Hirdetés
-
Mobilarena
LG G2 témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
A G2-met 4-5 éve 25%-nál szoktam töltőre tenni; általában számítógépről töltöm. Jó pár hete sikerült annyira lemerítenem, hogy a telefon kikapcsolt. Fali töltőre csatlakoztattam, de így is csak órák múlva tudtam egyáltalán bekapcsolni. Addig maximum az LG logó jelent meg, majd a töltés folyamatát jelző ikon. Az ezt követő napokban nagyon gyorsan merült a telefon, de ezután egy hét alatt regenerálódott az akku és ismét kibírt kb. 5-6 napot egy töltéssel.
Egy hete viszont ismét sikerült addig lemeríteni merítenem, hogy kikapcsoljon. Megint órákig volt a töltőn, mire használhatóvá vált, de most egyáltalán nem akar észhez térni, ami azt jelenti, hogy készenléti állapotban sem bír ki egy napot.Eddig 5 nap lazán megvolt, készenlétben szerintem 1 hét is.
A kérdésem, hogy szerintetek menthető-e még az akkumulátor.Előre is köszi a segítséget.
-
válasz
preludium975 #76089 üzenetére
Nem vagyok ugyan nagy unbrick szakértő, de írod, hogy maga a download mode tud flash-elni 4 százalékig.
Akkor meg már kipróbálhatod akár ezt, hátha. 🙂
-
preludium975
tag
Úgy érzem, ez emmc hiba lesz... Facebookozástól csak nem dob fel egyik napról a másikra a download mode 36 partíciót meg qhsusb_bulk-ot
-
kuyarashi
őstag
Erre kíváncsi leszek.
-
stefi68
addikt
válasz
preludium975 #76089 üzenetére
Soha nem kerültem hasonló helyzetbe se a G2-vel, de anak idején összeszedtem egy UNBRICK gyűjtemény: [link]
Hátha találsz benne megoldást... -
preludium975
tag
Nagyszerű, kaptam ismerőstől egy G2-t, hogy magától letéglázódott. TWRP-be be tudtam lépni, de nem tudtam semmit se elérni, /sdcard/ teljesen üres volt. Download módba beléptem, fel is dobott egy pár tucat meghajtót. Srktool-lal próbáltam unbrickelni, kétszer jutottam el odáig, hogy twrp valahogy felismerte a dolgokat, internal storage-ben is voltak dolgok, gép is felismerte, láttam az internal storage-t, de access denied-et írt a windows amikor le akartam róla másolni a dolgokat. Újraindítottam, nyilván már semmit se látott
Eljátszottam ezt mégegyszer, aztán miután mégegyszer, már soha nem akart semmit se érzékelni a TWRP. Ja és egyébként amíg a twrp jó volt, a download mode is (nem akartam használni mert le akartam menteni az internal storage-t). Aztán Live ubuntu fel, v30d romot extractoltam, dd-vel feltoltam az img-ket, restart, factory resettel mentem volna recoverybe, hát mit nem ír ki, ha nem secure boot error
Download módba tetű lassan be tud lépni, vagy 30mp, de az is használhatatlan, flash tool 4%-nál megáll. Ötlete van valakinek erre?
Szóval jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy recovery-re secure boot errort ír, download mode meg stuckol 4%-nál, egyéként a portot ki is írja a teló, COM6, de 0%-on marad, nem történik semmi.
-
veze
őstag
G2-ben a gyári értesítési hangokat hol találom? ( könyvtár elérési út stb)
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Többen panaszkodtak, hogy visszhangzik a telefonom a túloldalon.
Van ötletetek, hogy mi okozhatja?
D802 LineageOS 16.0. -
kuyarashi
őstag
válasz
fery02 #76079 üzenetére
Az eredeti akkum 46 g, grammos mérleget használva. Úgy 10× ismételtem a mérést, a mérleget áthelyezve és ki-be kapcsolva. Kiindulásnak nem rossz, bár itt "kb. 43 g-ot" írnak. Az utánzat, az ő esetében viszont jóval kevesebb, 32 g volt, tehát egyértelmű a különbség.
Esetleg előzetesen meg lehet kérdezni az eladót, hogy mérje meg a terméket. Ha a PolarCell jó, akkor viszont tényleg azt érdemes használni. Súlyát tekintve közel áll az eredetihez, ami jó jel.
-
Esetleg még annyi velevau, hogy visszakereséssel található arról infó, hogy az eredeti akku pontosan hány grammos és ha a rendelt akku annál könnyebb, akkor tuti hamisítvány.
Azután meg már lehet panaszkodni/visszaküldeni. Magyarból ugye webes rendelésnél 14 napos visszaküldés él.Más kérdés, hogy valószínűleg úgy sem talál már az ember eredeti akkut manapság ehhez a telefonhoz, szóval lehet nem éri már meg a súly miatt problémázni, nagy valószínűséggel csere akku is hamis lenne.
Az a szintén linkelt PolarCell tűnik a legtutibb választásnak, ami utángyártott ugyan, de legalább minőségi, csak nem eBay-ről történjen a vétel, hanem közvetlenül a webhelyükről.
-
Anyósnak odaadtam az enyémet, lehet én is veszek egy ilyen akksit, köszi srácok
-
kuyarashi
őstag
Szia!
Ilyet tettem a telefonomba 3-4 éve és teljesen bevált, csak akkor még 3.000 Ft körül megkaptam. Azt tudni kell, hogy ez kamu cucc, tehát az, hogy évekkel ezelőtt kifogtam egy jó példányt, ma már nem nem garantállja, hogy neked is beválik.
Ez egy 3rd gyártó terméke, amit más már ajánlott ebben a fórumban.A videóban pedig a csere menetéről. Ha van egy kis műszaki vénád, akkor semmiség, időben sem sok.
-
cabal
tag
Üdv!
Ajánljatok nekem Pesten valami megbízható embert, aki tud normális akkut cserélni a készülékben!
Esetleg B tervként jóféle akkut, és megpróbálom én kicserélni...
Köszi! -
-
IGN85
csendes tag
Sziasztok, sajnos usb hub-egér csatlakoztatásával nem történt semmi, így nem tudom kimenteni a belső memóriából az adatokat. (kijező összetört, működik, de nem érzékeli az érintést-nem tudom így beállítani, hogy elérhető legyen a memória, csak usb töltés opció él)
Van esetleg egyéb ötlet, hogyan tudnék hozzáférni a memóriához? -
gr8tjoey
aktív tag
Van vkinek eladó alaplaphibás G2-je?
A miénket leejtette a lányom, de belül még ép. Gondoltam vennék hozzá egyet, de nem nagyon találok sehol.
Privátban várom az ajánlatokat. -
IGN85
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap elejtettem a telefonom és betört a kijelzője. Nem érzékeli az érintést, de a kép látható a repedt üveg mögött.
Sajnos az usb beállítások szerint csak töltést végez kábelről és mivel nem érzékel nem tudom átállítani, hogy elérjem a háttértárat.
Van esetleg ötletetek hogyan tudnám lementeni az adatokat?Köszi
-
Szívesen!
Az meg akkor jó, hogy kínál frissítést.
Mindegy, hogy mennyi frissítéssel van amúgy lemaradva a telefon, egyből mehet rá a legfrissebb, amit kínál a PC Suite.
Ajánlott egyébként frissítés előtti és utáni Hard Reset, hogy a lehető legtisztábban indulhasson majd az 5.0.A PC Suite-os adatmentés amúgy a főverzió váltás miatt ha jól emlékszem, még írni is fogja, hogy inkompatibilis lehet részben vagy egészben majd 5.0-val.
Szerintem egyébként is érdemes kézzel lementegetni, ami fontos, pl telefonszámokat Google címtárba szinkronizálva, azok ott már biztonságban lesznek, SMS mentésekhez is van csomó app Play-en, a fotókat, zenéket, dokumentumokat meg gépre dugva szintén könnyen át lehet másolgatni telefonról.
Egyedül az alkalmazás adatokat nem lehet külsőleges módszerrel menteni, (amiknél van lehetőség app-on belül felhőbe menteni a beállításokat, azokkal nem lesz persze gond).
-
veze
őstag
válasz
fery02 #76056 üzenetére
hazai regio a telefon, közben rá lett dugva pc suitra és fel is ajánlotta a frisitést 80230D-re (ez az 5.0 ha jól olvastam utána. Azt is olvastam hogy erre jött ki javítás, de gondolom elsőre ennek kell rajta lenni, majd utána kinálhat rá frissitést.) Egyelőre még márc 31 ig müködik a Simple 4,4-en is tehát annyira nem sürgős a dolog, mivel PC Suite-on az adatmentés megakadt, másképp lesz majd lementve, illetve van egy febr07.i mentés rola amit ftp-re küldött át automatikusan, de ezzel ma már nem foglalkoztam ( lévén hogy nem holnapra határidős nekem meg más dolgom is van) A lényeg , hogy úgy tunik pc suite-ról menni fog, a lehetőséget felkinálta. köszönöm a segítő hozzáállást mindekinek
-
Ha soha nem ajánlott semmi frissítést, akkor más régióhoz tartozó rendszer van rajta, ami más országban tartózkodva látna frissítéseket.
Ebben az esetben lehet PC Suite sem fog felkínálni frissítést, de már nem teljesen emlékszem mennyire vannak összefüggésben a dolgok G2 esetében.
Viszont kdz flash-el mindenképp lehet rá flash-elni bármi hivatalos rendszert, de az csak végső esetben kelljen majd.
-
veze
őstag
nem tudom, nem én használom, de majd megnézem. lehet hogy le van mert soha nem ajánlott fel semmilyen oprendszer frissitést. ( legalábbis én nem hallottam róla, nem mondták).Tehát ha ez valóban le van tiltva és feloldásra kerül, akkor teledonon keresztül is lehet akár?
bár a pc suite már fel van téve a gépre és a telefon is itt lesz este már.. Elvileg ha csatlakozott, akkor ott megtalálom majd ezt az opciót?
előtte csinálok egy mentést is, hátha azt vissza lehet majd tölteni az5.-ra is ha sikerül frissiteni) -
veze
őstag
válasz
z0d1@Ku$ #76051 üzenetére
előre elnézést hogy nem olvasom vissza a több tízezer hozzászólást. kérdésem a követketző lenne
adott egy G2 kit kat android, egy családtag használatában, jo meg minden, a célnak megfelel, viszont kapott egy értesítést miszerint a Simple befejezi a működését az android 5,0-nél alacsonyabb verzioval rendelkező telefonokon. mivel ezt használnák a telefonon, indokolt lenne egy 5,0 -ás android, A kérdéses telefon gyári, nem rootolt . Lehetséges ezt mindenféle trükkök nélkül, pl pc suite alol ráfrissiteni? vagy mindenképp be kell vinnie egy telefonos sufniboltba ahol x ezerért ugyanezt "szakszerűen" megcsinálják.. -
kuyarashi
őstag
válasz
z0d1@Ku$ #76047 üzenetére
LineageOS 16.0 beta, szóval még nem hivatalos verzió. Az gondolom a 16.1 lesz majd valamikor. A 15.1-el ez egyszerre jött ki.
Van 1-2 nyűg, régebben leírtam, de együtt lehet velük élni. Nálam téglázás utána ez volt a legkézenfekvőbb rendszer. 15.1-et nem már akarta bevenni a telóm (vagy én sem mertem), de visszahozni is kemény volt, annyira ki lett nullázva. -
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Telefoncsere miatt a kisfiam (8 éves) megkapta a G2-t. Leginkább játékra, Youtube-ra használja a telefont, na meg fent van a Viber, hogy rám tudjon írni, ha szeretne valamit...
Jelenleg gyári 5.0.2 rendszer van rajta, de néztem, hogy van stabil Lineage 15.1 is (8.0 Android).Feltegyem a lineage-t, van valami jelentősége? Mivel tud többet a 8.0, mint az 5.0.2? Játék szempontjából lehet eltérés, lehet, hogy stabilabb a gyári rendszer?
THX
-
kurion
senior tag
Az értesítési pöttyöket valahogy ki lehet cserélni számokra vagy legalább a pötty színét módosítani valami észrevehetőre?
-
kuyarashi
őstag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
stefi68 #76027 üzenetére
Hali!
Visszakaptam a G2-t de sajnos összetörve, kijelzőt már rendeltem, kb 2 hét és megérkezik. Addig is szeretném visszapattintani valamelyik customromot, viszont a linkek 99,9%-a már döglött. Van akinél még fellelhető a OneclickRoot and Recovery csodálatos program és fel tudja rakni mega tárhelyre, vagy olyan helyre, ahonnan a kedves gugli nem tiltja le azonnal?Köszi előre is
-
kurion
senior tag
Mikrofon érzékenységet tudok valamivel emelni? Telefonálás közben mindig halkan hallanak, kitakarítottam a rácsokat hogy jobb legyen de sokat nem javult. Linea OS 15.1
-
pcnet
addikt
válasz
cooi11 #76022 üzenetére
Azt tudjuk ugye, hogy a rízsnek jó nedv szívó képessége. Ha egy tál rízsbe teszed a telefont, akkor a rízs a környezetből is magába fogja szívni a párát, így kvázi még nedvesebb/párásabb környezetet biztosít a telefonnak. Állítólag ha egy zacskóba teszed a telefont a rízzsel, akkor jobb a hatásfoka, de még így sem hiszem, hogy csupán a rízs megmenthet egy beázott telefont. Amit Te tehetsz egyszerű mezei felhasználóként, az az, hogy kiveszed a SIM tálcát és a tálca nyílásnál szépen elkezded a hátlapot lepattintani, majd az akksit lecsatlakoztatod. Az egyetlen dolog ami segíthet a telefonon, az az ultrahangos tisztítás, aminek az ára, bruttó 10e ft. Utána bevizsgálják a telefont és adnak árajánlatot a javításra.
Szerk: A link lemaradt: [link]
-
kuyarashi
őstag
válasz
cooi11 #76022 üzenetére
Valószínűleg annyi neki. Lehet ideig-óráig működni fog. Sajnos az akkujához nehéz hozzáférni. A nem vízálló telefonok vízbeejtését követően azonnal ki kell őket kapcsolni és el is kell távolítani az akkumulátorukat, ez a legjobb, amit az ember tehet. Ezután kell őket kiszárítani. Feszültség alatt az alkatrészek nagyon hamar korrodálódnak és ez a gyors halálukhoz vezet.
Léteznek különböző interneten terjedő csodatechnikák, mint a "tegyük rizs közé a telefont". Az alapelv az, hogy a száraz rizs elveszi a párát. Szerintem kb. 1%-ot számíthat. A radiátor valószínűleg 40× többet ér. Persze sokak hiszik, hogy az ő telefonjukat is a rizs mentette meg, miután vizes lett, de általában a telefon magától is megszárad és egy ideig megint működik.
-
cooi11
senior tag
Megfürdettem a G2. telomat.
Mire számítsak?
Most nincs kép és ki se tudtam kapcsolni, most szárad a radiátoron! -
VOLTCRAFT(1)
tag
válasz
CJ4567 #76019 üzenetére
Hogy kicsit én is hozzászóljak. Nekem is volt anno G2 telefonom de ellopták. Mai napig használnám annyira szerettem. Most Huawe Mate10 prom van. Ha hiszed ha nem a nappali viszonyok között készült képeknél a G2 szebb részletgazdagabb képeket készített mint ez az agyon hipeolt felmagasztalt M10 p. Más kérdés hogy alkonyatkor vagy éjszaka viszont az M10p. készít szebbet. Bizony bizony visszasírom a öt éve vásárolt G2 met mert éjszakai képeket nagy ritkán készítek és amiket elkattintok azért azok sem tökéletesek!
-
kuyarashi
őstag
válasz
CJ4567 #76016 üzenetére
Sok tesztbe beleírják, hogy mondjuk 10 próbálkozásból mennyi a sikeres, és az eredmény általában nem 10/10.
Biztosan telefon- és szoftverfüggő a pontosság és a sebesség, és tudom, hogy ma már jobb a kép, mint pár éve. Ha lenne a telefonomon ujjlenyomatolvasó, valószínű, hogy nem kapcsolnám ki, de az biztos, hogy nem ennek hiánya, vagy megléte alapján választanék.
Csak arra akartam kilyukadni, hogy a G2 idejében még nem volt ujjlenyomatolvasó a telefonokon, ami engem egyáltalán nem zavar. -
-
jolti05
őstag
válasz
kuyarashi #76013 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, az ujjlenyomat olvasó manapság elég alap felszereltség. Ez is részét képzi, amiért jövő év elején lecserélem a G4-em.
Egy G2, ujjlenyomat olvasóval, Amoled kijelzővel, SD845-tel, friss androiddal, kamerával, miegymással, nekem még ma is favorit lenne, de sajnos ami volt, emúltValószínűleg egyébként pont a G2 miatt maradtam az LG-nél anno. Jött a G3, majd a G4- de a G5 már nem tudott volna opció lenni, G6-ot kollégámnál láttam, de ez a vonal számomra már hallott
( Kellemes ünnepeket minden kedves idetévedő fórumtársnak!
)
-
kuyarashi
őstag
válasz
jolti05 #76012 üzenetére
Igaz, bocsi.
Kicsit meghaladta a világ, mert régi, de szerintem ha eljátszanák a G2-vel azt, amit anno az iPhone-al, nem tűnne fel az embereknek a különbség. Szerintem egyedül az ujjlenyomatolvasó "hiányzik" a telefonról. Tízszer hamarabb vásárolnék magamnak egy használt, 32-es G2-t 20-25.000 Ft-ért, mint egy mai, középkategóriás, műanyag telefont 40-ért.
-
jolti05
őstag
válasz
kuyarashi #76011 üzenetére
Illetve ez is részét képezte az üzenetének (de a jelek szerint még sincs így, hála az égnek
):
"Számítógépre dugva kipróbálható, hogy az LG PC Suite program talál-e rá frissítést (bár szerintem az sem fog találni, mert talán ugyanazon az elven keres frissítést, mint maga a telefon),"Itthon vásárolt, 16GB-os darab, és sosem járt rajta custom rom (ismerem az előéletét).
Örülök, hogy más is azt gondolja, hogy ezek a darabok talán a(z egyik) legjobb telefonok, amiket valaha készítettek
-
kuyarashi
őstag
válasz
jolti05 #76010 üzenetére
Fery02, #76005-ös válaszában írta, hogyha nem magyar régiós a telefon, akkor csak számítógépre dugva, manuálisan lehet frissíteni. Bár nem közölted, de gyanítom, hogy a tiéd magyar. Azok mindig 16 GB-osak. (Persze nem minden 16 GB-os magyar.)
Nekem a 32 GB-os, szürkeimportosból van egy példányom. Best of... Amíg ki nem purcan, ez lesz.
-
jolti05
őstag
válasz
kuyarashi #76009 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy a telefon miért nem látta, a PC Suite pedig miért igen
de mint végeredmény, nem számít.
Jobban bírja ez a ketyere kakaóval, mint a G4-em.. Anno én is boldog tulajdonosa voltam vagy 1 évig egy G2-nek, a mai napig tartom, hogy életem legjobb telefonja volt, csak azért cseréltem le, mert a 16GB-os tárhely kevés lett.
-
jolti05
őstag
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Egy idős hölgynek lesz a telefon, így nincs rá szükség, hogy szélsebes legyen, ugyanakkor szerettem volna, ha a lehető legfrissebb állapotban ajándékozom el, illetve a Telekom applikációja is csak Android 5.0 és afölött működik, amivel egyszerűen nyomon tudja majd követni az új tulajdonos, hogy miből gazdálkodhat
A PC Suite bevált, 5.0.2-re frissítette a telefont, majd még a Frissítési központban felkínált a telefon egy biztonsági frissítést, úgyhogy most ez így pazar!
-
válasz
jolti05 #76004 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy nem magyar régiós szoftver van a telefonodon, ezért nem találja a frissítést, szóval kézileg kell telepítened.
Számítógépre dugva kipróbálható, hogy az LG PC Suite program talál-e rá frissítést (bár szerintem az sem fog találni, mert talán ugyanazon az elven keres frissítést, mint maga a telefon), egyébként meg kdz-vel biztosan fel tudsz tenni egy külön letöltött Lollipop rendszert.De amúgy az egész dolog szerintem nem érdemel energiát, hiszen mindenképp csak Lollipop-ra tud maximum frissülni hivatalosan, ami szintén egy elavult rendszer már nagyon.
Ráadásul ha jól emlékszem, néhány funkció is elveszett a hivatalos Lolli-val, de hogy pontosan mik, arra már nem emlékszem, de régen volt is róla szó persze a topikban. -
jolti05
őstag
Sziasztok!
Egyik kedves ismerősömtől kaptam egy LG G2-őt, amit karácsonyi ajándéknak szánok.
Azt olvastam, hogy az Android 4.4.2n túl jött még rá újabb verzió, mégsem talál a telefon frissebb szoftvert.
Ennek mi lehet az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.
-Olvasd el a téma összefoglalót!
-Tilos a függetlenítés!
A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik, kivételt képez ez alól, ha a szolgáltatótól kérjük a telefon hálózatfüggetlenné tételét.
-Tilos a Warez!
Fájlmegosztó és egyéb, ,,virágboltos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain.
- Motoros topic
- LEGO klub
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Háztartási gépek
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest