, akkor a windows gyakorlatilag hallott lenne. és nehogymár azért a 10 beépített Metro app-ért legyen értelme a Metro-nak, ezt Te se gondolhatod komolyan. ez a 3rd party-re mutogatás eléggé mellément. (nem baj, próbálkoztál egyet)"
Szólj ha látsz annyira gyors gadgetet mint amennyire gyors most a metro... szövegértés khm...
""a shutdown -r amit bármikor beírhatsz..."
ez megint egy gyors és kényelmes megoldás.)" állítólag értesz hozzá, akkor meg mit rinyálsz..."hisz végre vége lesz a negyven ablak közötti katyvasznak"
hogy téged idézzelek: itt van a kutya...
Eddig is használhattad az ablakaidat csupa teljesképernyős módban, és a tálcán, vagy a alt/win+tab-bal váltohathattál köztük. szerintem vagyunk egy páran, akik szeretik kihasználni (és sokszor kénytelenek) a teljes multitasking adta lehetőségeket. - most is lehet, sőt fejlődött
igazából Te nem is amellett kampányolsz, hogy mennyire jó a Metro asztali PC-re, hanem amellett, hogy neked igazából nem is kell asztali PC, a következő generációs XBOX teljesíteni fogja kb minden vágyad." Én vagyok demagóg?Én tényleg ~40 ablakot használok meló közben (hiába no a nagyvállalati serveradminság átka)
"az is egy érdekes jelenség, hogy bejöttem a topikba, hogy jelezzem van alapja a MetroUI-t érő kritikáknak és annyira utolsó vérig véded ezt a rendszert (amit mellesleg, Te se használhattál sokkal többet, mint mi. miért ne lehetne az, hogy Te vagy az, aki még nem fedezte fel, hogy amint elmúlik az újdonság varázsa Te is egyre kevesebbet nyitod majd meg a Metro app-okat, és egyre többször érzed majd úgy, hogy a metro UI kb. annyi szerepet tölt be, mint egy töltő képernyő) -gratulálok sokat láttál belőle...
...szal, annyira véded, hogy kénytelen voltam a másik szélsőségbe esni, csak hogy ellensúlyozzam az elfogultságodat. nem tűrhetetlenül rossz a metro, csak sokkal rosszabb, mint ami eddig volt - ki az elfogult?-, ezért kell majd mérlegelni, hogy a win8 további előnyeivel (meg az esetleges win7-esitési lehetőségeivel) megéri-e." - én meg poénból melóra kipróbáltam itthon (éljen a hétvégi felügyelet) nyilván nem használtam ki, csak nyomkodtam összevissza és flesseltem az animációkon..."egyébként anno a vista(akkor még Longhorn) bétáját én meg telepítettem floppiról 3.11-et huhú elsők között raktam fel, és nagyon tetszett a felület (aztán ott is jött szép lassan a fekete leves, directaudio kidobása, amivel a hangkártyám kb értékét vesztette; gyenge gyártói device driver támogatás...). csak, hogy lásd, hogy nem vagyok a változás ellen. (a win8 desktopon is tetszik az új felpattanó ablakok sematikusabb rajzolata, szolidabb színei, szélei.)" remek, de egy változó ablak-skin harmatgyenge változás a start-screen-hez képest, jut eszembe ctrl-shift-escape megvolt már? Pislogni fogsz...
-
Misály
addikt
ez meg egyszerűen nem igaz. egyrészt miért ne olvasgathatnál, miközben megy a start menüben a search. miért ne olvashatnád egy listáról, hogy miket akarsz elindítani. ezek a mostani metro-s elemek a képernyő legalább 25%-át, de jellemzően 100%-át elviszik. a szemem gyorsabb, mint ahogy gépelek (annál meg végképp gyorsabb, mint ahogy az egeret mozgatom).
mert talán indexel mindent 7-es óta a rendszer és nincs időd rá
"egyébként is arról az elvről beszéltem, hogy azok, akiknek nem kell, azokra is rá lett/lesz erőltetve."
Előző verzióknál se sírt senki, hogy 17 éve ugyanaz a koncepció van "ráerőltetve" az emberekre. Változás van, tessék megszokni mert ez a jövő, vitatkozni lehet vele, hasznosságát vitatni botor dolog de lehet, igaz elég erőltett érvekkel.
"(Már a céges e-mail-ekhez is a böngészős kliens az új irány.)" -ezen felkacagtam, hisz egy webes kliens nyomába se ér egy kitekintőnek.
""de vállalható kompromisszum"
kompromisszumnak akkor van értelme, ha azért engedek az elvárásaimból, mert egy másik igényem ezzel teljesül. start menüként nem sok előnyét látom a start lap-nak. ok, a kitűzött cuccok tudnak valami infót adni magukról már a csempéjükön is. ez lehetne előny, de ez azt jelenti, hogy ezek bizony futnak a háttérben, tehát igazából nem érnek többet, mint a már emlegetett gadget-ek és notification-ök." - érnek, hisz nem kicsit gyorsabb a rendszer mintha különböző third party appokat használnál..."hát pedig a win8 metro-val dúsított részeire leginkább az a jellemző, hogy vagy egyszerű (csak egeret használsz és kilométereket pakolsz az egérbe), de nem gyors, vagy gyors, de akkor bill.kombókat és egeret együtt használod, ami nem épp a legegyszerűbb.
[Sőt egész kényelmesen lehet kerülgetni a metro-t a bill. kombókkal, de ez megint nem az egyszerű használat, hogy ezeket fejben tartsd...]"Itt van a kutya elesve, te kerülni akarod ezért bonyolítod magadnak feleslegesen, én nem és teljesen jól lehet használni, nem egy helyen egyszerűbben mint a 7-est.
Mellesleg a metro se foglal el mindent, ha nem akarod, húzz be oldalról egy appot, amire vársz, teszem azt munka közben a desktopon futtatsz egy scriptet, közben a metron böngészel vagy mailt írsz. Nem ördöngösség, csak meg kell ismerni.
Restartos kálváriádra meg még mindig ott a shutdown -r amit bármikor beírhatsz...
"ha neked csak az a fontos, hogy igazad lehessen valamiben, akkor nyugodtan adj állításokat a számba.
naná, hogy nem csak az a fontos. talán itt is írtam, hogy van egy csomó újítás a win8-ban, ami tetszik. pont azon vacillálok, hogy a metro UI tűrésével érdemes-e kompromisszumot kötni a hasznos újításokért.
miért ne lehetne az embernek vegyes a véleménye? ha szeretni/használni fogom a win8-at, akkor az a Metro UI ellenére lesz, ha nem fogom, akkor elsősorban azért nem fogom."Elfogadom a vegyes érzelmeket, a változástól sokan tartanak és elítélik, ékes példa vagy rá. És az elvitathatlan, hogy elég hosszú egysíkúságot tört meg az MS ezzel a rendszerrel, én rohadtul örülök neki, hisz végre vége lesz a negyven ablak közötti katyvasznak. Már csak arra leszek kíváncsi több monitoron hogy viselkedik, de erről majd holnap írok véleményt.
-
Misály
addikt
Látom ez a tulajdonság ott is megvan
Senki nem vár Professzionális alkalmazást metróra, fogd fel úgy hogy a metró a start menü (elvégre így hívják), amikor dolgozol és rákattintasz a start menüre akkor se érdekel, hogy épp hol tartasz a munkáddal, itt viszon végre nem kell külön e-mail klienst nyitni, látod ha jött új üzenet és azt is látod kitől, mindezt egy gombnyomással (win - ha a desktopon vagy) egy újabbal visszakerülsz az asztalra.
Futtatási paramétereket asztalon vígan tudsz szerkeszteni bármilyen parancsikon, majd azt vagy ott hagyod, vagy leszúrod a desktop taskbar-jára, vagy kiszúrod a start menübe.
Tény hogy nem tudod start menüben szerkeszteni, de vállalható kompromisszum hisz az asztalon továbbra is működik...
Ha neked csak a testreszabás a fontos (megsúgnám, hogy ettől nem lesz power user valaki, hisz annak ez egyáltalán nem számít), nem pedig az OS egyszerű és gyors használata, akkor maradj az XP-nél.
-
Misály
addikt
válasz
Rickazoid #72 üzenetére
- Alt+tab: normál taskváltás
- Win+tab: oldalsávos taskváltás (régen aero taskváltás)
- win gomb: metro
- win+d : desktop ( nem kell görgetni órákat...)"Sőt, már egy kisebb notebook esetében is megfontolnám az öngyilkosságot, ha hosszabb távra ragadnék Win8-cal és véletlenül nem lenne egér a közelben, így maradna a touchpad+billentyűkombinációk... utóbbiak ugye közel sem alkalmasak mindenre."
Bármennyire is fura, windowsban mindent meg lehet csinálni egér nélkül, ez mindig is így volt, mindenre van billentyűkombináció, és a win+r kombináció meg némi ismeret csodákra képes...
"Csak 17" a kijelzőm a notebookomon és csak 1440x900 a felbontás, de még így is marha idegesítő, hogy gyakran az egész kijelzőn át kell húzni a kurzort, ha el akarok érni valamit.
Remélem a csuklód még nem gyulladt be...
"Tabletre jó csak ez a Metro, bár személy szerint én ott is gyorsan frászt kapnék a csempéktől."
Mondd azt akkor, hogy nem tetszik és lusta vagy megismerni. Azért mert elítéled még nem használhatatlan csak fejedbe vetted, hogy szar.
"Haters gonna hate..."
Szvsz, gyorsabb mint a 7 volt, és iszonyat jó hogy nem kell mindent megnyitni ha infóra van szükségem, pl mail, social, időjárás, pofásan ki lehet pakolni mindent a metro-ra és szépen kiváltották vele a start menüt. Kevesebb a holt tér a desktopon, az ie full screen megoldásáért meg külön pirospont jár. Én nagyon kellemesen csalódtam.
-
Misály
addikt
válasz
Rickazoid #62 üzenetére
Olvastam, de akkorse latom az osszefuggest a gui es a jajszegenybongeszogyartok (bekaphatjak) kozott.
Mindenemellett jo hogy a fotelmernokok probaljak eldonteni az iranyt es megmondani mi lesz a jovoben... en azt mondom vard ki a veget... durva valtas van kialakuloban, amit en udvozlok. Szemely szerint rohadt kenyelmetlen, es korulmenyes az ikonhalmaz. Ezert orultem anno a leszogelheto appoknak win7-nel, de igy is kihasznalatlan az asztal nagy hanyada. Ezert udvozlom a metro-t mert nagy, atlathato, hasznalhato. Ha kell akar alapszinekkel tudsz navigalni ami lenyegesen gyorsabb es kenyelmesebb a szemnek.Ez a cucc messze tulmutat mindenen, egy uj elgondolas, amit persze nagyon sokan elitelnek, hisz felrug egy 17 eves koncepciot. De hogy fejlodjon a technika ha nem igy?
WinRT appok meg ugyis lesznek dogivel, ha bejon a tabletpiac, szvsz ez lesz az elso platform, amire a vallalati szfera is ugrani fog. Lasd a dell tabletjet, ami eleg nyilvanvaloan oda van szanva.
-
Misály
addikt
Szerintem nem gaz, ha veszek egy telefont megszokom, veszek egy xbox-ot, jeee ez olyan mint a telefonom, egybol tudom hasznalni, veszek egy laptopot, jeee ez olyan mint tobbi, nem kell bogaraszni mert tudom mi hol van. Nem menosegbol csinaljak hanem igy be lehet huzni a vasarlot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest