Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Misály

addikt

válasz .tnm #83 üzenetére

ez meg egyszerűen nem igaz. egyrészt miért ne olvasgathatnál, miközben megy a start menüben a search. miért ne olvashatnád egy listáról, hogy miket akarsz elindítani. ezek a mostani metro-s elemek a képernyő legalább 25%-át, de jellemzően 100%-át elviszik. a szemem gyorsabb, mint ahogy gépelek (annál meg végképp gyorsabb, mint ahogy az egeret mozgatom).

mert talán indexel mindent 7-es óta a rendszer és nincs időd rá:)

"egyébként is arról az elvről beszéltem, hogy azok, akiknek nem kell, azokra is rá lett/lesz erőltetve."

Előző verzióknál se sírt senki, hogy 17 éve ugyanaz a koncepció van "ráerőltetve" az emberekre. Változás van, tessék megszokni mert ez a jövő, vitatkozni lehet vele, hasznosságát vitatni botor dolog de lehet, igaz elég erőltett érvekkel.

"(Már a céges e-mail-ekhez is a böngészős kliens az új irány.)" -ezen felkacagtam, hisz egy webes kliens nyomába se ér egy kitekintőnek.

""de vállalható kompromisszum"
    kompromisszumnak akkor van értelme, ha azért engedek az elvárásaimból, mert egy másik igényem ezzel teljesül. start menüként nem sok előnyét látom a start lap-nak. ok, a kitűzött cuccok tudnak valami infót adni magukról már a csempéjükön is. ez lehetne előny, de ez azt jelenti, hogy ezek bizony futnak a háttérben, tehát igazából nem érnek többet, mint a már emlegetett gadget-ek és notification-ök." - érnek, hisz nem kicsit gyorsabb a rendszer mintha különböző third party appokat használnál...

"hát pedig a win8 metro-val dúsított részeire leginkább az a jellemző, hogy vagy egyszerű (csak egeret használsz és kilométereket pakolsz az egérbe), de nem gyors, vagy gyors, de akkor bill.kombókat és egeret együtt használod, ami nem épp a legegyszerűbb.
    [Sőt egész kényelmesen lehet kerülgetni a metro-t a bill. kombókkal, de ez megint nem az egyszerű használat, hogy ezeket fejben tartsd...]"

Itt van a kutya elesve, te kerülni akarod ezért bonyolítod magadnak feleslegesen, én nem és teljesen jól lehet használni, nem egy helyen egyszerűbben mint a 7-est.

Mellesleg a metro se foglal el mindent, ha nem akarod, húzz be oldalról egy appot, amire vársz, teszem azt munka közben a desktopon futtatsz egy scriptet, közben a metron böngészel vagy mailt írsz. Nem ördöngösség, csak meg kell ismerni.

Restartos kálváriádra meg még mindig ott a shutdown -r amit bármikor beírhatsz...

"ha neked csak az a fontos, hogy igazad lehessen valamiben, akkor nyugodtan adj állításokat a számba.
    naná, hogy nem csak az a fontos. talán itt is írtam, hogy van egy csomó újítás a win8-ban, ami tetszik. pont azon vacillálok, hogy a metro UI tűrésével érdemes-e kompromisszumot kötni a hasznos újításokért.
    miért ne lehetne az embernek vegyes a véleménye? ha szeretni/használni fogom a win8-at, akkor az a Metro UI ellenére lesz, ha nem fogom, akkor elsősorban azért nem fogom."

Elfogadom a vegyes érzelmeket, a változástól sokan tartanak és elítélik, ékes példa vagy rá. És az elvitathatlan, hogy elég hosszú egysíkúságot tört meg az MS ezzel a rendszerrel, én rohadtul örülök neki, hisz végre vége lesz a negyven ablak közötti katyvasznak. Már csak arra leszek kíváncsi több monitoron hogy viselkedik, de erről majd holnap írok véleményt.

Új hozzászólás Aktív témák