- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
kun0203
tag
Na, megvan a telefon használtan és köszönet érte griffpapanak. Melyik a legjobb feltehető rom jelenleg (akár 2.2 akár 2.3)?
-
Rotate
veterán
válasz
Balázs1986 #8196 üzenetére
Révkomáromban tanulok, a szakom pontos megnevezése angol és informatikus tanár
de megfordultam már a BME villanykarának mérnök info szakán is, de nem jött be a csak a suli és 0 magánélet felállás
-
killer2
tag
válasz
Balázs1986 #8193 üzenetére
Emlékszem, én anno linuxon próbáltam programozni, még C++hoz feltettem ezt a netbeanst. Nekem se nagyon nyerte el a tetszésemet, bár nem volt olyan rossz azért. Ellenben az Eclipse elég jónak tűnik, még így is, hogy még alig használtam.
-
Rotate
veterán
válasz
Balázs1986 #8193 üzenetére
hát nekem van kevés C, Assembly, Pascal, és Delphi tapasztalatom, nem tudom mi jön következő félévben, de remélem minél hamarabb jön a Java, mert már kipróbálnám az Androidot
-
Balázs1986
őstag
Nekem 1 félév java volt, de nagyon megutáltatták velem...a Netbeans valami iszonyat tetű volt, más környezetet meg nem próbáltunk (arról nem beszélve, hogy a tanár alig beszélt magyarul (asszem spanyol vagy mexikói volt)
). Amúgy láttam, hogy Netbeans-hez is van plugin, amivel már lehet Android alá fejleszteni, de kihagyom
Holnap felteszem az Eclipse-et meg az ADT-t (a JDK már fent van egy ideje, bár lehet frissíteni kellene), remélem ez gyorsabb lesz
-
Rotate
veterán
válasz
Balázs1986 #8189 üzenetére
Köszi, valamelyik szemeszterben lesz java-m, és amugyis jó kis plusz lenne a diplomamunkámhoz, ha még kiegészíteném egy android appal is
-
killer2
tag
válasz
Balázs1986 #8189 üzenetére
Én is épp az andoid miatt vágtam bele a Java-ba, szóval ez most pont jól jön!
-
killer2
tag
válasz
Balázs1986 #8187 üzenetére
Ez nekem nagyon jól fog jönni, ezer köszönet!
-
Balázs1986
őstag
Nem egészen ide tartozik, de akit érdekel az Android fejlesztés, találtam teljesen jó anyagokat, a kettő együtt egész jól érthető (ha nem nézünk olyan elírásokat, mint amik a 2. anyagban vannak, pl.: "kiterlyesztésében")
1. Előadás --- Segédlet, források
2.Ezeken a cikkeken is érdemes végig"futni" -
fuzzyka
tag
válasz
tome.jr #8162 üzenetére
De ha feltettem v10 c-t akkor utána rakhatom az fr19-et ?
Mert nagyon bejön h mások az ikonok a fejlécen meg tetszik a lockscreen is...
akkor még egy kis amatőrködés: Azt honnan tudom h milyen a BB meg a ril a telón?vagy ha felrakom a 12.1 et akkor az úgy jó ahogy van?
Üdv
Jah és köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!
-
peter_27
aktív tag
Ahogy olvasgatom a fórumot napról-napra, egyre világosabban látszik, hogy mégis csak a gyári v10c neu 622-es rom a legstabilabb és legjobban használható (főleg hétköznapi használatra) mert bár nem a leggyorsabb, de minden funkció jól működik benne. Eltűnt a "ki nem jelzett bejövő hívás és sms) hiba, ami nem kis probléma egy telefonnál, nincsenek fagyások, váratlan programhibák. Nálam 32 (marketes) app van felrakva + 2 navi. Nincs wifi csatlakozás/jelerősség probléma, gps pozíció (+mobilnettel) kb 3-5mp, alatt van utána stabilan tartja net nélkül is, (tegnap kb. 50km-t mentem BP.-n, ebből kb. 20-t a belvárosi szűk utcákban) egyszer sem dobta el a jelet. LG gyári launcher-t használom, mozgó háttérrel, próbáltam több launchert is de jelentős gyorsulás nem volt egyiknél sem, csak +lehetőségek (nekem elég az lg-é is) Akkuidő erősen használat függő, nálam kis mobilnet napi 2-3 kézi szinkronizáció, este kis wifi-s netezés, pár telefon hívás, 1 óra játék (online wifin), 3G, estére 40%. Ha kihagyom a játékot talán kibírná a köv. napot is, de inkább minden este töltőre teszem.
