LG G2 - tapogatnivaló hátsó

Bevezető

Láthatóan elkezdtek arra törekedni a gyártók, hogy mivel a hardver már hellyel-közzel mindenki számára adott és elérhető, ezért más módokon emeljék ki eszközeiket a sok-sok hasonló képességű csúcsgép közül. Mindenki másra esküszik, mindenhol vannak egész jó ötletek, de eddig ezek túlnyomó többsége a szoftvert érintette. Ilyen-olyan egyedi tervezésű Android felületekkel és extra funkciókkal találkozhattunk, elég megemlíteni a Samsung által behozott tekintetkövetést, az újra felfedezett infravörös portot és az ahhoz kapcsolódó extrákat, vagy a Sony Z1-ben debütált streaming lehetőséget. Itt van a Nokia, aki kamerában akar nagyot durrantani, itt van a Huawei, aki vezeti a vékonysági versenyt, az új iPhone-ban pedig ujjlenyomat-olvasó talál a vásárló. Amit mondjuk 2008-ban már felfedezett a HTC, de ők nem bírtak köré hype-ot építeni.

LG G2
[+]

Az LG is előrukkolt a maga okosságával, ez pedig a hátlapra helyezett gombokat jelenti. Azon agyaltak egy sort, hogy miképpen lehetne megkönnyíteni az egyre terebélyesebbre hízó okostelefonok kezelhetőségét, és arra jutottak, hogy ha már a júzerek zöme a hátlapon támasztja meg kicsiny ujjait, hogy a készülék ne dőljön ki a kezükből, akkor miért ne lehetne ide elhelyezni néhány gombot. A gondolatot tett követte, megszületett az LG G2, amely az első modell Optimus előtag nélkül, de ha már nekidurálták magukat, akkor megadták a módját és belerakták az elérhető legdurvább hardvert, valamint tovább csavartak egyet az egyébként is szerethető kezelőfelületen.

LG G2
[+]

Nyilván az a nagy kérdés, hogy ezek az erőfeszítések végül milyen telefont eredményeztek. Meg lehet-e szokni a hátlapra tett gombokat, felveszi-e a versenyt nyers erőben, folyamatosságban és kezelhetőségben a G2 a konkurens csúcsmodellekkel, s persze mennyire fogja megérni mindez árban. Az LG-nél érezhetően nagyon büszkék a G2-re, ezt Bocha és Legendd Berlinben, az IFA kiállításon is megtapasztalhatta, amikor interjút készítettek a cég kommunikációs vezetőjével. Előzetesen annyit mindenképpen el lehet mondani, hogy a G2 kifejezetten jóra sikeredett, nem véletlenül várnak tőle sokat a koreaiak, ráadásul jelenlegi információink szerint 130 ezer forintos áron debütálhat prepaid csomagban. Ami egy ilyen hardverért egyáltalán nem túlzó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés