Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

válasz gretzky77 #5911 üzenetére

Sejtettem, hogy az anyagi részre is lesz kérdés.

A készülék természetesen nem az LG Magyarország Kft. disztribútoraként került a kereskedőhöz, ha ez így lett volna, akkor 2016. júniusában nem tudtam volna megvásárolni 132.000 Ft-ért, hanem még akkor is fizethettem volna érte 200.000 Ft-ot. (!)
    Ahogyan az LG Magyarország Kft. ezt meg is írta "A készülék a Cseh köztársaságban lévő leányvállaltunk értékesítette, így valószínűsíthetően a kereskedője tőlük szerezte be." (Egy közbeiktatott beszerzőn keresztül valóban ez történt.)
    Azonnal felvetődik a kérdés, hogy ha ezt az IMEI szám alapján nyilvánvalóan tudták, akkor miért nem zongorázta le egymás között ezt a két LG disztribútor?

A PartNero - a választást meghagyva - 90.000 Ft-os javítási vagy készpénzes visszatérítést ajánlott. Innentől kezdve egyenes út vetett oda, hogy a készpénz irányába induljak el, mivel a javítás sikere (esetleg minősége) abszolút megkérdőjelezhető volt. Erre kértem még plusz 7000 Ft kompenzációt, így lett az összeg 97.000 Ft. Mindezt azzal a szándékkal tettem, hogy 20.000 Ft-al megpótolva egy LG V20-at vásároljak a kereskedőnél. (Az egyetlen helyen, ahol Magyarországon azt üzletben értékesítik.)

Tehát a tavalyi vásárlás értékéhez képest 35.000 Ft-ot buktam, plusz a jótállásos hiba rendezésének szándékával négyszer szerveztem utat Budapestre, közel 200 km-ről, aminek szintén volt költsége.
    Viszont egy évig használtam a készüléket, (ebből fél évig a jelzett hibával) így a PartNero kártérítése még mindig korrektebbnek nevezhető, mint az LG Magyarország Kft. "lepasszolós" hozzáállása.
    Ugyanis az LG állásfoglalása egy nem szerződött kereskedőre semmilyen valós kötelezettséggel nem jár. (Ezzel nyilvánvalóan ők is tisztában voltak.) Ilyen esetben az egyetlen lehetőség, a kereskedővel való megegyezés. (A fogyasztóvédelmi eljárás értelmetlen és eredménytelen lenne, végső esetben csak a polgári peres úton történő, hosszú éveket igénybe vevő tortúra maradhatna, amibe belevágni nem célszerű.)

Röviden miért nem lett LG V20:
    - A "ghost image" kijelző beégés kockázata annál a modellnél is fennáll, azzal a hátránnyal, hogy az LG Magyarországon nem szervizeli. (Ezzel a kockázattal a vásárlás előtt is tisztában voltam.)
    - Nem B&O-s verzió volt. (B&O Play helyett LG fülhallgató, nem volt a B&O logó a hátlapon, illetve a főkijelző alap témájának hátterében sem. Ez egy esetleges későbbi eladásnál anyagi hátrányt jelenthet.)
    - Nem sikerült a helyszínen a magyar nyelvet előcsalogatni a V20 topikban ajánlott applikációval. (Mint utóbb megtudtam, ahhoz PC-re lett volna szükség.) - Ez volt a fő oka annak, hogy nem hoztam el a készüléket.
    - Mivel a magyar nyelv gyári beállítás szintjén nem támogatott, főverzió váltásnál, az esetlegesen belekerülő új funkciók magyar nyelvű megjelenítése is abszolút megkérdőjelezhető. (Miért is fordítanák le, ha hivatalosan nem tették szupportáthalóvá a magyar nyelvet?)

Új hozzászólás Aktív témák