-
-SamS-
tag
kicsit aggaszt ez az akku probléma...remélem az én gyári szoftverem nem lesz ennyire hülye
lassan hónap közepe van, kíváncsi lennék már némi infóra hogy mikor jön a ginger
remélem nem kell majd sokat várni rá ^^
-
Rotate
veterán
válasz
tome.jr #8165 üzenetére
csinálok valamit... egy random appal, aztán egyszercsak olyan nehezen kezd reagálni... kattintok, nem történik semmi, mégegyszer megint semmi.. nyomkodom mint a hülye... egyszercsak észbekap, és megnyomódik egyszerre annyiszor ahányszor nyomkodtam, tehát nyilvánvalóan beakad, aztán észbekap... aztán olyankor ha nagy nehezen visszajutok a homescreenre, az is akad nem kicsit...
angry birdsbe is hajlamos random beleszaggatni...
néha a programok is nehezen lassan indulnak el, és aztán lassan működnek, pl a telefonkönyv is... ha kilövök minden futó appot az egy kis időre segít, de úgy sem tökéletes...
restart segít, de aztán csak max egy fél napig jó...
a 622 v10c ilyeneket nem csinált, pedig semmi mást nem változtattam, mint a gyári helyett fr19-et raktam, még az appok amik fenn vannak, azok is ugyanazok mint voltak... nem értem...
-
Echoo
senior tag
válasz
KonzolKartel #8171 üzenetére
Oké, köszi!
Még a végén megtelik vele a csikos napozóm, és eladom a büdös fenébe. Veszek egy Defy-t, haveromnak MIUI-val tök jól megy. Még marad is pár forintom. Ki vagyok borulva az LG unsupported magatartásától. Csúcstelefon pfff...
-
Echoo
senior tag
Rom: V10C 1035.21_20110405
Kernel: 2.6.32.9-dirtyTelefon a kezemben, 70% töltve. DVD-Playert kerestem rá a marketen, egyszer csak kikapcs, vége. Akku ki-be, bekapcs, és "Az akku lemerült, csatlakoztassa a töltőt" szöveg. Hova lett kb. 50% 5 perc alatt?
A V10C-neu (06. havi) milyen kernellel a legfrankóbb?
-
a.sebi
őstag
sziasztok.....
multkor kiprobáltam egy nagy lcd tvn a hdmi kimenetet....nagyon tetszett.... de nekem nincs hdmi s tvm.... de van olyan amin van scart meg ez a 3 szinü szirszar.... tehat az a kerdes hogy hasonlo elmenyt valami atalakitovel eltudok e érni....nagyon jo lenne ha segitene valaki....elnezest a bena kerdesert es a gyenke informáciokert de nem ertek hozzá.... várom a tippeket ... surgos lenne mert unatkozom itthon... koszike nektek...
jah meg valami szoftver verziom v10 c es lg updater nem látja a v10 d t......
mikor lesz android 2.3 végre,? -
Rotate
veterán
Nekem nem jött be az fr19... Aksival nincs gond, de időnként belassul... A gps pontatlan... Nem tudom miért...
-
tome.jr
addikt
válasz
fuzzyka #8152 üzenetére
Csináld meg amit peter_27 írt a #8157-ben. Teljesen szűz telepítés után ne állíts vissza backup-ból semmit, hanem nulláról húzd fel az app-okat. Ezen kívül használd a 2G-t, csak GSM módot engedélyezz, adatkapcsolatot tiltsd le, háttéradatok szinkronizálását szintén tiltsd le.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Telóvásárlás előtt állok. Ez a masina az egyik alternatíva, de igen sok rosszat hallottam róla. Hogy is van ez, tényleg bugos a szoftvere? Van esetleg épkézláb bugmentes custom ROM-rá?
A további alternatíváim : Optimus black, Milestone 2, Desire HDKöszi a helpet
-
peter_27
aktív tag
válasz
fuzzyka #8152 üzenetére
Az eddigi tapasztalatom szerint kell 2-3 töltési ciklus mire beáll a normál akku kijelzés. Én javasolnék neked egy smartflassh-es v10c neu 622-es gyári romot +root +cwm +rootuninstaller-el leszedni az F-Security-t és a Car Home-ot. Mindezt az első hsz.-ben leírtak szerint csináld. Majd cwm-ből wipe data/fatory reset, wipe cache partition, wipe Dalvik cache. Majd töltsd fel az akkut 100%-ra, ezután szintén cwm-ből, wipe Battery stats, majd hagyd lemerülni teljesen amíg magától ki nem kapcsol, addig ne tedd újra töltőre.
-
Skynet258
veterán
válasz
fuzzyka #8154 üzenetére
Annyira a kolléga sincs képben, mert olyan hogy "606-os ROM", nincs.
Van 606-os BB (Baseband), meg 606-os RIL. Lényeges lehet, hogy a BB és a RIL száma megegyezzen, különben lehetnek anomáliák: nagy fogyasztás, hálózateldobás, hasonlók.
Van erre egy külön program is, ami letölti a passzoló RIL-t. RIL csere nem jár adatvesztéssel, BB csere igen. -
fuzzyka
tag
válasz
Beaumont #8153 üzenetére
Ez lehet ciki lesz de melyik az a 606-os rom?
annyira nem vagyok nagy romolós csak mindent megcsináltam ahogy le volt írva...vagy csak türelmesnek kell lenni és majd jobb lesz egy idő után?nekem két perc market 4-5% tegnap felvettem 3 percnyi videót 3% nálam a frissítés megy de akkor sem normális h hét óra alatt 30%ra lemegy úgy h nem nyüstölöm...és én is 2G-n nyomatom
-
Beaumont
aktív tag
válasz
fuzzyka #8152 üzenetére
Szia! Én a 606-os ROM-al használom most. 1 óra mp3 hallgatás után 1%-ot esett az aksi. Ha megnézek rajta 1-2 sorozat részt, akkor kb. 65-70% körül van. Én rootolás után kiszedtem az f-secure-t, és a drive részt. Illetve kb 40%-on van a fényerő. És 2G- van, automata frissítés nincs bekapcsolva, mindent manuálisan csinálok.
-
fuzzyka
tag
Sziasztok!!
Sajnos az aksi kérdés még mindig nem oldódott meg... Feltettem már az fr19 12.4-et azzal sem, sőt amikor amikor visszaállítottam a gyári v10c-t backuppból akkor sem bírta túl jól! Konkrétan kb 5 perc egy százalék :S:S:S!!! Mi a szart csináljak már minnyá falhoz ba... ezt a szart?! Arra gondoltam h nem lehet h az a baj, hogy rom manager ből tettem fel a cwm-et? az nem lehet h szar és a gépről kellene telepíteni?? Már nem tudok mire gondolni...Ha visszarakok egy gyári romot smartflasshel akkor hagyjam futni egy - két napot vagy 100%-on kezdjem el a romolást vagy mit csináljak??
Valakinek valami ötlet? PLS!!!
Üdv
Jah és mióta felraktam a MIUI-t azóta ilyen szar!! Azóta minden hiába akár gyári rom akár custom...
-
Rotate
veterán
válasz
KonzolKartel #8149 üzenetére
De lehet
widgetlocker
-
Weah
csendes tag
sziasztok! tegnap vettem egy ilyen készüléket, nagyon profi. segítenétek, hogy hogyan kell azt a programot rátölteni, ami mutatja a nem fogadott hívásokat, sms-eket készenléti állapotban? illetve lenne egy olyan kérdésem, h lehet-e képernyő feloldást változtatni progi segítségével. ez a feltolós módi nekem nagyon szokatlan. előre is köszi!
-
Rotate
veterán
Figyelj, a GSM boltok mindenféle külföldi forrásokból szerzik be a készüléket, ha ez épp pl Ázsia, vagy más Európán kívül eső hely, akkor az első hivatalos frissítés után ugrik a magyar nyelv, persze vissza lehet rá rakni, csak neked plusz munka
ennél érthetőbben már tényleg nem tudom leírni...
-
djnyakesz
aktív tag
8133 valaki? :S
-
tamasgal
senior tag
KonzolKartel és tothl köszönöm már tolom is fel!
-
tamasgal
senior tag
-
djnyakesz
aktív tag
-
kun0203
tag
válasz
tome.jr #8128 üzenetére
Blade-nél is így volt a korai cm realeseknél, és ez a proximity szenzor rossz beállítása miatt van. CM7-nél ki lehet lőni a szenzort a menüből de így hívás közben is élni fog a kijelző de legalább nem fog meghalni minden hívás után. Vagy a másik megoldás az ha nem jön vissza a kép akkor rárakod töltőre és akkor menni fog.
-
-SamS-
tag
Rotate-nek ment az üzi csak félre nyomtam
-
stickrs
senior tag
mit szóltok ehhez a kártyához? valakinek volt már hozzá szerencséje?
-
-SamS-
tag
ezzel azt akarod mondani hogy ha én veszek most egy magyar készüléket és rakok rá szoftfrissítést az lg suite-al akkor az utána már nem lesz magyar és a smartflashel kell majd rárakni ?
-
killer2
tag
Én is ilyen megoldást alkalmazok, csak én egyelőre csak egy papírlappal. Pedig mintha régebben nem recsegett volna, szerintem nem szereti a sok akksi kiszedést.
Abban valaki tud nekem valaki felvilágosítást adni, hogy milyen kapcsolatban van a ROM és a kernel? Gondolom egy ROM mellé rögtön új kernel is települ, nem? Lehet azt külön cserélni? Van értelme?
-
derrik
őstag
Az MIUI-ról tapasztalat?
-
-SamS-
tag
én múltkor a media marktban vettem észre amikor nyomkodtam egy kicsit az LG-t és megnéztem a kamerát ott láttam olyat h rögzítés és nem fért ki a menüben :S ez másnál is így van ?
-
-SamS-
tag
most kérdeztem a mobilplaza.eu-sokat ott 83ért kapok magyar menüs, teló+töltő+adatkábel+headset-et. az 1 év garit most kérdezem meg h gyári vagy bolti.
amúgy vásárolt már itt valaki ? csak mert én speciel nem ismerem a boltot.
-
simi12345
tag
Nokia telóról névjegyzék küldve sms- ben a 2x-re, és az üzenet nem jön meg. De csak az nem jön meg. Tegnap akartam àtkuldeni de nem sikerült. Küldtem egy névjegyét nem jött meg, küldtem egy sima sms-t megjött, utána megint névjegyzéket nem jött meg. Érdekes a dolog. Bt-n küldve átjön csak nem ismeri fel, mondjuk ezt gondoltam is, de akkor is érdekes, hogy sms-ben meg nem fogadja.
-
mycso
veterán
válasz
csimpok #8117 üzenetére
Nemtom érdekes ez a teszt....nálam volt egyszerre 2x és s2, az s2-nek élénkebb kontrasztosabb a színe, illetve talán nagyobb a háttérvilágításának a fényereje.
kb. enyi a különbség átlag felhasználás mellett...(tehát ha nem nézegetem 180 fokból, stb.).
Az lg kijelzője is tökéletes és tökéletesen adja vissza a képeket, az s2 kijelzője már-már "meseszerű" "túl színes". Napfényben pl. egyiket sem látni.
Tehát ha valamire nincs ok panaszkodni az a 2x kijelzője (eltekintve ugye a ragasztási/elválási problémára), természetesen működésileg.
-
Rotate
veterán
van hozzá, csak a GSM boltokban kaphatóak többnyire érdekes forrásból vannak, tehát mivel nem erre a nyelvterületre lett gyártva, a hivatalos frissítő szoftver nem ide való nyelveket fog rárakni
persze ezt SmartFlashel meg tudod változtatni
csak macera, de kérdezz csak itt körbe, páran már megjárták ezt az utat
csimpok:
van pár selejt darab, de ha jót fogsz ki, akkor ha valamire, akkor a képernyőre nem lehet panasz, egyszerűen gyönyörűek a színek, megfelelő a fényerő
-
csimpok
aktív tag
Közben találtam egy elég jó youtube-os képernyő összehasonlítást:
[link]Itt eléggé leszerepel a 2X
-
tome.jr
addikt
NeoBlaze kernel update 1408 Mhz: [link] Quadrantban 4100 pont körül teljesít.
-
Feci40
tag
válasz
csimpok #8112 üzenetére
Mert nincs oda írva és tapasztalat mert telefonon is hívtam ilyen boltot ahol nem volt kiírva.
Amit linkeltem két Nokiát is ott vettem N82, N79 de tudtam hogy nem hivatalosan volt magyar nyelv benne de ezt megtudtam oldani mielőtt frissítettem ,ez az android számomra nem olyan egyszerű valakinek igen mert rutinos benne.Úgy ahogy írtad.
Link:[link]
-
tome.jr
addikt
csimpok: Jelenleg 86.870,- Ft a legolcsóbb olyan telefon amihez 1+1 év gari van és minden tartozék jár hozzá, legalábbis én ezt találtam. Amúgy én is innen vettem: [link] Nextel olcsóbb egy ezressel de ott csak 1 év gari van. A többi helyen ahol ennél olcsóbb ott vagy angol nyelvű vagy hiányosak a tartozékok.
-
Feci40
tag
válasz
csimpok #8105 üzenetére
Gondolom azért ennyi mert Magyar nyelvű menü: Nincs benne.
"és a fulldobozos 2+1év garis az 89" - most akkor mégse csak 1 év garanciás van?
Általában 24 hónap ebből 1 év szoftverre.
Infó másolva:
LG telefonokra: 1 év teljes körű magyarországi garanciaVIP garancia : 24 hónap
Üzletünk által nyújtott garancia új készülékek esetében 12 hónap teljes körû és 12 hónap szoftver garancia, amely csak a készülékre, annak akkumulátorára és a telefon szoftverére terjed ki, a tartozékokra nem (pl. headset, adatkábel stb...)! Esetleges meghibásodás esetén, a készüléket szaküzletünkbe kell visszajuttatni és mi azt eljuttatjuk a szervízbe. -
killer2
tag
Nektek is recsega telefon hátlapja, ha nyomkodjátok?
-
Marteen4
tag
nem tudjátok hogy miui-ba van-e lehetőség hogy external legyen az alap kártya?
-
-SamS-
tag
válasz
csimpok #8101 üzenetére
én már több helyen is érdeklődtem, de mostanság ha jól tudom mindenhol 1 év a garancia legyen bolti vagy LG gari.
a 81e-es boltnál ráadásul angol menüset kapsz teló+töltő kombóban :S
ugyanitt 83ért magyar menüs teló+töltő, és a fulldobozos 2+1év garis az 89.voltam ma bent a nextelnél is, korrektek voltak próbálgattam érdeklődni h mi minden tartozék jár a telóhoz meg mit hogy merre, ott 85e ftért kapsz egy magyar menüs telót, 12 hónap garival, headset, töltő,adatkábel (rákérdeztem a HDMI kábelre is, de azt mondta a srác hogy attól függ hogy honnan jön a cucc)
plusz mondtak egy olyat is hogy van ázsiai kivitel és eu kivitel is ami között annyi a különbség hogy az ázsiából származó teló töltője 3 ágú, de lehet hogy több mindent gyűrtek a dobozba, a másiknál viszont szabvány töltő van kisebb felszereltséggel.
hogy konkrétan miben több az ázsiai mint az eu-s azt nem tudták megmondani.
azt viszont hogy te hol láttad 83ért azt megtudnád mondani ?
U.I.: voltam ma bent a pólusba is, megkérdeztem egy csávót ilyen noname mobilboltost, és azt mondta hogy 75ért van új magyarmenüs, 12 hó LG garival, és fulldobozos (kicsit kétkedve állok hozzá ehhez mert kitudja h nem e használtat akarnak eladni jópénzért...) ja és függetlenül
-
Feci40
tag
-
csimpok
aktív tag
Ezt a telefont hol érdemes megvenni most? Az sem világos, hogy mennyi a gyári LG garancia? Valahol 2 évet, máshol 1 évet látok (előbbit olyan 88 ezer körül, utóbbit meg 83-85 ezer körül). Van 81-ért is, de olyat nem akarok, mert abból hiányoznak a gyári tartozékok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest